Gå videre til hovedindholdet

Regnvåde planter

En tur rundt i haven med kamera efter regnvejr giver nye oplevelser. Og selvom jeg er ved at være grundig træt af alt den regn, så udspiller der sig alligevel smukke scenarier i haven.


Lodden løvefod er altid smuk efter en regnbyge - regndråber ligger på bladene lang tid efter og funkler.


Store hosta-blade holder på vandet, som var den en dyb tallerken. Jeg har en anden blå-dugget hosta, hvor bladenes kanter vender nedad og vandet løber væk med det samme.


Regndråber hænger på undersiden af fingerbøl-blomsten, som trods det fugtige vejr har besøg af en svirreflue.


Hostablomster hvor regndråberne hænger i etager.


Flittiglisen er noget slukøret og tynget af det våde vejr. Men det vil jeg ikke være, trods det at jeg har ferie og har planer om, at terrasseprojektet skal færdiggøres og haven skal have en overhaling. Jeg håber stadig, at det kan lade sig gøre og krydser mange fingre for, at sommervejret snart vender tilbage.

Kommentarer

 1. Vi håber vel alle på lidt sommervejr igen, flotte billeder du har taget. :) go' weekend

  SvarSlet
 2. @ Tim; Ja det tror jeg, at vi alle gør - vi trænger. Også go' weekend til dig :-)

  SvarSlet
 3. Regnet har ju sina fördelar - men nu räcker det väl??? Här i sydvästra Skåne har vi fått tillräckligt för en tid.

  Vackra bilder på regnvåta växter!

  Kram Anna Vattenkanna

  SvarSlet
 4. @ Anna; Det har helt sikkert også regnet nok for en tid her i Nodsjælland - græsplænen sopper, når man går på den - øv, vi trænger til solskin og mere energi!

  SvarSlet
 5. Det var nogle rigtig flotte regnvåde billeder. Fint, at du kan få noget godt ud af det, for nu begynder det virkelig at blive for meget af det gode med al den regn ;-)

  SvarSlet
 6. Ja fine billeder, regn er smukt bagefter, men nu er det nok. Vi vil have solskin, SOLSKIN, SOLSKIN.
  Det hjalp sidste gang, at vi råbte i kor, skal vi prøve igen. :-)

  SvarSlet
 7. @ Ina; du har fuldstændig ret - haven og vi havegale er mættet af regn og trænger til solskin igen!

  @ Lisbeth; jeg er med i koret; vi vil ha' SOLSKIN, vi vil ha' SOLSKIN!

  SvarSlet
 8. Jeg er også med i koret: 'Vi vil have SOLSKIN, SOLSKIN, SOLSKIN'.
  Jeg synes også at regnvejrsbilleder er flotte. Men jeg har snart for mange billeder af den våde slags synes jeg :-)

  SvarSlet
 9. Puh ha synes også det er deprimerende med alt det regn og vand i bedene. Det til trods er det nogle utrolig flotte billeder du har taget, du må have et rigtig godt kamera og et godt øje for motivet :-)
  Mange hilsner Mette

  SvarSlet
 10. smukke smukke blomsterbilleder. Og i dette vejr gælder det jo om at se det positive, selvom det kan være svært :)

  SvarSlet
 11. @ Hanne; Du har ret - der er for mange regnbilleder!

  @ Anne-Mette; Tak - jeg har et spejlreflekskamera og er urtroligt glad for det - synes det tager nogle skønne billeder :-)

  Havehyrden; vi bliver nødt til at se det positive -eller bliver vi i dårligt humør og det gider jeg ikke her i den dejlige ferietid :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…