Gå videre til hovedindholdet

Det er ikke forår endnu!

Nej, det er ikke forår endnu - først kommer julen og vinteren. Men det har nogle af de nylagte løg en helt anden mening om. Ihvertfald stikker de deres fine nye spirer op af jorden nu.Jeg bliver helt nervøs for mit forårsflor - måske har jeg slet intet at frygte? Men hvis og når vinteren kommer over os, så er jeg jo ikke i tvivl om, at disse spirer fryser tilbage. Men kan de nå og har de kræfter til at komme tilbage igen om ganske få måneder?


Men én af de dejlige planter, som er helt rigtig på den nu og som blomstrer om vinteren, er stinkende nyserod. Den har nu skudt sine blomsterknopper frem og det varer såmænd ikke lang tid før, den springer ud og viser sine fine og nydelige små grøn-hvide klokker.

Kommentarer

 1. Ja, jeg er også bange for at naturen ikke rigtigt kan finde ud af at det er november. De små alliumløg, jeg har lagt er også kommet op - de er ca. 10 cm høje. Håber de overlever.

  SvarSlet
 2. Jeg håber det også, puha, det er ren gyserfilm med de forårsløg....

  Jeg holder også virkelig meget af stinkende nyserod, vores står også lige på spring. De står simpelthen så dejligt længe og spreder lidt lys i mørket. Jeg har læst at de skulle sprede sig villigt med frøplanter. Det gør de desværre ikke os, vi ville gerne have lidt flere. Men nu er det lykkedes os at flytte den, så må vi se, der er lidt mere plads til at frøene kan spire.

  SvarSlet
 3. Vi må håbe at der i haveblogland er nogen med erfaring fra tidligere varme efterårsperioder der måske ved hvad der sker med de små løgplanter der er "ude af takt" med sæsonen.
  Jeg er for grøn i havesammenhæng og ved ikke noget om det.

  SvarSlet
 4. Sidste år blev det meget tidligt vinter, men jeg syntes da ikke vi manglede forårsblomster, da det endelig blev forår, så mon ikke det går. De små skal nok klare det ;O)

  SvarSlet
 5. Det er utroligt. Jeg tror de kommer igen til foråret, hvis de skulle få frost nu, så jeg tror ikke du skal være nervøs. Din nyserod ser fin ud, jeg håber den får rigtig mange blomster!

  SvarSlet
 6. Ja, det samme her.... men har vi mon ikke prøvet det før? Og plejer de ikke at overvintre fint? Jeg spørger, fordi jeg ikke kan huske det, men jeg tror det næsten.

  Ja, stinkende nyserod er også så fin her hos mig. Der er så meget smukt i haven stadigvæk - og meget at bruge, hvis man vil lave kranse og dekorationer til julen.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 7. @ Lene; 10 cm er da ellers ikke så lidt - vi krydser fingre :-)

  @ AnneMette; de planter vi har af stinkende nyserod nu er alle selvsåede frø, så jeg har ikke helt styr på deres placering (mellem fliserækker, men dog trods alt i kanten). Men det er først andet år, at de blomstrer.

  @ Berit; jeg tror, at der er andre der har erfaring :-) Jeg kan simpelhen ikke huske det selv!

  @ Lisbeth; vi krydser virkelig fingre for, at de klarer sig :-)

  @ Birgitte; jeg håber og er ved at ryste noget af nervøsiteten af mig med alle de 'trøstende' ord :-)

  @ Marlene; jeg kan heller ikke huske det, men på den anden side, så kan jeg hverken huske sådan en mild november eller et forår uden løgblomster!

  Det er vist kun fantasien der sættter grænser for hvor meget man kan fide i haven til kranse og dekorationer :-)

  SvarSlet
 8. Også her kigger forårsblomsterne frem fra jorden, men de skal nok klare sig :)
  Sidste vinter blev mine trommestikkere (alliumløg) ret høje inden vinteren kom. De klarede sig fint, dog blev spidserne lidt 'svedne'...

  SvarSlet
 9. @ Bettina; det lyder godt, at de overlever og giver en god blomstring til foråret - tak :-)

  SvarSlet
 10. Jeg kan nu heller ikke huske så mild en november før. Men jeg ved ihvertfald at jeg har set løg komme op om efteråret, og jeg kan ikke huske at de nogensinde er maglet om foråret, så jeg tror nok at det skal gå.
  Mine nye lyserøde allium er også 10 cm høje, og det er jeg også lidt bekymret over. Men det synes jeg nu også at jeg kan huske, er sket en gang før. Hvorfor skriver man dog ikke sådan noget ned :-D
  Jeg går også og glæder mig over mine nyserødder derude :-)

  SvarSlet
 11. @ Hanne; ja vi håber og tror stadig på et overdådigt blomsterflor til foråret :-) Og du har ret; hvorfor skriver man ikke sådan noget ned - vi må huske hinanden på at lave et indlæg herom til foråret :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Svampe

Disse to forskellige svampe var at finde i græsplænen idag. Den hvide fandt jeg ikke mindre end ni af ialt. Ingen af os har viden om svampe, men kunne denne spises, så var der masser af føde i den, for de var store og tunge. Under den runde hat var der en hvid "hinde", som dog ikke var hel og derfor kunne lamellerne. Stokken var tyk og virkede massiv og sluttede af i en rund rod, hvorfor den var let at vælte.

Den naturbrune svamp med en blå ring i hatten var heldigvis ensom - den ser nemlig giftig ud. Læg mærke til edderkoppen på svampen - den ser ikke samme signal som jeg! Under den flade hat var der lameller og en meget tynd stok og da jeg ville vælte svampe gik hatten i stykker.

Alle ti svampe er fjernet fra græsplænen og smidt i skraldespanden. Vi skal have fødselsdagsgæster imorgen og deriblandt to mindre børn - vi tager ingen unødige risici med evt. giftige svampe her!

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)