Gå videre til hovedindholdet

Tulipaner og storkonval

De sidste tulipaner i husbedet er sprunget ud og disse er fra en CD-kasse - der mangler vist kun lige et par hvide i den anden ende af bedet. Godt nok er det ikke tulipaner i industrielle mængder, men denne mængde er helt ok med mig.Og så er den graciøse storkonvallen også kaldet kong Salomons segl ved at springe ud. Denne her er rigtig sej, for den har formået at at bryd frem trods det, at den i efteråret blev dækket med 15-20 cm spagnum. Men måske har den haft godt af lidt mere jord - ihvertfald er der flere stængler i år - skønt.

Kommentarer

 1. hej Susanne.smukt bed.dejlige farver,og storkonvallen er bare en konge i bede.Hilsen jette (mit lille gods)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - jeg er også ude at kigge på bedet flere gange hver dag ;-) Ja, storkonvallen er skøn - den må godt brede sig noget mere :-)

   Slet
 2. Judaspenge og tulipaner klæder hinanden hos dig - det er gode nuancer du har sat sammen.
  Jeg må huske at sætte mine lidt tættere på hinanden i byhaven.
  Jeg købte også en ny storkonval sidste efterår til skyggebedet i sommerhushaven - så nu venter jeg spændt på at se min for første gang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er blevet ganske udmærket :-)
   Min gror også i skygge og det har den det fint med. Håber du snart får din at se :)

   Slet
 3. Åhhhhh, hvor ER det smukt, Susanne!

  Tak for kikket.

  SvarSlet
 4. Et superflot bed med dejlige farver :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
 5. Fine, afstemte farver - det ser smukt ud. Storkonvallen er en sjov størrelse, mine er også kommet frem - de står virkelig længe, så det må vi glæde os over.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak :-)
   Det er første år, hvor den virkelig er kommet til sin ret. I de foregående år har den stået under et hjortetakstræ, som har taget opmærksomheden. Jeg vil gerne glæde mig over, at den blomstrer længe :-)

   Slet
 6. Flotte tulipaner. Jeg har også storkonvallen i min skov.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de er skønne både tulipanerne og storkonvallen :-)

   Slet
 7. Hej Susanne. Det ser virkelig flot ud :o)Det lyder også spændende med alle smålingerne i dit sidste indlæg :o)) Jeg skriver mig gerne på ventelisten til stinkende nyserod :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak :-)
   Du skal være så hjertelig velkommen til at få et par smålinger af nyserod. Jeg er ikke god til at huske, hvem jeg har lovet hvad. Så hvis du vil hjælpe mig til at huske det, så vil jeg være meget glad :-)

   Slet
 8. Super flot bed, storkonvallen ser forrygende ud ;o)

  SvarSlet
 9. Det ser rigtig dejligt ud med dine tulipaner, og storkonvallen er bare skøn. Har du set de to smækker-lækre varianter Staudefeen har på programmet...?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er et skønt bed lige nu :-)
   Storkonvallen er rigtig fin. Jeg må vist lige forbi staudefeen for at se på de to andre varianter :-)

   Slet
 10. Dine tulipaner har nogle skønne farver! Og storkonvallen, ja den er jeg også forelsket i. Den er så graciøs.

  Lige som Fru Fiis har jeg også fået øje på især den brogede storkonval, som Staudefeen har fået i sit sortiment ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Storkonvallen er rigtig graciøs og smuk i sin enkelhed. Jeg skal helt sikkert have studeret Staudefeens hjemmeside :-)

   Slet
 11. Så fine samplantinger! Jeg liker fargesammensetningene!:-)
  Ha en riktig fin kveld!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak - jeg var selv lidt spændt på, om sammensætning spillede, men det er vist lykkedes meget godt :-)

   Slet
 12. Hvor ser det bare godt ud Susanne :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
 13. Fine billeder, du har taget. Ja, storknvallen skal man holde øje med, for den vokser enormt hurtigt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak :-)
   Foreløbig må storkonvallen gerne brede sig - kan lige se en kant af dem bagerst i bedet med blåbær :-)

   Slet
 14. Dejlige tulipaner! Utroligt smukt billede af Storkonvallen! ;O)

  SvarSlet
 15. Hej. Sikke et flor at tulipaner, det ser bare godt ud. HVor er den storkonval dog en spændende plante!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mnage tak :-) Ja den er ret særpræget, men køn :-)

   Slet
 16. Hvor er det skønne farver i dine bede. Og jeg synes altså at det er industrielle mængder :-)
  Jeg har også storkonval og har haft den i mange år. Den breder sig, men den har aldrig bredt sig for meget hos mig. Min står også i skygge.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede.
Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor.

Men I får lige opskriften her "på dansk".

Jeg har brugt følgende ting;
spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i5 konservesdåser med bund og top skåret afrund folie tærteformen-gangs karkludhåndklæderør, som er lidt længere end spandens højdepottejordplante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet.

For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at vandet aldrig kan stå højere end hu…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…