Gå videre til hovedindholdet

Glædelig jul

Jeg stod op til en rigtig dejlig og fredfyldt juleaftens dag. En morgen som er super dejlig for mig.

Jeg var oppe før resten af familiemedlemmerne fik øjne. Udenfor vinduerne rørte sig ikke en vind. Der er kommet lidt vind senere, men kun lidt. Det må symbolisere, at vi snart skal igang med dagens opgaver, som består af pyntning af juletræ og forberede julemiddagen.

Når det er gjort, så skal sønnike have en "beregnende" før-julegave - det nye Super Mario spil til Wii. Beregnende fordi han selv har været med til at aftale, at det er før-julegaven, som vi skal hygge med her i eftermiddag, inden vi går til bords.


Mens resten af huset sov, så gav jeg mig tid og lov til at lege. Og hvad er mere nærliggende end at tage fotos af én af julens blomster nemlig amarylis'en. Jeg har én af de ikke helt almindelige med røde og hvide farver. Så der er masser af motiver at finde i blomsten.Som vinden udenfor vil jeg også sætte igang med de dejlige juleforberedelser og tage julestemningen helt ned i maven - jeg er helt sikker på, at det bliver en dejlig dag :-)

Jeg håber, at I får en dejlig og hjertelige dag og ønsker jer alle en rigtig glædelige jul ❤

Kommentarer

 1. Hejsa Susanne

  Du vandt kransen i min giveaway :) når du har sendt mig din adresse på min mail info@frkiberis.dk så sender jeg dig kransen lige så snart at jeg kan komme til det.

  Rigtig glædelig jul til dig og din familie.

  Er du vimmer, det er nogle smukke billeder du har taget, SMUKT :)

  Iben

  SvarSlet
 2. @ Iben: tusind tak for at du trak mig. Jeg har allefrede sendt min adresse. Jeg glæder mig rigtig meget til at se kransen live og finde en god plads til den :-)

  Tak for roserne - det er skønt at andre også kan lide mine foto's.

  Du og din familie ønskes også en rigtig glædelig jul :-)

  SvarSlet
 3. Hvor er det en smuk, og speciel Amaryllis. Jeg kan godt forstå at du ikke kunne nære dig for at lege med den og kameraet :-D
  Også en rigtig glædelig og hyggelig jul til dig og din familie.
  Og selvfølgelig et stort tillykke med den smukke krans fra Iben, hvor er du bare heldig :-)

  SvarSlet
 4. Sikke en dejlig morgen, du skildrer. Det er altid med forventning i maven at man står op juleaftensdagsmorgen, og du fik også taget nogle flotte billeder at din smukke amarylis.

  Glædelig jul til dig og din familie.

  Mange julehilsner fra Ulla

  SvarSlet
 5. @ Hanne; Tak i lige måde - jeg er sikker på, at den bliver god :-)
  Tak - jeg glæder mig til at se den live :-)

  @ Ulla; det var en dejlig morgen - lige efter mit hoved :-)
  Ta, du ønskes også en dejlig og glædelig jul :-)

  SvarSlet
 6. Glædelig jul til dig og din familie :-)

  SvarSlet
 7. @ vivi; tak i lige måde :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Havestuen

Resultatet af havehusets forvandling blev aldrig vist! For et par år siden blev havehuset piftet op, men resultatet blev aldrig vist her på bloggen - kun før billeder blev vist. Det vil jeg råde bod på nu 

For to år siden, da sønnike blev konfirmeret, besluttede jeg at havehuset skulle ryddes og piftes op, så det var muligt for gæsterne at sidde der og få sig en kop eftermiddagskaffe - og selvfølgelig, så vi selv kunne bruge den efterfølgende. Det var noget af et arbejde og du kan se her og her, hvad udgangspunktet var.


Havehuset var blevet brugt til opbevaring af blandt andet gamle møbler, fortrinsvis arvestykker, som jeg ikke lænede at smide ud grundet affektionsværdi. Vores tidligere bolig var en gammel firlænget gård, hvor gamle møbler passede rigtigt fint i miljøet, men i vores nuværende bolig passer de ikke.

Derfor blev det besluttet, at havehuset skulle indrettes i den romantiske stil således at nogle af de gamle møbler kunne passe ind der. Det hvide bor på ovenstående billed…

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.