Gå videre til hovedindholdet

Morgen-tur

Den bedste vitamin-indsprøjtning jeg kan forestille mig, er en tur rundt i haven med et kamera i hånden på sådan en vidunderlig sommer-solskins lørdag morgen. Jeg skal åbne drivhuset og se hvordan planterne gror, men så et det tid til at gå rundt og tjekke at planterne i haven har det godt og se, om der er nye planter, som er sprunget ud.


Idag var de lyserøde høstanemoner sprunget ud. Og der er andre end mig, som holder af høstanemonerne, for jeg skal da lige love for, at svirrefluerne havde travlt i blomsterne!


Og så var der dukket en lille svamp op i græsplænen. Jeg tænker lidt, at det er et sjovt tidspunkt her i højsommeren! Men det må skyldes, at vi trods alt har haft det rimeligt fugtigt både i forhold til regnmængde og luftfugtigheden i den sidste stykke tid.


Men sådan en have-rundtur giver masser af nye opgaver at gå igang med. Én af opgaverne er at plante nogle af de frøsåede stauder fra 'børnehaven' ud i bedene - de er ved at være klar og det er jeg også :-)

Kommentarer

 1. Ja en morgentur rundt i haven en lørdag/søndag er bare skønt.Der sker så meget nyt hele tiden.
  Man bliver aldrig arbejdsløs i haven, det er dejligt...
  God weekend.

  SvarSlet
 2. @ Gitte; Der sker noget hele tiden i haven og jeg tror også, at man får øje på noget, som man ikke så igår :-)
  Du har fuldstændig ret i, at vi aldrig bliver arbejdsløse i haven - men det ville vi vel i grunden heller ikke synes om!

  SvarSlet
 3. Jeg har det som dig - det er vidunderligt at gå ud med kameraet om morgenen.
  Rigtig god arbejdslyst med børnehaven i dag:))

  SvarSlet
 4. Sikke en morgenfest i den fine høstanemone :-)
  Ha' en dejlig dag!

  SvarSlet
 5. @ Signe; ja der var gang i festen ;-)

  SvarSlet
 6. Jeg kan lige forestille mig hvor mange havenørder der traver rundt i den morgenfriske have med eller uden kamera, - og så igen til aftenrunden ;o)

  Jeg tog lige en runde med saksen og fik roserne shinet lidt op, - så blev det da gjort.
  Fortsat god dag til dig :o)

  SvarSlet
 7. Fnis, jeg forestiller mig en masse havenørder i pyjamas og housecoat, som drøner rundt med kameraer, Fru Friis :-D
  Men morgenbilleder fra en sommerhave er guf... Det er det eneste tidspunkt på året hvor det ærgrer mig at jeg er B-menneske. Men måske skulle jeg bare blive oppe :-)
  Min høstanemone er også på spring derude. De er så smukke.
  God have-weekend til dig :-)

  SvarSlet
 8. Dejlige billeder fra en dejlig morgentur.
  Og Hanne du har nok ret i, at der er en masse havenørder i pyjamas og housecoat med kameraer i haverne om morgenen :-) men jeg synes nu alligevel det er lidt for varmt for tiden med pyjamas.

  SvarSlet
 9. .......ja - morgenvandringen er den bedste på dagen - ungerne sover stadig, ja naboerne også, det eneste der rør sig er fuglene og især den badeglade solsort laver lidt morgenspetakel :0)

  Vil sende dig en kærlig tanke søde Susanne - når jeg i morgen tidlig igen lister rundt med morgen hår og julelys i øjnene:0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 10. Mon ikke det er en "skavank" alle os have mennesker har med at vi lige skal ud og se i haven..Jeg nyder det om morgenen men så sandelig også de skønne og sene aftener hvor man går en runde og ser hvad der er sket i løbet af dagen..Selvom man har været i haven om dagen :))
  God aften herfra..

  SvarSlet
 11. @ Fru Friis; Ja thi hi - er det den nye definition på en havenørd; går i morgen haven i det våde græs iført slipper, morgenkåbe og morgenhår med et kamera i hånden?

  Det lyder skønt, at du har fået roserne shinet op :-)

  @ Hanne; hvis du bare kan blive oppe, så er du da udpræget B-menneske!
  Du har ret - der er et helt særligt lys om morgenen, så billeder er guf :-)

  @ Lisbeth; Enig - to gange tøj er for varmt i denne tid :-)

  @ Dorthe; Sådan nogenlunde er scenen også sat her - bortset fra den badende solsort - det er magiske morgener :-)

  @ Karina; ja må indrømme, at jeg da også lige skal en tur rundt i haven for at se til 'besætningen' inden det bliver mørkt :-)

  SvarSlet
 12. Den med svampen - er god nok. Vi fandt i sidste uge en masse kantereller i skoven, som jeg skrev om på min blog.
  Man synes jo at det er den helt forkerte årstid..

  Mange hilsner
  Helena

  SvarSlet
 13. @ Helena; så må det være det fugtige vejr, der har sat gang i svampemyecelinet tidligere end sædvanligt!

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Nedklipning af katteurt

Katteurten Nepeta faassenii 'Six hills Giants' lever op til sit navn og jeg skal love for, at den er blevet stor - stor og smuk var den, da den stod med alle de smukke blå blomster i fuld flor. Og den har været så velbesøgt af de flittige brumbassser.

En ulempe ved den er dog, at den falder til siden og derved bliver lidt bar i midten. Derfor fylder den ret meget - jeg tror, at én plante har fyldt 1,5x1,5 m. Derfor har den også klemt nogle af de planter, som jeg har sat i bedet. Måske har jeg plantet for tæt, men så er planten for stor.
Så istedet har jeg midlertidigt sat en stump rionet op, så plantestilkene er blevet løftet fra jorden og der er givet plads til andre planter. Dette må blive min fremtidige løsning - dog med rionet hele vejen rundt om planten - da jeg gerne vil beholde katteurten i haven.

Da jeg så, at der var friske grønne skud i midten af planterne, så var jeg kvik med saksen - væk med de horisontale, halv visne og afblomstrede grene. Og tilbage stod friske b…