Gå videre til hovedindholdet

Regnvåde planter

En tur rundt i haven med kamera efter regnvejr giver nye oplevelser. Og selvom jeg er ved at være grundig træt af alt den regn, så udspiller der sig alligevel smukke scenarier i haven.


Lodden løvefod er altid smuk efter en regnbyge - regndråber ligger på bladene lang tid efter og funkler.


Store hosta-blade holder på vandet, som var den en dyb tallerken. Jeg har en anden blå-dugget hosta, hvor bladenes kanter vender nedad og vandet løber væk med det samme.


Regndråber hænger på undersiden af fingerbøl-blomsten, som trods det fugtige vejr har besøg af en svirreflue.


Hostablomster hvor regndråberne hænger i etager.


Flittiglisen er noget slukøret og tynget af det våde vejr. Men det vil jeg ikke være, trods det at jeg har ferie og har planer om, at terrasseprojektet skal færdiggøres og haven skal have en overhaling. Jeg håber stadig, at det kan lade sig gøre og krydser mange fingre for, at sommervejret snart vender tilbage.

Kommentarer

 1. Vi håber vel alle på lidt sommervejr igen, flotte billeder du har taget. :) go' weekend

  SvarSlet
 2. @ Tim; Ja det tror jeg, at vi alle gør - vi trænger. Også go' weekend til dig :-)

  SvarSlet
 3. Regnet har ju sina fördelar - men nu räcker det väl??? Här i sydvästra Skåne har vi fått tillräckligt för en tid.

  Vackra bilder på regnvåta växter!

  Kram Anna Vattenkanna

  SvarSlet
 4. @ Anna; Det har helt sikkert også regnet nok for en tid her i Nodsjælland - græsplænen sopper, når man går på den - øv, vi trænger til solskin og mere energi!

  SvarSlet
 5. Det var nogle rigtig flotte regnvåde billeder. Fint, at du kan få noget godt ud af det, for nu begynder det virkelig at blive for meget af det gode med al den regn ;-)

  SvarSlet
 6. Ja fine billeder, regn er smukt bagefter, men nu er det nok. Vi vil have solskin, SOLSKIN, SOLSKIN.
  Det hjalp sidste gang, at vi råbte i kor, skal vi prøve igen. :-)

  SvarSlet
 7. @ Ina; du har fuldstændig ret - haven og vi havegale er mættet af regn og trænger til solskin igen!

  @ Lisbeth; jeg er med i koret; vi vil ha' SOLSKIN, vi vil ha' SOLSKIN!

  SvarSlet
 8. Jeg er også med i koret: 'Vi vil have SOLSKIN, SOLSKIN, SOLSKIN'.
  Jeg synes også at regnvejrsbilleder er flotte. Men jeg har snart for mange billeder af den våde slags synes jeg :-)

  SvarSlet
 9. Puh ha synes også det er deprimerende med alt det regn og vand i bedene. Det til trods er det nogle utrolig flotte billeder du har taget, du må have et rigtig godt kamera og et godt øje for motivet :-)
  Mange hilsner Mette

  SvarSlet
 10. smukke smukke blomsterbilleder. Og i dette vejr gælder det jo om at se det positive, selvom det kan være svært :)

  SvarSlet
 11. @ Hanne; Du har ret - der er for mange regnbilleder!

  @ Anne-Mette; Tak - jeg har et spejlreflekskamera og er urtroligt glad for det - synes det tager nogle skønne billeder :-)

  Havehyrden; vi bliver nødt til at se det positive -eller bliver vi i dårligt humør og det gider jeg ikke her i den dejlige ferietid :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Det var så præriebedet

Eftermiddagens projekt har været tilplantning af præriebedet. Poul Pedersen fra Overdam Planteskole har hjulpet mig med at lave en plan over bedet samt en beregning af, hvor mange planter jeg havde behov for.

Det er første gang ever, at jeg køber planter til et helt bed på én gang, så det har været rigtig dejligt, at han ville hjælpe mig med at lave en plan og få overblikket. Men samtidig er det også lidt overvældende, at købe 54 planter på én gang på trods af, at det er fødselsdagspenge, som jeg har sparet sammen i nogle år.
Bedet er ikke helt så kantet, som skitseret på tegningen - ca. 6 x 4 x 3 m - men det er jo også kun et forslag at gå ud fra. En rigtig brugbar én af slagsen.

Men da det er første gang, at jeg skulle tilplante så stort et bed, måtte jeg have bambuspindende frem for at afmærke målene. Det gav mig et godt overblik, men planteplanen blev ikke helt holdt alligevel.

I bedet har jeg plantet;
1 = 3 rishirse (Panicum virgatum 'Northwind')
2 = 11 purpursolhat (7 E…