Gå videre til hovedindholdet

Så du julelysshowet i TV2 nyhederne?

Vores næsten nabo (ja, de bor vel en lille km fra os og her på landet.... ) har godt gang i det årlige julelysshow og idag var der et indslag i TV2-nyhederne om showet.


Hus og have er fyldt med julelys i forskellige farver og figurer. Og der er tilsat lyd, hvis bilens radio indstilles på 99,4. Lysshow er programmeret til at "spille" sammen med julemusikken. Du kan se mere på Ganløse Juls hjemmeside her.

Lokalavisen været forbi og har lavet et lille videoklip med Kim, som har juleshowet og dens programmering som hobby året rundt. Og hvert år tilføjer han nyt at se og høre.


Så skal du/I ud på en køretur i det Nordsjællandske, så er Ganløse Jul et rigtig godt udflugtsmål og du kan se det frem til d. 8. januar 2011. Jeg tror, at det er en dejlig oplevelse specielt for børn, men også dejlig for de voksne.

Og selvom jeg kører forbi stort set hver dag og har set det flere år, så skal jeg da lige holde stille og se lysshowet nogle gange hver december - jeg har allerede været der et par gange.

Kommentarer

 1. IMPONERENDE! Nogen bruger al deres tid på at tænke i planter til haven. Andre på at tilrettelægge det helt rigtige julelysshow. Det må tage afsindig lang tid at få timet lysene, så de følger musikken. Respekt :-)

  Ha´en god dag
  Birgitte

  SvarSlet
 2. Hvor er det vildt! Jeg sidder her med et stort smil :-) Og jeg er ellers slet ikke til den slags..

  SvarSlet
 3. Sad lige og kiggede på hvem der linker til vores hjemmeside www.ganlosejul.dk og fandt din blog.

  Takker for roserne ang. vores Julelysshow :-)

  God Jul :-)
  Familien Lund

  SvarSlet
 4. HOLD da op. Sidder med en lille smil om munden. Imponerende. Er normalt heller ikke til alle de lys, men det her er godt nok i en klasse for sig. Hvordan pokker finder man dog på at lave sådan et værk:):)

  Tak for kigget.......og GOD JUL

  SvarSlet
 5. Jeg ved nu ikke rigtigt...ja der ligger mange timer i det..men - det´er sgu ikke særlig kønt!!

  SvarSlet
 6. @ Birgitte; ja det er et imponerende lysshow, som det må tage rigtig lang tid at programmere - og det er fascinerende at se på live :-)

  @ Helena; ja det er til at blive glad i låget af :-)

  @ Familien Lund; hyggeligt med et besøg fra jer - det er et rigtigt flot lysshow - jeg glæder mig hvert år til, at I "åbner". Det er = december og jul :-) I ønskes også en dejlig jul og tak for showet :-)

  @ Lise Lotte; med sådan et stort "værk", så skal der vist arbejdes mange timer, for at få det til at gå op i en højere enhed. Spm Birgitte skriver, så planlægger vi have året rundt og familien Lund planlægger juleshow :-)

  @ Anonym; ingen tvivl - der ligger rigtig mange timer i det :-)

  SvarSlet
 7. Der må jeg tilstå, at jeg er stået af. Alt det blinken er ikke lige mig. For mig skal det være hvid/gule lys der ikke blinker.
  Det er helt sikkert noget af et blikfang :-) men smag og behag er gudskelov forskelligt :-D

  Ha' en dejlig aften.

  SvarSlet
 8. Hej Heaven
  Du og din familie ønskes en rigtig glædelig jul og godt nytår

  SvarSlet
 9. @ Madam Bæk; jeg synes jo, at så stort et lysshow og opsat på denne måde, er vild fascinerende :-) Men du har ret - smag og behag er forskelligt.

  @ Tim; mange tak og i lige måde. Og tak for at du lige smuttede forbi og lagde en personlig hilsen :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede.
Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor.

Men I får lige opskriften her "på dansk".

Jeg har brugt følgende ting;
spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i5 konservesdåser med bund og top skåret afrund folie tærteformen-gangs karkludhåndklæderør, som er lidt længere end spandens højdepottejordplante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet.

For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at vandet aldrig kan stå højere end hu…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…