Gå videre til hovedindholdet

De første hyacinter på matriklen

Årets første hyacinter er hjembragt og de fik i sidste weekend lidt jord i de enkle zink-potte. Og da jeg jo har en del blød ene, så blev kanten da lige dækket med det.


'Pindene' (jeg ved ikke, hvad det er) som ligger hen over, er genbrug fra min fars 70 års fødselsdag. De var en del af borddekorationerne sammen med bl.a. roser, gerbera og liljer. Vi var så heldige at få en dekoration med hjem, men den holder jo ikke evig. Men det gør pindene, så dem har jeg genbrugt med en kærlig tanke til mine forældre.


'Pindene' har jeg klippet i lige store stykker og sat sammen til to firkanter med myrtetråd. Myrtetråden har jeg bundet om pindende, så det danner et kryds på retsiden. En enkel, men fin detalje - en detalje som lige giver den ellers enkle 'dekoration' et ekstra lille tvist.

Kommentarer

 1. Det ser rigtig flot ud, pindene er god genbrug.

  SvarSlet
 2. Hyacinter.....uuhm, elsker deres duft :o)
  Rigtig søde dekorationer - og fin detajle med de sorte kvadrater.

  Kh Helle

  SvarSlet
 3. @ Lisbeth; ja, holde meget af tanken om, at bruge 'tingene' flere gange :-)

  @ Helle; hyacinters duft er rigtig skøn, men helst på afstand, da jeg synes de nemt kan blive for meget ellers. Men hyacinter skal der til :-)

  SvarSlet
 4. Hvor er det enkelt men smukt lavet.
  Tak for kiggget.

  SvarSlet
 5. @ Landbohaven; tak - jeg holder meget af det enkle, som du sikkert har bemærket :-)

  SvarSlet
 6. Skønt med genbrug - det går jeg også ind for :)
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Nedklipning af katteurt

Katteurten Nepeta faassenii 'Six hills Giants' lever op til sit navn og jeg skal love for, at den er blevet stor - stor og smuk var den, da den stod med alle de smukke blå blomster i fuld flor. Og den har været så velbesøgt af de flittige brumbassser.

En ulempe ved den er dog, at den falder til siden og derved bliver lidt bar i midten. Derfor fylder den ret meget - jeg tror, at én plante har fyldt 1,5x1,5 m. Derfor har den også klemt nogle af de planter, som jeg har sat i bedet. Måske har jeg plantet for tæt, men så er planten for stor.
Så istedet har jeg midlertidigt sat en stump rionet op, så plantestilkene er blevet løftet fra jorden og der er givet plads til andre planter. Dette må blive min fremtidige løsning - dog med rionet hele vejen rundt om planten - da jeg gerne vil beholde katteurten i haven.

Da jeg så, at der var friske grønne skud i midten af planterne, så var jeg kvik med saksen - væk med de horisontale, halv visne og afblomstrede grene. Og tilbage stod friske b…