Gå videre til hovedindholdet

'Vi' er ikke som de andre

Galantofil er vist ved at blive et modefænomen, men ikke helt her hos mig. Men på trods af det, så bliver jeg lidt forundret over, at af de få vintergækker, som jeg har i haven, så er der én som skiller sig ud. Ét enkelt løg er kommet med gult løv, men den samme slags blomst som naboerne. Måske er planten "syg" eller også - og det vælger jeg at tro på - er det en anden slags vintergæk end de andre.


Også blandt krokus er der en enkel afviger. Blandt alle de gule krokus jeg satte i efteråret i forhavebedet, så er der kommet én med brune aftegninger på ydersiden af kronbladene. Der må være sneget sig én "forkert" ind i posen sammen med de andre løg.


Men jeg er da kun glad for og at der er nogle, som ikke er som de andre. Og den ene gul-løvede vintergæk og den ene brunstribede krokus må meget gerne blive til flere med tiden.

Kommentarer

 1. Nåååå sådan et par små outsidere i hver flok. Spændende om de klarer sig?

  SvarSlet
  Svar
  1. Krokussen er jeg helt sikker på klarer sig, men jeg kan da være lidt mere usikker på vintergækken - krydser fingre, for den er da lidt usædvanlig - synes jeg :-)

   Slet
 2. Ja, vi er jo heldigvis ikke ens alle sammen.
  Men den ser da lidt afkræftet ud den blege vintergæk. Men ok, jeg håber som dig, at det er meningen, den skal have den farve.
  VH nina

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej heldigvis - det er jo det, som gør både mennesker og deres forskellige haver spændende :-)

   Slet
 3. Svar
  1. Meget, så jeg håber de har lyst til at blive til flere :-)

   Slet
 4. Nej heldigvis er vi ikke alle ens og at få nogen der ikke ligner de andre, det er helt fint, når det er blomster :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det kunne da være spændende om de kunne blive til flere - så er de pludselig flere, der ligner hinanden :-)

   Slet
 5. Det kunne godt ligne næringsmangel, men det kunne også bare være et lille sort (gult) får.
  Rigtig fine krokusser, du har dig der.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har jeg også tænkt, men den står jo tæt på de andre, som ikke er gule. Håber det er et sort (gult) får ;-)

   Slet
 6. Fine billeder af de to forårsblomster.
  Hvor er du heldig at have nogen andre ikke har.
  Håber de bliver til mange flere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kunne være sjovt at have endnu flere af de lidt sjældne :-)

   Slet
 7. Hvor godt Susanne - Det er det der er med til at sætte kulør på havelivet - at vi ind i mellem undres når noget ikke falder ud som ventet og når vi bliver overrasket og finder nye varianter, eller planter vi ikke anede vi havde - som pludselig selv har fundet deres vej ind i vores paradis ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret - det er noget af 'magien' ved haven. Vi har ikke kontrol over alt, men kan oftest selv bestemme, hvad som er bedst i vores paradis :-)

   Slet
 8. Hej Susanne. Jeg tror også helt klart, at de er nogle andre. De ser ikke syge ud. Krokusen med den brune stribe er ret speciel, så jeg kan godt forstå, at du gerne vil have flere af den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes også, at det ville være mærkeligt, hvis vintergækken er syg, når de andre tæt på ikke er.
   Ja den 'brune' krokus er ikke helt sædvanlig - har set nogle med brune striber, men ikke så massivt som på denne. Så ja, den må supergerne formere sig :-)

   Slet
 9. Jeg tror, at du skal passe på vintergækken. Tænk hvis det er en ny ukendt mutation, så vil de galantofile jo have fat i den. Måske skulle du sætte tyverisikring på den ;-)

  Iøvrigt elsker jeg forskelligeder.

  SvarSlet
 10. Thi hi - ja måske skal den bag lås og slå ;-)
  Jeg elsker også forskelligheder - det er jo det, som gør 'livet' spændende :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Nedklipning af katteurt

Katteurten Nepeta faassenii 'Six hills Giants' lever op til sit navn og jeg skal love for, at den er blevet stor - stor og smuk var den, da den stod med alle de smukke blå blomster i fuld flor. Og den har været så velbesøgt af de flittige brumbassser.

En ulempe ved den er dog, at den falder til siden og derved bliver lidt bar i midten. Derfor fylder den ret meget - jeg tror, at én plante har fyldt 1,5x1,5 m. Derfor har den også klemt nogle af de planter, som jeg har sat i bedet. Måske har jeg plantet for tæt, men så er planten for stor.
Så istedet har jeg midlertidigt sat en stump rionet op, så plantestilkene er blevet løftet fra jorden og der er givet plads til andre planter. Dette må blive min fremtidige løsning - dog med rionet hele vejen rundt om planten - da jeg gerne vil beholde katteurten i haven.

Da jeg så, at der var friske grønne skud i midten af planterne, så var jeg kvik med saksen - væk med de horisontale, halv visne og afblomstrede grene. Og tilbage stod friske b…