Gå videre til hovedindholdet

Så er der linet op til påsken

Jeg synes altid, at sidste dag på arbejde inden en ferie er fortravlet. Mange patienter skal ses og gives den sidste instruktion i genoptræning, så de kan klare det på egen hånd i de dage, hvor vi alle har ferie. I dag var ingen undtagelse, så lidt fortravlet kunne jeg tage hjem og holde ferie. Så er det altså skønt, at kunne gå lidt i haven for at få travlhedsfornemmelsen væk.

Jeg fik det næste bed mærket af i urtehaven, så nu er der klar til, at jeg kan grave det i morgen. Og heldigvis skulle der komme masser af sol i morgen, så der er mulighed for, at jeg når at få det gravet og måske få begyndt på det næste bed.

Det køligere vejr har givet mig lidt mere tid førend bedene skal være færdige. Jordtemperaturen er faldet en del og den er for kold til at sætte kartofler i eller så noget som helst i. Ikke engang persille kan det betale sig at så endnu.


Men så har jeg heldigvis påsken til at komme videre. Og selvom påskevejret ikke tyder for godt, så er der ingen undskyldninger for at arbejder videre på projektet. For brædderne ligger klar til at blive transformeret til højbede.      


Alle urtefrøene havnede i postkassen i går og der er et par stykker af dem, som sagtens kan såes indenfor nu eksempelvis de to forskellige basilikum. Og der er flere af grøntsagerne, som kan forkultiveres nu ex. rosenkål, broccoli og butternut (vi valgte butternut istedet for hokaido). Jeg tænker, at det kan være en fordel at så det så tidligt som muligt, så vi kan høste det tidligere på året.

Men der kommer dog en stor udfordring, når det hele skal prikles - hvor søren skal alle potterne stå, når der både skal være plads til sommerblomster og urter.

Kommentarer

 1. Hej Susanne

  Glæder mig til at se højbedene, når de færdige - byggede selv mine højbede, og det var lidt af et arbejde, men meget vellykket.... hvis jeg selv skal sige det.

  Sikke mange spændende frø...... hvor har du været på shopping henne??

  Kh.
  Lonni

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha, så har jeg måske taget munden for fuld - tænker at der er rimelig let at bygge højbedene. Krydser fingre for, at jeg har "beregnet" rigtigt.
   Jeg har købt frø hos Bjarne Højlund. Han har mange spændende frø og det var da lidt svært at vælge. Her et link; http://www.bh-froe.com/ZC/

   Slet
  2. Du skal nok klare opgaven, men man bliver lidt træt af at save :0))) Glæder mig til at se dine fine højbede.

   Må lige kigge frø hos Bjarne - er blandt andet på jagt efter japansk persille (Mitsuba), men der skal nok være et par andre spændende frø, som skal afprøves :0))

   God påske og arbejdslyst!

   Slet
  3. Jeg har heldigvis en elektrisk kap-geringssav, så det bliver en leg, at få brædderne savet.
   Det lyder spændende med japanske persille. Mon du skriver lidt på bloggen om den og hvis du har andre spændende "sager", du putter i jorden?

   Slet
 2. Ja, det er med at udnytte det gode vejr i morgen, hvis det er slut for resten af påsken. God arbejdslyst med dine bede og højbede.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er altså rigtigt ærgerligt, hvis det kun er i morgen som er med godt vejr. Alle de fridage ville ellers være perfekte at bruge til skønne projekter i haven. Har stadig et lille håb om, at meteorologerne tager fejl

   Slet
 3. En målrettet dame, må man sige... :) Men sådan er det jo, når man har et konkret projekt, og påsken er som skabt til den slags. Jeg er spændt på at se dine højbede, skal du virkelig selv snedkerere? Jeg er godt nok imponeret.

  Rigtig god arbejdslyst, også med såningen - sikke mange goodies du skal høste senere på sommeren :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis jeg skal nå at få gang i urtehaven i år, så må jeg nødvendigvis være målrettet og jeg er nu engang skabt sådan, at jeg skal "smede mens jernet er varmt", så ...
   Jo, jeg skal selv snedkere - det bliver fedt at få træ mellem hænderne :-)
   Håber det bliver til goodies i løbet af sæsonen. :)

   Slet
 4. Ja der er en dejlig tid .... God fornøjelse i haven

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have :-) Håber også at du får tid til haven

   Slet
 5. Hvad for en slags træ bruger du til højbede? Glæder mig til at se hvordan det bliver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Har i første omgang valgt at bruge fyrretræ, som ikke er imprægnere, da jeg ønsker en billig løsning i første omgang for at se, om urtehave er "holdbart" for mig. Hvis det bliver en succes, så vil jeg efterhånden skifte træet ud til noget hårdttræ, som har langt længere levetid.
   Jeg glæder mig også selv til at se det færdige resultat :-)

   Slet
 6. God arbejdslyst. Jeg vil glæde mig over godt vejr i morgen, trænger til en havedag :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg trænger også - det bliver dejligt med nogle D-vitaminer og motion :-)

   Slet
 7. Hvor er du ihærdig :-)
  Det er spændende med det køkkenhaveprojekt, og måske meget godt du kan koble af fra arbejdet med noget helt andet.

  God (arbejds)påske.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tænker så godt når jeg arbejder og kan koble fuldstændigt af - én af grundende til, at havearbejde er skønt :-)
   Du/I ønskes også en god (arbejds)påske og jeg kan forstå, at det mest bliver malerpensler, som der skal arbejdes med. Skønt at I snart kan flytte ind :-)

   Slet
 8. Ja tungen lige i munden for det gælder om at have logistikken i orden, når der skal plantes og prikles..
  God påske og arbejdslyst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er mest det logistiske område, som volder problemer. Har overvejet varmeblæser til drivhuset, men nu skal frosten ihvertfald lige overståes, så må vi se hvad det bliver til.
   Tak i lige måde :-)

   Slet
 9. God arbejdslyst du gæve havekvinde - herlige projekter der venter dig....og dagen i dag ser ud til at bliver himmel flot så hyggehejsa ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha ja, nu skal jeg snart ud. Her skinner solen også fra en blå og skyfri himmel. Det bliver skønt med en dag i "gravningens" tegn. Næhh måske mere skønt, når jeg kan se tilbage på et stykke veludført arbejde. Og de ømme muskler tager vi med som et tegn på, at formen bliver bedre ;-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)