Gå videre til hovedindholdet

Morgen-tur

Den bedste vitamin-indsprøjtning jeg kan forestille mig, er en tur rundt i haven med et kamera i hånden på sådan en vidunderlig sommer-solskins lørdag morgen. Jeg skal åbne drivhuset og se hvordan planterne gror, men så et det tid til at gå rundt og tjekke at planterne i haven har det godt og se, om der er nye planter, som er sprunget ud.


Idag var de lyserøde høstanemoner sprunget ud. Og der er andre end mig, som holder af høstanemonerne, for jeg skal da lige love for, at svirrefluerne havde travlt i blomsterne!


Og så var der dukket en lille svamp op i græsplænen. Jeg tænker lidt, at det er et sjovt tidspunkt her i højsommeren! Men det må skyldes, at vi trods alt har haft det rimeligt fugtigt både i forhold til regnmængde og luftfugtigheden i den sidste stykke tid.


Men sådan en have-rundtur giver masser af nye opgaver at gå igang med. Én af opgaverne er at plante nogle af de frøsåede stauder fra 'børnehaven' ud i bedene - de er ved at være klar og det er jeg også :-)

Kommentarer

 1. Ja en morgentur rundt i haven en lørdag/søndag er bare skønt.Der sker så meget nyt hele tiden.
  Man bliver aldrig arbejdsløs i haven, det er dejligt...
  God weekend.

  SvarSlet
 2. @ Gitte; Der sker noget hele tiden i haven og jeg tror også, at man får øje på noget, som man ikke så igår :-)
  Du har fuldstændig ret i, at vi aldrig bliver arbejdsløse i haven - men det ville vi vel i grunden heller ikke synes om!

  SvarSlet
 3. Jeg har det som dig - det er vidunderligt at gå ud med kameraet om morgenen.
  Rigtig god arbejdslyst med børnehaven i dag:))

  SvarSlet
 4. Sikke en morgenfest i den fine høstanemone :-)
  Ha' en dejlig dag!

  SvarSlet
 5. @ Signe; ja der var gang i festen ;-)

  SvarSlet
 6. Jeg kan lige forestille mig hvor mange havenørder der traver rundt i den morgenfriske have med eller uden kamera, - og så igen til aftenrunden ;o)

  Jeg tog lige en runde med saksen og fik roserne shinet lidt op, - så blev det da gjort.
  Fortsat god dag til dig :o)

  SvarSlet
 7. Fnis, jeg forestiller mig en masse havenørder i pyjamas og housecoat, som drøner rundt med kameraer, Fru Friis :-D
  Men morgenbilleder fra en sommerhave er guf... Det er det eneste tidspunkt på året hvor det ærgrer mig at jeg er B-menneske. Men måske skulle jeg bare blive oppe :-)
  Min høstanemone er også på spring derude. De er så smukke.
  God have-weekend til dig :-)

  SvarSlet
 8. Dejlige billeder fra en dejlig morgentur.
  Og Hanne du har nok ret i, at der er en masse havenørder i pyjamas og housecoat med kameraer i haverne om morgenen :-) men jeg synes nu alligevel det er lidt for varmt for tiden med pyjamas.

  SvarSlet
 9. .......ja - morgenvandringen er den bedste på dagen - ungerne sover stadig, ja naboerne også, det eneste der rør sig er fuglene og især den badeglade solsort laver lidt morgenspetakel :0)

  Vil sende dig en kærlig tanke søde Susanne - når jeg i morgen tidlig igen lister rundt med morgen hår og julelys i øjnene:0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 10. Mon ikke det er en "skavank" alle os have mennesker har med at vi lige skal ud og se i haven..Jeg nyder det om morgenen men så sandelig også de skønne og sene aftener hvor man går en runde og ser hvad der er sket i løbet af dagen..Selvom man har været i haven om dagen :))
  God aften herfra..

  SvarSlet
 11. @ Fru Friis; Ja thi hi - er det den nye definition på en havenørd; går i morgen haven i det våde græs iført slipper, morgenkåbe og morgenhår med et kamera i hånden?

  Det lyder skønt, at du har fået roserne shinet op :-)

  @ Hanne; hvis du bare kan blive oppe, så er du da udpræget B-menneske!
  Du har ret - der er et helt særligt lys om morgenen, så billeder er guf :-)

  @ Lisbeth; Enig - to gange tøj er for varmt i denne tid :-)

  @ Dorthe; Sådan nogenlunde er scenen også sat her - bortset fra den badende solsort - det er magiske morgener :-)

  @ Karina; ja må indrømme, at jeg da også lige skal en tur rundt i haven for at se til 'besætningen' inden det bliver mørkt :-)

  SvarSlet
 12. Den med svampen - er god nok. Vi fandt i sidste uge en masse kantereller i skoven, som jeg skrev om på min blog.
  Man synes jo at det er den helt forkerte årstid..

  Mange hilsner
  Helena

  SvarSlet
 13. @ Helena; så må det være det fugtige vejr, der har sat gang i svampemyecelinet tidligere end sædvanligt!

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Det var så præriebedet

Eftermiddagens projekt har været tilplantning af præriebedet. Poul Pedersen fra Overdam Planteskole har hjulpet mig med at lave en plan over bedet samt en beregning af, hvor mange planter jeg havde behov for.

Det er første gang ever, at jeg køber planter til et helt bed på én gang, så det har været rigtig dejligt, at han ville hjælpe mig med at lave en plan og få overblikket. Men samtidig er det også lidt overvældende, at købe 54 planter på én gang på trods af, at det er fødselsdagspenge, som jeg har sparet sammen i nogle år.
Bedet er ikke helt så kantet, som skitseret på tegningen - ca. 6 x 4 x 3 m - men det er jo også kun et forslag at gå ud fra. En rigtig brugbar én af slagsen.

Men da det er første gang, at jeg skulle tilplante så stort et bed, måtte jeg have bambuspindende frem for at afmærke målene. Det gav mig et godt overblik, men planteplanen blev ikke helt holdt alligevel.

I bedet har jeg plantet;
1 = 3 rishirse (Panicum virgatum 'Northwind')
2 = 11 purpursolhat (7 E…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…