Gå videre til hovedindholdet

Tulipaner og storkonval

De sidste tulipaner i husbedet er sprunget ud og disse er fra en CD-kasse - der mangler vist kun lige et par hvide i den anden ende af bedet. Godt nok er det ikke tulipaner i industrielle mængder, men denne mængde er helt ok med mig.



Og så er den graciøse storkonvallen også kaldet kong Salomons segl ved at springe ud. Denne her er rigtig sej, for den har formået at at bryd frem trods det, at den i efteråret blev dækket med 15-20 cm spagnum. Men måske har den haft godt af lidt mere jord - ihvertfald er der flere stængler i år - skønt.

Kommentarer

  1. hej Susanne.smukt bed.dejlige farver,og storkonvallen er bare en konge i bede.Hilsen jette (mit lille gods)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak - jeg er også ude at kigge på bedet flere gange hver dag ;-) Ja, storkonvallen er skøn - den må godt brede sig noget mere :-)

      Slet
  2. Judaspenge og tulipaner klæder hinanden hos dig - det er gode nuancer du har sat sammen.
    Jeg må huske at sætte mine lidt tættere på hinanden i byhaven.
    Jeg købte også en ny storkonval sidste efterår til skyggebedet i sommerhushaven - så nu venter jeg spændt på at se min for første gang.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det er blevet ganske udmærket :-)
      Min gror også i skygge og det har den det fint med. Håber du snart får din at se :)

      Slet
  3. Åhhhhh, hvor ER det smukt, Susanne!

    Tak for kikket.

    SvarSlet
  4. Et superflot bed med dejlige farver :o)

    Ha en go aften...

    SvarSlet
  5. Fine, afstemte farver - det ser smukt ud. Storkonvallen er en sjov størrelse, mine er også kommet frem - de står virkelig længe, så det må vi glæde os over.

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak :-)
      Det er første år, hvor den virkelig er kommet til sin ret. I de foregående år har den stået under et hjortetakstræ, som har taget opmærksomheden. Jeg vil gerne glæde mig over, at den blomstrer længe :-)

      Slet
  6. Flotte tulipaner. Jeg har også storkonvallen i min skov.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, de er skønne både tulipanerne og storkonvallen :-)

      Slet
  7. Hej Susanne. Det ser virkelig flot ud :o)Det lyder også spændende med alle smålingerne i dit sidste indlæg :o)) Jeg skriver mig gerne på ventelisten til stinkende nyserod :o)

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak :-)
      Du skal være så hjertelig velkommen til at få et par smålinger af nyserod. Jeg er ikke god til at huske, hvem jeg har lovet hvad. Så hvis du vil hjælpe mig til at huske det, så vil jeg være meget glad :-)

      Slet
  8. Super flot bed, storkonvallen ser forrygende ud ;o)

    SvarSlet
  9. Det ser rigtig dejligt ud med dine tulipaner, og storkonvallen er bare skøn. Har du set de to smækker-lækre varianter Staudefeen har på programmet...?

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det er et skønt bed lige nu :-)
      Storkonvallen er rigtig fin. Jeg må vist lige forbi staudefeen for at se på de to andre varianter :-)

      Slet
  10. Dine tulipaner har nogle skønne farver! Og storkonvallen, ja den er jeg også forelsket i. Den er så graciøs.

    Lige som Fru Fiis har jeg også fået øje på især den brogede storkonval, som Staudefeen har fået i sit sortiment ...

    SvarSlet
    Svar
    1. Storkonvallen er rigtig graciøs og smuk i sin enkelhed. Jeg skal helt sikkert have studeret Staudefeens hjemmeside :-)

      Slet
  11. Så fine samplantinger! Jeg liker fargesammensetningene!:-)
    Ha en riktig fin kveld!

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak - jeg var selv lidt spændt på, om sammensætning spillede, men det er vist lykkedes meget godt :-)

      Slet
  12. Hvor ser det bare godt ud Susanne :-)
    Knus Signe

    SvarSlet
  13. Fine billeder, du har taget. Ja, storknvallen skal man holde øje med, for den vokser enormt hurtigt.

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak :-)
      Foreløbig må storkonvallen gerne brede sig - kan lige se en kant af dem bagerst i bedet med blåbær :-)

      Slet
  14. Dejlige tulipaner! Utroligt smukt billede af Storkonvallen! ;O)

    SvarSlet
  15. Hej. Sikke et flor at tulipaner, det ser bare godt ud. HVor er den storkonval dog en spændende plante!

    SvarSlet
    Svar
    1. Mnage tak :-) Ja den er ret særpræget, men køn :-)

      Slet
  16. Hvor er det skønne farver i dine bede. Og jeg synes altså at det er industrielle mængder :-)
    Jeg har også storkonval og har haft den i mange år. Den breder sig, men den har aldrig bredt sig for meget hos mig. Min står også i skygge.

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ulv i fåreklæder

Jeps jeg nåede at sætte de sidste løg idag og sikke en dejlig tilfredsstillelse det er. Men derfor må vinteren nu gerne blive væk et stykke tid endnu - jeg har stadig mange projekter, som jeg gerne vil nå et par stykker mere af inden. Sjovt som sådan et løglægnings-projekt kan sætte nyt lys på et bed. For da jeg skulle igang med at sætte løgene i et område, fik jeg øjene op for, at den italienske arum breder sig voldsomt og fylder alt for meget. Den har tidligere fået lov at brede sig, fordi jeg synes, at den er så facinerende i dens livscyklus og fordi de hvidbrogede blade passer så fint i det hvide husbed. Men inden jeg kunne sætte løg, måtte jeg grave dele af den væk for at få plads. De små nye planter er nemme at fjerne, idet deres små knolde stadig ligger øverligt. Det er straks noget sværere at fjerne de større planter, hvor knoldende har boret sig ned i jorden. Og de er så viseligt indrettet, at de lader stilken slippe knolden, hvis man trækker i stilken. Så en spad