Gå videre til hovedindholdet

Gavlbed

Hver år i bededagsferien har vores grundejerforening et rigtigt godt tilbud til alle os beboerne på vejen. De  lejer et par containere og stiller strategiske steder på vejen. Og fra fredag morgen - og ikke tidligere end fredag morgen (skriver de i flyeren) - kan vi alle lægge haveaffald i containeren.

Alle huse på vejen er fra omkring årsskiftet i 1960/1970, så haverne er groet godt til og der er derfor sædvanligvis meget at klippe og fælde. Så det gælder om at være hurtig ude, for containerne fyldes hurtigt op.

I år har vi ikke så meget haveaffald som tidligere år. Men jeg har for lang tid siden erklæret langt det meste efeu i haven krig. Jeg kan ikke 'styre' det og synes, at det efterhånden overtager og kvæler alt andet.  Ex. har der været noget lungeurt i nedenstående bed, men det er der desværre ikke længere.

Da jeg ikke ønsker efeu i komposten, så er containertilbuddet en god 'undskyldning' for at få gjort noget ved min 'efeu-erklæring'.


På én af gavlene mod nord har en del efeu fået lov at gro - her et før og efter billede. Det har givet en held del luft i området og buksbommen står nu fri af muren. Jeg kan ikke helt finde ud af, om jeg skal opstamme den eller hvad jeg skal gøre med den. Men det kommer vel langs afsted.

Set fra den anden side, så har det absolut også givet mere lys og luft. Nu ses lærkesporen og de to hosta'er meget bedre. I øvrigt den hosta, som nogle af jer har fået frø fra. Og bagerst i bedet langs huset blev søsten synlige. Et par store kantede dekorationssten kom også frem. Og så er der lige den lodne løvefod, som jeg troede groede i bedet. Det viste sig, at den har sået sig selv i en sprække i flisebelægningen.

                          


Rionettet er sat et andet sted og fylder, men hvor søren skal man sætte sådan noget! Og vandslangen, hmm - jeg har længe ledt efter en smuk løsning, men hverken de grimme plastkasser til slanger eller de rustne jernholdere falder i min smag. Jeg håber snart, at jeg finder én, som falder i min (vores) smag.

Kommentarer

 1. Jeg har også erklæret krig mod efeu i haven;o) og hvor pyntede det helt vildt på din husgavl. Hvis det var mig kunne jeg godt finde på at opstamme buksbommen, så der bliver et fint skygge bed under.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det pyntede helt vildt på gavlområdet :)
   Lige netop min tanke omkring opstamning af buksbom - måske jeg gør det :-)

   Slet
 2. Så flittig, du har været! Et rigtig valg, synes jeg.

  Hjerteligst

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Her bagefter blev jeg også kun bekræftet i, at det var det rigtige valg at fjerne efeuen :)

   Slet
 3. Ja det var da en oprydning, der gavnede noget. Sikke da en masse luft det gav !! Det ser godt ud nu. Og haveslangen. Tja man må vel bare leve med at sådan en ikke er køn, men undvære den er jo svær ;))
  God weekend..

  SvarSlet
 4. Pyha, det må alligevel være lidt af en krig - den med Efeuen, for den kan være noget så "insisterende".
  Men jeg tror at Buskbommen bliver glad for lidt luft, også med svampesygdommen i mente.
  Du skal da finde sådan en zink-agtig slangeholder, det tror jeg passer til Jeres bygning.
  Fortsat dejlig St. Bededagsferie :o)

  SvarSlet
 5. Åh jeg kan saftsuseme godt forstå du ikke vil have efeu i komposten - vi har også erklæret krig mod vores!
  Tak for din kommentar i går på min blog - min mail er mette.fuglsang.nielsen[a]gmail.com - jeg er opereret for golfalbue fordi jeg havde føleforstyrrelser i lille- og ring-fingeren. Følelsen er næsten normal men jeg har væsentlig flere smerter nu end før operationen som ligger fem måneder væk nu....

  SvarSlet
 6. Jeg har også efeu, det går an endnu, men man skal holde skarpt øje med den. Den var længe om at komme i gang, men nu!!!!

  SvarSlet
 7. Hold da op du har været flittig :-D Det ser sgu godt ud.
  God idé med containeren.
  Ja som Lisbeth (Høneballehaven) skriver så kan den være længe om at komme i gang, men SÅ tager fanden ved den! Jeg plantede engang nogle neden for mit køkkenvindue,(for de var så nuttede, med broget blade), men hold op det blev de ski ikke ved med at være. Da jeg et par år efter ville have dem væk fra haven (for de havde spredt sig) kom jeg godt nok på arbejde. Så hvis man påtænker at indføre Efeu i sin have skal man tænke sig godt om.
  Imponerende stor Buksbom, med muligheder ;-D
  Ha´en fantastisk weekend.
  Marianne :-D

  SvarSlet
 8. Skønt med sådan en "bekæmp det uønskede dag" - det giver en masse energi når det er gjort. Jeg har det som dig haveslanger og div. holdere er ikke videre kønne indslag i haven. Jeg har købt mig en galvaniseret en af slagsen.....den hører til de kønnere hvis man kan kalde dem kønne ;0)

  Eeeeeeelsker din magnolia :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nyt med genbrug

Nyt bed med genbrugsplanter har set dagens lys! Et mindre, men problematisk område blev udset til at blive et fint lille nyt bed. Selvsåede planter fra haven og plantegaver blev plantet i beddet

En par clematis' er plantet på et rionet for at skærme af mod kompostbeholderne. Men foran rionettet findes et mindre charmerende stykke, som er vældig synligt, når havehuset rundes. Tanken var at der skulle være græs, men området ligger i skygge fra stakittet, så græsset har meget ringe vilkår. 

Området går vi dagligt igennem, når vi skal hente æg og fodre hønsedamerne, så derfor er stykket blevet "en torn i øjet" og det blev besluttet, at stykket skulle blive et bed stedet. 
En hosta, som jeg fik af en kollega sidste efterår, blev plantet i hjørnet. Små søde primula, som jeg fik af en venindes mor forleden, blev delt og plantet i tre grupper. Flere planter har sået sig selv i haven og jeg var rundt at samle lidt ind; jakobsstige, blåaks og sibirisk portulak. Alle blev plantet …

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Flueben og oversigtsplan

Urtehavens stier er blevet befriet! Fiberdugen er klippet til og højbede præsenteres nu på bedste vis. Og et forsøg på at tegne haven på en oversigtsplan er gjort


1. maj blev fejret i haven idet urtehaven som udgangspunkt er blevet færdig. Nu mangles kun, at de står grønne og frodige - se det bliver også en fest. Dagen er brugt på at kravle rundt mellem bedene  for at klippe fiberdugen til, så den ikke ses længere. 
Og som det ses, så har det haft stor effekt. Småstenene står  nu flot frem og de fine højbede præsenteres på bedste vis. 
De seneste aftener er blevet brugt på et forsøg på at tegne haven ind på et oversigtskort. Det har faktisk været en ret sjov opgave, men også lidt besværligt lige at huske hvordan bedene er placeret. 
Jeg har været ude i haven at kigge et par gange under oversigtskortets tilblivelse, men på trods af det, så er bedene ikke tegnet helt korrekt op og oversigtskortet er på ingen måder målfast. Nå ja - og havehuset er blevet lidt skævt!
Jeg ved, at jeg har …