Gå videre til hovedindholdet

Besøg i Nordjylland II

Anledningen til vores besøg i Nordjylland var som tidligere skrevet, at vi skulle til fødselsdag hos gode venner i Svinkløv. Vennerne bor i en bolig, som er tilknyttet klitplantagen og huset ligger derfor på en stor naturgrund. I den tilhørende have var der denne figur, som er formet ud fra en træstub - et rigtig sødt indslag i haven.


Da det var første gang, at vi var på de kanter, så blev vi opfordret til at tage en tur på stranden og lige kigge ind på Svinkløv Badehotel. Det er en rigtig lækker Vesterhavs-strand og vi måtte da også lige dyppe tæerne, for det var jo en helt vidunderlig sommerdag. Og Badehotellet var da bare lækkert indrettet med ægte romantisk stemning.


Skovmanden havde været flittig og havde savet i nogle store træstykker, som han satte ild til. Det var et rigtig fint og hyggeligt indslag, da det blev mørkt i haven. Billederne er taget kort tid efter, at der er sat ild til dem. Da de havde brændt et stykke tid var gløderne nået ned til bunden af savsporerne. Og der brændte de så et smukt mønster, som et dråbeformet hul der fulgte savsporerne i træet - smukt, smukt. Og så gav det også varmen hen på den kølige aften!    

Kommentarer

 1. Svinkløv Badehotel er noget af det yndigste. Brændestubbene har jeg set til salg på flere planteskoler, det ser rigtig flot ud når de brænder om aftenen.
  Håber det var en dejlig tur heroppe ved os i det nordjyske :-)
  Mange hilsner Mette

  SvarSlet
 2. @ Mette; du kan tro, at vi nød det Nordjyske - jeg har endda overvejet, om området ikke skulle have besøg af os igen, for vi nåede jo næsten ikke at nyde den skønne natur i området. Og så er der jo flere seværdigheder, som vi aldrig har besøg. Så måske kommer vi snart tilbage :-)

  SvarSlet
 3. Hei
  Så fin blogg!
  Og så flott med de brennende stubbene.
  Legger meg til jeg.
  Ha en fin kveld.
  Hilsen Merete:)

  SvarSlet
 4. @ Merete; mange tak og velkommen til som fast læser :-)

  SvarSlet
 5. Det er en fin ide med de brændende træstubbe:-)
  ... rigtig dansk sommer med levende ild i natten!!!

  SvarSlet
 6. @ Ihb; enig - det er dansk sommer :-)

  SvarSlet
 7. Hvordan laves de?
  Skal der noget "brændstof" ned i savsporene?
  Hilsen irene

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

1. søndag i advent

Som alle I andre, så har jeg også haft 'travlt' med at finde og pynte adventskransen. Jeg har ikke den store lyst til at lave dekorationer og holder desuden også af det enkle. Derfor købte vi for et par år siden Georg Jensens adventsstage. Ikke så julet at se på i min optik, så derfor får den altid lige et lille julepift.


Hver lysholder har fået et par små kviste af blød ene og derefter en lille sløjfe i julefarver. Den bløde ene har jeg fået hos mine forældre, som har en stor busk, der trængte til beskæring. Jo, den er god nok - det er ikke en dårlig undskyldning for at få noget af den! Jeg fik faktisk en hel pose blød ene, så jeg skal have fantasien igang for flere enkle projekter.


Jeg kan se rundt omkring i bloglandia, at der er flere med bloglys i kransene, som tænder alle fire lys på én gang. Jeg oplever, at der er forskellige traditioner i forhold om alle fire lys tændes på én gang eller om der tændes et lys af gangen.

Vi tænder kun et lys af gangen. Og så er det jo sma…