Gå videre til hovedindholdet

Hurtigt for småt

Knap har jeg fået tilplantet et af de nye stakit-bede førend det er for småt til de planter, som jeg gerne vil have i bedet. Bedet her planlagde og gravede jeg i marts og allerede nu må jeg grave det større. Utroligt så hurtigt det kan gå med nye behov for sort jord.

Marts 1012
Bedet ligger mellem det blå bed og det nye bed med høstanemoner. Dette bed og det blå bed er adskilt af en nyplantet liguster-hæk hvor det blå bed var bredere end stakit-bedet, som det ses på ovenstående billede.

Juni 1012
Men nu er bedet gravet større i den ene ende altså mod det blå bed, sådan at det er lige bredt med det blå bed. Det har givet lidt mere jord at plante i, men allerede nu er der ved at være fyldt op igen, utroligt.

Kommentarer

 1. På en eller anden måde få man altid fyldt bedene op hurtigere end man forestiller sig i det tidlige forår, hvor alt ser så småt ud. Jeg undres hvert år på forskellen fra starten af maj til starten af juni, sikke en kraft. Det bliver sikkert skønt når rionettet bliver dækket at klatreplanterne.
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Enigt, det går lynhurtigt med at få fyldt op, men så er det jo skønt, at der er mere græs at tage af. Og man kan kun undres over hvor meget grokraft planterne har.
   Ja, jeg håber at de såede ærteblomster og rosenslynger kan dække noget af rionettet i år indtil den plantede clematis fylder noget mere i de kommende år.

   Slet
 2. Ja vi må ikke klager over, at planterne gror hurtigt, kun over at have for lidt jord :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ih ha nej, kultiverede planter kan ikke gro for hurtigt og så er det jo skønt at have mere græs at tage :-)

   Slet
 3. Det er jo skønt planterne tar sådan en fart, at der skal nye bed til ;-)

  SvarSlet
 4. *SMILER* - muld er guld og guld kan man ikke få for meget af ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan må det være - græsplænen bliver ihvertfald mindre med tiden.

   Slet
 5. Godt at problemet hurtigt er løst med lidt gravearbejde. Det er nogle meget spændende bede du har fået lavet.

  Kh. Anne-Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der var ikke langt fra tanke til handling. Tak, synes det begynder at ligne lidt nu - det er dejligt, at se det forme sig :-)

   Slet
 6. Jeg har heller ikke nok bar jord.

  Håber rosenslyngeren blæiver filtret ud og gør sin "pligt" ved rionettet/hegnet!

  SvarSlet
  Svar
  1. Så må du have én af mændene i huset til at 'lave' noget sort jord til dig, så du kan få mere jord under neglene :-)

   Jo, du kan tro den blev filtret ud og nu håber jeg så, at den bliver stor og fyldig :-) Frøene fra dig har ihvertfald været supergode :-)

   Slet
 7. Hej Susanne.Jeg kender alt for godt til dit problem.Har selv lige anlagt nye bede ved vores hoved og bryggers dør,og jeg bliver ved med at fylde nye planter i.
  Er spændt på at se det når det vokser til.Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Mon ikke vi kan blive ved med at finde planter, som vi smaddergerne vil have og derfor må 'lave' mere jord. Glæder mig også til at se bedet, når planterne 'bliver store' :-)

   Slet
 8. Hej Susanne. En god idé - rigtig god idé!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, synes også at det ser ret godt ud :-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …