Gå videre til hovedindholdet

Blåt

Der er rigtig fin blomstring i den blå bjergknopurt og den er blevet rigtig omfangsrig. Ja, den ligner nærmest en lille busk.


Gruppen dækker en stub fra et træ, som vi fældede sidste forår. I stedet for at der er et 'hul' i gruppen, så har jeg sat en krukke med en lille stedsegrøn plante og krukken er ikke at se i den store gruppe.  

Forleden købte jeg tre staudesalvier, som selvfølgelig er plantet i samme bed som bjergknopurten. Og den er da ihvertfald blå!


Disse salvier og alle de andre planter jeg hjembragte fra ferien er plantet ud. Men det er så varmt, at jeg bliver nødt til at vande dem hver eneste dag - ja nogle gange to gange dagligt, for ellers tørrer ud.  

Ud over salvien og bjergknopurten, så er der to storkenæb, som er sprunget ud.Der er jo ingen tvivl om andet end at den øverste storkenæb er blå. Men det kan diskuteres, om den nederste er mere lilla end blå. Men der er noget blåt i den knap udsprungne knop.

Et billede af hele det blå bed må I vente med at få, men der er mange flere på vej, så hvis planterne kommer til at fylde mere, så kan det være.

Kommentarer

 1. Aj, hvor er den dejlig den blå storkenæb.
  Jeg har også bjergknopurt flere steder på gamle stubbe. God anvendelse at plante i dem mens de går naturligt til grunde - jeg vil prøve at plante lidt mere i dem, der kan blomstre senere på sæsonen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Enig, den blå storkenæb er skøn :-)
   Ja, de gamle stubbe er ikke særlig kønne, så det gælder om at finde gode løsninger til at skjule dem eller udnytte dem fornuftigt. Synes jeg har set, at husløg skulle være fortræffelige til at plante i en halvråden stub.

   Slet
 2. Fine blå blomster allesammen, men den sidste storkenæb er den jeg synes bedst om. Har du et navn på den?

  SvarSlet
  Svar
  1. Også den sidste storkenæb er skøn. Jeg ved at det er en Geranium renardii, efternavnet er jeg ikke hels sikker på, men måske det kan være en Philippe Vapelle.

   Slet
 3. Lækre farver... blå eller ej :)
  Smart idé at skjule stubben på den måde :)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. En stub er ikke specielt køn, så dette er en udmærket løsning :-)

   Slet
 4. Hej Susanne.det var da en ordentlig tue af bjergknopurt,men smukt ser det ud.
  Den sidste storkenæb er da bare yndig.
  Rigtig god pinse til dig Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, bjergknopurten har det godt i min have - næsten også alt for godt, men det kan jeg jo heldigvis selv være med til at styre. I år får de en ordentlig tur med saksen, når de er afblomstre, så de ikke spreder sig i hele haven :-)

   Slet
 5. Ja den har det da godt den knopurt ;0) Ja der skal lidt vand til i disse dage håber på at få plantet sommerblomsterne ud i dag.....så må jeg jo være lidt ekstra gavmild med vandkanden for sommervejret fortsætter heldigvis lidt endnu ;0)

  Må Pinsesolen danse livligt i din have ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der skal meget vand til i disse dag og specielt til de nyplantede - nogle dage er jeg ude to gange med vandslangen. Derfor ligger vandslangen også klar på plænen - den vil jo knap nå at blive tør sammenrullet før den skal ud igen ;-)

   Slet
 6. Skønne blomster. Dejlige blå farver. Jeg skal da hvis have noget mere blåt i mine bede.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Blå er en dejlig farve, så det kan jeg godt forstå, at du gerne vil have. De blå passer også så fint til gult. Held og lykke med det :-)

   Slet
 7. HejSusanne. Jeg har været nysgerrig efter at se dine blå planter i dit blå bed og jegskal love for, at det er blåt. Det er nogle gode planter, du har valgt! Det ser også meget frodigt ud og jeg kan sagtens forestille mig, at du må vande i denne varme. Det er dejligt, at der endelig er blevet godt vejr men lidt regn kan vi vist godtbruge!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - ja disse planter er ihvertfald blå. Håber det fortsat bliver ved med at være blå farver, som jeg har fundet. Det bliver spændende at se gennem sæsonen.
   Synes de havde lovet en regnbyge i går, men vi fik ihvertfald ikke noget her. For du har ret; en natlig regnbyge kunne vi godt bruge til alle planter, for der er også nogle af de etablerede, som hænger med hovedet.

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nyt med genbrug

Nyt bed med genbrugsplanter har set dagens lys! Et mindre, men problematisk område blev udset til at blive et fint lille nyt bed. Selvsåede planter fra haven og plantegaver blev plantet i beddet

En par clematis' er plantet på et rionet for at skærme af mod kompostbeholderne. Men foran rionettet findes et mindre charmerende stykke, som er vældig synligt, når havehuset rundes. Tanken var at der skulle være græs, men området ligger i skygge fra stakittet, så græsset har meget ringe vilkår. 

Området går vi dagligt igennem, når vi skal hente æg og fodre hønsedamerne, så derfor er stykket blevet "en torn i øjet" og det blev besluttet, at stykket skulle blive et bed stedet. 
En hosta, som jeg fik af en kollega sidste efterår, blev plantet i hjørnet. Små søde primula, som jeg fik af en venindes mor forleden, blev delt og plantet i tre grupper. Flere planter har sået sig selv i haven og jeg var rundt at samle lidt ind; jakobsstige, blåaks og sibirisk portulak. Alle blev plantet …

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Flueben og oversigtsplan

Urtehavens stier er blevet befriet! Fiberdugen er klippet til og højbede præsenteres nu på bedste vis. Og et forsøg på at tegne haven på en oversigtsplan er gjort


1. maj blev fejret i haven idet urtehaven som udgangspunkt er blevet færdig. Nu mangles kun, at de står grønne og frodige - se det bliver også en fest. Dagen er brugt på at kravle rundt mellem bedene  for at klippe fiberdugen til, så den ikke ses længere. 
Og som det ses, så har det haft stor effekt. Småstenene står  nu flot frem og de fine højbede præsenteres på bedste vis. 
De seneste aftener er blevet brugt på et forsøg på at tegne haven ind på et oversigtskort. Det har faktisk været en ret sjov opgave, men også lidt besværligt lige at huske hvordan bedene er placeret. 
Jeg har været ude i haven at kigge et par gange under oversigtskortets tilblivelse, men på trods af det, så er bedene ikke tegnet helt korrekt op og oversigtskortet er på ingen måder målfast. Nå ja - og havehuset er blevet lidt skævt!
Jeg ved, at jeg har …