Gå videre til hovedindholdet

De første hyacinter på matriklen

Årets første hyacinter er hjembragt og de fik i sidste weekend lidt jord i de enkle zink-potte. Og da jeg jo har en del blød ene, så blev kanten da lige dækket med det.


'Pindene' (jeg ved ikke, hvad det er) som ligger hen over, er genbrug fra min fars 70 års fødselsdag. De var en del af borddekorationerne sammen med bl.a. roser, gerbera og liljer. Vi var så heldige at få en dekoration med hjem, men den holder jo ikke evig. Men det gør pindene, så dem har jeg genbrugt med en kærlig tanke til mine forældre.


'Pindene' har jeg klippet i lige store stykker og sat sammen til to firkanter med myrtetråd. Myrtetråden har jeg bundet om pindende, så det danner et kryds på retsiden. En enkel, men fin detalje - en detalje som lige giver den ellers enkle 'dekoration' et ekstra lille tvist.

Kommentarer

 1. Det ser rigtig flot ud, pindene er god genbrug.

  SvarSlet
 2. Hyacinter.....uuhm, elsker deres duft :o)
  Rigtig søde dekorationer - og fin detajle med de sorte kvadrater.

  Kh Helle

  SvarSlet
 3. @ Lisbeth; ja, holde meget af tanken om, at bruge 'tingene' flere gange :-)

  @ Helle; hyacinters duft er rigtig skøn, men helst på afstand, da jeg synes de nemt kan blive for meget ellers. Men hyacinter skal der til :-)

  SvarSlet
 4. Hvor er det enkelt men smukt lavet.
  Tak for kiggget.

  SvarSlet
 5. @ Landbohaven; tak - jeg holder meget af det enkle, som du sikkert har bemærket :-)

  SvarSlet
 6. Skønt med genbrug - det går jeg også ind for :)
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Det var så præriebedet

Eftermiddagens projekt har været tilplantning af præriebedet. Poul Pedersen fra Overdam Planteskole har hjulpet mig med at lave en plan over bedet samt en beregning af, hvor mange planter jeg havde behov for.

Det er første gang ever, at jeg køber planter til et helt bed på én gang, så det har været rigtig dejligt, at han ville hjælpe mig med at lave en plan og få overblikket. Men samtidig er det også lidt overvældende, at købe 54 planter på én gang på trods af, at det er fødselsdagspenge, som jeg har sparet sammen i nogle år.
Bedet er ikke helt så kantet, som skitseret på tegningen - ca. 6 x 4 x 3 m - men det er jo også kun et forslag at gå ud fra. En rigtig brugbar én af slagsen.

Men da det er første gang, at jeg skulle tilplante så stort et bed, måtte jeg have bambuspindende frem for at afmærke målene. Det gav mig et godt overblik, men planteplanen blev ikke helt holdt alligevel.

I bedet har jeg plantet;
1 = 3 rishirse (Panicum virgatum 'Northwind')
2 = 11 purpursolhat (7 E…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…