Gå videre til hovedindholdet

Så du julelysshowet i TV2 nyhederne?

Vores næsten nabo (ja, de bor vel en lille km fra os og her på landet.... ) har godt gang i det årlige julelysshow og idag var der et indslag i TV2-nyhederne om showet.


Hus og have er fyldt med julelys i forskellige farver og figurer. Og der er tilsat lyd, hvis bilens radio indstilles på 99,4. Lysshow er programmeret til at "spille" sammen med julemusikken. Du kan se mere på Ganløse Juls hjemmeside her.

Lokalavisen været forbi og har lavet et lille videoklip med Kim, som har juleshowet og dens programmering som hobby året rundt. Og hvert år tilføjer han nyt at se og høre.


Så skal du/I ud på en køretur i det Nordsjællandske, så er Ganløse Jul et rigtig godt udflugtsmål og du kan se det frem til d. 8. januar 2011. Jeg tror, at det er en dejlig oplevelse specielt for børn, men også dejlig for de voksne.

Og selvom jeg kører forbi stort set hver dag og har set det flere år, så skal jeg da lige holde stille og se lysshowet nogle gange hver december - jeg har allerede været der et par gange.

Kommentarer

 1. IMPONERENDE! Nogen bruger al deres tid på at tænke i planter til haven. Andre på at tilrettelægge det helt rigtige julelysshow. Det må tage afsindig lang tid at få timet lysene, så de følger musikken. Respekt :-)

  Ha´en god dag
  Birgitte

  SvarSlet
 2. Hvor er det vildt! Jeg sidder her med et stort smil :-) Og jeg er ellers slet ikke til den slags..

  SvarSlet
 3. Sad lige og kiggede på hvem der linker til vores hjemmeside www.ganlosejul.dk og fandt din blog.

  Takker for roserne ang. vores Julelysshow :-)

  God Jul :-)
  Familien Lund

  SvarSlet
 4. HOLD da op. Sidder med en lille smil om munden. Imponerende. Er normalt heller ikke til alle de lys, men det her er godt nok i en klasse for sig. Hvordan pokker finder man dog på at lave sådan et værk:):)

  Tak for kigget.......og GOD JUL

  SvarSlet
 5. Jeg ved nu ikke rigtigt...ja der ligger mange timer i det..men - det´er sgu ikke særlig kønt!!

  SvarSlet
 6. @ Birgitte; ja det er et imponerende lysshow, som det må tage rigtig lang tid at programmere - og det er fascinerende at se på live :-)

  @ Helena; ja det er til at blive glad i låget af :-)

  @ Familien Lund; hyggeligt med et besøg fra jer - det er et rigtigt flot lysshow - jeg glæder mig hvert år til, at I "åbner". Det er = december og jul :-) I ønskes også en dejlig jul og tak for showet :-)

  @ Lise Lotte; med sådan et stort "værk", så skal der vist arbejdes mange timer, for at få det til at gå op i en højere enhed. Spm Birgitte skriver, så planlægger vi have året rundt og familien Lund planlægger juleshow :-)

  @ Anonym; ingen tvivl - der ligger rigtig mange timer i det :-)

  SvarSlet
 7. Der må jeg tilstå, at jeg er stået af. Alt det blinken er ikke lige mig. For mig skal det være hvid/gule lys der ikke blinker.
  Det er helt sikkert noget af et blikfang :-) men smag og behag er gudskelov forskelligt :-D

  Ha' en dejlig aften.

  SvarSlet
 8. Hej Heaven
  Du og din familie ønskes en rigtig glædelig jul og godt nytår

  SvarSlet
 9. @ Madam Bæk; jeg synes jo, at så stort et lysshow og opsat på denne måde, er vild fascinerende :-) Men du har ret - smag og behag er forskelligt.

  @ Tim; mange tak og i lige måde. Og tak for at du lige smuttede forbi og lagde en personlig hilsen :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.