Gå videre til hovedindholdet

Hurtigt for småt

Knap har jeg fået tilplantet et af de nye stakit-bede førend det er for småt til de planter, som jeg gerne vil have i bedet. Bedet her planlagde og gravede jeg i marts og allerede nu må jeg grave det større. Utroligt så hurtigt det kan gå med nye behov for sort jord.

Marts 1012
Bedet ligger mellem det blå bed og det nye bed med høstanemoner. Dette bed og det blå bed er adskilt af en nyplantet liguster-hæk hvor det blå bed var bredere end stakit-bedet, som det ses på ovenstående billede.

Juni 1012
Men nu er bedet gravet større i den ene ende altså mod det blå bed, sådan at det er lige bredt med det blå bed. Det har givet lidt mere jord at plante i, men allerede nu er der ved at være fyldt op igen, utroligt.

Kommentarer

 1. På en eller anden måde få man altid fyldt bedene op hurtigere end man forestiller sig i det tidlige forår, hvor alt ser så småt ud. Jeg undres hvert år på forskellen fra starten af maj til starten af juni, sikke en kraft. Det bliver sikkert skønt når rionettet bliver dækket at klatreplanterne.
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Enigt, det går lynhurtigt med at få fyldt op, men så er det jo skønt, at der er mere græs at tage af. Og man kan kun undres over hvor meget grokraft planterne har.
   Ja, jeg håber at de såede ærteblomster og rosenslynger kan dække noget af rionettet i år indtil den plantede clematis fylder noget mere i de kommende år.

   Slet
 2. Ja vi må ikke klager over, at planterne gror hurtigt, kun over at have for lidt jord :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ih ha nej, kultiverede planter kan ikke gro for hurtigt og så er det jo skønt at have mere græs at tage :-)

   Slet
 3. Det er jo skønt planterne tar sådan en fart, at der skal nye bed til ;-)

  SvarSlet
 4. *SMILER* - muld er guld og guld kan man ikke få for meget af ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan må det være - græsplænen bliver ihvertfald mindre med tiden.

   Slet
 5. Godt at problemet hurtigt er løst med lidt gravearbejde. Det er nogle meget spændende bede du har fået lavet.

  Kh. Anne-Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der var ikke langt fra tanke til handling. Tak, synes det begynder at ligne lidt nu - det er dejligt, at se det forme sig :-)

   Slet
 6. Jeg har heller ikke nok bar jord.

  Håber rosenslyngeren blæiver filtret ud og gør sin "pligt" ved rionettet/hegnet!

  SvarSlet
  Svar
  1. Så må du have én af mændene i huset til at 'lave' noget sort jord til dig, så du kan få mere jord under neglene :-)

   Jo, du kan tro den blev filtret ud og nu håber jeg så, at den bliver stor og fyldig :-) Frøene fra dig har ihvertfald været supergode :-)

   Slet
 7. Hej Susanne.Jeg kender alt for godt til dit problem.Har selv lige anlagt nye bede ved vores hoved og bryggers dør,og jeg bliver ved med at fylde nye planter i.
  Er spændt på at se det når det vokser til.Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Mon ikke vi kan blive ved med at finde planter, som vi smaddergerne vil have og derfor må 'lave' mere jord. Glæder mig også til at se bedet, når planterne 'bliver store' :-)

   Slet
 8. Hej Susanne. En god idé - rigtig god idé!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, synes også at det ser ret godt ud :-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Svampe

Disse to forskellige svampe var at finde i græsplænen idag. Den hvide fandt jeg ikke mindre end ni af ialt. Ingen af os har viden om svampe, men kunne denne spises, så var der masser af føde i den, for de var store og tunge. Under den runde hat var der en hvid "hinde", som dog ikke var hel og derfor kunne lamellerne. Stokken var tyk og virkede massiv og sluttede af i en rund rod, hvorfor den var let at vælte.

Den naturbrune svamp med en blå ring i hatten var heldigvis ensom - den ser nemlig giftig ud. Læg mærke til edderkoppen på svampen - den ser ikke samme signal som jeg! Under den flade hat var der lameller og en meget tynd stok og da jeg ville vælte svampe gik hatten i stykker.

Alle ti svampe er fjernet fra græsplænen og smidt i skraldespanden. Vi skal have fødselsdagsgæster imorgen og deriblandt to mindre børn - vi tager ingen unødige risici med evt. giftige svampe her!

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)