Gå videre til hovedindholdet

Nyt står klar

Erantis er 'forlængst' afblomstret. Og nu er der heller ikke meget stads ved krokusserne, som enten hænger slatne hen af jorden eller er visnet helt væk. Men der står allerede nye forårsblomster klar til at tage over.

Snepryden får I lige igen. Flere af dem er sprunget ud, men der står endnu en del med kopper. Den er ny haven og jeg er rigtig glad for, at jeg fik lagt en del løg i havens blå bed i efteråret.


På den daglige tur opdagede jeg, at der var ét vibeæg, som viser farve. En skøn og unik plante, med de ternede blomster. De mindre planter snor sig sjovt, som om de slet ikke kan finde ud af, hvordan de bliver voksne, så de kan springe ud. Men her som voksen, så står den så fin.



Og flere af tulipanerne står på spring. Her er det en dobbelt hvid, som snart vil springe ud. Også forskellige gule tulipaner viser deres knop nu, så det kan ikke vare længe.

Kommentarer

  1. Ja heldigvis står der hele tiden afløsere parat, så der er nye blomster at se på og vise frem.
    Mine tulipaner står også med fede knopper, men der er også nogen, som ikke er nået så langt endnu.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er skønt at tulipanblomstringen kan strækkes over længere tid :-)

      Slet
  2. Ja det er en skøn tid, den må gerne gå lidt langsomt nu.

    Jeg har et tæt tæppe af erantis, der nu står helt grønt. Det passer så fint med, at de hvide snepryd, står i blomst nu. De stikker lige hovederne op over erantisbladene.

    Jeg har også vibeæg på vej, jeg ligger nogen hvert år, de vil ikke så gerne overleve i min have. Før tørt tænker jeg.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg tror da, at du har fået dit ønske opfyldt, for med de køligere grader, så sættes det hele lidt i stå.
      Det er da træls, at vibeæggene ikke vil overleve i din have. Håber du finder et sted i haven, hvor det er muligt :-)

      Slet
  3. De er så flotte, vibeæg. Jeg har selv en lille flok, men langt fra nok;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Vibeæg kan man ikke få for mange af. Jeg satte en blading af hvid og bordeaux (mon ikke det er det farven er), men synes ikke, at der er hvide imellem. Så tror jeg skal have fat i lidt flere af dem til efteråret. For heller ikke dem kan man få for mange af :-)

      Slet
  4. Fra nu af afløser den ene smukke plante den anden i haven - det er en skøn tid :)

    Vibeæg skal jeg have flere af; faktisk ser det ud til, at min lille bestand er begyndt at så sig selv, hvilket er meget positivt :)

    Hos mig er alle tulipanerne blevet gnavet ned af rådyr :(

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er da skønt, at dine sår sig selv - og får du for mange, så er jeg sikker på, at der er masser af aftagere i haveblogland :-)
      Ærgerligt, at tulipanerne er spist. Har set det hos flere bloggere og det er jo næsten ikke til at dæmme op for, at dyrene kommer ind i haven :-(

      Slet
  5. Herlig å se hvordan det spirer og gror i trädgården!
    Ha en riktig fin påske!
    Stein

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er rigtig dejligt at der er gang i det hele :-)
      Tak og du ønskes også en fin påske

      Slet
  6. Skønne bilder lige til at blive i godt humør af ;o)

    SvarSlet
    Svar
    1. Forårsvækster får vist smilet frem hos enhver havenisse :-)

      Slet
  7. Hold nu op det er tidligt for vibeæg! Mine er oppe men slet ikke med blomst endnu. Det er en fantastisk plante, som jeg bare ikke kan få nok af.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er herligt, at vibeægget viser sig allerede nu, men langt de fleste står endnu bare med snoede blade, så der går også et stykke tid førend de begynder at blomstre :-)

      Slet
  8. God morgen Susanne. Sikke nogle gode billeder, du viser. Hvor er vibeæg flotte. Dem vil jeg også gerne have i haven. Jeg satte nogle løg for nogle år siden, men de kom aldrig op! Rigtig god fredag.

    SvarSlet
    Svar
    1. Vibeæg er meget flotte og helt fantastiske med deres ternede mønster. Husker også at jeg satte løg i den tidligere have, men der ville de heller ikke komme. Måske er de lidt kræsne ift. jorden. Håber du ikke opgiver, men prøver igen :-)

      Slet
  9. Skønne billeder. Har også lidt Vibeæg, det er en skøn plante. Jeg kan huske dem fra min barndom og da jeg fik have, var det en af de første planter jeg fik fat i.

    Rigtig god weekend.

    Hilsen Lise Lotte

    SvarSlet
    Svar
    1. Dejligt at have sådanne minder fra barndommen. Så kan jeg godt forstå, at det var én af de første, som du fik fat i til din have :-)

      Slet
  10. Super glade billeder og ja det er altid et forunderligt syn når vibeæggene slår deres folder og snor sig op ad mod lyset :0)

    Knus Dorthe

    SvarSlet
    Svar
    1. Når man ser der snoninger, så tænker man, at det aldrig bliver til en lige stilk med en fantastisk blomst for enden. Men det gør det jo heldigvis, for de er da bare for skønne :_)

      Slet
  11. Jeg købte en potte med vibeægløg sidste år, og jeg glæder mig til gensynet... indtil videre er det dog kun bladene der har vist sig :o)
    Til gengæld har jeg mange snepryd, de er mere end villige til at sprede sig... men det gør jo heller ikke noget :o)

    Ha en go aften...

    SvarSlet
    Svar
    1. Uh ja, det bliver dejligt når klokkerne viser sig. Men har du blade, så kan du glæde dig :-)
      Nej bestemt ikke - heller ikke snepryd kan man få for mange af :-)

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på.  Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola. Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen. På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.