Gå videre til hovedindholdet

Tulipaner og storkonval

De sidste tulipaner i husbedet er sprunget ud og disse er fra en CD-kasse - der mangler vist kun lige et par hvide i den anden ende af bedet. Godt nok er det ikke tulipaner i industrielle mængder, men denne mængde er helt ok med mig.Og så er den graciøse storkonvallen også kaldet kong Salomons segl ved at springe ud. Denne her er rigtig sej, for den har formået at at bryd frem trods det, at den i efteråret blev dækket med 15-20 cm spagnum. Men måske har den haft godt af lidt mere jord - ihvertfald er der flere stængler i år - skønt.

Kommentarer

 1. hej Susanne.smukt bed.dejlige farver,og storkonvallen er bare en konge i bede.Hilsen jette (mit lille gods)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - jeg er også ude at kigge på bedet flere gange hver dag ;-) Ja, storkonvallen er skøn - den må godt brede sig noget mere :-)

   Slet
 2. Judaspenge og tulipaner klæder hinanden hos dig - det er gode nuancer du har sat sammen.
  Jeg må huske at sætte mine lidt tættere på hinanden i byhaven.
  Jeg købte også en ny storkonval sidste efterår til skyggebedet i sommerhushaven - så nu venter jeg spændt på at se min for første gang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er blevet ganske udmærket :-)
   Min gror også i skygge og det har den det fint med. Håber du snart får din at se :)

   Slet
 3. Åhhhhh, hvor ER det smukt, Susanne!

  Tak for kikket.

  SvarSlet
 4. Et superflot bed med dejlige farver :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
 5. Fine, afstemte farver - det ser smukt ud. Storkonvallen er en sjov størrelse, mine er også kommet frem - de står virkelig længe, så det må vi glæde os over.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak :-)
   Det er første år, hvor den virkelig er kommet til sin ret. I de foregående år har den stået under et hjortetakstræ, som har taget opmærksomheden. Jeg vil gerne glæde mig over, at den blomstrer længe :-)

   Slet
 6. Flotte tulipaner. Jeg har også storkonvallen i min skov.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de er skønne både tulipanerne og storkonvallen :-)

   Slet
 7. Hej Susanne. Det ser virkelig flot ud :o)Det lyder også spændende med alle smålingerne i dit sidste indlæg :o)) Jeg skriver mig gerne på ventelisten til stinkende nyserod :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak :-)
   Du skal være så hjertelig velkommen til at få et par smålinger af nyserod. Jeg er ikke god til at huske, hvem jeg har lovet hvad. Så hvis du vil hjælpe mig til at huske det, så vil jeg være meget glad :-)

   Slet
 8. Super flot bed, storkonvallen ser forrygende ud ;o)

  SvarSlet
 9. Det ser rigtig dejligt ud med dine tulipaner, og storkonvallen er bare skøn. Har du set de to smækker-lækre varianter Staudefeen har på programmet...?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er et skønt bed lige nu :-)
   Storkonvallen er rigtig fin. Jeg må vist lige forbi staudefeen for at se på de to andre varianter :-)

   Slet
 10. Dine tulipaner har nogle skønne farver! Og storkonvallen, ja den er jeg også forelsket i. Den er så graciøs.

  Lige som Fru Fiis har jeg også fået øje på især den brogede storkonval, som Staudefeen har fået i sit sortiment ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Storkonvallen er rigtig graciøs og smuk i sin enkelhed. Jeg skal helt sikkert have studeret Staudefeens hjemmeside :-)

   Slet
 11. Så fine samplantinger! Jeg liker fargesammensetningene!:-)
  Ha en riktig fin kveld!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak - jeg var selv lidt spændt på, om sammensætning spillede, men det er vist lykkedes meget godt :-)

   Slet
 12. Hvor ser det bare godt ud Susanne :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
 13. Fine billeder, du har taget. Ja, storknvallen skal man holde øje med, for den vokser enormt hurtigt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak :-)
   Foreløbig må storkonvallen gerne brede sig - kan lige se en kant af dem bagerst i bedet med blåbær :-)

   Slet
 14. Dejlige tulipaner! Utroligt smukt billede af Storkonvallen! ;O)

  SvarSlet
 15. Hej. Sikke et flor at tulipaner, det ser bare godt ud. HVor er den storkonval dog en spændende plante!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mnage tak :-) Ja den er ret særpræget, men køn :-)

   Slet
 16. Hvor er det skønne farver i dine bede. Og jeg synes altså at det er industrielle mængder :-)
  Jeg har også storkonval og har haft den i mange år. Den breder sig, men den har aldrig bredt sig for meget hos mig. Min står også i skygge.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)