Gå videre til hovedindholdet

Soldetur i havernes bolchebutik

Græsset er gravet af til det blå bed og der er taget hul på at plante i bedet, nå ja det er såmænd kun rosen Rhapody in Blue, som har fået plads indtil videre. Jeg overvejer stadig, om jeg skal lave en lille sti gennem bedet. Jeg kan se og høre rundt omkring på bloggene, at det er en god idé, for at være sikker på, at kunne komme ind i den bagerste del af bedet for at luge ukrudt.

I forhold til planter i bedet, så er jeg nu kommet så langt, så jeg planlægger, at ud over planter med blå blomster, så skal der også være et islæt af sølvfarvet i bedet. Og da jeg uventet fik 100,- kr at solde for, ja så var jeg ikke sen til at besøg havernes 'bolche-butik'. På Lynge Planteskole fandt jeg en Perovskia Little Spire.


Perovskia har netop det sølvfarvede løv og blå blomster. Perovskia kaldes også for russisk salvie og det med salvie forstår man, for når man trækker hånden gennem løvet, så frigives en dejlig duft af salvie. Den er meget svær at fotografere p.t. fordi den er afblomstret, men her ses den i fuld flor.

Perovskia har jeg gået forbi mange gange her i nabolaget og har været tiltrykket af den - den er smuk. Og på bloggertræf i Landbohøjskolens have var vi flere, som 'faldt i svime' over den. Så selvfølgelig må den stå i mit kommende blå bed.

Jeg troede faktisk, at Perovskia var en staude, men da jeg købte den, oplyste planteskolemanden, at det er en busk ligesom sommerfuglebusken. Perovskia skal klippes ned til 15-20 cm i april. Den bliver 0,5-1 m høj og blomstrer i juli-september. Den er jeg glad for og glæder jeg mig til at se den i blomst i den kommende sensommer.

Kommentarer

 1. ja det er en skøn "halvbusk" god søndag Anne Gine

  SvarSlet
 2. Blåt og med noget sølvfarvet imellem bliver helt sikkert smukt :-)

  SvarSlet
 3. Jeg glæder mig helt vildt til at følge udviklingen i det blå bed Susanne....og Perovskia er et super smukt valg at bruge soldepenge på.........jeg var nemlig en af dem der faldt helt og aldeles i svime sammen med dig og har sat den på ønskelisten til næste sæson ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 4. Jeg var også en af dem, der faldt i svime til blogtræffet - så jeg kan kun bakke op om dit valg :-) Det bliver da bare så smukt!
  Du kunne også overveje at lægge nogle trædesten med passende afstand, i stedet for en egentlig sti, så det bliver et sammenhængende bed, men du alligevel kan komme til at luge uden at trampe for meget ned.
  Ha' en rigtig dejlig søndag!
  Knus Signe

  SvarSlet
 5. Jeg glæder mig også til at følge med i dit bed. Jeg erspændt på hvad mere du vælger. Den Perovskia er sjov og flot. Den passer rigtig godt til de blå farver. Det bliver vildt flot. Signes idé med trædesten, synes jeg, er en rigtig god idé!

  SvarSlet
 6. Dejligt projekt - det ser godt ud ..
  Ha' en delig søndag

  SvarSlet
 7. Det bliver spændende at se hvordan dit bed kommer til at se ud til sommer.
  Sølvfarvet/grå vil da passe fint sammen med blå.

  SvarSlet
 8. Tillykke med dit køb, perovskia er så flot. Den må jeg vidst have på ønskesedlen. Signes idé med trædesten er rigtig god, det skal jeg også have i mit staudebed. Så må vi håbe vi kan komme til at holde ukrudtet nede.

  SvarSlet
 9. Det skrider da fremad, Susanne. OG det er bare så fedt lige at finde lidt ekstra at solde for.

  Jeg skal på planteskolen efter så- og prikle-muld. Og jeg har aftalt med mig selv at jeg vil bruge for max. 200 kr. I ALT. Håber det holder. :)

  Den bliver fin, din smukke nye plante. Det er så skønt at have noget at glæde sig til.

  Knus;
  Marianne

  SvarSlet
 10. Jeg var også en af dem som åh'ede over perovskia'en i Lifes have, så jeg glæder mig også til at følge den hos dig :-)
  Trædefliser lyder som en god idé i dit bed. De tager mindre bed-plads end en egentlig sti. Jeg har sløjfet stien i mit æbletræs-bed foran, og lagt træde fliser istedet, fordi jeg skulle bruge pladsen :-)
  Har du en pryd-pære. Den ville passe perfekt til dit sølv og blå tema. Sådan en har jeg højt på min ønskeseddel, men de er bare så dyre.

  SvarSlet
 11. Hej Susanne,
  Jeg har aldrig hørt om Perovskia, men var jo desværre heller ikke med til blogtræf. Jeg tror jeg skal kigge nærmere på den.
  Jeg tilslutter mig koret af trædestens-elskere. Er selv gået bort fra en egentlig sti i 2 bede, og har lagt nogle store brosten til at gå på. Det ser dejlig naturligt ud.

  SvarSlet
 12. Det skal nok blive flot og perovskia er rigtig flot, jeg savlede også over den i Lifes have. Glæder mig til at se dit blå/grå bed.
  Annette

  SvarSlet
 13. Åh nej. Den glemte jeg at fotografere i haven i går, den blomstrer faktisk stadigvæk her selv om det er oktober (i mit blå/grå bed, jeg glæder mig til at se dit og få ideer :) Gad vist om man skulle forcere vandpytter og mudder. Solen skinner jo. Nå, ikke lige nu. Jeg er helt sikker på at du bliver glad for den, de lysende blålilla blomster er så fine.

  SvarSlet
 14. @ CuginaK; gad vide, om du tidligere har vist billeder fra dit blå/grå bed, for jeg er da helt sikker på, at der er idéer at hente fra dit :-)

  Så i Paris et blåt bed, hvor de havde taget en slags riskost og sprayet blå som pynt i bedet. Mere specielt end kønt, men det kan da give næring til kreative idéer :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)