Gå videre til hovedindholdet

Sten og træ

Haven har en del små kroge eller steder, hvor der er anbragt en sten og/eller træ. Det skaber en rigtig hyggelig stemning samtidig med, at det giver en anden oplevelse end blomster og planter, når øjet fanger det.
En del af arrangementerne var her, da vi overtog haven for ti år siden. Og jeg har valgt at beholde dem alle, for jeg holder meget af de små opstillinger. 

Kommentarer

 1. Dejlige små glædessteder. Sten er vidunderlige, jeg elsker dem og savner mange af de sten jeg har haft i andre haver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, når man flytter siger man farvel til mange ting inkl. nogle så simple som sten. Håber du kan samle de gode ideer fra de andre haver til din nuværende, så den kan blive endnu bedre end de tidligere :-)

   Slet
 2. Ja det ser fint ud, jeg kan også godt lide at finde små sten ved stranden til anbringelse særlige steder i haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må være skønt at bo så tæt på stranden, at du kan samle sten og dekorativt 'drivtræ' med hjem. Og når du nu alligevel er på tur med hunden, så kunne jeg godt forestille mig, at der blev samlet lidt hen af vejen - skønt :-)

   Slet
 3. Ja, det er altså utrolig hvad sådan lidt spredte detailler med natur-opstillinger kan gøre :o)Det er små overraskelser i alt det andet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er helt sikkert inspireret af de tidligere ejere til at fortsætte med at lave disse små opstillinger. Så der kommer mere end det jeg allerede har kreeret ex. på det 3. billede

   Slet
 4. Skønt med den slags smukke detaljer... :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Enig - og mere vil have mere :-)

   Slet
 5. Se det var jo lige en ide til landliggerhaven :-). Den vil jeg da arbejde lidt videre med. Er i sær vild med den første du viser :-)

  Ha´en god søndag - i det forrygende dejlige solskin
  Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Du skal være så hjertelig velkommen til at arbejder videre med idéen og måske du senere viser, hvis du kreerer nogle dejlige 'opstillinger' :-)
   Det har neetop været en forrygende søndag i haven i skønt vejr :)

   Slet
 6. Så smukt og enkelt Susanne......de små gratis glæder er ofte de største ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Enklere kan det ikke siges :-)

   Slet
 7. Hej Susanne. Jeg kan godt lide udsmykninger, der er lavet af naturens materialer, det er så flot og dine sten og træ synes jeg er blikfang og rigtig hyggelige, så jeg kan godt forstå, at du har valgt at beholde det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Naturens materialer 'passer godt' ind i haven synes jeg også. Så derfor har jeg også arbejdet videre med temaet - de to sidste er kommet til efter vi har overtaget haven. Og nu jeg har haft focus på det, så skal jeg helt sikker kigge efter drivtømmer ex. når vi er i mine forældres sommerhus ved den jyske østkyst :-)

   Slet
 8. Hvor er det en god ide - meget smukt!

  Hvad er det for nogle blade, på det sidste billede i nederste venstre hjørne?

  Jeg har for et par måneder siden opdateret nogen lignende i mit lille skov hjørne. Og jeg er meget spændt på, om det er noget spændende :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan sørme ikke huske, hvad planten hedder, men mener den har hvide blomster. Jeg har fået den af svigermor, da den er en god bunddækker. Men det viser sig, at den er ret insisterende og ikke helt nem at komme af med igen. Jeg har lidt fortrudt, at jeg spurgte, om jeg kunne få et stykke af den.

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede.
Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor.

Men I får lige opskriften her "på dansk".

Jeg har brugt følgende ting;
spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i5 konservesdåser med bund og top skåret afrund folie tærteformen-gangs karkludhåndklæderør, som er lidt længere end spandens højdepottejordplante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet.

For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at vandet aldrig kan stå højere end hu…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…