Gå videre til hovedindholdet

Blomsterkavalkade

I disse dag står den mest på arbejde og så også det andet arbejde. Men den daglige tur i haven med kamera skal der være tid til. Derfor får I lige en foto-kavalkade af de blomster, som blomstrer lige nu.



Den første kugleprimula er godt på vej og de violette krokus komplimentere den rigtig godt.

Martsviolerne står flere steder i haven med meget forskellige sol/skyggeforhold, hvor jeg vil have violer og deres skønne duft over en lang periode.


Havens første tulipan er ved at springe ud. Den står midt i græsplænen og har været meget trofast i alle de  år vi har boet her. Men der er så kun den ene her. Frosten har været lidt hård ved dens spidser, men det er den heldigvis ligeglad med.


Sidst men ikke mindst tre forskellige scillaer, som findes tre forskellige steder i haven. De to øverste har vi arvet med haven, da vi overtog huset. Der er ikke specielt mange af dem, men synes jeg har læst mig til, at de er gode til at selvså sig. Så jeg kan jo håbe på, at de snart har lyst til det. 

Den nederste er lagt i efteråret i det nye blå bed og dem er der heldigvis en hel del af.  


Kommentarer

  1. Hej Susanne
    Jeg må indrømme, at jeg er noget misundelig på din tulipan. Det kan godt være, at der kun er én, men den er så langt fremme!
    VH Nina

    SvarSlet
    Svar
    1. Du har ret - denne ene spejder jeg altid efter hvert år, for jeg ved, at den er tidligt ude.

      Slet
  2. Den nederste du viser såer sig selv i min have. Er det ikke en snepryd, det tror jeg. Jeg har haft held med, at samle frø af mine perlehyacinter og sprede dem på nye områder.

    Godt du i det mindste har tid til en daglig tur derude. Forhåbenlig har du mere tid i påskedagene.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg tror faktisk, at du har ret i, at det er en snepryd - tænkte faktisk på det, da jeg havde postet indlægget, da den var anderledes end de to scillaer. Tak for korrektionen :-)
      Håber at jeg har mere tid efter fredag og så er der forhåbentlig allerede mere tid i weekenden :)

      Slet
  3. Det er en god måde at slappe af på efter dagens arbejde (eller har du 2 arbejder?) sådan at gå rundt med kameraet. Og samtidig bliver du opdateret på blomsternes tilstand - de vokser hurtigt i denne varme:)
    Skønne billeder, Susanne.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja et fuldtidsarbejde og freelance som underviser, så ... Men jeg elsker heldigvis begge dele :-) Og du har fuldstændig ret i, at en tur i haven lige får tankerne helt væk og jeg slapper helt af med kameraet i hånden.

      Slet
  4. Ja det er nogle dejlige billeder, og jeg er først rigtigt blevet opmærksom på disse dejligheder, efter at have set
    dem hos alle jer dygtige fotografer!

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja der er faktisk allerede mange dejligheder i haven - har heller ikke tidligere været opmærksom på alle disse forårsløg. Men den fik ikke for lidt i løgsætning i efteråret og det giver heldigvis pote nu. Du må igang til efteråret, så du kan nyde i egen have til næste forår :-)
      Tak for roserne for billederne - blomster er meget fotogene :)

      Slet
  5. Hvor er det dejligt, at der igen kommer en masse blomsterbilleder i hele blogland :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Enig, det har været lidt småt blomstrende hen over vinteren, men nu sker der heldigvis meget :-)

      Slet
  6. Din primula er super skøn. Sådan en må jeg også have ;-)
    Jeg er heldigvis god til at få lagt blomsterløg om efteråret, så her blomstrer det også lystigt lige nu. Det er en skøn tid :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Kugleprimulaen er jeg også rigtig glad for, både fordi jeg synes den er skøn men også fordi det er en plante fra mine forældres have :-)
      det er helt sikkert en skøn tid, men vi er sikkert også meget taknemmelige lige nu efter en lang vinter uden blomster i haven. Jeg fik også lagt mange i efteråret og det kommer os til gode nu :-)

      Slet
  7. Mit indtryk af både scilla og snepryd er at hvis man ikke er for hård til at luge efter deres blomstring så spreder de sig pænt hurtigt.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det krydser jeg fingre for, at de gør, for jeg er vild efter at få flere :-)

      Slet
  8. Det er en god idé at prioritere turen rundt med kameraet, også for vores skyld :-) For det er dejlige blomster du viser. Hvor er primulaen skøn. Mine har kun lige vist knoppene i bunden af planten, så din er langt.
    Den lille stribede 'scilla-agtige' er en porcelænshyacinth tror jeg.
    Og det er skægt med din tulipan. Sådan opfører min den røde sig også, altid først og før de andre. Det er små seje væsner.
    Jeg har også en del tulipaner hvor bladene er blevet svedet af frosten.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hvor er det sjovt at høre, at der er så meget forskel på, hvor langt de forskellige planter er fremme. Så langt bor vi jo heller ikke fra hinanden.
      Tak, se jeg vidste ikke, at det var en porcelænshyacint. Kan ikke lært at kende forskel på de små løgplanter. Måske jeg lærer det engang ;-)
      Ja, den sene frost var hård ved en del af tingen, men du har ret i, at det er små seje væsner :-)

      Slet
  9. God morgen Susanne. Dejlig blomsterkavalkade!

    SvarSlet
  10. Ja det er skønt med alle forårsblomsterne :-)

    SvarSlet
  11. Den daglige tur skal der være tid til... uanset :o)
    Skønne billeder du viser... jeg kommer til at tænke på sodavandsis når jeg ser din tulipan... he he :oD

    Ha en go aften....

    SvarSlet
    Svar
    1. Den daglige tur er et must og du har ret i, at den SKAL der være tid til :-)

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på.  Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola. Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen. På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.