Gå videre til hovedindholdet

Kong Frost var forbi

Da jeg stod op kl. 6.30 var alt diset og jeg var ikke i tvivl om, at det var frostvejr - det hele var hvidt derude. Desværre har jeg ikke et udendørstermometer, som skal sladre om den laveste temperatur, men det har været koldt i nat. Og derfor er jeg ikke sikker, men jeg tror, at det er den første frostnat i dette efterår.Allerede nu kan jeg se, at frostkrystallerne tøer meget hurtigt og at temperaturen stiger. Og vejrudsigten viser, at vi her i området bliver begunstiget med perioder med sol (lyder bedre end delvis overskyet) og op til 6 grader. Heldigvis for det, for jeg har jo stadig en del løg, som skal i jorden.

Og jeg er sikkert ikke den eneste, som skal en smut i haven. I ønskes derfor alle en rigtig dejlig efterårsdag i haven :-)

Kommentarer

 1. Det er nu smukt med rimfrost på planterne! Om glasset er halvfuldt (delvis sol) eller halvtomt (delvis overskyet) er jo altid en temperamentssag ;-).

  God fornøjelse med løglægningen
  Birgitte

  SvarSlet
 2. @ Birgitte; enig i, at det er smukt - sådan lidt eventyrs- og juleagtig :-)

  SvarSlet
 3. Sjovt så forskelligt det er i landet.....her var der ingen frost denne gang men dis og stadig ingen sol - jeg sætter min lid til din vejrmelding og satser på den kommer om lidt ;0)

  God arbejdslyst du skønne

  SvarSlet
 4. Jeg er vil med billeder af rimfrost i græsset og du har vidst været helt nede og ligge? Rigtig god søndag, den tegner fint med sol gennem disen:)

  SvarSlet
 5. smukke billeder. Ærger mig nu over at jeg sov længe i dag..
  Kommer desværre ikke i haven i dag, da jeg har en eksamensopgave der skal forberedes.. :-(

  SvarSlet
 6. Smukkere er det næsten ikke når Kong Frost er forbi..Jeg lader altid mine stauder m.m. stå vinteren over - det er så smukt når alt er hvidt..
  Jeg kommer til at være inde i dag med foden oppe og det vil vare de næste 6 uger så nyder haven indefra og haven i blogland :)
  God søndag til dig Susanne..
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet
 7. @ Dorthe; ja utroligt i så lille et land. Min vejrmelding mht. sol kommer vist til at passe her i området, men solen er godt nok ikke gennemtrængende. Og så er det helt vindstille :-)

  @ Lisbeth; uha nej, græsset var for koldt og vådt at ligge i, men numsen var helt sikkert det højeste punkt ;-)

  @ Helena; en eksamensopgave kræver en udhvilet kvinde. Held og lykke med den :-)

  @ Karina; hvad er den nu af? 6 uger med benet oppe - det lyder ikke sjovt. Men når det nu skal være, så er det da et rimeligt godt "valgt" tidspunkt - du når at være færdig med genoptræning og fit for fight igen, når havesæsonen starter i foråret. God bedring :-)

  SvarSlet
 8. Vi havde også smukke motiver i haven her til morgen. Dog var jeg ikke så tidligt oppe som dig. Jeg fik lagt de sidste tulipanløg i dag, og er ved at være vinterklar. Men vinteren må godt vente lidt endnu.

  SvarSlet
 9. Hvor har du dog fået taget nogen rigtig gode billeder med rimfrost på dine planter.
  Jeg har holdt en havefri dag.
  Håber det varer længe endnu før vinteren sætter ind.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 10. @ Lene; ja det var rigtig flot derude, men også lidt skræmmende, for jeg er ikke klar til vinter endnu! Har dog fået lagt alle mine løg idag, men har stadig mange projekter, hvoraf jeg gerne vil nå lidt flere.

  @ Landbohaven; tak :-) ja jeg krydser også fingre for, at det varer et stykke tid endnu - desværre er det jo ikke noget vi bestemmer og vi kunne sikkert heller ikke blive enige ;-)

  SvarSlet
 11. Rimfrost klæder planterne - smukke fotos.
  Kh Helle

  SvarSlet
 12. Helle; Tak - med smukke motiver, så er det jo ingen sag :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Nedklipning af katteurt

Katteurten Nepeta faassenii 'Six hills Giants' lever op til sit navn og jeg skal love for, at den er blevet stor - stor og smuk var den, da den stod med alle de smukke blå blomster i fuld flor. Og den har været så velbesøgt af de flittige brumbassser.

En ulempe ved den er dog, at den falder til siden og derved bliver lidt bar i midten. Derfor fylder den ret meget - jeg tror, at én plante har fyldt 1,5x1,5 m. Derfor har den også klemt nogle af de planter, som jeg har sat i bedet. Måske har jeg plantet for tæt, men så er planten for stor.
Så istedet har jeg midlertidigt sat en stump rionet op, så plantestilkene er blevet løftet fra jorden og der er givet plads til andre planter. Dette må blive min fremtidige løsning - dog med rionet hele vejen rundt om planten - da jeg gerne vil beholde katteurten i haven.

Da jeg så, at der var friske grønne skud i midten af planterne, så var jeg kvik med saksen - væk med de horisontale, halv visne og afblomstrede grene. Og tilbage stod friske b…