Gå videre til hovedindholdet

Nyt står klar

Erantis er 'forlængst' afblomstret. Og nu er der heller ikke meget stads ved krokusserne, som enten hænger slatne hen af jorden eller er visnet helt væk. Men der står allerede nye forårsblomster klar til at tage over.

Snepryden får I lige igen. Flere af dem er sprunget ud, men der står endnu en del med kopper. Den er ny haven og jeg er rigtig glad for, at jeg fik lagt en del løg i havens blå bed i efteråret.


På den daglige tur opdagede jeg, at der var ét vibeæg, som viser farve. En skøn og unik plante, med de ternede blomster. De mindre planter snor sig sjovt, som om de slet ikke kan finde ud af, hvordan de bliver voksne, så de kan springe ud. Men her som voksen, så står den så fin.Og flere af tulipanerne står på spring. Her er det en dobbelt hvid, som snart vil springe ud. Også forskellige gule tulipaner viser deres knop nu, så det kan ikke vare længe.

Kommentarer

 1. Ja heldigvis står der hele tiden afløsere parat, så der er nye blomster at se på og vise frem.
  Mine tulipaner står også med fede knopper, men der er også nogen, som ikke er nået så langt endnu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er skønt at tulipanblomstringen kan strækkes over længere tid :-)

   Slet
 2. Ja det er en skøn tid, den må gerne gå lidt langsomt nu.

  Jeg har et tæt tæppe af erantis, der nu står helt grønt. Det passer så fint med, at de hvide snepryd, står i blomst nu. De stikker lige hovederne op over erantisbladene.

  Jeg har også vibeæg på vej, jeg ligger nogen hvert år, de vil ikke så gerne overleve i min have. Før tørt tænker jeg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror da, at du har fået dit ønske opfyldt, for med de køligere grader, så sættes det hele lidt i stå.
   Det er da træls, at vibeæggene ikke vil overleve i din have. Håber du finder et sted i haven, hvor det er muligt :-)

   Slet
 3. De er så flotte, vibeæg. Jeg har selv en lille flok, men langt fra nok;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vibeæg kan man ikke få for mange af. Jeg satte en blading af hvid og bordeaux (mon ikke det er det farven er), men synes ikke, at der er hvide imellem. Så tror jeg skal have fat i lidt flere af dem til efteråret. For heller ikke dem kan man få for mange af :-)

   Slet
 4. Fra nu af afløser den ene smukke plante den anden i haven - det er en skøn tid :)

  Vibeæg skal jeg have flere af; faktisk ser det ud til, at min lille bestand er begyndt at så sig selv, hvilket er meget positivt :)

  Hos mig er alle tulipanerne blevet gnavet ned af rådyr :(

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er da skønt, at dine sår sig selv - og får du for mange, så er jeg sikker på, at der er masser af aftagere i haveblogland :-)
   Ærgerligt, at tulipanerne er spist. Har set det hos flere bloggere og det er jo næsten ikke til at dæmme op for, at dyrene kommer ind i haven :-(

   Slet
 5. Herlig å se hvordan det spirer og gror i trädgården!
  Ha en riktig fin påske!
  Stein

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtig dejligt at der er gang i det hele :-)
   Tak og du ønskes også en fin påske

   Slet
 6. Skønne bilder lige til at blive i godt humør af ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Forårsvækster får vist smilet frem hos enhver havenisse :-)

   Slet
 7. Hold nu op det er tidligt for vibeæg! Mine er oppe men slet ikke med blomst endnu. Det er en fantastisk plante, som jeg bare ikke kan få nok af.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er herligt, at vibeægget viser sig allerede nu, men langt de fleste står endnu bare med snoede blade, så der går også et stykke tid førend de begynder at blomstre :-)

   Slet
 8. God morgen Susanne. Sikke nogle gode billeder, du viser. Hvor er vibeæg flotte. Dem vil jeg også gerne have i haven. Jeg satte nogle løg for nogle år siden, men de kom aldrig op! Rigtig god fredag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vibeæg er meget flotte og helt fantastiske med deres ternede mønster. Husker også at jeg satte løg i den tidligere have, men der ville de heller ikke komme. Måske er de lidt kræsne ift. jorden. Håber du ikke opgiver, men prøver igen :-)

   Slet
 9. Skønne billeder. Har også lidt Vibeæg, det er en skøn plante. Jeg kan huske dem fra min barndom og da jeg fik have, var det en af de første planter jeg fik fat i.

  Rigtig god weekend.

  Hilsen Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at have sådanne minder fra barndommen. Så kan jeg godt forstå, at det var én af de første, som du fik fat i til din have :-)

   Slet
 10. Super glade billeder og ja det er altid et forunderligt syn når vibeæggene slår deres folder og snor sig op ad mod lyset :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Når man ser der snoninger, så tænker man, at det aldrig bliver til en lige stilk med en fantastisk blomst for enden. Men det gør det jo heldigvis, for de er da bare for skønne :_)

   Slet
 11. Jeg købte en potte med vibeægløg sidste år, og jeg glæder mig til gensynet... indtil videre er det dog kun bladene der har vist sig :o)
  Til gengæld har jeg mange snepryd, de er mere end villige til at sprede sig... men det gør jo heller ikke noget :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh ja, det bliver dejligt når klokkerne viser sig. Men har du blade, så kan du glæde dig :-)
   Nej bestemt ikke - heller ikke snepryd kan man få for mange af :-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede.
Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor.

Men I får lige opskriften her "på dansk".

Jeg har brugt følgende ting;
spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i5 konservesdåser med bund og top skåret afrund folie tærteformen-gangs karkludhåndklæderør, som er lidt længere end spandens højdepottejordplante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet.

For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at vandet aldrig kan stå højere end hu…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…