Gå videre til hovedindholdet

Krokus i min have

De første forårsblomster er snart færdige - her tænker jeg på, at erantis står nu fuldt udsprungne og med lidt brunkantede kronblade. Ligeledes har de første krokus mistet ævret og har lagt sig ned.


Men heldigvis er der andre krokus, som kan tage over rundt omkring i de forskellige bede.

Så det' bår dejle :-)

Kommentarer

 1. Jeg tænkte faktisk også idag på, at det er gået hurtigt. Det var for ganske nyligt, at jeg spejdede ivrigt efter de første erantis, som dukkede op af jorden, og nu står de fuldt udsprungne, og er de lige på det sidste.
  Men så er der jo heldigvis noget nyt, der tager over, og det ser ud til, at du har mange forskellige krokus at glæde dig til.
  VH Nina

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er utroligt så hurtigt det går, men det er jo skønt, at ud over krokus er der mange tulipaner og påskeliljer godt på vej :-)

   Slet
 2. Hej Susanne. Ja, der sker ting og sager ude i haverne lige nu. Man kan næsten se forskel fra dag til dag. Alle mine løgvækster er ca. 10 cm over jorden og nogle har små knopper, men jeg tror, der går 2-3 uger endnu, før der er blomster - hvis ikke mere. Jeg har ingen krokus, men dine ser dejlige ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Der sker rigtig meget derude - det er bare så dejligt :-) Og det er ikke kun løgvæksterne som har fart på. Jeg synes, at jeg opdager en ny staude hver da, som viser sig.
   Så er da basis for løgindkøbt til efteråret for dig - der findes så mange skønne krokus at vælge mellem :-)

   Slet
 3. Ja, det går næsten for hurtigt. Wow - hvor er den sidste krokus bare skøn :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den sidste er megaskøn - den kunne jeg godt dyrke en hel hær af :-)

   Slet
 4. Det er bare med at NYDE alt det man overhovedet kan... lige pludselig er det hele overstået...
  Jeg er vild med de stribede krokusser, og har selv købt to potter i år... de er ikke til at undvære :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha ja vi skal nyde dem nu. Jeg går en tur i haven hver eneste dag, når jeg kommer hjem fra arbejde netop for at nyde men også for at glædes over alt det der sker :-)

   Slet
 5. Ja det er de lækre ved krokus, når det ene hold er færdigt, begynder et nyt. Det er næsten som med tulipaner.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret i, at den ene afløser den anden og det er herligt at have krokus, tulipaner og påskelijer over et langt stykke tid :-)

   Slet
 6. De er skønne dine krokusser - er også betaget af den lilla med striberne - mine må stå mere i
  skygge for de er ikke kommet så langt..

  SvarSlet
  Svar
  1. Mon ikke det er fordi, at de er en anden slags, at dine ikke blomstrer endnu. Jeg har nemlig også nogle, som ikke er begyndt endnu og knoppen sidder langt nede mellem bladene endnu, så det varer nok et stykke tid, inden de også blomstrer.

   Slet
 7. Ja det er et hæsblæsende tempo, der præger planterne i disse dage - mine krokus kommer også bare væltende op ad jorden om morgnen for nærmest at stå i fuldt flor om eftermiddagen. Ej, måske var det en overdrivelse, men det går altså ret hurtigt, og så er det bare så skønt med forskellige slags krokus, så de kan tage over efter hinanden :-)
  Knus
  Signe

  SvarSlet
 8. Hej Susanne.
  Havens evigt skiftende ansigt er vel selve essensen af det at have en et stykke af paradis, den er dynamisk, men ikke hektisk, eftertænksom men for alt i verden ikke kedelig. Sådan skal min have være, jeg arbejder stadig.
  Venligst
  Henrik

  SvarSlet
 9. ....sådanne smuksakker er mere end velkomne på denne årstid - skønne billeder Susanne. Sjovt så forskelligt tingene kommer op.....her er krokus først lige begyndt at blomstre :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 10. Hvor er dine krokusser smukke.
  Ja det går hurtigt i haven nu. Noget forsvinder. Andet kommer.
  Tak for kigget.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Havestuen

Resultatet af havehusets forvandling blev aldrig vist! For et par år siden blev havehuset piftet op, men resultatet blev aldrig vist her på bloggen - kun før billeder blev vist. Det vil jeg råde bod på nu 

For to år siden, da sønnike blev konfirmeret, besluttede jeg at havehuset skulle ryddes og piftes op, så det var muligt for gæsterne at sidde der og få sig en kop eftermiddagskaffe - og selvfølgelig, så vi selv kunne bruge den efterfølgende. Det var noget af et arbejde og du kan se her og her, hvad udgangspunktet var.


Havehuset var blevet brugt til opbevaring af blandt andet gamle møbler, fortrinsvis arvestykker, som jeg ikke lænede at smide ud grundet affektionsværdi. Vores tidligere bolig var en gammel firlænget gård, hvor gamle møbler passede rigtigt fint i miljøet, men i vores nuværende bolig passer de ikke.

Derfor blev det besluttet, at havehuset skulle indrettes i den romantiske stil således at nogle af de gamle møbler kunne passe ind der. Det hvide bor på ovenstående billed…

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.