Gå videre til hovedindholdet

'Vi' er ikke som de andre

Galantofil er vist ved at blive et modefænomen, men ikke helt her hos mig. Men på trods af det, så bliver jeg lidt forundret over, at af de få vintergækker, som jeg har i haven, så er der én som skiller sig ud. Ét enkelt løg er kommet med gult løv, men den samme slags blomst som naboerne. Måske er planten "syg" eller også - og det vælger jeg at tro på - er det en anden slags vintergæk end de andre.


Også blandt krokus er der en enkel afviger. Blandt alle de gule krokus jeg satte i efteråret i forhavebedet, så er der kommet én med brune aftegninger på ydersiden af kronbladene. Der må være sneget sig én "forkert" ind i posen sammen med de andre løg.


Men jeg er da kun glad for og at der er nogle, som ikke er som de andre. Og den ene gul-løvede vintergæk og den ene brunstribede krokus må meget gerne blive til flere med tiden.

Kommentarer

 1. Nåååå sådan et par små outsidere i hver flok. Spændende om de klarer sig?

  SvarSlet
  Svar
  1. Krokussen er jeg helt sikker på klarer sig, men jeg kan da være lidt mere usikker på vintergækken - krydser fingre, for den er da lidt usædvanlig - synes jeg :-)

   Slet
 2. Ja, vi er jo heldigvis ikke ens alle sammen.
  Men den ser da lidt afkræftet ud den blege vintergæk. Men ok, jeg håber som dig, at det er meningen, den skal have den farve.
  VH nina

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej heldigvis - det er jo det, som gør både mennesker og deres forskellige haver spændende :-)

   Slet
 3. Svar
  1. Meget, så jeg håber de har lyst til at blive til flere :-)

   Slet
 4. Nej heldigvis er vi ikke alle ens og at få nogen der ikke ligner de andre, det er helt fint, når det er blomster :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det kunne da være spændende om de kunne blive til flere - så er de pludselig flere, der ligner hinanden :-)

   Slet
 5. Det kunne godt ligne næringsmangel, men det kunne også bare være et lille sort (gult) får.
  Rigtig fine krokusser, du har dig der.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har jeg også tænkt, men den står jo tæt på de andre, som ikke er gule. Håber det er et sort (gult) får ;-)

   Slet
 6. Fine billeder af de to forårsblomster.
  Hvor er du heldig at have nogen andre ikke har.
  Håber de bliver til mange flere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kunne være sjovt at have endnu flere af de lidt sjældne :-)

   Slet
 7. Hvor godt Susanne - Det er det der er med til at sætte kulør på havelivet - at vi ind i mellem undres når noget ikke falder ud som ventet og når vi bliver overrasket og finder nye varianter, eller planter vi ikke anede vi havde - som pludselig selv har fundet deres vej ind i vores paradis ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret - det er noget af 'magien' ved haven. Vi har ikke kontrol over alt, men kan oftest selv bestemme, hvad som er bedst i vores paradis :-)

   Slet
 8. Hej Susanne. Jeg tror også helt klart, at de er nogle andre. De ser ikke syge ud. Krokusen med den brune stribe er ret speciel, så jeg kan godt forstå, at du gerne vil have flere af den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes også, at det ville være mærkeligt, hvis vintergækken er syg, når de andre tæt på ikke er.
   Ja den 'brune' krokus er ikke helt sædvanlig - har set nogle med brune striber, men ikke så massivt som på denne. Så ja, den må supergerne formere sig :-)

   Slet
 9. Jeg tror, at du skal passe på vintergækken. Tænk hvis det er en ny ukendt mutation, så vil de galantofile jo have fat i den. Måske skulle du sætte tyverisikring på den ;-)

  Iøvrigt elsker jeg forskelligeder.

  SvarSlet
 10. Thi hi - ja måske skal den bag lås og slå ;-)
  Jeg elsker også forskelligheder - det er jo det, som gør 'livet' spændende :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Det var så præriebedet

Eftermiddagens projekt har været tilplantning af præriebedet. Poul Pedersen fra Overdam Planteskole har hjulpet mig med at lave en plan over bedet samt en beregning af, hvor mange planter jeg havde behov for.

Det er første gang ever, at jeg køber planter til et helt bed på én gang, så det har været rigtig dejligt, at han ville hjælpe mig med at lave en plan og få overblikket. Men samtidig er det også lidt overvældende, at købe 54 planter på én gang på trods af, at det er fødselsdagspenge, som jeg har sparet sammen i nogle år.
Bedet er ikke helt så kantet, som skitseret på tegningen - ca. 6 x 4 x 3 m - men det er jo også kun et forslag at gå ud fra. En rigtig brugbar én af slagsen.

Men da det er første gang, at jeg skulle tilplante så stort et bed, måtte jeg have bambuspindende frem for at afmærke målene. Det gav mig et godt overblik, men planteplanen blev ikke helt holdt alligevel.

I bedet har jeg plantet;
1 = 3 rishirse (Panicum virgatum 'Northwind')
2 = 11 purpursolhat (7 E…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…