Gå videre til hovedindholdet

Solopgang i stuen

Jeg var ude for at hente brænde, så vi kunne få varme i stuen. En smuk, smuk orange sol var ved at stå op til endnu en kold, kold dag. Det blev kun til et kort visit derude i den luneste vinterjakke jeg har. Men jeg syntes ikke, at det var nogen fornøjelse, så jeg kom hurtigt ind igen.


Men indenfor skinnede den orange opgående sol gennem et vindue og hen i den anden ende af stuen. Det gav et skønt motiv med en orkidé på skrivebordet.

Tilføjet senere
Kl. 10 var her minus 13 grader og Landbohaven skrev om minus 22 grader i Jylland. Jeg blev derfor nysgerrig for at finde ud af kulderekorden i Danmark og fandt følgende oplysninger på DMI;

-31,2°C, Hørsted, Thy, jan. 1982 

Ja, så har vi da vist ikke noget at klage over!

Kommentarer

 1. Ja der skal også mere end 10 vilde heste til at lokke mig ud i kulden.

  Skønt morgenbillede.

  -karina

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er godt nok koldt idag. Lige nu står termometret på 12 minus grader. Det er kun det allermest nødvendige, som bliver foretaget ude idag ex. skal posten hentes ude ved vejen - selv 30 meter synes meget ubeageligt ;-)

   Slet
 2. Vildt skønt motiv... godt 'fanget' :o)
  Det er med at udnytte alle de solstråler vi kan i denne hæslige kulde - for nu er vinteren da godt nok kommet...

  Ha en go dag...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - jeg kunne heller ikke stå for motivet. De frostgrader vi ikke har fået tidligere er da lige akkumuleret til disse dage. Håber alle have-væksterne klarer skærrene.
   Du ønskes og en go dag :-)

   Slet
 3. Hvor er det et smukt billede.. godt "fanget"
  Ja det er koldt. her havde vi - 22 grader kl. godt 8.. Kl 6,15 var her - 22,6 graders frost....brrr.
  Ha` en god lørdag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - det måtte bare foreviges :-)
   Føj for den - minus 22 grader, det er godt nok mere end koldt. Gad vide hvad kulderekorden er i DK? Var lige forbi for at slå det op på DMI, som siger om kuldrekorden i Danmark; -31,2°C, Hørsted, Thy, jan. 1982.
   Du ønskes også en god lørdag :-)

   Slet
 4. Når jeg læser om jeres kulde, er jeg rigtig glad for vores sne og knap så lave temperaturer. Jeg ved nemlig, at det er en meget dårlig coctail til rhododendron, skarp sol og kulde. Nej så pyt lad bare os "nøjes" med sneen. Utroligt er det, at der er så stor forskel på vejret i vores ellers så lille land.
  Det var godt, du kunne få solen ind i stuen :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har fuldstændig ret i, at det er slemt med cocktailen af barfrost og vintersol. Vi må bare krydse fingre for, at bl.a. vore rododendron klarer det. Og så kan jeg godt forstå, at du er glad for jeres sne og færre frostgrader.
   Det er skønt at stå i solstrålerne og blive varmet op - indendørs vel at mærke :o)

   Slet
 5. Ja uha, det er koldt. Heldigt, at jeg endelig har fået leveret nyt brænde. Men det er nu alligevel koldt om morgnen, når brændeovnen er gået ud i løbet af natten. Nu buldrer den heldigvis lystigt :-)
  Og så har jeg jo også fået et nyt profilbillede. Fantastisk fotograf!! ;-)
  Knus Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er glad for at høre, at dit brænde er kommet, for ellers havde det ikke været sjovt idag eller de kommende dage. For du har ret i, at der ikke skal lang tid til førend stuen er kold igen, hvis brændeovnen ikke buldrer.
   Skønt profilbillede ;-)

   Slet
 6. Godt man kan blive indendøre i dag :-)
  Det ser koldt ud selvom solen skinner fra en skyfri himmel. DMI skriver, at temperaturen her i Billund har været nede på -17.9.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg skulle heller ikke ud mere end højest nødvendigt idag - til og fra bilen var hvad jeg bedrog.
   18 minus grader - det er næsten for koldt til at være sandt!

   Slet
 7. Hej Susanne. Det var virkelig et godt billede. Ja, det er med at nyde varmen indendøre, men vejret er fantastisk selvom der er koldt. Her skinner solen fra en skyfrihimmel. Jeg fyldte hele brændekurven i går aftes, så nu kan vi have gang i brændeovnen fra morgenstunden af. Det er dejligt. På en måde er det lidt hyggeligt med vejret lige nu og heldigvis er det ikke blevet besværligt at færdes udenfor endnu. Jeg håber, at dette er det værste vinter vi får i år. Der er lige tilpas snemængde efter min mening. Rigtig god lørdag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Synes også selv, at motivet er ret fedt.
   Vi havde et værre bøvl med at få tændt godt op igår efter at jeg havde hentet brændet ind. Men tror, at vi blev den erfaring rigere, at brændet brænder meget bedre, når det er stuetemperatur, hmm. Så nu gør vi som dig - henter brænde ind på forhånd!

   Slet
 8. Hej Susanne.
  Nej, vi skal ikke klage -31,7 C det er koldt! Men min vinterhave-clematis kan ikke tåle under 0 C, så jeg har store kvaler. Vi forsøgte at fyre op i kakkelovnen, men vi kan slet ikke følge med...... Har den dækket ind med et drivhus i drivhuset, men jeg tror jeg nu vil gå ud og løfte planten i kælderen. Der er ca. 18 C, håber ikke det er for varmt. Pest eller kolera.
  God lørdag!
  Skipper

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha, ja - det lyder som lidt af et mareridt med din clematis. Håber at den overlever, for det vil da være for ærgerligt, at den går til. Jeg ville nu også sætte den i kælderen. Krydser fingre for, at den overlever.

   Slet
 9. Det er et skønt motiv du lige fangede der :)
  Jeg hørte i vejrudsigten her til aften at de lover temperaturer over frysepunktet i næste weekend. Lad os håbe det holder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er rigtig morgensolsstemning :-)
   Det kunne nu være rart, hvis det var knap så koldt, så håber, at det lovede holder.

   Slet
 10. Ja, det er med at nyde de skønne skønne solopgange og det magiske lys i tiden.......det er fantastisk smukt. Det er rigtig islygtevejr.......jeg kan bare stille dem til frost på trappen i stedet for i fryseren i disse dage ;0)

  Super smuk X-faktor kandidat du har fundet frem Susanne.....vi har haft travlt med børnefødseldage her så jeg nåede ikke den blå :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er så meget fantastisk smukt lys. Ofte er det når jeg kører hjem fra arbejde og så nyder jeg virkelig turen hjem. Overvejer ofte om jeg burde tage DSLR-kameraet med i bilen og holde ind, for at tage nogle billeder.
   Ærgerligt, at du ikke nåede den blå - men der er jo heldigvis flere farver tilbage, som du kan nå at være med på. Og det er jo en fantastisk gul anemone du har til det gule tema.
   Tillykke med børnenes fødselsdage :-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Det var så præriebedet

Eftermiddagens projekt har været tilplantning af præriebedet. Poul Pedersen fra Overdam Planteskole har hjulpet mig med at lave en plan over bedet samt en beregning af, hvor mange planter jeg havde behov for.

Det er første gang ever, at jeg køber planter til et helt bed på én gang, så det har været rigtig dejligt, at han ville hjælpe mig med at lave en plan og få overblikket. Men samtidig er det også lidt overvældende, at købe 54 planter på én gang på trods af, at det er fødselsdagspenge, som jeg har sparet sammen i nogle år.
Bedet er ikke helt så kantet, som skitseret på tegningen - ca. 6 x 4 x 3 m - men det er jo også kun et forslag at gå ud fra. En rigtig brugbar én af slagsen.

Men da det er første gang, at jeg skulle tilplante så stort et bed, måtte jeg have bambuspindende frem for at afmærke målene. Det gav mig et godt overblik, men planteplanen blev ikke helt holdt alligevel.

I bedet har jeg plantet;
1 = 3 rishirse (Panicum virgatum 'Northwind')
2 = 11 purpursolhat (7 E…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…