Gå videre til hovedindholdet

Solnedgang

Sikke dog en smuk og vidunderlig solnedgang naturen berigede os med idag. Og jeg vil gøre Lisbeth kunsten efter og vise nogle billeder derfra.


Da jeg sad i sofaen og læste alle jeres skønne blogs, slog jeg lige et blik ud af stuevinduerne og så mødte jeg dette skønne scenarie. Det medførte, at jeg måtte en tur i haven, for at se solnedgangen fra en anden vinkel og jeg fandt andre smukke motiver.Vi bor i et parcelhuskvarter, så derfor er billederne taget over hustagene. Men se alle de mindre kønne træer, som er savet delvis ned. Det er meget tydeligt, nu alle træerne står uden blade. Mon ikke det er  halvhjertede forsøg på at få lidt lys og sol ind i haverne.

Det har jo været et skjønne vejr idag med høj - øh lav sol, men masser af sol hele dagen. Men selvom det varmede dejligt, så var det alligevel s..... koldt, at stå på sidelinien på en frossen grusbane, for at se P spille fodboldkamp i formiddags. Heldigvis vandt de, så det kunne da i det mindste give den indre varme ;-)

Kommentarer

 1. Wow nogle farver. Sådanne oplevelser kan jeg blive høj på.
  Tak for det dejlige syn og ha' nu en dejlig aften :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er slet ikke til at se sig mæt på - godt at solen går ned på et tidspunkt for ellers .....
   Jeg er helt sikker på, at vi får en dejlig aften - ønsker det samme for dig :-)

   Slet
 2. Ja himlen var helt orange-rød i dag ved solnedgang :-)
  Vi var på landet i dag, og kunne rigtigt se og nyde solnedgangen .

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må have være flot et flot skude ud over det åbne landskab - håber I tog jer tid til at falde i svime sammen :-)

   Slet
 3. En flammende smuk afslutning på en skøn dag :-)

  Lyder lidt koldt at stå stille på en fodboldbane, så godt de vandt!

  Ha´en god aften
  Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var s... koldt, så nu har jeg investeret i vinterstøvler :-)

   Slet
 4. Tillykke med sejren til P og hans mor.

  Dejlige solnedgangs-billeder. Tak, fordi du deler dem med os, der ikke nåede at se den :o)

  Ha' en dejlig aften
  Karina

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var ærgerligt, at du ikke nåede at se den - den var rigtig smuk :-)

   Slet
 5. Det var en forrygende solnedgang... :o)

  Sig mig hvad er det nu for en fin svarfunktion du har fundet frem...??? Der sker ting og sager på Blogger eller hva'!?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er blogger, som har været på spil. Kan ikke helt finde ud af, om jeg kan lide det. På den ene side, kan jeg godt lige, at jeg nu kan svare dig direkte. På den anden side, så tager det længere tid at svare mange. Tror jeg hælder til at være positv :-)

   Slet
 6. Smuk smuk finale Susanne. Trods hustage.....har selv en del af dem i nabolaget så der er langt til horisonten ;0)

  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg skal heldigvis ikke så langt, for at finde uhindret udsigt til horisonten, men dette var nu smukt alligevel :-)

   Slet
 7. Smuk, smuk himmel :-)
  Jeg overvejede også tidliger at skifte til denne smarte svar-på-hvert-indlæg-funktion, men jeg var lidt nervøs for, om der så igen var nogen, der ikke kunne lægge kommentarer. Så jeg har i første omgang valgt at holde fast i pop-op-vinduet, som tilsyneladene virker for alle. Men måske skulle jeg alligevel give det et forsøg, for det er da lidt smart det her :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. Dette har blogger valgt at lave sådan - jeg har ikke ændret opsætningen. Håber at alle kan kommentere, men har nu ikke tidligere hørt om, at der var nogle, som ikke kunne - eller måske hører jeg netop ikke fra dem ;-)

   Slet
 8. Hej Susanne
  Ja, sikken dejlig dag - og en smuk afslutning! Himlen blev bare smukkere og smukkere her. Jeg var også ude at fotografere, med den yngste hastigt proppet i barnevognen da jeg opdagede den flotte himmel. Da vi så kom ind igen, og var kommet af tøjet, så var himlen totalt mørkerød! Nå, det må jeg gemme på nethinden, fik "kun" de mere lyserøde skyer (;-)) fanget i dag. De er vel heller ikke de værste at samle på ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er skønt med sådanne billeder på nethinden :-)

   Slet
 9. Super flotte billeder af solnedgangen. De nøgne træer giver en smuk effekt.
  Til med sejren til sønnike :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det giver lidt dybde i billedet :-)

   Slet
 10. Flot Susanne, det har været en fantastisk solskinsdag, vi har også skønne billeder med hjem fra Sønderjylland, det kommer med i morgen :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det bliver spændende at se :-) Håber I har haft en dejlig tur :-)

   Slet
 11. Super flotte billeder. Dejlig solnedgangsstemning.
  De bedste hilsener
  Kirsten

  SvarSlet
 12. Det var dejlige billeder. Kan godt forstå, at du nød det smukke syn. Sjov iagttagelse med de nedsavede træer. Du har nok ret!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, mon ikke haverne har manglet sol?

   Slet
 13. Skønt - ja det må du nok sige... fantastiske billeder du har taget :o)
  Der vises mange solop- og nedgangs billeder for tiden, men dem kan vi heller ikke få for mange af... den ene smukkere end den anden :o)

  Ha en go dag...

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret, der vises mange smukke solop- og nedgange :-)

   Slet
 14. Flotte billeder endnu engang :-)
  Jeg har helt glemt at takke for de fine Hosta frø. Jeg fik fra både dig og Gitte oghar netop i dag sået dem alle. Er meget spændt på om de kommer op - det er jo det rene papirsfrø..

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var så lidt :-) Ja, frøene er tynde og der var masser af frø i bare én blomsterstand :-) Jeg er sikker på, at de også spirer hos dig - god fornøjelse

   Slet
 15. Tja, det meste er jo sagt allerede - men du har virkelig fanget nogle dejlige minutter af solens gang på himlen.

  ... Og der er ikke problemer med at komme til at kommentere hos dig.

  kh Ulla

  SvarSlet
 16. Ja, det var virkelig en smuk solnedgang. Vi stod også og nød den, men indendørs :-)
  Og du har ret i at der godt nok er nogen som har savet gevaldigt i de stakkels træer. Godt der er blade på igen snart :-)
  Tillykke med sejren.

  SvarSlet
 17. Rigtig gode billeder af en smuk solnedgang, og så har i endnu telefontråde. Det gør billederne endu smukkere.
  Tak for kigget.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede.
Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor.

Men I får lige opskriften her "på dansk".

Jeg har brugt følgende ting;
spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i5 konservesdåser med bund og top skåret afrund folie tærteformen-gangs karkludhåndklæderør, som er lidt længere end spandens højdepottejordplante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet.

For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at vandet aldrig kan stå højere end hu…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…