Gå videre til hovedindholdet

Parker og anlæg i Paris

Jeg lovede, at jeg ville vise og fortælle mere fra Paris, så hermed lidt mere.

Jeg kan forbavses og imponeres over, hvor ren storbyen Paris er og ses byen fra et af byens højdepunkter ex. Sacre Cæeur eller Eiffeltårnet, så er det et lyst indtryk af byen, som møder én.

Rundt omkring i bybilledet er der lavet bede i rabatterne ved de trafikerede boulevarder og avenuer. Det bløder ligesom den store mængde trafik og trafikstøj op, når blikket møder blomsterbedene. Her en lysregulering, hvoromkring der var lavet en runddel med blomster i alle fire 'hjørner' langs Champs-Élysées.


Én af dagene var vi i Eiffeltårnet (mankanjoikkekommetilParisudenatseEiffeltårnet!) og mens drengene var helt oppe - jeg skulle hilse og sige, at der er langt ned deroppe fra - gik jeg en tur i parken, som lå omkring Eiffeltårnet. Jeg fik desværre ingen billeder, idet drengene havde cameraet med oppe i tårnet. Men der var masser af inspiration til det blå og sølvfarvede bed.

En anden dag fik jeg lokket drengene med en tur i Luxembourg Haven, som er Paris' anden største offentlige park. Her er mulighed for mange aktiviteter bl.a. er der et bassin, hvor børnene kan sejle med modelskibe, tennisbaner, universitetsstuderende fra Sorbonne kan læse en bog og kunstnere kan fordybe sig med at male væk fra Paris' larm og vitalitet og i skyggen af de store kastanjetræer spiller ældre herrer petanque.

Rundt omkring i parken er der opsat statuer bl.a. af scener fra græsk mytologi og franske dronninger. Ligeledes er der opsat rigtig mange stole og bænke rundt omkring i parken, så an rigtig kunne nyde den smukke have. I parken er der geometriske alléer, romantiske partier med blomster og springvand.

Her et lille udpluk af mine inddtryk fra Jardin de Luxembourg.Jeg er meget imponeret over de enormt store bede i afstemte farver, hvor blomsterne blev gentaget igen og igen. Nogle af bedene var fortsat beplantet med sommerblomster, men i andre bede, havde gartnerne været igang og plantet mere hårdføre planter.

Det var en stor oplevelse, at besøge parken og så nåede jeg endda ikke at se orangeriet eller caféen! Jeg kan helt klart anbefale en tur omkring Jardin de Luxembourg, hvis du kommer til Paris.

Kommentarer

 1. Hej Susanne,
  Videoen virker desværre ikke. Der står bare "Denne video er privat".

  SvarSlet
 2. @ Lene; tak for oplysningen - det var noget med, hvordan jeg delte på Youtube (fagre nye verden!) Nu håber jeg, at det virker - ellers hører jeg gerne igen :-)

  SvarSlet
 3. Dejlig video :-D Uha der er jeg sikker på jeg godt kunne bruge meget; læs: MEGET lang tid til at gå rundt og kigge på planter, og plantesammensætningen. (Man glemmer næsten helt det er efterår, med alle de skønne planter)
  Sikke et skønt sted. Det må jeg lige have i baghovedet, hvis jeg skulle komme på de kanter.
  Tak for kigget.
  Efterårs hilsner fra Marianne i Hvam.

  SvarSlet
 4. Sikke en dejlig film, tak fordi du deler minderne fra din tur. Jeg er ret begejstret for de gule/orange blomster sammen med de røde græsser mv. Men jeg må ikke købe/så mere gult/orange foreløbigt. Men det har jeg nok heldigvis glemt, når foråret kommer..:)

  SvarSlet
 5. Hej Susanne, tak for kigget og for video... det er jo helt Claus Dalbysk med levende billeder.

  Der ser dejligt ud i parken, skønne blomster.

  Ulla

  SvarSlet
 6. @ Marianne; jeg kunneogså sagtens have brugt meget mere tid til at komme helt ud i hjørnerne og se orangeriet :-)
  Håber du får lejlighed til at komme på de kanter - Paris og Luxembourghaven :-)

  @ Anne Mette: det var så flot sat sammen i alle bedene med sommerblomster :-) Og selvom det var enorme store bede, så kunne jeg slet ikke få nok :-)

  @ Ulla; jeg havde så mange fotos fra haven og kunne ikke vælge, så jeg tænkte, at det måtte blive et slideshow istedet :-) Dejligt, at du kan lide 'showet' :-)

  SvarSlet
 7. God film.
  Hvor er der smuk i parken og så alle de store flotte blomsterbede.
  Tak for rundvisningen.

  SvarSlet
 8. Der ville jeg godt havde været i efterårsferien. Paris er bare smuk på den årstid ;)

  SvarSlet
 9. @ Landbohaven; det var imponerende smuk :-)

  @ Havehyrden; enig - der var skønt dernede og selvom det er 5. gang, så er jeg stadig ikke færdig med Paris :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Havestuen

Resultatet af havehusets forvandling blev aldrig vist! For et par år siden blev havehuset piftet op, men resultatet blev aldrig vist her på bloggen - kun før billeder blev vist. Det vil jeg råde bod på nu 

For to år siden, da sønnike blev konfirmeret, besluttede jeg at havehuset skulle ryddes og piftes op, så det var muligt for gæsterne at sidde der og få sig en kop eftermiddagskaffe - og selvfølgelig, så vi selv kunne bruge den efterfølgende. Det var noget af et arbejde og du kan se her og her, hvad udgangspunktet var.


Havehuset var blevet brugt til opbevaring af blandt andet gamle møbler, fortrinsvis arvestykker, som jeg ikke lænede at smide ud grundet affektionsværdi. Vores tidligere bolig var en gammel firlænget gård, hvor gamle møbler passede rigtigt fint i miljøet, men i vores nuværende bolig passer de ikke.

Derfor blev det besluttet, at havehuset skulle indrettes i den romantiske stil således at nogle af de gamle møbler kunne passe ind der. Det hvide bor på ovenstående billed…

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.