Gå videre til hovedindholdet

Venners skønne have

Som tidligere skrevet var jeg til fødselsdag hos en en veninde i Jylland. De har en stor og meget flot have med mange kreative indslag.

Jeg tror, at jeg lader billederne tale for sig selv - næsten!
Bagerst i haven et område med stier, buske, træer og  lidt stauder.

En sti omgivet af espalier med galvaniseret rionet med klatreplanter. Bagved ligger der til venstre et område med en bålplads omgivet af en vold, som er tilvokset med efeu. Vinteren har været hård ved efeu'en, men den er ved at komme godt igen. Til højre ligger et område med køkkenhave i højebede.

Utrolig flot anlagt - det kan kun give inspiration til en kommende køkkenhave på egen matrikel! Bemærk æbletræerne med de røde æbler bagerst i billedet. Og de utrolig dekorative kompostbeholdere mellem æbletræerne.


Rundt omkring står der mange krukker med dekorative vækster og i kreative opstillinger.


Og med kreative og dekorative indslag i mange af krukkerne.


Foran huset byder dette 'træ' velkommen


sammen med dette flotte fuglehus og nordens oliven.
Og en anderledes, men for mig meget dekorativ, måde at arrangere fuglehuse på - bestemt en idé, som jeg kan se, også kan egne sig i vores have.

Som I kan se, så er det en rigtig spændende have og dette var bare en lille smagsprøve på, hvad der findes i deres dejlige have. Randi og Kim er utroligt gode til at få gode og kreative idéer sammen, til at planlægge og føre idéerne ud i praksis - der er altid nye projekter igang eller på vej hos dem.

Kommentarer

 1. Sikke dog en skøn have du her viser, her er virkelig kreativitet og sjæl. Skønne fuglehuse alle vegne, - og zinkbaljerne med små træer... suuuukkkk.... Men hvad gør de med zinkbaljerne om vinteren, tager planterne ikke skade af kulden rundt om fødderne???

  SvarSlet
 2. Hej Susanne.
  Ja det er da virkelige en lækker have dine venner har. Super flot med stenstierne og rionettet.
  Jeg glæder mig til at hilse på dig på lørdag :-)
  Kh Lone

  SvarSlet
 3. Sikke en skøn have..Den kan man jo nemt blive inspireret af..Og den køkkenhave - blev næsten grøn af misundelse :)
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet
 4. @ Fru Friis; Ja, der er noget nyt og kreativt omkring hvert hj'ørne - der kan man gå mange runder og stadig finde nyt :-)

  Godt spørgsmål - jeg aner faktisk ikke, hvad de gør med zinkbaljerne om vinteren. Det må jeg spørge dem om, næste gang jeg ser dem!

  @ Line; utrolig lækker have - jeg elsker at komme på besøg og gå på opdagelse i haven :)

  Ja, det bliver rigtig hyggeligt at hilse på IRL - vi ses :-)

  @ Karina; ja, de kan noget rigtigt godt de to - alt er bare så lækkert i deres have :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Det var så præriebedet

Eftermiddagens projekt har været tilplantning af præriebedet. Poul Pedersen fra Overdam Planteskole har hjulpet mig med at lave en plan over bedet samt en beregning af, hvor mange planter jeg havde behov for.

Det er første gang ever, at jeg køber planter til et helt bed på én gang, så det har været rigtig dejligt, at han ville hjælpe mig med at lave en plan og få overblikket. Men samtidig er det også lidt overvældende, at købe 54 planter på én gang på trods af, at det er fødselsdagspenge, som jeg har sparet sammen i nogle år.
Bedet er ikke helt så kantet, som skitseret på tegningen - ca. 6 x 4 x 3 m - men det er jo også kun et forslag at gå ud fra. En rigtig brugbar én af slagsen.

Men da det er første gang, at jeg skulle tilplante så stort et bed, måtte jeg have bambuspindende frem for at afmærke målene. Det gav mig et godt overblik, men planteplanen blev ikke helt holdt alligevel.

I bedet har jeg plantet;
1 = 3 rishirse (Panicum virgatum 'Northwind')
2 = 11 purpursolhat (7 E…