Gå videre til hovedindholdet

X-factor i blåt

Jeg blev så fristet af den blå farve i blomsternes X-faktor konkurrence, for jeg synes, at det er så oplagt at vælge blåskæg; Caryopteris Heavenly Blue.


Blåskæg har jeg tidligere haft i haven og det var en stikling, som jeg havde fået af en tidligere kollega og selv fået 'stor'. Men den frøs desværre væk for et par år siden. Og siden da har jeg ønske mig en blåskæg igen.

Og da jeg så i efteråret stødte på denne skønne blåskæg med navnet Heavenly Blue på en osetur på planteskolen, ja så skulle den jo selvfølgelig med hjem til min(t) h(e)aven, som også er navnet på min blog.


Du kan læse mere om blomsternes X-factor konkurrence hos Mosepladsen, hvor du også kan andre skønne forslag til blå blomster.

Kommentarer

 1. Svar
  1. Det er en dejlig blomst, som jeg er meget glad for at have i mit blå bed :-)

   Slet
 2. Skøn Jeg købte også en i foråret, den står i en krukke. Jeg har sat den under et halvtag her i vinter.

  Samtidig købte jeg en anden ´af de blå´, ved ikke om den har et dansk navn, den hedder perowskia. Her er link til en billedsøgning:

  http://www.google.dk/search?tbm=isch&hl=da&source=hp&biw=1280&bih=604&q=perowskia&gbv=2&oq=perowskia&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=s&gs_upl=6744l9510l0l11854l9l8l0l4l4l0l313l547l2-1.1l2l0

  Den ville du sikkert også være vild med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er jeg også helt vild med og har faktisk også købt den til det det blå bed, hvor blåskæg også er plantet.

   Slet
 3. Blåskæg er en dejlig busk, jeg har den gulbrogede hos mig.
  Held og lykke med konkurrencen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Jeg så den gulbrogede blåskæg hos Hanne, da hun holdt åben bloggerhave. Den er skøn og jeg kan sagtens se den i min have også :)

   Slet
 4. Spennende blomst, og et vakkert bidrag. Godt du fikk den tilbake i hagen igjen. :)

  Lykke til i konkurransen fra Huldra. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Det er dejligt, at have den tilbage i haven igen. Den er plantet i et nyetableret blåt bed i efteråret 2011, så jeg er meget spændt på at se blåskæggen, men sørme også hele bedet i den kommende sæson.

   Slet
 5. Blåskæg kender jeg ikke, men den ser bestemt interessant ud :o)
  Det er spændende med alle de yndlingsblomster der kommer frem for tiden, der sku være en chance for at få nogle gode ideer :o)

  Ha en go dag...

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er interessant - en skøn lille busk :-)
   Du har ret - bloglandia giver inspiration til så meget, at idéerne står i kø, for at blive realiseret og vi bliver opmærksomme på så mange flotte og interessante planter, at det efterhånden af svært (på den positive måde) at vælge :-)

   Du ønskes også en dejlig dag :-)

   Slet
 6. Smukke billeder Susanne:O)
  Jeg har kikket på Blåskæg de sidste to septembre og der skal helt sikkert findes en plads til den i min have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Håber du finder en plads i haven til den - det fortjener I begge :-)

   Slet
 7. jøss, denne har jeg aldri sett før! Så flott den var.

  Koselig at du vil være med på konkurranse :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er en skøn plante/busk - dejligt at kunne vise dig nyt :-)
   Det er mig som takker for at du tager dig tid til at lave denne konkurrence :-)

   Slet
 8. Blåskæg, vacker både form och färg. Vet inte helt vad det är men det ska jag finna ut av, den vill jag gärna se närmare på. Grattis till snö och lycka till :)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …