Gå videre til hovedindholdet

Et udskældt folkefærd

Jeg har vist ikke fået fulgt rigtig med i vejrudsigten de sidste par dage. Sidst jeg så prognosen for weekenden husker jeg, at der ville komme masser af solskin og op til 15 grader her i weekenden.

Da jeg stod op i morges så der sådan ud.


Masser af tåge og den kom ligefrem i tågebanker hen over husets tag. Det var ikke lige, hvad meteorologerne havde meldt ud og jeg blev da også lidt skuffet. Men det er nu engang ikke meteorologerne, som bestemmer vejret - de prøver bare at forudsige, hvordan vejret bliver, så "don't kill the messinger". Og heldigvis for det!

Dog melder 'de', at der vil dukke lidt sol op hen på eftermiddagen og en hel del imorgen, jubii ... :-)Men en lille haverunde blev det nu til fra morgenstunden. Både minipåskeliljer og violer er begyndt at springe ud. En skøn tid er startet, hvor den ene blomst afløser den næste.

Jeg vil tage min havejakke på og begive mig ud i haven - der er masser af opgaver som venter, så det bliver skønt med et par timer uden andre forpligtelser. Og så håber jeg på, at solen trods alt vil finde vej hertil også, så jeg kan 'suge' lidt af dens livgivende energi.

Mon ikke der er mange andre, som også skal i haven? I ønskes god havelyst :-)

Kommentarer

 1. Her var der også et noget andet vejr end forudsagt. Eneste trøst er, at jeg også er sløjere end planlagt ;-(
  Martsviolen har jeg også spejdet efter, men ikke set i blomst endnu. Du er heldig med både viol og påskelilje :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh nej - når vejret er skidt, så kan vi klæde os på efter det, men når helbredet er mindre godt, så ... :-( Håber du er på benene i morgen igen, så du kan få glæde af det bedre vejr.
   Det er også kun et par enkelte der er i blomst af violerne. Jeg har et stort område under et bøgetræ, hvor de står i skygge - der er martsviolerne slet ikke at se endnu - men forhåbentligt kommer de snart :-)

   Slet
 2. Her sydpå er solen først lige brudt frem, og det passer jo så fint med at jeg har overstået arbejdsdagen ,-) Det er en pragtfuld tid, hver eneste ny blomst luner helt ind i den vinterfrosne havesjæl.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jo som timet. Her har vi endnu ikke set den, men håbet er der stadig.
   Du har fuldstændig ret - det er sikkert også derfor, at man nærmest bliver 'forårskåd' :-)

   Slet
 3. Ja, ind imellem kan man godt få ondt at de stakkels meteorologer :-)
  Disen er heller ikke lettet her, og manden har lige rapporteret at det var koldt at gå med hunden. Vi skal nu også ud til fødselsdag i aften, og datteren rejser til New York mandag morgen, så der er meget andet at se til.
  Jeg kan anbefale at flytte en blok violer hen det allermest solbeskinnede sted. Det er der mine blomstrer så flot allerede :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det har været koldt derude, så jeg måtte arbejde mig til varmen :-)
   Måske skulle jeg følge dit råd og flytte en blog - har dem heldigvis forskellige steder, men den største del står i skygge.

   Slet
 4. Ja gid solen snart kom frem... jeg har været nødt til at søge ind igen for at få varmen, efter at jeg tilbragte formiddagen med at nusse lidt rundt i haven. Det er simpelthen for koldt til, at jeg for alvor gider ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Sol og varme har absolut været en mangelvare idag og var da også lige ved at trække ind igen, men så gik jeg igang med at grave ...

   Slet
 5. Smukke billeder, dis eller ej :-D
  Hvor ville jeg ønske jeg kunne dele "vores" vejr med jer alle sammen.
  For her skinner solen, fuglene synger og ja vi er i forårshumør.
  Forårs hilsner fra Marinne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, kunne godt se på vejrudsigten, at I i Jylland har været velsignet med solskin og forårsvejr - det ville have været så skønt, hvis vi havde kunnet dele, for jeg savnede.

   Slet
 6. Allerførst rigtig god bedring til Ina.

  Her på nordkysten har tågen også ligget tykt og klamt både i går og i dag. Heldigvis stor dagen på træning sammen med et par gutter, og der var det strålende solskin og 12 grader. Næsten hjemme igen tåget og en sølet temperatur på kun tre grader. Bestemt ikke havevejr.

  Rigtig god weekend :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Solen har bare ikke fået magten idag. Først her ved 18-tiden kunne den skimtes gennem skydækket. Håber på meget bedre vejr imorgen.

   Slet
 7. Synd, hvis solen ikke er kommet igennem hos dig i løbet af dagen. Hos os har vi haft sol fra midt formiddag og den er der stadig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor lyder det dejligt, men solen kom ikke rigtig igennem idag - håber på, at den kommer imorgen :-)

   Slet
 8. Tak for et dejligt blomsterkig at lune sig på - jeg blev også nødt til at varme mig ved at kigge på forårsblomster, da temperaturen her lå på omkring 6 grader, brrr...men med et par tykke sokker og lidt fysisk arbejde, så blev det trods alt en god dag i haven. Krydser fingre for, at vi alle får sol i morgen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Også 6 grader her, så måtte også arbejde mig til varmen, som du kan se i næste indlæg :-)
   Vi kryder mere end finger for, at der kommer godt med sol imorgen - vi trænger.

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Havestuen

Resultatet af havehusets forvandling blev aldrig vist! For et par år siden blev havehuset piftet op, men resultatet blev aldrig vist her på bloggen - kun før billeder blev vist. Det vil jeg råde bod på nu 

For to år siden, da sønnike blev konfirmeret, besluttede jeg at havehuset skulle ryddes og piftes op, så det var muligt for gæsterne at sidde der og få sig en kop eftermiddagskaffe - og selvfølgelig, så vi selv kunne bruge den efterfølgende. Det var noget af et arbejde og du kan se her og her, hvad udgangspunktet var.


Havehuset var blevet brugt til opbevaring af blandt andet gamle møbler, fortrinsvis arvestykker, som jeg ikke lænede at smide ud grundet affektionsværdi. Vores tidligere bolig var en gammel firlænget gård, hvor gamle møbler passede rigtigt fint i miljøet, men i vores nuværende bolig passer de ikke.

Derfor blev det besluttet, at havehuset skulle indrettes i den romantiske stil således at nogle af de gamle møbler kunne passe ind der. Det hvide bor på ovenstående billed…

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.