Gå videre til hovedindholdet

Himmerigs havregrynskugler

Dette indlæg har ikke så meget med haven at gøre - ja, altså med mindre man selv dyrker havre ;-)

Sønnike har været syg idag og han og jeg har derfor været hjemme. For at der skulle ske lidt, så foreslog jeg en rolig aktivitet, menlig at lave havregrynskugler. Sønnike var helt med på idéen, så han æltede og trille, mens jeg rullede kuglerne i kokos.


Og vi fik komponeret en opskrift, så vi fik lavet de bedste havregrynskugler vi hidtil har smagt. Og derfor så synes vi, at det er en opskrift, som er værd at dele og om ikke andet, så for at vi selv kan huske blandingsforholdene i fremtiden.

Opskriften er fremkommet ved at surfe på nettet efter blandingsforhold og hvilke ingredienser vi selv syntes var lækre og/eller nødvendige i en havregrynskugle.


Havregrynskugler
125 g stuetempereret smør
250 g finvalsede havregryn
3 spsk mørk kakao
3/4 dl espresso-kaffe
200 g sukker

Alle ingredienser hældes i en skål og æltes sammen med hænderne til en stor klump. Der trilles små kugler, som rulles i kokosmel. Afkøles og opbevares køligt.

Kommentarer

 1. Ahhh hvor godt. Jeg er nemlig lækkersulten lige nu og gider ikke læse mere om adventskrandse og stormvejr *lol*

  Og jeg har alle ingredienserne lige ved hånden (måske tilsætter jeg lidt mandelessens og lidt mandler?)

  SvarSlet
 2. Det kan du ikke være bekendt ;-) Jeg sidder her og bliver helt lækkersulten!!
  Uha, uha jeg er for træt og doven til selv at gå ud og lave nogen på denne tid af aftenen, så skynder mig at lukke ned igen ;-)

  Nyd dem, de smager sikkert skønt :-))

  SvarSlet
 3. @ susanne; mandler lyder også rigtig dejligt - rigtig god fornøjelse og 'appetit' (hvis man kan sige det om konfekt?)

  @ Vivi; de er ellers meget let lavet, men har nu heller ikke energien lige nu. Men en anden dag smager de også dejligt :-)

  SvarSlet
 4. Mums, de ser lækre ud. Godt at I kunne hygge jer, selvom sønnen var syg.

  Ja, der begynder nok at snige sig lidt kulinariske indslag ind her i december, det er da bare sjovt og hyggeligt.

  SvarSlet
 5. Uhmm hvor lækkert - det var da en hyggelig beskæftigelse.
  Jeg kan ikke lade være med at smile for jeg kom til at tænke på et afsnit i Klovn, hvor Don Ø laver havregrynskugler med sit barnebarn, har du set det?

  SvarSlet
 6. @ Ulla; tror at du har ret i, at der kommer flere kulinariske indslag - men kun fint at få inspiration og dele de gode opskrifter :-)

  Ja, sønnike nød det ihvertfald. I det hele taget kan han heldigvis godt lide at hygge sig med at lave mad :-)

  @ Lisbeth; nej jeg ser ikke Klovn og man kan vel ikke engang finde den på You Tube. Lidt svært at forestille sig Don Ø trille havregrynskugler - men han hygger sig selvfølgelig også som alle vi andre :-)

  SvarSlet
 7. Uhhhm, den opskrift napper jeg :-)

  Ha´en god dag
  Birgitte

  SvarSlet
 8. @ Birgitte; du er velkommen :-)

  SvarSlet
 9. Hej..
  Hvor lyder det bare hyggeligt med havregrynskugler..Jeg har planer om julesmåkager og det var da en oplagt mulighed at lave havregrynskugler også.
  Jeg kan sagtens sidde ved et bord og lave noget..
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet
 10. @ Sønikke; synes at de var så lækre at han kunne lave havregrynskuglerne hver dag :-)

  SvarSlet
 11. @ Karina; ja hvis det var en arm, så er man virkelig begrænset i de daglige gøremål - nu kan du da trods alt lave noget 'kreativt' siddende.
  God fornøjelse med kagebagningen og kuglerne :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede.
Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor.

Men I får lige opskriften her "på dansk".

Jeg har brugt følgende ting;
spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i5 konservesdåser med bund og top skåret afrund folie tærteformen-gangs karkludhåndklæderør, som er lidt længere end spandens højdepottejordplante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet.

For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at vandet aldrig kan stå højere end hu…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…