Gå videre til hovedindholdet

Et udskældt folkefærd

Jeg har vist ikke fået fulgt rigtig med i vejrudsigten de sidste par dage. Sidst jeg så prognosen for weekenden husker jeg, at der ville komme masser af solskin og op til 15 grader her i weekenden.

Da jeg stod op i morges så der sådan ud.


Masser af tåge og den kom ligefrem i tågebanker hen over husets tag. Det var ikke lige, hvad meteorologerne havde meldt ud og jeg blev da også lidt skuffet. Men det er nu engang ikke meteorologerne, som bestemmer vejret - de prøver bare at forudsige, hvordan vejret bliver, så "don't kill the messinger". Og heldigvis for det!

Dog melder 'de', at der vil dukke lidt sol op hen på eftermiddagen og en hel del imorgen, jubii ... :-)Men en lille haverunde blev det nu til fra morgenstunden. Både minipåskeliljer og violer er begyndt at springe ud. En skøn tid er startet, hvor den ene blomst afløser den næste.

Jeg vil tage min havejakke på og begive mig ud i haven - der er masser af opgaver som venter, så det bliver skønt med et par timer uden andre forpligtelser. Og så håber jeg på, at solen trods alt vil finde vej hertil også, så jeg kan 'suge' lidt af dens livgivende energi.

Mon ikke der er mange andre, som også skal i haven? I ønskes god havelyst :-)

Kommentarer

 1. Her var der også et noget andet vejr end forudsagt. Eneste trøst er, at jeg også er sløjere end planlagt ;-(
  Martsviolen har jeg også spejdet efter, men ikke set i blomst endnu. Du er heldig med både viol og påskelilje :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh nej - når vejret er skidt, så kan vi klæde os på efter det, men når helbredet er mindre godt, så ... :-( Håber du er på benene i morgen igen, så du kan få glæde af det bedre vejr.
   Det er også kun et par enkelte der er i blomst af violerne. Jeg har et stort område under et bøgetræ, hvor de står i skygge - der er martsviolerne slet ikke at se endnu - men forhåbentligt kommer de snart :-)

   Slet
 2. Her sydpå er solen først lige brudt frem, og det passer jo så fint med at jeg har overstået arbejdsdagen ,-) Det er en pragtfuld tid, hver eneste ny blomst luner helt ind i den vinterfrosne havesjæl.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jo som timet. Her har vi endnu ikke set den, men håbet er der stadig.
   Du har fuldstændig ret - det er sikkert også derfor, at man nærmest bliver 'forårskåd' :-)

   Slet
 3. Ja, ind imellem kan man godt få ondt at de stakkels meteorologer :-)
  Disen er heller ikke lettet her, og manden har lige rapporteret at det var koldt at gå med hunden. Vi skal nu også ud til fødselsdag i aften, og datteren rejser til New York mandag morgen, så der er meget andet at se til.
  Jeg kan anbefale at flytte en blok violer hen det allermest solbeskinnede sted. Det er der mine blomstrer så flot allerede :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det har været koldt derude, så jeg måtte arbejde mig til varmen :-)
   Måske skulle jeg følge dit råd og flytte en blog - har dem heldigvis forskellige steder, men den største del står i skygge.

   Slet
 4. Ja gid solen snart kom frem... jeg har været nødt til at søge ind igen for at få varmen, efter at jeg tilbragte formiddagen med at nusse lidt rundt i haven. Det er simpelthen for koldt til, at jeg for alvor gider ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Sol og varme har absolut været en mangelvare idag og var da også lige ved at trække ind igen, men så gik jeg igang med at grave ...

   Slet
 5. Smukke billeder, dis eller ej :-D
  Hvor ville jeg ønske jeg kunne dele "vores" vejr med jer alle sammen.
  For her skinner solen, fuglene synger og ja vi er i forårshumør.
  Forårs hilsner fra Marinne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, kunne godt se på vejrudsigten, at I i Jylland har været velsignet med solskin og forårsvejr - det ville have været så skønt, hvis vi havde kunnet dele, for jeg savnede.

   Slet
 6. Allerførst rigtig god bedring til Ina.

  Her på nordkysten har tågen også ligget tykt og klamt både i går og i dag. Heldigvis stor dagen på træning sammen med et par gutter, og der var det strålende solskin og 12 grader. Næsten hjemme igen tåget og en sølet temperatur på kun tre grader. Bestemt ikke havevejr.

  Rigtig god weekend :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Solen har bare ikke fået magten idag. Først her ved 18-tiden kunne den skimtes gennem skydækket. Håber på meget bedre vejr imorgen.

   Slet
 7. Synd, hvis solen ikke er kommet igennem hos dig i løbet af dagen. Hos os har vi haft sol fra midt formiddag og den er der stadig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor lyder det dejligt, men solen kom ikke rigtig igennem idag - håber på, at den kommer imorgen :-)

   Slet
 8. Tak for et dejligt blomsterkig at lune sig på - jeg blev også nødt til at varme mig ved at kigge på forårsblomster, da temperaturen her lå på omkring 6 grader, brrr...men med et par tykke sokker og lidt fysisk arbejde, så blev det trods alt en god dag i haven. Krydser fingre for, at vi alle får sol i morgen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Også 6 grader her, så måtte også arbejde mig til varmen, som du kan se i næste indlæg :-)
   Vi kryder mere end finger for, at der kommer godt med sol imorgen - vi trænger.

   Slet

Tilføj en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Succes med tomater - eller ikke

To af mine seks tomatplanter i drivhuset står fint i år og de første røde tomater, er snart klar til høst.  
De fire andre planter står halvvisne i toppen og er nogle pistne eksemplarer - tilmed er rigtig mange af tomaterne angrebet af giffelråd. Og jeg kan fornemme på FB-gruppen "Tomat entusiaster", at mange andre tomatdyrkere også har problemer med giffelråd.

Disse tomater har jeg plukket af i dag. I min hånd har jeg alle de små tomater så det drejer sig om en hel del. Heldigvis smitter giffelråd ikke fra plante til plante, men der er ingen fordel ved, at planten skal bruge energi på at vokse disse tomater store - de bliver ikke spiselige alligevel!

Så vidt jeg kan læse mig til, så er der flere forskellige teorier om, hvorfor giffelråd opstår; for ujævn vanding, for meget varme eller ubalance i næringsstofferne.

Så kan jeg jo begynde at evaluere:

Ujævn vanding; synes jeg har været mere flittig med vandingen i år ift. tidligere år og jeg plejer ikke at have de store probleme…

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …