Gå videre til hovedindholdet

Regnvåde planter

En tur rundt i haven med kamera efter regnvejr giver nye oplevelser. Og selvom jeg er ved at være grundig træt af alt den regn, så udspiller der sig alligevel smukke scenarier i haven.


Lodden løvefod er altid smuk efter en regnbyge - regndråber ligger på bladene lang tid efter og funkler.


Store hosta-blade holder på vandet, som var den en dyb tallerken. Jeg har en anden blå-dugget hosta, hvor bladenes kanter vender nedad og vandet løber væk med det samme.


Regndråber hænger på undersiden af fingerbøl-blomsten, som trods det fugtige vejr har besøg af en svirreflue.


Hostablomster hvor regndråberne hænger i etager.


Flittiglisen er noget slukøret og tynget af det våde vejr. Men det vil jeg ikke være, trods det at jeg har ferie og har planer om, at terrasseprojektet skal færdiggøres og haven skal have en overhaling. Jeg håber stadig, at det kan lade sig gøre og krydser mange fingre for, at sommervejret snart vender tilbage.

Kommentarer

 1. Vi håber vel alle på lidt sommervejr igen, flotte billeder du har taget. :) go' weekend

  SvarSlet
 2. @ Tim; Ja det tror jeg, at vi alle gør - vi trænger. Også go' weekend til dig :-)

  SvarSlet
 3. Regnet har ju sina fördelar - men nu räcker det väl??? Här i sydvästra Skåne har vi fått tillräckligt för en tid.

  Vackra bilder på regnvåta växter!

  Kram Anna Vattenkanna

  SvarSlet
 4. @ Anna; Det har helt sikkert også regnet nok for en tid her i Nodsjælland - græsplænen sopper, når man går på den - øv, vi trænger til solskin og mere energi!

  SvarSlet
 5. Det var nogle rigtig flotte regnvåde billeder. Fint, at du kan få noget godt ud af det, for nu begynder det virkelig at blive for meget af det gode med al den regn ;-)

  SvarSlet
 6. Ja fine billeder, regn er smukt bagefter, men nu er det nok. Vi vil have solskin, SOLSKIN, SOLSKIN.
  Det hjalp sidste gang, at vi råbte i kor, skal vi prøve igen. :-)

  SvarSlet
 7. @ Ina; du har fuldstændig ret - haven og vi havegale er mættet af regn og trænger til solskin igen!

  @ Lisbeth; jeg er med i koret; vi vil ha' SOLSKIN, vi vil ha' SOLSKIN!

  SvarSlet
 8. Jeg er også med i koret: 'Vi vil have SOLSKIN, SOLSKIN, SOLSKIN'.
  Jeg synes også at regnvejrsbilleder er flotte. Men jeg har snart for mange billeder af den våde slags synes jeg :-)

  SvarSlet
 9. Puh ha synes også det er deprimerende med alt det regn og vand i bedene. Det til trods er det nogle utrolig flotte billeder du har taget, du må have et rigtig godt kamera og et godt øje for motivet :-)
  Mange hilsner Mette

  SvarSlet
 10. smukke smukke blomsterbilleder. Og i dette vejr gælder det jo om at se det positive, selvom det kan være svært :)

  SvarSlet
 11. @ Hanne; Du har ret - der er for mange regnbilleder!

  @ Anne-Mette; Tak - jeg har et spejlreflekskamera og er urtroligt glad for det - synes det tager nogle skønne billeder :-)

  Havehyrden; vi bliver nødt til at se det positive -eller bliver vi i dårligt humør og det gider jeg ikke her i den dejlige ferietid :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Nedklipning af katteurt

Katteurten Nepeta faassenii 'Six hills Giants' lever op til sit navn og jeg skal love for, at den er blevet stor - stor og smuk var den, da den stod med alle de smukke blå blomster i fuld flor. Og den har været så velbesøgt af de flittige brumbassser.

En ulempe ved den er dog, at den falder til siden og derved bliver lidt bar i midten. Derfor fylder den ret meget - jeg tror, at én plante har fyldt 1,5x1,5 m. Derfor har den også klemt nogle af de planter, som jeg har sat i bedet. Måske har jeg plantet for tæt, men så er planten for stor.
Så istedet har jeg midlertidigt sat en stump rionet op, så plantestilkene er blevet løftet fra jorden og der er givet plads til andre planter. Dette må blive min fremtidige løsning - dog med rionet hele vejen rundt om planten - da jeg gerne vil beholde katteurten i haven.

Da jeg så, at der var friske grønne skud i midten af planterne, så var jeg kvik med saksen - væk med de horisontale, halv visne og afblomstrede grene. Og tilbage stod friske b…