Gå videre til hovedindholdet

X-factor i blåt

Jeg blev så fristet af den blå farve i blomsternes X-faktor konkurrence, for jeg synes, at det er så oplagt at vælge blåskæg; Caryopteris Heavenly Blue.


Blåskæg har jeg tidligere haft i haven og det var en stikling, som jeg havde fået af en tidligere kollega og selv fået 'stor'. Men den frøs desværre væk for et par år siden. Og siden da har jeg ønske mig en blåskæg igen.

Og da jeg så i efteråret stødte på denne skønne blåskæg med navnet Heavenly Blue på en osetur på planteskolen, ja så skulle den jo selvfølgelig med hjem til min(t) h(e)aven, som også er navnet på min blog.


Du kan læse mere om blomsternes X-factor konkurrence hos Mosepladsen, hvor du også kan andre skønne forslag til blå blomster.

Kommentarer

 1. Svar
  1. Det er en dejlig blomst, som jeg er meget glad for at have i mit blå bed :-)

   Slet
 2. Skøn Jeg købte også en i foråret, den står i en krukke. Jeg har sat den under et halvtag her i vinter.

  Samtidig købte jeg en anden ´af de blå´, ved ikke om den har et dansk navn, den hedder perowskia. Her er link til en billedsøgning:

  http://www.google.dk/search?tbm=isch&hl=da&source=hp&biw=1280&bih=604&q=perowskia&gbv=2&oq=perowskia&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=s&gs_upl=6744l9510l0l11854l9l8l0l4l4l0l313l547l2-1.1l2l0

  Den ville du sikkert også være vild med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er jeg også helt vild med og har faktisk også købt den til det det blå bed, hvor blåskæg også er plantet.

   Slet
 3. Blåskæg er en dejlig busk, jeg har den gulbrogede hos mig.
  Held og lykke med konkurrencen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Jeg så den gulbrogede blåskæg hos Hanne, da hun holdt åben bloggerhave. Den er skøn og jeg kan sagtens se den i min have også :)

   Slet
 4. Spennende blomst, og et vakkert bidrag. Godt du fikk den tilbake i hagen igjen. :)

  Lykke til i konkurransen fra Huldra. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Det er dejligt, at have den tilbage i haven igen. Den er plantet i et nyetableret blåt bed i efteråret 2011, så jeg er meget spændt på at se blåskæggen, men sørme også hele bedet i den kommende sæson.

   Slet
 5. Blåskæg kender jeg ikke, men den ser bestemt interessant ud :o)
  Det er spændende med alle de yndlingsblomster der kommer frem for tiden, der sku være en chance for at få nogle gode ideer :o)

  Ha en go dag...

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er interessant - en skøn lille busk :-)
   Du har ret - bloglandia giver inspiration til så meget, at idéerne står i kø, for at blive realiseret og vi bliver opmærksomme på så mange flotte og interessante planter, at det efterhånden af svært (på den positive måde) at vælge :-)

   Du ønskes også en dejlig dag :-)

   Slet
 6. Smukke billeder Susanne:O)
  Jeg har kikket på Blåskæg de sidste to septembre og der skal helt sikkert findes en plads til den i min have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Håber du finder en plads i haven til den - det fortjener I begge :-)

   Slet
 7. jøss, denne har jeg aldri sett før! Så flott den var.

  Koselig at du vil være med på konkurranse :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er en skøn plante/busk - dejligt at kunne vise dig nyt :-)
   Det er mig som takker for at du tager dig tid til at lave denne konkurrence :-)

   Slet
 8. Blåskæg, vacker både form och färg. Vet inte helt vad det är men det ska jag finna ut av, den vill jag gärna se närmare på. Grattis till snö och lycka till :)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Det var så præriebedet

Eftermiddagens projekt har været tilplantning af præriebedet. Poul Pedersen fra Overdam Planteskole har hjulpet mig med at lave en plan over bedet samt en beregning af, hvor mange planter jeg havde behov for.

Det er første gang ever, at jeg køber planter til et helt bed på én gang, så det har været rigtig dejligt, at han ville hjælpe mig med at lave en plan og få overblikket. Men samtidig er det også lidt overvældende, at købe 54 planter på én gang på trods af, at det er fødselsdagspenge, som jeg har sparet sammen i nogle år.
Bedet er ikke helt så kantet, som skitseret på tegningen - ca. 6 x 4 x 3 m - men det er jo også kun et forslag at gå ud fra. En rigtig brugbar én af slagsen.

Men da det er første gang, at jeg skulle tilplante så stort et bed, måtte jeg have bambuspindende frem for at afmærke målene. Det gav mig et godt overblik, men planteplanen blev ikke helt holdt alligevel.

I bedet har jeg plantet;
1 = 3 rishirse (Panicum virgatum 'Northwind')
2 = 11 purpursolhat (7 E…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…