Gå videre til hovedindholdet

Sten og træ

Haven har en del små kroge eller steder, hvor der er anbragt en sten og/eller træ. Det skaber en rigtig hyggelig stemning samtidig med, at det giver en anden oplevelse end blomster og planter, når øjet fanger det.
En del af arrangementerne var her, da vi overtog haven for ti år siden. Og jeg har valgt at beholde dem alle, for jeg holder meget af de små opstillinger. 

Kommentarer

 1. Dejlige små glædessteder. Sten er vidunderlige, jeg elsker dem og savner mange af de sten jeg har haft i andre haver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, når man flytter siger man farvel til mange ting inkl. nogle så simple som sten. Håber du kan samle de gode ideer fra de andre haver til din nuværende, så den kan blive endnu bedre end de tidligere :-)

   Slet
 2. Ja det ser fint ud, jeg kan også godt lide at finde små sten ved stranden til anbringelse særlige steder i haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må være skønt at bo så tæt på stranden, at du kan samle sten og dekorativt 'drivtræ' med hjem. Og når du nu alligevel er på tur med hunden, så kunne jeg godt forestille mig, at der blev samlet lidt hen af vejen - skønt :-)

   Slet
 3. Ja, det er altså utrolig hvad sådan lidt spredte detailler med natur-opstillinger kan gøre :o)Det er små overraskelser i alt det andet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er helt sikkert inspireret af de tidligere ejere til at fortsætte med at lave disse små opstillinger. Så der kommer mere end det jeg allerede har kreeret ex. på det 3. billede

   Slet
 4. Skønt med den slags smukke detaljer... :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Enig - og mere vil have mere :-)

   Slet
 5. Se det var jo lige en ide til landliggerhaven :-). Den vil jeg da arbejde lidt videre med. Er i sær vild med den første du viser :-)

  Ha´en god søndag - i det forrygende dejlige solskin
  Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Du skal være så hjertelig velkommen til at arbejder videre med idéen og måske du senere viser, hvis du kreerer nogle dejlige 'opstillinger' :-)
   Det har neetop været en forrygende søndag i haven i skønt vejr :)

   Slet
 6. Så smukt og enkelt Susanne......de små gratis glæder er ofte de største ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Enklere kan det ikke siges :-)

   Slet
 7. Hej Susanne. Jeg kan godt lide udsmykninger, der er lavet af naturens materialer, det er så flot og dine sten og træ synes jeg er blikfang og rigtig hyggelige, så jeg kan godt forstå, at du har valgt at beholde det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Naturens materialer 'passer godt' ind i haven synes jeg også. Så derfor har jeg også arbejdet videre med temaet - de to sidste er kommet til efter vi har overtaget haven. Og nu jeg har haft focus på det, så skal jeg helt sikker kigge efter drivtømmer ex. når vi er i mine forældres sommerhus ved den jyske østkyst :-)

   Slet
 8. Hvor er det en god ide - meget smukt!

  Hvad er det for nogle blade, på det sidste billede i nederste venstre hjørne?

  Jeg har for et par måneder siden opdateret nogen lignende i mit lille skov hjørne. Og jeg er meget spændt på, om det er noget spændende :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan sørme ikke huske, hvad planten hedder, men mener den har hvide blomster. Jeg har fået den af svigermor, da den er en god bunddækker. Men det viser sig, at den er ret insisterende og ikke helt nem at komme af med igen. Jeg har lidt fortrudt, at jeg spurgte, om jeg kunne få et stykke af den.

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Havestuen

Resultatet af havehusets forvandling blev aldrig vist! For et par år siden blev havehuset piftet op, men resultatet blev aldrig vist her på bloggen - kun før billeder blev vist. Det vil jeg råde bod på nu 

For to år siden, da sønnike blev konfirmeret, besluttede jeg at havehuset skulle ryddes og piftes op, så det var muligt for gæsterne at sidde der og få sig en kop eftermiddagskaffe - og selvfølgelig, så vi selv kunne bruge den efterfølgende. Det var noget af et arbejde og du kan se her og her, hvad udgangspunktet var.


Havehuset var blevet brugt til opbevaring af blandt andet gamle møbler, fortrinsvis arvestykker, som jeg ikke lænede at smide ud grundet affektionsværdi. Vores tidligere bolig var en gammel firlænget gård, hvor gamle møbler passede rigtigt fint i miljøet, men i vores nuværende bolig passer de ikke.

Derfor blev det besluttet, at havehuset skulle indrettes i den romantiske stil således at nogle af de gamle møbler kunne passe ind der. Det hvide bor på ovenstående billed…

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.