Gå videre til hovedindholdet

Rimfrost og sol

Sikke en hvid dag det har været idag. Lige fra morgenstunden har træer, buske og staudetoppe været  hyldet ind i rimfrost. Det har været helt eventyrligt og det kan ikke udtrykkes bedre end Marie skriver på bloggen Hortofilia; "man skulle tro, at haven hed Narnia, og at Snedronningen havde været på besøg i nat"


Fra morgenen var der ikke kun hvidt af rimfrost på planterne, men der var også grå himmel og det var nedsat sigtbarhed. Apropos nedsat sigtbarhed så har vi her i familien haft en diskussion om, om der er forskel på dis og tåge og hvis der er forskel, hvad er så forskellen.  


DMI giver forklaringen; "I fagsproget er det tåge når sigtbarheden er på eller under 1000 m og når sigten øges til over 1000 m kaldes det dis". 


Hen på eftermiddagen brød solen frem og så skal jeg da lige love for, at jeg fik støvler, buff og de tynde handsker på - jeg skulle ud at lege med kameraet. Jeg ville prøve at skyde et par billeder i modlys med højt blændetal og dermed se, om jeg kunne få lidt af solens stråler med i billedet.  


Hmm, der skal vist leges og eksperimenteres noget mere før end det bliver til noget godt. Men sjovt er det at lege med kameraets indstillinger og lære det bedre at kende. 

Kommentarer

 1. Det har været så smukt idag, og du har fanget det godt på dine billeder :o)

  Ha en go dag...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) Du har ret, det har været helt eventyrligt :-)

   Slet
 2. Du har da fået taget nogen smukke billeder.
  Her kom solen slet ikke igennem.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Jeg troede heller ikke, at den kom frem her idag. Men da den først var her, så holdt den faktisk ved et par timer, selvom jeg ikke lige opdagede det.

   Slet
 3. Smukke billeder. Vi stod også op til et flot syn her i Århus.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Jeg kan læse rundt omkring, at der er mange rundt omkring i landet, som har lagt mærke til, at det var smukt i haven idag - herligt :-)

   Slet
 4. Fine billeder, bliv endeligt ved med at lege:-)
  Hvad er det for nogle fine frøstande du viser på 2. sidste billede?

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan tro, at jeg vil lege videre - jeg kan slet ikke lade være, for der er så mange uudforskede indstillinger, så jeg er slet ikke færdig med at lære :-)
   Frøstandene er fra efeu. Når efeu bliver gamle nok, så blomstrer de og får disse flotte frøstande.

   Slet
 5. Det er bare så flot med den rimfrost, du viser på dine billeder. Her i Århus var det også en superflot morgen med solopgang i rødmens skær.

  .... du har sat nyt billede på af dig selv :) Det er også smukt.

  knus Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan en flot rimfrost tilsat en rødmende solopgang - så var det godt jeg ikke kørte bil samtidig med, for så var jeg helt sikkert kørt i grøften bare for at se det smukke skue.
   Ja, tænkte at der skulle noget nyt til :-)

   Slet
 6. Dine fine billeder gør mig lidt misundelig; jeg bruger nemlig min mobiltelefon som kamera, og der er absolut grænser for dens (og min) formåen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja, det kan jeg godt forstå. Jeg er så glad for mit spejlreflekskamera og ville meget nødigt undvære det. Så jeg kan godt forstå, hvis du gerne vil have et andet end din mobiltelefon. Mobiltelefonernes kameraer er blevet ganske gode, men det er jo ikke muligt, at bruge forskellige indstillinger og ex. udnytte de forskellige lysforhold mm som et spejlreflekskamera giver. Måske du har et nyt gave-ønske nu :-)

   Slet
 7. En helt fantastik smuk dag idag, og sikke flotte billeder du tager.
  Knus
  Annette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Ja det har været SÅ smukt :)

   Slet
 8. Fine billeder Susanne også det af dig selv, det kan du da godt være bekendt. Helt anderledes end jeg har forestillet mig ud fra dit gamle billede :o)
  Jeg har ingen spejlreflekscamera, men synes alligevel at mine billeder er ganske gode. Det synes du også, kan jeg se :o) her i forbifarten, du har skrevet til mig, mens jeg skrev til dig :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Thi hi - og så kan det være, at jeg er helt anderledes end din forestilling, når du ser mig IRL. Billeder er 'en sjov ting', som siger så meget og alligevel ingenting ;-)
   Ja der kan tages udmærkede billeder uden et spejlreflekskamera - jeg synes bare, at det er sjovt at lege og finde nye muligheder :-)

   Slet
 9. Super skønne billeder Susanne, jeg får virkelig lyst til at gå igang med at udforske mit kamera:-)

  P.S. Jeg vil lige spørge dig om du har Apple computer for jeg har samme problem som dig m.h.t. klokkeslet på kommentarerne - AM og PM og tror det er gældende for Apple computere. Alt i min Macbook og på blogger står som det skal i tidszone o.l. MEN visningen er forkert og det generer mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du skal bare igang med dit kamera - heldigvis er det jo digitalt og ikke som i 'gamle dage' hvor hvert billede kostede at få fremkaldt. Det gør jo at vi bare kan skyde og lære af vore succes'er og vore fejltagelser. Men pas på - man bliver hooked :-)
   Ja, jeg har nøjagtig det samme problem med klokkeslet. Har også været inde flere gange for at rette, men der står det korrekt. Og ja, jeg bruger også et Apple produkt. Har lige spurgt min computermand og han mener, at det tidspunktet passer med Apples kontor i Californien's tidspunkt. Får ham lige til at spekulere på, om han har en løsning til problemet, for det irriterer også mig.

   Slet
 10. Du har ret Susanne, billeder er mange ting. Jeg har netop drøftet det med min ældste søn, som net-dater. Det er altså ikke altid, de ser så godt ud som på billedet, siger han :o)
  Jeg kan godt forstå, du gerne vil lege med dit kamera og finde nye muligheder, jeg er glad for, at mit kamera er nemt og godt, for jeg har ikke den interesse. Jeg kan anbefale dig et fotokursus her http://www.samsohojskole.dk/korte-kurser/kursusoversigt/kreative-kurser/digital-foto.aspx Det er rigtig godt, både Bent og min søn har været med. En meget dygtig lærer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Enig i, at man skal have interessen for foto, hvis man skal 'nørde' som jeg gerne vil. Jeg er dog stadig nybegynder, men forsøger ihærdigt. Har man ikke den interesse, så er et digitalt lommekamera rigtig godt. Og jeg har også et compact-kamera, som jeg altid har med mig. Det tager udmærkede billeder og det vil jeg heller ikke undvære.
   Jeg ønsker mig virkeligt et kursus i foto. Har undersøgt muligheden på aftenskole, men det der var i vores kommune og i omegn krævede, at man havde Photoshop til billedbehandlingen. Og det har jeg ikke og vil ikke give 6.000 kr. for at komme på kursus. Jeg har også set på Samsø højskoles kursus og det ser spændende ud. Det må jeg lige overveje igen. Tak for linket. Thyberg (som jeg tidligere har nævnt) har også et weekendkursus på Samsø - det lyder også tiltrækkende.

   Slet
 11. Hej Susanne. Sikke fantastiske billeder, du har taget i dag og i går. Nr. 2 i dag er virkelig smukt. Det burde forstørres op og hænges på væggen, hvis du spørger mig! Det må være rigtig super at tage billeder med sådan et godt kamera og du er god til det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak :-) Vi har faktisk overvejet at få en (stor) skærm sat op, hvor foto's kan blive skiftet ud hver minut ex. Men er ikke kommet så langt endnu. Men det kunne være sjovt. Normalt så har man foto's 'gemt' og skal ex. åbne en pc for at se billederne. Her er der en mulighed for at se de bedste når man går forbi.

   Slet
 12. Smukt, smukt og skønt at have legedag med kameraet :-)

  Ha´en god aften
  Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Ja, det er skønt at kunne prøve det af, som man læser om. Og det skal prøves når det er frisk i erindring - ellers glemmer jeg det ihvertfald igen.

   Slet
 13. Det var spændende at høre, at Tybjerg afholder kursus herovre, det vidste vi ikke, og det er godt nok også en pebret pris. Har lige kigget på det, det er jo også Bents store guru, han har de fleste af hans bøger.
  På Samsø Højskole skal du have Photoshop Elements, den koster ca.750 kr. og det er rigtig godt, siger Bent. Hvis du har mulighed for at deltage i kurset fra d. 19.2. kan du måske få kurset billigere, de har næsten lige reklameret for det i vores lokale sprøjte.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tybjerg er jeg også meget begejstret for. Gad også godt at eje hans bøger. Han holder snart et foredrag i Stenløse, som jeg overvejer at deltage i - det kunne være guf.
   Jeg er ikke i tvivl om andet end at Photoshop og også Elements er et rigtigt godt værktøj. Jeg ved dog ikke om det kan installeres op en Mac. Men istedet har jeg 'investeret' i Aperture, som er Apples billedbehandlings program. Det er også rigtig godt, men det skal læres og så har det mange funktioner. Det bedste er jo - min mening - at lære kameraets indstillinger rigtigt godt at kende og så undgå alt for meget billedbehandling efterfølgende.
   Jeg har desværre ikke mere ferie, så....

   Slet
 14. Ja, der var bare noget så smukt i morges :o) Dine billeder viser det godt, syntes jeg. Og flot flot billede af dig selv :o) Det skulle du da have sat på noget før :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var rigtigt smukt :-)
   Ang. billedet af mig selv, så skulle jeg lige tage mod til mig for at vise 'hele mig'. Og iøvrigt så hader jeg at få taget billeder, så det skulle jeg også lige tage mig mod til ;-)

   Slet
 15. Skønne frostede billeder Susannne og tillykke med dit nye smukke look ;0) Her er der ikke tegn på sol i dag - kun gråt og vådt. Men så kan man jo surfe lidt rundt og blive ramt af en solstråle hist og her ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak :-)
   Her er det også gråt og diset idag og næsten helt vindstille.Og det ser ikke ud til at solen har tænkt sig at komme frem idag. Men heldigvis er temperaturen tæt på frysepunktet og ikke under. Ja istedet må vi snuse solskin, forår og sommer rundt på de forskellige blogs :-)

   Slet
 16. Hej Susanne

  Jeg har lagt nogle af mine billeder på en usb nøgle og kan så sætte den i fjernsynet vil lige sige at det er bare flot.Jeg har også kun et lommekamera men et godt et af slagsen,men har lige sagt til min mand at jeg rigtig gerne også ville have et spejlrefleks kamera. da jeg var helt ung og gik i folkeskolen interesserede jeg mig meget for foto og min mand har dyrket det intens så håber jeg kan tage det op igen. så jeg også kan ligge gode billeder på min blog.(ligesom dig)

  Hilsen Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var en rigtig god idé med et slideshow på tv'et. Så kan det køre, når der ikke er nogle interessante programmer. Tak for idéen :-)
   Det er så skønt at kunne gå i haven og tage nogle smukke billeder. Og samtidig sjovt at finde de rigtige indstilliger til de rigtige situationer. Jeg håber, at du får dig et digitalt kamera, så du og din mand kan genoptage jeres fotointeresse :-)

   Slet
 17. Karina Carlsen (Lindelyst)14. februar 2012 kl. 10.58

  Hej Susanne..
  Sikke nogle skønne billeder..Og hvor dejligt at solen kom frem ovre ved jer. Her var det diset og råkoldt og idag er det små regn så alt er mudret og koldt. Et helt andet billede end det du har ovre ved dig.
  Sjovt at efeu får de sjove frøstande - det vidste jeg ikke.
  Og kan se at du har fået nyt profil billede - du ser noget anderledes ud end det første. Sjovt at se ansigtet bag bloggen. Mit eget billede er noget gammelt efterhånden og håret noget langt og masser af krøller så mon ikke vi alle forandrer sig :)
  God dag til dig..
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja utroligt at der i lille Danmark kan være så stor forskel på vejret. Idag har vi dog også gråvejr, men ingen regn. Men jeg kan se, at rimfrosten så småt er ved at slippe sit tag i planterne. Håber det snart bliver lidt lunere, så vi kan få gang i foråret.
   Uha ja, vi bliver jo alle ældre, som tiden går. På det første billede havde jeg også langt hår og det kan jo fuldstændig ændre ens udseende, når det bliver klippet af.

   Slet
 18. Flotte fotos, - men det er der måske nogen der har fortalt dig før?? ;o)
  Må så indrømme at jeg blev nysgerrig da (også) troede at der var en ny blogger i cyperspace....- og så var det "bare" dig. Hyggeligt at hilse på dig, nu hvor du er blevet så stor at du kan kigge op over kanten!! :oD

  SvarSlet
  Svar
  1. Tja johh - et par stykker har da ;-) Tak :)
   Thi hi - ja, nu er jeg blevet stor og fylder snart tre år, så ...

   Slet
 19. Smukke, smukke billeder af dit Narnia. Og tillykke med din nye identitet - så sprang du alligevel helt ud :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - arbejdede videre med dybdeskarphed, som du kan læse - skønt at prøve forskellige indstillinger af :-)
   Ja jeg vovede springet og det har ikke 'gjort ondt' endnu ;-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)