Gå videre til hovedindholdet

Himmerigs havregrynskugler

Dette indlæg har ikke så meget med haven at gøre - ja, altså med mindre man selv dyrker havre ;-)

Sønnike har været syg idag og han og jeg har derfor været hjemme. For at der skulle ske lidt, så foreslog jeg en rolig aktivitet, menlig at lave havregrynskugler. Sønnike var helt med på idéen, så han æltede og trille, mens jeg rullede kuglerne i kokos.


Og vi fik komponeret en opskrift, så vi fik lavet de bedste havregrynskugler vi hidtil har smagt. Og derfor så synes vi, at det er en opskrift, som er værd at dele og om ikke andet, så for at vi selv kan huske blandingsforholdene i fremtiden.

Opskriften er fremkommet ved at surfe på nettet efter blandingsforhold og hvilke ingredienser vi selv syntes var lækre og/eller nødvendige i en havregrynskugle.


Havregrynskugler
125 g stuetempereret smør
250 g finvalsede havregryn
3 spsk mørk kakao
3/4 dl espresso-kaffe
200 g sukker

Alle ingredienser hældes i en skål og æltes sammen med hænderne til en stor klump. Der trilles små kugler, som rulles i kokosmel. Afkøles og opbevares køligt.

Kommentarer

 1. Ahhh hvor godt. Jeg er nemlig lækkersulten lige nu og gider ikke læse mere om adventskrandse og stormvejr *lol*

  Og jeg har alle ingredienserne lige ved hånden (måske tilsætter jeg lidt mandelessens og lidt mandler?)

  SvarSlet
 2. Det kan du ikke være bekendt ;-) Jeg sidder her og bliver helt lækkersulten!!
  Uha, uha jeg er for træt og doven til selv at gå ud og lave nogen på denne tid af aftenen, så skynder mig at lukke ned igen ;-)

  Nyd dem, de smager sikkert skønt :-))

  SvarSlet
 3. @ susanne; mandler lyder også rigtig dejligt - rigtig god fornøjelse og 'appetit' (hvis man kan sige det om konfekt?)

  @ Vivi; de er ellers meget let lavet, men har nu heller ikke energien lige nu. Men en anden dag smager de også dejligt :-)

  SvarSlet
 4. Mums, de ser lækre ud. Godt at I kunne hygge jer, selvom sønnen var syg.

  Ja, der begynder nok at snige sig lidt kulinariske indslag ind her i december, det er da bare sjovt og hyggeligt.

  SvarSlet
 5. Uhmm hvor lækkert - det var da en hyggelig beskæftigelse.
  Jeg kan ikke lade være med at smile for jeg kom til at tænke på et afsnit i Klovn, hvor Don Ø laver havregrynskugler med sit barnebarn, har du set det?

  SvarSlet
 6. @ Ulla; tror at du har ret i, at der kommer flere kulinariske indslag - men kun fint at få inspiration og dele de gode opskrifter :-)

  Ja, sønnike nød det ihvertfald. I det hele taget kan han heldigvis godt lide at hygge sig med at lave mad :-)

  @ Lisbeth; nej jeg ser ikke Klovn og man kan vel ikke engang finde den på You Tube. Lidt svært at forestille sig Don Ø trille havregrynskugler - men han hygger sig selvfølgelig også som alle vi andre :-)

  SvarSlet
 7. Uhhhm, den opskrift napper jeg :-)

  Ha´en god dag
  Birgitte

  SvarSlet
 8. @ Birgitte; du er velkommen :-)

  SvarSlet
 9. Hej..
  Hvor lyder det bare hyggeligt med havregrynskugler..Jeg har planer om julesmåkager og det var da en oplagt mulighed at lave havregrynskugler også.
  Jeg kan sagtens sidde ved et bord og lave noget..
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet
 10. @ Sønikke; synes at de var så lækre at han kunne lave havregrynskuglerne hver dag :-)

  SvarSlet
 11. @ Karina; ja hvis det var en arm, så er man virkelig begrænset i de daglige gøremål - nu kan du da trods alt lave noget 'kreativt' siddende.
  God fornøjelse med kagebagningen og kuglerne :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.