Gå videre til hovedindholdet

Magnolietræet i fuldt udspring

Nu har magnolietræet blomstret et par dage og hvor er det et skønt træ at se på. Det varer så kort, men er rigtig skønt at se på de få dage blomstringen varer.

Sådan ser vi træet, når vi kigger ud af vore stuevinduer :-)


Mange af blomsterne har fået en snert frost og har lidt brune kanter. Men på afstand ses det heldigvis ikke.Jeg har haft svært ved at få et ordenligt billede af de enkelte blomster, idet baggrunden er for lys og blomsten bliver mørk - billedet bliver taget i modlys.

Jeg har igen måttet ty til Tybjerg for at finde løsningen. Jeg tænker, at mange af os har dette problem, fordi vi ofte kommer til at fotograferer i modlys  - blomster og træer lader sig jo ikke lige flytte for at blive fotograferet. Og udfordringen bliver ikke mindre jo længere hen på forår og sommer vi kommer. Derfor denne lille 'brugsanvisning' stærkt inspireret af Tybjerg.

Når vi får mørke blomster på billedet, er det fordi kameraet foretager en automatisk lysmåling på baggrunden, som er lys. Derved bliver blomsten mørk og fremstår som en silhuet. Nedenstående billede er taget uden blitz og blomsten fremtræder mørk.


For at undgå dette kan blitzen anvendes til at udfylde det mørke område = blomsten.

For at kunne bruge denne funktion skal kameraet (igen) indstilles på A. Det gælder ihvertfald for mit Sony- kamera - er det ikke tilfældet på dit kamera, må du finde brugsanvisningen frem. Slå blitzen til på Fill-flash eller Fill-in.

Når du tager billedet bliver blitzen fyret af og udfylder nu de mørke områder.


Billedet herover er taget med Fill-flash og der er tydelig forskel på de to billeder. Her ses blomsten og den er ikke kun en silhuet.

Dette lille trick er meget anvendeligt ved naturfotografering men også ved portrætfotografering i modlys.

Kommentarer

 1. Tak for undervisningen, det er godt at vide :o) Hvor er din magnolia fin, min har også fået brune kanter af frosten, men det er jo flot alligevel.
  Tog lige billeder af det her til aften, de kommer på i morgen, hvis de dur :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har fuldstændig ret i, at den er flot alligevel og på bare et par meters afstand, så er det det hvide, som dominerer. Så pyt, vi nyder den :-)
   Jeg vil glæde mig til at se din magnolie - der findes så mange skønne :)

   Slet
 2. Hej. Jeg siger også tak for undervisningen. jeg vidste ikke, at man kunne bruge blitzen i modlys. Der er jo virkelig forskel på de to billeder. Jeg kan godt forstå, at I nyder udsigten fra stuevinduerne, hold da op, det træ er flot!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg hat tidligere læst om at bruge blitz i solskin, men har aldrig prøvet det. Så dejligt, at man kan lære nyt og finde ud af, at det kan bruges i praksis :-)
   Det er rigtig flot at se på indefra og blikket glider tit derud :)

   Slet
 3. Smukt træ, det er det virkelig :) Tak for endnu et godt foto-tips. Det er godt med alle disse forskellige kompetencer her i Blogland :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er et rigtig smukt træ :)
   Ja, det er herligt, at vi kan noget hver især, som vi gerne giver fra os. Det er helt fantastisk her i Havebloglandia :-)

   Slet
 4. Det var dejligt med lidt foto-undervisning. Det må jeg ud og prøve af i morgen.

  Magnolien er helt vidunderlig. Jeg vil så gerne have sådan et træ, men min have er endnu for åben/forblæst til at det bliver godt, så jeg beundrer de andres magnolier :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. God fornøjelse med afprøvningen - håber du finder et godt motiv at prøve det af på :-)
   Ja, blomstringen vil sikkert vare endnu kortere, hvis en magnolie står i et forblæst område. Men mon ikke, du med tiden kan få dig en lille én af slagsen klemt ind i et område med mere læ, så du får din egen at 'beundre'?

   Slet
 5. Tusind tak for tippet med blitzen. Det skal jeg ihvertfald også prøve. Jeg har også bokset rundt de sidste dage for at få gode billeder af min japanske kirsebær, og mange af dem er også mørke.
  Hvor er din magnolie skøn. Blomsterne er så elegante og fjerlette at se på. Og pyt med de brune kanter, så længe blomsterne klarede frisag af frosten. Vores genbos træ, mit lånetræ, mistede hele første flor, men efter et par uger sprange en hel portion nye blomster ud, det har jeg aldrig oplevet før. Det er næsten afblomstret nu, så det må være en tidligere sort end dit.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er skønt at finde en løsning på et problem, som irriterer én. Dejligt at du kan bruge det og glæder mig til at se et par billeder med teknikken :-)
   Utroligt, at di lånetræ kom med en ny portion blomster - det troede jeg heller ikke kunne lade sig gøre.

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Havestuen

Resultatet af havehusets forvandling blev aldrig vist! For et par år siden blev havehuset piftet op, men resultatet blev aldrig vist her på bloggen - kun før billeder blev vist. Det vil jeg råde bod på nu 

For to år siden, da sønnike blev konfirmeret, besluttede jeg at havehuset skulle ryddes og piftes op, så det var muligt for gæsterne at sidde der og få sig en kop eftermiddagskaffe - og selvfølgelig, så vi selv kunne bruge den efterfølgende. Det var noget af et arbejde og du kan se her og her, hvad udgangspunktet var.


Havehuset var blevet brugt til opbevaring af blandt andet gamle møbler, fortrinsvis arvestykker, som jeg ikke lænede at smide ud grundet affektionsværdi. Vores tidligere bolig var en gammel firlænget gård, hvor gamle møbler passede rigtigt fint i miljøet, men i vores nuværende bolig passer de ikke.

Derfor blev det besluttet, at havehuset skulle indrettes i den romantiske stil således at nogle af de gamle møbler kunne passe ind der. Det hvide bor på ovenstående billed…

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.