Gå videre til hovedindholdet

Falsk forår


Ups! jeg fandt et par poser anemone-knolde. Og jeg kan sørme ikke huske, hvornår de er indkøbt. Men de er nu sat i græsplænebedet. Det var lidt indtørrede, så jeg er rigtig spændt på om de er levedygtige - det vil kun tiden vise.

Men hvor var det skønt at komme ud i haven og få rørt sig ovenpå julens hyggelige aktiviteter. En time blev det i dejligt "forårsvejr", ja sådan føles det nærmest med det milde vejr og alle de forårsløg, som dukker op af jorden allerede.


Her kan man læse følgende; "Det er typisk at bruge udtrykket "det falske forår". Det er når vejret ikke følger årstiden med kulde og frost. Så bliver planterne snydt og opfører sig som det er forår, siger naturvejleder Jes Aagaard til DR Nyheder".

Senere i artiklen siger Jes Aagaard; "Nogle planter er klar til at føre i konkurrencen og stikker op, udnytter lyset bedst muligt og skyder op gennem muldjorden og blomstrer. Samtidig tager planterne risikoen ved at få et skud frost og dø".


Og så venter vi i spænding om der kommer frost, men mon ikke de fleste have-nisser krydser fingre for en fortsat grøn vinter.

Kommentarer

  1. Håber du får held med dine Annemone knolde.
    Ja alt er da helt at lave i haven. Planterne kan slet ikke finde ud af det. Man skulle tro, at foråret er på vej, men har de ikke lovet frost nu.... Jeg tror ikke, at vi hel slipper for lidt vinter.
    Man siger jo dagene længes, vinteren strænges.
    Tak for kigget.

    SvarSlet
  2. De lykkes sikkert for dig Susanne.
    Vi har ikke tid til nytåret - for foråret er lige om hjørnet :O)

    SvarSlet
  3. Jeg har også lagt den samme slags knolde for en måneds tid siden - de så også ret indtørrede ud, så skal vi ikke bare satse på, at det er sådan, de skal se ud :-)
    Jeg melder mig fluks til forårs-heppekoret.
    Knus Signe

    SvarSlet
  4. Også jeg har været i haven idag... og følt det som forår :o)
    Det var helt vildt skønt, og opfriskende at se alle de grønne spirer rundt om i haven :o)
    Håber de franske anemoner lykkes for dig, for de er da dejlige...

    Ha en go aften...

    SvarSlet
  5. Jo vi krydser fingre for grøn vinter, men de lover frost sidst på ugen. Mon ikke de klarer sig spirene, så længe de ikke er i blomst.
    Jeg mener, også at knoldene altid ser indtørrede ud, så mon ikke du får franske anemoner at se til foråret.

    SvarSlet
  6. @ Aase Marie: uh ha, det ordsprog havde jeg glemt - håber vi kan finde anvendelse for et andet, nemlig; der er ingen regel uden undtagelse ;-)

    ' Susanne; du har fuldstændig ret - der er forår i luften og dermed lyst til at så og nurse om småplanter osv. Men jeg tror nu, at jeg godt kan afsætte et par timer, ja en hel aften til hyggeligt samvær og fejring af nytåret :-)

    @ Signe; læste lige på nettet, at de franske anemoner er knoldplanter, som skal opbevares frostfrit. Hmm og nu jeg får kigget efter på pose, så står der også, at de skal sættes i 3.-5. måned. Nå endnu en grund til at heppe endnu højere i forårskoret :-)

    SvarSlet
  7. Tror ikke du skal være bekymret for frosten, hvad knoldene angår. Jeg har nogen i haven, og de har overlevet de sidste par vintre i jorden.

    Held og lykke med anemonerne :-)

    SvarSlet
  8. @ Bettina; det var rigtig skønt i haven. Kom dog for sent derud, så det blev kun til én time- jeg kunne sagtens have brugt et par timer mere :-)

    Du har ret i, at det er opfriskende at se alle de grønne spirer, men jeg synes også, at det er med en vis "mavepine" - tænk hvis vi får en ordentlig omgang frost, hvor de fryser tilbage, gys.

    @ Lisbeth; jeg tror helt sikkert, at de klarer lidt let frost. Men skal vi have hård frost, så bliver det da et rent mareridt med mindre der er en dyne af sne til at beskytte spirerne.

    Krydser fingre for grøn vinter af mange grunde, men også for anemonernes skyld!

    SvarSlet
  9. @ Vivi; hvor er jeg glad for at høre, at du har overvintrende franske anemoner i jorden. Tak for de trøstende ord :-)

    SvarSlet
  10. Skønne anemoner - jeg satser også på at de overlever.

    Alle rundt på bloggene taler om det milde vejr og vores "forårsfornemmelser". Det er virkelig en stor kontrast til det vejr, vi havde for et år siden.

    Meeen, det vil være helt urealistisk at tro, at vi ikke får vinter... Jeg håber blot at den kommer i januar og ikke i marts:)

    Tja. ikke for at putte malurt i bægeret... jeg prøver bare på at forberede mig mentalt, for jeg nyder også de milde vinde.

    SvarSlet
  11. @ Ulla; jeg tror ikke, at det er malurt du spreder - blot realisme. Jeg kan nu også tvivle på, at det kan varer ved - men jeg nyder det milde vejr, så længe det varer. Og hvis og når vinteren kommer, at det ikke bliver barfrost, og blot en mild vinter!

    SvarSlet
  12. Ja, lad os nyde det milde vejr, og få gjort klar til foråret. Claus Dalby har ret når han siger, at de "store" ting, vi kan få fra hånden nu, bliver skjult når foråret kommer. Desuden har vi så til foråret mere tid til alle de andre gøremål...
    Man kan jo heller ikke sidde stille når solen skinner ;-)
    Hej fra Line

    SvarSlet
  13. @ LIne; I har ret - lad os få lavet alle mulige gøremål nu, så vi har mere tid til alle forårets must-do opgaver. Og du har fuldstændig ret - sol = mere energi og rastløshed :-)

    SvarSlet
  14. Jeg er helt, helt enig. Lad os bare nyde det lige nu, og så tager vi resten som det kommer efterhånden :-)
    Jeg skal ihvertfald helt sikkert gemme juletræet, så jeg har noget at dække med hvis der kommer barfrost senere, og ellers må vi ud med aviser og tæpper :-D Det kan ikke slå have-tosser som os af pinden.
    Jeg er ret sikker på at knoldene til anemonerne altid er tørre når man sætter dem.
    Jeg har også haft dem overvintrende i jorden i de milde vintre vi havde for nogle år tilbage. Så det skal nok gå :-)
    Jeg plantede nogle af dine søde gule krokus i en potte i drivhuset, og jeg siger dig de skyder op nu. Jeg er spændt på hvor tidligt de kommer i blomst. Jeg vil helst ikke tage dem ind i huset, for så afblomstrer de så hurtigt. Men nu må vi se om jeg kan nære mig :-)

    SvarSlet
  15. Søde Susanne.....det kribler evigt og altid i fingrene og en god time i haven er en drøm på denne årstid.

    Jeg vil melde mig til det LILLE kor af havenisser der hepper på SNE......meget gerne snart - ikke først i marts for så er mit vinterhumør aldeles væk. Jeg elsker årstidernes skiften og snneens dæmpende dyne over landskabet så....

    .....LET IT SNOW LET IT SNOW LET IT SNOW

    Solhatten *SMILER*

    SvarSlet
  16. @ Hanne; juletræet skal også gemmes her og jeg har endda lovet at tage mig at et vennepars juletræ også. Måske jeg også kan lokke naboens fra dem ;-)
    Tak for de oplivende ord om anemonerne :-)
    Krokus har også meget travlt på friland (det midterste billede). Men i drivhuset må de næsten være med knopper nu? Kan godt forstå, at det kunne være fristende at tage dem ind. Hvad med driverhuset istedet - der må de kunne blomstre lidt længere :-)

    @ Dorthe; ja, der er en (næsten) evig kriblen. Og det milde vejr er med til at opildne ;-)
    Idéhaven nævnte faren for alt for mange snegle i den kommende sæson, hvis der ikke kom frost. Alene den fare kan få mig til at ønske frostgrader. Men du har ret i, at vinterfølelsen er svær at finde i dette vejr.
    Heldigvis er det jo ikke os, som bestemmer vejret, så ... let's see what happens :-)

    SvarSlet
  17. Uh-ha, jeg blev helt glad da jeg læste Frk. Solhat's kommentar for nu har jeg her og der og allevegne skrevet at jeg elsker årstidernes skiften og dermed også sne og frost så jeg turde næsten ikke skrive det mere;)
    Heldigvis er der planter som dem du har taget så smukke billeder af som godt kan klare hvis frosten sætter ind nu. Tak for linket til artiklen om falsk forår - hvor er jeg glad for at det ikke er mine anemoner der blomstrer nu det er så stor en glæde når de blomstrer i foråret.

    SvarSlet
  18. @ Lisbeth; du er velkommen til at skrive om, at du elsker årstidernes skiften - dybest inde så kan vi andre heller ikke undvære dem. Desuden så har jeg da helt sikkert behov for, at have en periode uden at skulle i haven, men udføre lidt armchairgardening og give næring til drømme :-)
    Jeg holder også rigtig meget af franske anemoner, så derfor er jeg også meget spændt på, om de lagte knolde vil spire. Det er første gang jeg prøver dem, så krydser fingre for, at de spirer :-)

    SvarSlet
  19. Hej Susanne
    Det er tankevækkende, at man kan lægge forårsløg her i december, når man tænker tilbage på de sidste to vintre.
    Dejligt med de mange nye planter, der står på spring.
    Man må bare håbe, at der kommer noget sne, hvis kong Frost skulle vise sig.
    De bedste hilsener
    Kirsten

    SvarSlet
  20. @ Kirsten; ja for søren hvor krydser vi fingre for, at der kommer sne sammen med en evt. frost - ellers mister vi vist en del skønne forårsvækster, som jeg har en fornemmelse af, at der er plantet rigtig mange af i år. Vi må håbe det kun bliver let frost, hvis vi skal have frost.

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ulv i fåreklæder

Jeps jeg nåede at sætte de sidste løg idag og sikke en dejlig tilfredsstillelse det er. Men derfor må vinteren nu gerne blive væk et stykke tid endnu - jeg har stadig mange projekter, som jeg gerne vil nå et par stykker mere af inden. Sjovt som sådan et løglægnings-projekt kan sætte nyt lys på et bed. For da jeg skulle igang med at sætte løgene i et område, fik jeg øjene op for, at den italienske arum breder sig voldsomt og fylder alt for meget. Den har tidligere fået lov at brede sig, fordi jeg synes, at den er så facinerende i dens livscyklus og fordi de hvidbrogede blade passer så fint i det hvide husbed. Men inden jeg kunne sætte løg, måtte jeg grave dele af den væk for at få plads. De små nye planter er nemme at fjerne, idet deres små knolde stadig ligger øverligt. Det er straks noget sværere at fjerne de større planter, hvor knoldende har boret sig ned i jorden. Og de er så viseligt indrettet, at de lader stilken slippe knolden, hvis man trækker i stilken. Så en spad