Gå videre til hovedindholdet

Start på det blå bed

Så er jeg kommet igang med at grave ud til det blå bed, som jeg kredset om i længere tid, fordi jeg ikke har været helt klar i forhold til hvilken facon beddet skal være. Jeg er stadig ikke helt sikker, men nu prøver jeg, at fjerne nogle græstørv fra plænen i en bue og så må jeg se, hvad jeg synes om det.


Men jeg er stadig i tvivl om, hvordan jeg skal afslutte bedet mod stakittet. Måske skyldes min tvivl, at jeg ikke er klar på, hvordan afslutningen generelt skal være mod stakittet! Èt er sikkert; jeg ønsker ikke, at græsplænen går helt op mod stakittet eller rionet på stakittet - græsset bliver for besværligt at slå inde mellem stolperne!


I det kommende bed står der allerede en bjergknopurt, som fortsat kommer med de fineste blå blomster - utroligt, at den kan blive ved med at blomstre. Andre planter med blå blomster står allerede og venter i min egen lille planteskole på at få rødderne plantet i jorden. En del løg ligger også og venter. Så der er kun én vej frem - fat spaden og grav videre!

Kommentarer

 1. Det bliver spændende at se både facon på, og planterne til dit blå bed :-)
  Åh...... hvor jeg glæder mig til, at jeg kan komme i gang med at lave ny have.

  SvarSlet
 2. Ja, jeg er da også spændt på at se, hvad det ender med. God arbejdslyst :-)

  SvarSlet
 3. Det ser nu godt ud med buede bede. Er spændt på at høre om alle de blå planter - hvad det er for nogen du har klar.

  SvarSlet
 4. Altid spændende at starte et nyt bed. Jeg vil også gerne høre lidt om, hvilke planter der står på spring til at indtage bedet :-)

  SvarSlet
 5. Jeg synes også det er megasvært at starte på et nyt bed, men det hjælper at komme i gang og så udvikler det hele sig - selvfølgelig til et fantastisk flot bed :)

  SvarSlet
 6. altid spændende med et nyt bed. har du prøvet at tegne det med de stauder du vil ha' i bedet? det hjælper gerne. Men du har rig mulighed for en masse klatreplanter og ad stakittet?? Anne Gine

  SvarSlet
 7. Spændende at høre, hvad der skal i det.

  SvarSlet
 8. Knopurt har jeg også altid hist og pist. Skøn blå farve.
  Spændt på at høre mere.

  SvarSlet
 9. Blåklint är ju så fin, härlig blåfärg. Men jag trodde den blommade vid midsommar, så kul att den blomstrar för fullt nu. Jag är säker på att du får ett vackert bädd när du är färdig :)

  SvarSlet
 10. @ Vivik; kan sørme godt forstå, at du glæder dig til at komme igang i din nye have - jeg ville også have svært ved at vente!

  @ Signe; tak,, der skal knokles lige så snart der er ti ledige minutter :-)

  @ Ulla; du har ret i, at buede bede altid går. Men jeg har været meget i tvivl omkring det buede - kan nemlig sagtens se kantede ift. husets stil, men kan ikke helt få det gjort harmonisk!

  @ Gitte; ja, det er rigtig spændende :-)

  @ Lene; håber så også, at det kommer til at udvikle sig undervejs og at det er nemmere at se efter hånden :-)

  @ Anne Gine; det var en god idé med at tegne - det må jeg prøve. Og du har ret, der er rig mulighed for blå clematis bl.a. op af stakittet :-)

  @ Lisbeth; ja :-))

  @ Ina; knopurten er rigtig god til at så sig selv, så denkommer gerne hist og pis, men sød er den :-)

  @ Mia; du har ret i, at den har blomstret ved midsommer, men den blev klippet ned efter den første blomstring og har herefter blomstret med færre blomster men over lang tid :-)
  Jeg kan se et vakkert bed for mit indre øje, så håber det bliver godt :-)

  SvarSlet
 11. Det bliver spændende at se det færdige resultat med dit ny bed.

  SvarSlet
 12. @ Landbohaven; ja, og der kommer helt sikkert flere indlæg herom :-)

  SvarSlet
 13. vi ser frem til slutresultatet ;)

  SvarSlet
 14. Jeg stemmer i Susanne.....det bliver rigtig spændende at følge med. Jeg hepper på noget stedsegrønt ind i mellem alle de smukke blå......

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 15. Hej Susanne. Det bliver spændende. Er også spændt på at se faconen, når den bliver klar. Jeg glæder mig til billeder og navne af alle de blå blomster.

  SvarSlet
 16. @ Tim; det gør jeg sørme også :-)

  @ Dorthe; stedsegrønt kunne være :-)

  @ Birgitte; der er lidt navne i det næste indlæg. Også jeg er spændt på den endelige facon af bedet ;-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)