Gå videre til hovedindholdet

Krokus i min have

De første forårsblomster er snart færdige - her tænker jeg på, at erantis står nu fuldt udsprungne og med lidt brunkantede kronblade. Ligeledes har de første krokus mistet ævret og har lagt sig ned.


Men heldigvis er der andre krokus, som kan tage over rundt omkring i de forskellige bede.

Så det' bår dejle :-)

Kommentarer

 1. Jeg tænkte faktisk også idag på, at det er gået hurtigt. Det var for ganske nyligt, at jeg spejdede ivrigt efter de første erantis, som dukkede op af jorden, og nu står de fuldt udsprungne, og er de lige på det sidste.
  Men så er der jo heldigvis noget nyt, der tager over, og det ser ud til, at du har mange forskellige krokus at glæde dig til.
  VH Nina

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er utroligt så hurtigt det går, men det er jo skønt, at ud over krokus er der mange tulipaner og påskeliljer godt på vej :-)

   Slet
 2. Hej Susanne. Ja, der sker ting og sager ude i haverne lige nu. Man kan næsten se forskel fra dag til dag. Alle mine løgvækster er ca. 10 cm over jorden og nogle har små knopper, men jeg tror, der går 2-3 uger endnu, før der er blomster - hvis ikke mere. Jeg har ingen krokus, men dine ser dejlige ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Der sker rigtig meget derude - det er bare så dejligt :-) Og det er ikke kun løgvæksterne som har fart på. Jeg synes, at jeg opdager en ny staude hver da, som viser sig.
   Så er da basis for løgindkøbt til efteråret for dig - der findes så mange skønne krokus at vælge mellem :-)

   Slet
 3. Ja, det går næsten for hurtigt. Wow - hvor er den sidste krokus bare skøn :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den sidste er megaskøn - den kunne jeg godt dyrke en hel hær af :-)

   Slet
 4. Det er bare med at NYDE alt det man overhovedet kan... lige pludselig er det hele overstået...
  Jeg er vild med de stribede krokusser, og har selv købt to potter i år... de er ikke til at undvære :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha ja vi skal nyde dem nu. Jeg går en tur i haven hver eneste dag, når jeg kommer hjem fra arbejde netop for at nyde men også for at glædes over alt det der sker :-)

   Slet
 5. Ja det er de lækre ved krokus, når det ene hold er færdigt, begynder et nyt. Det er næsten som med tulipaner.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret i, at den ene afløser den anden og det er herligt at have krokus, tulipaner og påskelijer over et langt stykke tid :-)

   Slet
 6. De er skønne dine krokusser - er også betaget af den lilla med striberne - mine må stå mere i
  skygge for de er ikke kommet så langt..

  SvarSlet
  Svar
  1. Mon ikke det er fordi, at de er en anden slags, at dine ikke blomstrer endnu. Jeg har nemlig også nogle, som ikke er begyndt endnu og knoppen sidder langt nede mellem bladene endnu, så det varer nok et stykke tid, inden de også blomstrer.

   Slet
 7. Ja det er et hæsblæsende tempo, der præger planterne i disse dage - mine krokus kommer også bare væltende op ad jorden om morgnen for nærmest at stå i fuldt flor om eftermiddagen. Ej, måske var det en overdrivelse, men det går altså ret hurtigt, og så er det bare så skønt med forskellige slags krokus, så de kan tage over efter hinanden :-)
  Knus
  Signe

  SvarSlet
 8. Hej Susanne.
  Havens evigt skiftende ansigt er vel selve essensen af det at have en et stykke af paradis, den er dynamisk, men ikke hektisk, eftertænksom men for alt i verden ikke kedelig. Sådan skal min have være, jeg arbejder stadig.
  Venligst
  Henrik

  SvarSlet
 9. ....sådanne smuksakker er mere end velkomne på denne årstid - skønne billeder Susanne. Sjovt så forskelligt tingene kommer op.....her er krokus først lige begyndt at blomstre :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 10. Hvor er dine krokusser smukke.
  Ja det går hurtigt i haven nu. Noget forsvinder. Andet kommer.
  Tak for kigget.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede.
Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor.

Men I får lige opskriften her "på dansk".

Jeg har brugt følgende ting;
spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i5 konservesdåser med bund og top skåret afrund folie tærteformen-gangs karkludhåndklæderør, som er lidt længere end spandens højdepottejordplante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet.

For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at vandet aldrig kan stå højere end hu…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…