Gå videre til hovedindholdet

Regnvåde planter

En tur rundt i haven med kamera efter regnvejr giver nye oplevelser. Og selvom jeg er ved at være grundig træt af alt den regn, så udspiller der sig alligevel smukke scenarier i haven.


Lodden løvefod er altid smuk efter en regnbyge - regndråber ligger på bladene lang tid efter og funkler.


Store hosta-blade holder på vandet, som var den en dyb tallerken. Jeg har en anden blå-dugget hosta, hvor bladenes kanter vender nedad og vandet løber væk med det samme.


Regndråber hænger på undersiden af fingerbøl-blomsten, som trods det fugtige vejr har besøg af en svirreflue.


Hostablomster hvor regndråberne hænger i etager.


Flittiglisen er noget slukøret og tynget af det våde vejr. Men det vil jeg ikke være, trods det at jeg har ferie og har planer om, at terrasseprojektet skal færdiggøres og haven skal have en overhaling. Jeg håber stadig, at det kan lade sig gøre og krydser mange fingre for, at sommervejret snart vender tilbage.

Kommentarer

 1. Vi håber vel alle på lidt sommervejr igen, flotte billeder du har taget. :) go' weekend

  SvarSlet
 2. @ Tim; Ja det tror jeg, at vi alle gør - vi trænger. Også go' weekend til dig :-)

  SvarSlet
 3. Regnet har ju sina fördelar - men nu räcker det väl??? Här i sydvästra Skåne har vi fått tillräckligt för en tid.

  Vackra bilder på regnvåta växter!

  Kram Anna Vattenkanna

  SvarSlet
 4. @ Anna; Det har helt sikkert også regnet nok for en tid her i Nodsjælland - græsplænen sopper, når man går på den - øv, vi trænger til solskin og mere energi!

  SvarSlet
 5. Det var nogle rigtig flotte regnvåde billeder. Fint, at du kan få noget godt ud af det, for nu begynder det virkelig at blive for meget af det gode med al den regn ;-)

  SvarSlet
 6. Ja fine billeder, regn er smukt bagefter, men nu er det nok. Vi vil have solskin, SOLSKIN, SOLSKIN.
  Det hjalp sidste gang, at vi råbte i kor, skal vi prøve igen. :-)

  SvarSlet
 7. @ Ina; du har fuldstændig ret - haven og vi havegale er mættet af regn og trænger til solskin igen!

  @ Lisbeth; jeg er med i koret; vi vil ha' SOLSKIN, vi vil ha' SOLSKIN!

  SvarSlet
 8. Jeg er også med i koret: 'Vi vil have SOLSKIN, SOLSKIN, SOLSKIN'.
  Jeg synes også at regnvejrsbilleder er flotte. Men jeg har snart for mange billeder af den våde slags synes jeg :-)

  SvarSlet
 9. Puh ha synes også det er deprimerende med alt det regn og vand i bedene. Det til trods er det nogle utrolig flotte billeder du har taget, du må have et rigtig godt kamera og et godt øje for motivet :-)
  Mange hilsner Mette

  SvarSlet
 10. smukke smukke blomsterbilleder. Og i dette vejr gælder det jo om at se det positive, selvom det kan være svært :)

  SvarSlet
 11. @ Hanne; Du har ret - der er for mange regnbilleder!

  @ Anne-Mette; Tak - jeg har et spejlreflekskamera og er urtroligt glad for det - synes det tager nogle skønne billeder :-)

  Havehyrden; vi bliver nødt til at se det positive -eller bliver vi i dårligt humør og det gider jeg ikke her i den dejlige ferietid :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Rød havesyre

Hurra - Jeg opdagede igår, at planterne i haven begynder at røre på sig. Èn af de første jeg har fået øje på er rød havesyre, som står med små flotte blade. Havesyren står i staudebedet og har fået lov til at smide frø og nu kan jeg se, at den kommer flere steder i bedet, dog uden at den kommer over det hele som "ukrudt". I litteraturen skrives der, at det er en god idé, at fjerne blomsterne inden den sætter frø, idet planten kan være svær at fjerne fordi den har en dybtgående rod. Men indtil videre har jeg ikke haft problemer med, at den spreder sig for meget.

Havesyre findes også i en grøn variant med saftige, græsgrønne blade, men jeg er nu glad for den røde, som giver lidt mere kolorit på bedet. Planten kommer med blomstrerstilke med mange skiveformede rust-/gul-farvede blomster fra midsommer, men umiddelbart er det for mig at se ikke blomsterne, der er det attraktive ved denne urt. Blomsterstandene bliver op til 50-80 cm høje. Planten trives bedst i sol til halvskygge og…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…