Gå videre til hovedindholdet

Hurtigt for småt

Knap har jeg fået tilplantet et af de nye stakit-bede førend det er for småt til de planter, som jeg gerne vil have i bedet. Bedet her planlagde og gravede jeg i marts og allerede nu må jeg grave det større. Utroligt så hurtigt det kan gå med nye behov for sort jord.

Marts 1012
Bedet ligger mellem det blå bed og det nye bed med høstanemoner. Dette bed og det blå bed er adskilt af en nyplantet liguster-hæk hvor det blå bed var bredere end stakit-bedet, som det ses på ovenstående billede.

Juni 1012
Men nu er bedet gravet større i den ene ende altså mod det blå bed, sådan at det er lige bredt med det blå bed. Det har givet lidt mere jord at plante i, men allerede nu er der ved at være fyldt op igen, utroligt.

Kommentarer

 1. På en eller anden måde få man altid fyldt bedene op hurtigere end man forestiller sig i det tidlige forår, hvor alt ser så småt ud. Jeg undres hvert år på forskellen fra starten af maj til starten af juni, sikke en kraft. Det bliver sikkert skønt når rionettet bliver dækket at klatreplanterne.
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Enigt, det går lynhurtigt med at få fyldt op, men så er det jo skønt, at der er mere græs at tage af. Og man kan kun undres over hvor meget grokraft planterne har.
   Ja, jeg håber at de såede ærteblomster og rosenslynger kan dække noget af rionettet i år indtil den plantede clematis fylder noget mere i de kommende år.

   Slet
 2. Ja vi må ikke klager over, at planterne gror hurtigt, kun over at have for lidt jord :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ih ha nej, kultiverede planter kan ikke gro for hurtigt og så er det jo skønt at have mere græs at tage :-)

   Slet
 3. Det er jo skønt planterne tar sådan en fart, at der skal nye bed til ;-)

  SvarSlet
 4. *SMILER* - muld er guld og guld kan man ikke få for meget af ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan må det være - græsplænen bliver ihvertfald mindre med tiden.

   Slet
 5. Godt at problemet hurtigt er løst med lidt gravearbejde. Det er nogle meget spændende bede du har fået lavet.

  Kh. Anne-Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der var ikke langt fra tanke til handling. Tak, synes det begynder at ligne lidt nu - det er dejligt, at se det forme sig :-)

   Slet
 6. Jeg har heller ikke nok bar jord.

  Håber rosenslyngeren blæiver filtret ud og gør sin "pligt" ved rionettet/hegnet!

  SvarSlet
  Svar
  1. Så må du have én af mændene i huset til at 'lave' noget sort jord til dig, så du kan få mere jord under neglene :-)

   Jo, du kan tro den blev filtret ud og nu håber jeg så, at den bliver stor og fyldig :-) Frøene fra dig har ihvertfald været supergode :-)

   Slet
 7. Hej Susanne.Jeg kender alt for godt til dit problem.Har selv lige anlagt nye bede ved vores hoved og bryggers dør,og jeg bliver ved med at fylde nye planter i.
  Er spændt på at se det når det vokser til.Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Mon ikke vi kan blive ved med at finde planter, som vi smaddergerne vil have og derfor må 'lave' mere jord. Glæder mig også til at se bedet, når planterne 'bliver store' :-)

   Slet
 8. Hej Susanne. En god idé - rigtig god idé!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, synes også at det ser ret godt ud :-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nyt med genbrug

Nyt bed med genbrugsplanter har set dagens lys! Et mindre, men problematisk område blev udset til at blive et fint lille nyt bed. Selvsåede planter fra haven og plantegaver blev plantet i beddet

En par clematis' er plantet på et rionet for at skærme af mod kompostbeholderne. Men foran rionettet findes et mindre charmerende stykke, som er vældig synligt, når havehuset rundes. Tanken var at der skulle være græs, men området ligger i skygge fra stakittet, så græsset har meget ringe vilkår. 

Området går vi dagligt igennem, når vi skal hente æg og fodre hønsedamerne, så derfor er stykket blevet "en torn i øjet" og det blev besluttet, at stykket skulle blive et bed stedet. 
En hosta, som jeg fik af en kollega sidste efterår, blev plantet i hjørnet. Små søde primula, som jeg fik af en venindes mor forleden, blev delt og plantet i tre grupper. Flere planter har sået sig selv i haven og jeg var rundt at samle lidt ind; jakobsstige, blåaks og sibirisk portulak. Alle blev plantet …

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Flueben og oversigtsplan

Urtehavens stier er blevet befriet! Fiberdugen er klippet til og højbede præsenteres nu på bedste vis. Og et forsøg på at tegne haven på en oversigtsplan er gjort


1. maj blev fejret i haven idet urtehaven som udgangspunkt er blevet færdig. Nu mangles kun, at de står grønne og frodige - se det bliver også en fest. Dagen er brugt på at kravle rundt mellem bedene  for at klippe fiberdugen til, så den ikke ses længere. 
Og som det ses, så har det haft stor effekt. Småstenene står  nu flot frem og de fine højbede præsenteres på bedste vis. 
De seneste aftener er blevet brugt på et forsøg på at tegne haven ind på et oversigtskort. Det har faktisk været en ret sjov opgave, men også lidt besværligt lige at huske hvordan bedene er placeret. 
Jeg har været ude i haven at kigge et par gange under oversigtskortets tilblivelse, men på trods af det, så er bedene ikke tegnet helt korrekt op og oversigtskortet er på ingen måder målfast. Nå ja - og havehuset er blevet lidt skævt!
Jeg ved, at jeg har …