Gå videre til hovedindholdet

Himmerigs havregrynskugler

Dette indlæg har ikke så meget med haven at gøre - ja, altså med mindre man selv dyrker havre ;-)

Sønnike har været syg idag og han og jeg har derfor været hjemme. For at der skulle ske lidt, så foreslog jeg en rolig aktivitet, menlig at lave havregrynskugler. Sønnike var helt med på idéen, så han æltede og trille, mens jeg rullede kuglerne i kokos.


Og vi fik komponeret en opskrift, så vi fik lavet de bedste havregrynskugler vi hidtil har smagt. Og derfor så synes vi, at det er en opskrift, som er værd at dele og om ikke andet, så for at vi selv kan huske blandingsforholdene i fremtiden.

Opskriften er fremkommet ved at surfe på nettet efter blandingsforhold og hvilke ingredienser vi selv syntes var lækre og/eller nødvendige i en havregrynskugle.


Havregrynskugler
125 g stuetempereret smør
250 g finvalsede havregryn
3 spsk mørk kakao
3/4 dl espresso-kaffe
200 g sukker

Alle ingredienser hældes i en skål og æltes sammen med hænderne til en stor klump. Der trilles små kugler, som rulles i kokosmel. Afkøles og opbevares køligt.

Kommentarer

 1. Ahhh hvor godt. Jeg er nemlig lækkersulten lige nu og gider ikke læse mere om adventskrandse og stormvejr *lol*

  Og jeg har alle ingredienserne lige ved hånden (måske tilsætter jeg lidt mandelessens og lidt mandler?)

  SvarSlet
 2. Det kan du ikke være bekendt ;-) Jeg sidder her og bliver helt lækkersulten!!
  Uha, uha jeg er for træt og doven til selv at gå ud og lave nogen på denne tid af aftenen, så skynder mig at lukke ned igen ;-)

  Nyd dem, de smager sikkert skønt :-))

  SvarSlet
 3. @ susanne; mandler lyder også rigtig dejligt - rigtig god fornøjelse og 'appetit' (hvis man kan sige det om konfekt?)

  @ Vivi; de er ellers meget let lavet, men har nu heller ikke energien lige nu. Men en anden dag smager de også dejligt :-)

  SvarSlet
 4. Mums, de ser lækre ud. Godt at I kunne hygge jer, selvom sønnen var syg.

  Ja, der begynder nok at snige sig lidt kulinariske indslag ind her i december, det er da bare sjovt og hyggeligt.

  SvarSlet
 5. Uhmm hvor lækkert - det var da en hyggelig beskæftigelse.
  Jeg kan ikke lade være med at smile for jeg kom til at tænke på et afsnit i Klovn, hvor Don Ø laver havregrynskugler med sit barnebarn, har du set det?

  SvarSlet
 6. @ Ulla; tror at du har ret i, at der kommer flere kulinariske indslag - men kun fint at få inspiration og dele de gode opskrifter :-)

  Ja, sønnike nød det ihvertfald. I det hele taget kan han heldigvis godt lide at hygge sig med at lave mad :-)

  @ Lisbeth; nej jeg ser ikke Klovn og man kan vel ikke engang finde den på You Tube. Lidt svært at forestille sig Don Ø trille havregrynskugler - men han hygger sig selvfølgelig også som alle vi andre :-)

  SvarSlet
 7. Uhhhm, den opskrift napper jeg :-)

  Ha´en god dag
  Birgitte

  SvarSlet
 8. @ Birgitte; du er velkommen :-)

  SvarSlet
 9. Hej..
  Hvor lyder det bare hyggeligt med havregrynskugler..Jeg har planer om julesmåkager og det var da en oplagt mulighed at lave havregrynskugler også.
  Jeg kan sagtens sidde ved et bord og lave noget..
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet
 10. @ Sønikke; synes at de var så lækre at han kunne lave havregrynskuglerne hver dag :-)

  SvarSlet
 11. @ Karina; ja hvis det var en arm, så er man virkelig begrænset i de daglige gøremål - nu kan du da trods alt lave noget 'kreativt' siddende.
  God fornøjelse med kagebagningen og kuglerne :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Havestuen

Resultatet af havehusets forvandling blev aldrig vist! For et par år siden blev havehuset piftet op, men resultatet blev aldrig vist her på bloggen - kun før billeder blev vist. Det vil jeg råde bod på nu 

For to år siden, da sønnike blev konfirmeret, besluttede jeg at havehuset skulle ryddes og piftes op, så det var muligt for gæsterne at sidde der og få sig en kop eftermiddagskaffe - og selvfølgelig, så vi selv kunne bruge den efterfølgende. Det var noget af et arbejde og du kan se her og her, hvad udgangspunktet var.


Havehuset var blevet brugt til opbevaring af blandt andet gamle møbler, fortrinsvis arvestykker, som jeg ikke lænede at smide ud grundet affektionsværdi. Vores tidligere bolig var en gammel firlænget gård, hvor gamle møbler passede rigtigt fint i miljøet, men i vores nuværende bolig passer de ikke.

Derfor blev det besluttet, at havehuset skulle indrettes i den romantiske stil således at nogle af de gamle møbler kunne passe ind der. Det hvide bor på ovenstående billed…

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.