Gå videre til hovedindholdet

Nyt står klar

Erantis er 'forlængst' afblomstret. Og nu er der heller ikke meget stads ved krokusserne, som enten hænger slatne hen af jorden eller er visnet helt væk. Men der står allerede nye forårsblomster klar til at tage over.

Snepryden får I lige igen. Flere af dem er sprunget ud, men der står endnu en del med kopper. Den er ny haven og jeg er rigtig glad for, at jeg fik lagt en del løg i havens blå bed i efteråret.


På den daglige tur opdagede jeg, at der var ét vibeæg, som viser farve. En skøn og unik plante, med de ternede blomster. De mindre planter snor sig sjovt, som om de slet ikke kan finde ud af, hvordan de bliver voksne, så de kan springe ud. Men her som voksen, så står den så fin.Og flere af tulipanerne står på spring. Her er det en dobbelt hvid, som snart vil springe ud. Også forskellige gule tulipaner viser deres knop nu, så det kan ikke vare længe.

Kommentarer

 1. Ja heldigvis står der hele tiden afløsere parat, så der er nye blomster at se på og vise frem.
  Mine tulipaner står også med fede knopper, men der er også nogen, som ikke er nået så langt endnu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er skønt at tulipanblomstringen kan strækkes over længere tid :-)

   Slet
 2. Ja det er en skøn tid, den må gerne gå lidt langsomt nu.

  Jeg har et tæt tæppe af erantis, der nu står helt grønt. Det passer så fint med, at de hvide snepryd, står i blomst nu. De stikker lige hovederne op over erantisbladene.

  Jeg har også vibeæg på vej, jeg ligger nogen hvert år, de vil ikke så gerne overleve i min have. Før tørt tænker jeg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror da, at du har fået dit ønske opfyldt, for med de køligere grader, så sættes det hele lidt i stå.
   Det er da træls, at vibeæggene ikke vil overleve i din have. Håber du finder et sted i haven, hvor det er muligt :-)

   Slet
 3. De er så flotte, vibeæg. Jeg har selv en lille flok, men langt fra nok;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vibeæg kan man ikke få for mange af. Jeg satte en blading af hvid og bordeaux (mon ikke det er det farven er), men synes ikke, at der er hvide imellem. Så tror jeg skal have fat i lidt flere af dem til efteråret. For heller ikke dem kan man få for mange af :-)

   Slet
 4. Fra nu af afløser den ene smukke plante den anden i haven - det er en skøn tid :)

  Vibeæg skal jeg have flere af; faktisk ser det ud til, at min lille bestand er begyndt at så sig selv, hvilket er meget positivt :)

  Hos mig er alle tulipanerne blevet gnavet ned af rådyr :(

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er da skønt, at dine sår sig selv - og får du for mange, så er jeg sikker på, at der er masser af aftagere i haveblogland :-)
   Ærgerligt, at tulipanerne er spist. Har set det hos flere bloggere og det er jo næsten ikke til at dæmme op for, at dyrene kommer ind i haven :-(

   Slet
 5. Herlig å se hvordan det spirer og gror i trädgården!
  Ha en riktig fin påske!
  Stein

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtig dejligt at der er gang i det hele :-)
   Tak og du ønskes også en fin påske

   Slet
 6. Skønne bilder lige til at blive i godt humør af ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Forårsvækster får vist smilet frem hos enhver havenisse :-)

   Slet
 7. Hold nu op det er tidligt for vibeæg! Mine er oppe men slet ikke med blomst endnu. Det er en fantastisk plante, som jeg bare ikke kan få nok af.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er herligt, at vibeægget viser sig allerede nu, men langt de fleste står endnu bare med snoede blade, så der går også et stykke tid førend de begynder at blomstre :-)

   Slet
 8. God morgen Susanne. Sikke nogle gode billeder, du viser. Hvor er vibeæg flotte. Dem vil jeg også gerne have i haven. Jeg satte nogle løg for nogle år siden, men de kom aldrig op! Rigtig god fredag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vibeæg er meget flotte og helt fantastiske med deres ternede mønster. Husker også at jeg satte løg i den tidligere have, men der ville de heller ikke komme. Måske er de lidt kræsne ift. jorden. Håber du ikke opgiver, men prøver igen :-)

   Slet
 9. Skønne billeder. Har også lidt Vibeæg, det er en skøn plante. Jeg kan huske dem fra min barndom og da jeg fik have, var det en af de første planter jeg fik fat i.

  Rigtig god weekend.

  Hilsen Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at have sådanne minder fra barndommen. Så kan jeg godt forstå, at det var én af de første, som du fik fat i til din have :-)

   Slet
 10. Super glade billeder og ja det er altid et forunderligt syn når vibeæggene slår deres folder og snor sig op ad mod lyset :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Når man ser der snoninger, så tænker man, at det aldrig bliver til en lige stilk med en fantastisk blomst for enden. Men det gør det jo heldigvis, for de er da bare for skønne :_)

   Slet
 11. Jeg købte en potte med vibeægløg sidste år, og jeg glæder mig til gensynet... indtil videre er det dog kun bladene der har vist sig :o)
  Til gengæld har jeg mange snepryd, de er mere end villige til at sprede sig... men det gør jo heller ikke noget :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh ja, det bliver dejligt når klokkerne viser sig. Men har du blade, så kan du glæde dig :-)
   Nej bestemt ikke - heller ikke snepryd kan man få for mange af :-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Havestuen

Resultatet af havehusets forvandling blev aldrig vist! For et par år siden blev havehuset piftet op, men resultatet blev aldrig vist her på bloggen - kun før billeder blev vist. Det vil jeg råde bod på nu 

For to år siden, da sønnike blev konfirmeret, besluttede jeg at havehuset skulle ryddes og piftes op, så det var muligt for gæsterne at sidde der og få sig en kop eftermiddagskaffe - og selvfølgelig, så vi selv kunne bruge den efterfølgende. Det var noget af et arbejde og du kan se her og her, hvad udgangspunktet var.


Havehuset var blevet brugt til opbevaring af blandt andet gamle møbler, fortrinsvis arvestykker, som jeg ikke lænede at smide ud grundet affektionsværdi. Vores tidligere bolig var en gammel firlænget gård, hvor gamle møbler passede rigtigt fint i miljøet, men i vores nuværende bolig passer de ikke.

Derfor blev det besluttet, at havehuset skulle indrettes i den romantiske stil således at nogle af de gamle møbler kunne passe ind der. Det hvide bor på ovenstående billed…

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.