Gå videre til hovedindholdet

Regnvåde planter

En tur rundt i haven med kamera efter regnvejr giver nye oplevelser. Og selvom jeg er ved at være grundig træt af alt den regn, så udspiller der sig alligevel smukke scenarier i haven.


Lodden løvefod er altid smuk efter en regnbyge - regndråber ligger på bladene lang tid efter og funkler.


Store hosta-blade holder på vandet, som var den en dyb tallerken. Jeg har en anden blå-dugget hosta, hvor bladenes kanter vender nedad og vandet løber væk med det samme.


Regndråber hænger på undersiden af fingerbøl-blomsten, som trods det fugtige vejr har besøg af en svirreflue.


Hostablomster hvor regndråberne hænger i etager.


Flittiglisen er noget slukøret og tynget af det våde vejr. Men det vil jeg ikke være, trods det at jeg har ferie og har planer om, at terrasseprojektet skal færdiggøres og haven skal have en overhaling. Jeg håber stadig, at det kan lade sig gøre og krydser mange fingre for, at sommervejret snart vender tilbage.

Kommentarer

 1. Vi håber vel alle på lidt sommervejr igen, flotte billeder du har taget. :) go' weekend

  SvarSlet
 2. @ Tim; Ja det tror jeg, at vi alle gør - vi trænger. Også go' weekend til dig :-)

  SvarSlet
 3. Regnet har ju sina fördelar - men nu räcker det väl??? Här i sydvästra Skåne har vi fått tillräckligt för en tid.

  Vackra bilder på regnvåta växter!

  Kram Anna Vattenkanna

  SvarSlet
 4. @ Anna; Det har helt sikkert også regnet nok for en tid her i Nodsjælland - græsplænen sopper, når man går på den - øv, vi trænger til solskin og mere energi!

  SvarSlet
 5. Det var nogle rigtig flotte regnvåde billeder. Fint, at du kan få noget godt ud af det, for nu begynder det virkelig at blive for meget af det gode med al den regn ;-)

  SvarSlet
 6. Ja fine billeder, regn er smukt bagefter, men nu er det nok. Vi vil have solskin, SOLSKIN, SOLSKIN.
  Det hjalp sidste gang, at vi råbte i kor, skal vi prøve igen. :-)

  SvarSlet
 7. @ Ina; du har fuldstændig ret - haven og vi havegale er mættet af regn og trænger til solskin igen!

  @ Lisbeth; jeg er med i koret; vi vil ha' SOLSKIN, vi vil ha' SOLSKIN!

  SvarSlet
 8. Jeg er også med i koret: 'Vi vil have SOLSKIN, SOLSKIN, SOLSKIN'.
  Jeg synes også at regnvejrsbilleder er flotte. Men jeg har snart for mange billeder af den våde slags synes jeg :-)

  SvarSlet
 9. Puh ha synes også det er deprimerende med alt det regn og vand i bedene. Det til trods er det nogle utrolig flotte billeder du har taget, du må have et rigtig godt kamera og et godt øje for motivet :-)
  Mange hilsner Mette

  SvarSlet
 10. smukke smukke blomsterbilleder. Og i dette vejr gælder det jo om at se det positive, selvom det kan være svært :)

  SvarSlet
 11. @ Hanne; Du har ret - der er for mange regnbilleder!

  @ Anne-Mette; Tak - jeg har et spejlreflekskamera og er urtroligt glad for det - synes det tager nogle skønne billeder :-)

  Havehyrden; vi bliver nødt til at se det positive -eller bliver vi i dårligt humør og det gider jeg ikke her i den dejlige ferietid :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …