Gå videre til hovedindholdet

Krokus i min have

De første forårsblomster er snart færdige - her tænker jeg på, at erantis står nu fuldt udsprungne og med lidt brunkantede kronblade. Ligeledes har de første krokus mistet ævret og har lagt sig ned.


Men heldigvis er der andre krokus, som kan tage over rundt omkring i de forskellige bede.

Så det' bår dejle :-)

Kommentarer

 1. Jeg tænkte faktisk også idag på, at det er gået hurtigt. Det var for ganske nyligt, at jeg spejdede ivrigt efter de første erantis, som dukkede op af jorden, og nu står de fuldt udsprungne, og er de lige på det sidste.
  Men så er der jo heldigvis noget nyt, der tager over, og det ser ud til, at du har mange forskellige krokus at glæde dig til.
  VH Nina

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er utroligt så hurtigt det går, men det er jo skønt, at ud over krokus er der mange tulipaner og påskeliljer godt på vej :-)

   Slet
 2. Hej Susanne. Ja, der sker ting og sager ude i haverne lige nu. Man kan næsten se forskel fra dag til dag. Alle mine løgvækster er ca. 10 cm over jorden og nogle har små knopper, men jeg tror, der går 2-3 uger endnu, før der er blomster - hvis ikke mere. Jeg har ingen krokus, men dine ser dejlige ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Der sker rigtig meget derude - det er bare så dejligt :-) Og det er ikke kun løgvæksterne som har fart på. Jeg synes, at jeg opdager en ny staude hver da, som viser sig.
   Så er da basis for løgindkøbt til efteråret for dig - der findes så mange skønne krokus at vælge mellem :-)

   Slet
 3. Ja, det går næsten for hurtigt. Wow - hvor er den sidste krokus bare skøn :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den sidste er megaskøn - den kunne jeg godt dyrke en hel hær af :-)

   Slet
 4. Det er bare med at NYDE alt det man overhovedet kan... lige pludselig er det hele overstået...
  Jeg er vild med de stribede krokusser, og har selv købt to potter i år... de er ikke til at undvære :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha ja vi skal nyde dem nu. Jeg går en tur i haven hver eneste dag, når jeg kommer hjem fra arbejde netop for at nyde men også for at glædes over alt det der sker :-)

   Slet
 5. Ja det er de lækre ved krokus, når det ene hold er færdigt, begynder et nyt. Det er næsten som med tulipaner.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret i, at den ene afløser den anden og det er herligt at have krokus, tulipaner og påskelijer over et langt stykke tid :-)

   Slet
 6. De er skønne dine krokusser - er også betaget af den lilla med striberne - mine må stå mere i
  skygge for de er ikke kommet så langt..

  SvarSlet
  Svar
  1. Mon ikke det er fordi, at de er en anden slags, at dine ikke blomstrer endnu. Jeg har nemlig også nogle, som ikke er begyndt endnu og knoppen sidder langt nede mellem bladene endnu, så det varer nok et stykke tid, inden de også blomstrer.

   Slet
 7. Ja det er et hæsblæsende tempo, der præger planterne i disse dage - mine krokus kommer også bare væltende op ad jorden om morgnen for nærmest at stå i fuldt flor om eftermiddagen. Ej, måske var det en overdrivelse, men det går altså ret hurtigt, og så er det bare så skønt med forskellige slags krokus, så de kan tage over efter hinanden :-)
  Knus
  Signe

  SvarSlet
 8. Hej Susanne.
  Havens evigt skiftende ansigt er vel selve essensen af det at have en et stykke af paradis, den er dynamisk, men ikke hektisk, eftertænksom men for alt i verden ikke kedelig. Sådan skal min have være, jeg arbejder stadig.
  Venligst
  Henrik

  SvarSlet
 9. ....sådanne smuksakker er mere end velkomne på denne årstid - skønne billeder Susanne. Sjovt så forskelligt tingene kommer op.....her er krokus først lige begyndt at blomstre :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 10. Hvor er dine krokusser smukke.
  Ja det går hurtigt i haven nu. Noget forsvinder. Andet kommer.
  Tak for kigget.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.