Gå videre til hovedindholdet

Parker og anlæg i Paris

Jeg lovede, at jeg ville vise og fortælle mere fra Paris, så hermed lidt mere.

Jeg kan forbavses og imponeres over, hvor ren storbyen Paris er og ses byen fra et af byens højdepunkter ex. Sacre Cæeur eller Eiffeltårnet, så er det et lyst indtryk af byen, som møder én.

Rundt omkring i bybilledet er der lavet bede i rabatterne ved de trafikerede boulevarder og avenuer. Det bløder ligesom den store mængde trafik og trafikstøj op, når blikket møder blomsterbedene. Her en lysregulering, hvoromkring der var lavet en runddel med blomster i alle fire 'hjørner' langs Champs-Élysées.


Én af dagene var vi i Eiffeltårnet (mankanjoikkekommetilParisudenatseEiffeltårnet!) og mens drengene var helt oppe - jeg skulle hilse og sige, at der er langt ned deroppe fra - gik jeg en tur i parken, som lå omkring Eiffeltårnet. Jeg fik desværre ingen billeder, idet drengene havde cameraet med oppe i tårnet. Men der var masser af inspiration til det blå og sølvfarvede bed.

En anden dag fik jeg lokket drengene med en tur i Luxembourg Haven, som er Paris' anden største offentlige park. Her er mulighed for mange aktiviteter bl.a. er der et bassin, hvor børnene kan sejle med modelskibe, tennisbaner, universitetsstuderende fra Sorbonne kan læse en bog og kunstnere kan fordybe sig med at male væk fra Paris' larm og vitalitet og i skyggen af de store kastanjetræer spiller ældre herrer petanque.

Rundt omkring i parken er der opsat statuer bl.a. af scener fra græsk mytologi og franske dronninger. Ligeledes er der opsat rigtig mange stole og bænke rundt omkring i parken, så an rigtig kunne nyde den smukke have. I parken er der geometriske alléer, romantiske partier med blomster og springvand.

Her et lille udpluk af mine inddtryk fra Jardin de Luxembourg.Jeg er meget imponeret over de enormt store bede i afstemte farver, hvor blomsterne blev gentaget igen og igen. Nogle af bedene var fortsat beplantet med sommerblomster, men i andre bede, havde gartnerne været igang og plantet mere hårdføre planter.

Det var en stor oplevelse, at besøge parken og så nåede jeg endda ikke at se orangeriet eller caféen! Jeg kan helt klart anbefale en tur omkring Jardin de Luxembourg, hvis du kommer til Paris.

Kommentarer

 1. Hej Susanne,
  Videoen virker desværre ikke. Der står bare "Denne video er privat".

  SvarSlet
 2. @ Lene; tak for oplysningen - det var noget med, hvordan jeg delte på Youtube (fagre nye verden!) Nu håber jeg, at det virker - ellers hører jeg gerne igen :-)

  SvarSlet
 3. Dejlig video :-D Uha der er jeg sikker på jeg godt kunne bruge meget; læs: MEGET lang tid til at gå rundt og kigge på planter, og plantesammensætningen. (Man glemmer næsten helt det er efterår, med alle de skønne planter)
  Sikke et skønt sted. Det må jeg lige have i baghovedet, hvis jeg skulle komme på de kanter.
  Tak for kigget.
  Efterårs hilsner fra Marianne i Hvam.

  SvarSlet
 4. Sikke en dejlig film, tak fordi du deler minderne fra din tur. Jeg er ret begejstret for de gule/orange blomster sammen med de røde græsser mv. Men jeg må ikke købe/så mere gult/orange foreløbigt. Men det har jeg nok heldigvis glemt, når foråret kommer..:)

  SvarSlet
 5. Hej Susanne, tak for kigget og for video... det er jo helt Claus Dalbysk med levende billeder.

  Der ser dejligt ud i parken, skønne blomster.

  Ulla

  SvarSlet
 6. @ Marianne; jeg kunneogså sagtens have brugt meget mere tid til at komme helt ud i hjørnerne og se orangeriet :-)
  Håber du får lejlighed til at komme på de kanter - Paris og Luxembourghaven :-)

  @ Anne Mette: det var så flot sat sammen i alle bedene med sommerblomster :-) Og selvom det var enorme store bede, så kunne jeg slet ikke få nok :-)

  @ Ulla; jeg havde så mange fotos fra haven og kunne ikke vælge, så jeg tænkte, at det måtte blive et slideshow istedet :-) Dejligt, at du kan lide 'showet' :-)

  SvarSlet
 7. God film.
  Hvor er der smuk i parken og så alle de store flotte blomsterbede.
  Tak for rundvisningen.

  SvarSlet
 8. Der ville jeg godt havde været i efterårsferien. Paris er bare smuk på den årstid ;)

  SvarSlet
 9. @ Landbohaven; det var imponerende smuk :-)

  @ Havehyrden; enig - der var skønt dernede og selvom det er 5. gang, så er jeg stadig ikke færdig med Paris :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.