Gå videre til hovedindholdet

Kong Frost var forbi

Da jeg stod op kl. 6.30 var alt diset og jeg var ikke i tvivl om, at det var frostvejr - det hele var hvidt derude. Desværre har jeg ikke et udendørstermometer, som skal sladre om den laveste temperatur, men det har været koldt i nat. Og derfor er jeg ikke sikker, men jeg tror, at det er den første frostnat i dette efterår.Allerede nu kan jeg se, at frostkrystallerne tøer meget hurtigt og at temperaturen stiger. Og vejrudsigten viser, at vi her i området bliver begunstiget med perioder med sol (lyder bedre end delvis overskyet) og op til 6 grader. Heldigvis for det, for jeg har jo stadig en del løg, som skal i jorden.

Og jeg er sikkert ikke den eneste, som skal en smut i haven. I ønskes derfor alle en rigtig dejlig efterårsdag i haven :-)

Kommentarer

 1. Det er nu smukt med rimfrost på planterne! Om glasset er halvfuldt (delvis sol) eller halvtomt (delvis overskyet) er jo altid en temperamentssag ;-).

  God fornøjelse med løglægningen
  Birgitte

  SvarSlet
 2. @ Birgitte; enig i, at det er smukt - sådan lidt eventyrs- og juleagtig :-)

  SvarSlet
 3. Sjovt så forskelligt det er i landet.....her var der ingen frost denne gang men dis og stadig ingen sol - jeg sætter min lid til din vejrmelding og satser på den kommer om lidt ;0)

  God arbejdslyst du skønne

  SvarSlet
 4. Jeg er vil med billeder af rimfrost i græsset og du har vidst været helt nede og ligge? Rigtig god søndag, den tegner fint med sol gennem disen:)

  SvarSlet
 5. smukke billeder. Ærger mig nu over at jeg sov længe i dag..
  Kommer desværre ikke i haven i dag, da jeg har en eksamensopgave der skal forberedes.. :-(

  SvarSlet
 6. Smukkere er det næsten ikke når Kong Frost er forbi..Jeg lader altid mine stauder m.m. stå vinteren over - det er så smukt når alt er hvidt..
  Jeg kommer til at være inde i dag med foden oppe og det vil vare de næste 6 uger så nyder haven indefra og haven i blogland :)
  God søndag til dig Susanne..
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet
 7. @ Dorthe; ja utroligt i så lille et land. Min vejrmelding mht. sol kommer vist til at passe her i området, men solen er godt nok ikke gennemtrængende. Og så er det helt vindstille :-)

  @ Lisbeth; uha nej, græsset var for koldt og vådt at ligge i, men numsen var helt sikkert det højeste punkt ;-)

  @ Helena; en eksamensopgave kræver en udhvilet kvinde. Held og lykke med den :-)

  @ Karina; hvad er den nu af? 6 uger med benet oppe - det lyder ikke sjovt. Men når det nu skal være, så er det da et rimeligt godt "valgt" tidspunkt - du når at være færdig med genoptræning og fit for fight igen, når havesæsonen starter i foråret. God bedring :-)

  SvarSlet
 8. Vi havde også smukke motiver i haven her til morgen. Dog var jeg ikke så tidligt oppe som dig. Jeg fik lagt de sidste tulipanløg i dag, og er ved at være vinterklar. Men vinteren må godt vente lidt endnu.

  SvarSlet
 9. Hvor har du dog fået taget nogen rigtig gode billeder med rimfrost på dine planter.
  Jeg har holdt en havefri dag.
  Håber det varer længe endnu før vinteren sætter ind.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 10. @ Lene; ja det var rigtig flot derude, men også lidt skræmmende, for jeg er ikke klar til vinter endnu! Har dog fået lagt alle mine løg idag, men har stadig mange projekter, hvoraf jeg gerne vil nå lidt flere.

  @ Landbohaven; tak :-) ja jeg krydser også fingre for, at det varer et stykke tid endnu - desværre er det jo ikke noget vi bestemmer og vi kunne sikkert heller ikke blive enige ;-)

  SvarSlet
 11. Rimfrost klæder planterne - smukke fotos.
  Kh Helle

  SvarSlet
 12. Helle; Tak - med smukke motiver, så er det jo ingen sag :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Det var så præriebedet

Eftermiddagens projekt har været tilplantning af præriebedet. Poul Pedersen fra Overdam Planteskole har hjulpet mig med at lave en plan over bedet samt en beregning af, hvor mange planter jeg havde behov for.

Det er første gang ever, at jeg køber planter til et helt bed på én gang, så det har været rigtig dejligt, at han ville hjælpe mig med at lave en plan og få overblikket. Men samtidig er det også lidt overvældende, at købe 54 planter på én gang på trods af, at det er fødselsdagspenge, som jeg har sparet sammen i nogle år.
Bedet er ikke helt så kantet, som skitseret på tegningen - ca. 6 x 4 x 3 m - men det er jo også kun et forslag at gå ud fra. En rigtig brugbar én af slagsen.

Men da det er første gang, at jeg skulle tilplante så stort et bed, måtte jeg have bambuspindende frem for at afmærke målene. Det gav mig et godt overblik, men planteplanen blev ikke helt holdt alligevel.

I bedet har jeg plantet;
1 = 3 rishirse (Panicum virgatum 'Northwind')
2 = 11 purpursolhat (7 E…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…