Gå videre til hovedindholdet

Havemandens kringle-eventyr

Jeg holder meget af at se udsendelser med vores alles havemand Søren Ryge. Godt nok er mange af hans seneste udsendelser ikke have-relaterede, men han finder mange særlige - på den gode måde - mennesker, som har en historie at  fortælle. Og Søren har en let og ligetil måde, at få udsendelsens hovedperson til at fortælle. Og det med respekt for det enkelte menneske.

For nylig så jeg udsendelsen med Anne Margrethe og 'den mest vidunderlige kringle som verden har set (og smagt)'. Søren omtalte kringlen i så rosende vendinger, at den måtte jeg prøve.


Kringlen havde vi med på besøg i går hos gode venner, som var i sommerhus. Og alle var enige om, at det var en supergod kringle og selv den mindste krumme blev spist - mums. Den tåler absolut en gentagelse.


Udsendelsen kan du finde her og kan down-loades derfra - den er værd at bruge lidt tid på. Og opskriften og Søren Ryges fortælling om Anne Margrethe og kringlen kan du se her - en herlig historie, som man kun kan blive glad af at læse :-)

Kommentarer

  1. Den kringle tror jeg bliver serveret mange steder efter den udsendelse :-)
    Vi fik den i sidste uge hos min svigermor.. Den ER også god!

    SvarSlet
  2. @ Helana; det tror jeg, at du har ret i - men den kan også tåle at blive bagt og smagt mange gange :-)

    SvarSlet
  3. Uhm en lækker kringle. Mon ikke jeg skal prøve den på fredag når min søn har fødselsdag, det tror jeg vil imponere min mor. Lækker ser den ud..
    Mange hilsner Mette

    SvarSlet
  4. @ Mette; Det vil du ikke fortryde - husk at bage rigeligt :-)

    SvarSlet
  5. Ha ha ja den kringle kommer vidt omkring. ;-D
    Min mand har nu bagt den flere gange, og den smager bare SÅ godt. Den er nu prøvet med flere slags remonce, og den smager bare godt uanset hvad. (Marzipan, med margarine og sukker kan også anbefales)
    Sommerhilsner fra Marianne i Hvam.

    Ps. Har i set vejrudsigten de nærmeste dage? Det tegner til at vi måske kunne tænkes at få lidt sommer sidst på ugen :-D Yeee haa....

    SvarSlet
  6. Jeg vidste hvad du mente, lige da jeg så din overskrift :-D Så mig gjorde udsendelsen også indtryk på.
    Jeg sad også og savlede da jeg så den, og grinede højt, da Søren Ryge fortalte hvor mange stykker kringle han havde spist, første gang han havde smagt den. Min datter (22 år) kom ind for at høre hvad jeg grinede sådan af, og jeg tror at hun tænkte, at nu var jeg da vist blevet gammel, når jeg kunne sidde og grine af sådan noget i et Søren Ryge program :-D

    SvarSlet
  7. @ Marianne; Thi hi, vi har også allerede halt om, at vi skal prøve med andre remoncer - for den skal bare bages igen :-)

    Har set vejrudsigten og det lyder jo forjættende de næste dage, men tor vi tro det - uh hvor jeg håber :-)

    @ Hanne; det kan da vist kaldes en rammende overskrift så ;-)

    Ja, det var en sjov udseendelse og artiklen er lige så sjov - den grinte vi også højt af :-) Og vi er nok ved at blive lidt gamle, når vi kan se det sjove i en mand der spiser kringle ;-)

    SvarSlet
  8. hihihi den udsendelse så jeg. Var det ikke den hvor fruen bruger 250g margarine til dejen. Det var det der optog mig mest. Det er godt nok meget, selvom den sikkert smager rigtig godt:)

    SvarSlet
  9. @ Havehyrde; du har fuldstændig ret og kagen er også fed - men den smager herligt. Én sjælden gang imellem er det vel ok?

    SvarSlet
  10. hej Susanne
    Så godt udsendelsen. Tak for dit link. Den skal prøves når vi er tilbage fra ferie.
    Jeg er dog ikke vil med margarine. Men det kan jo nok erstattes af Lurpak. (favoritmærket).

    tak for besøg.
    Jeg vil sætte dig på min blogroll håber det er OK?

    knus fra
    Eva
    evigglade.blogspot.com

    SvarSlet
  11. Jeg så ikke udsendelsen da vi ikke var hjemme men er også glad for Søren Ryges programmer så vil da lige tjekke dit link og se kringlen blive til :)
    Og det lyder jo til at den bare skal bages :))
    Mange hilsener Karina

    SvarSlet
  12. @ Eva; her har vi også talt om, om margarinen kunne udskiftes med smør. - det lyder også lidt mere tiltalende for os :-)

    Det vil være dejligt, hvis du sætter mig på din blogroll - jeg har dig allerede på min :-)

    @ Karina; Det er en underholdende udsendelse, som jeg sagten kan tåle at se igen - så god fornøjelse :-) Og du har ret - den må bare bages :-)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.






En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Svampe

Disse to forskellige svampe var at finde i græsplænen idag. Den hvide fandt jeg ikke mindre end ni af ialt. Ingen af os har viden om svampe, men kunne denne spises, så var der masser af føde i den, for de var store og tunge. Under den runde hat var der en hvid "hinde", som dog ikke var hel og derfor kunne lamellerne. Stokken var tyk og virkede massiv og sluttede af i en rund rod, hvorfor den var let at vælte.

Den naturbrune svamp med en blå ring i hatten var heldigvis ensom - den ser nemlig giftig ud. Læg mærke til edderkoppen på svampen - den ser ikke samme signal som jeg! Under den flade hat var der lameller og en meget tynd stok og da jeg ville vælte svampe gik hatten i stykker.

Alle ti svampe er fjernet fra græsplænen og smidt i skraldespanden. Vi skal have fødselsdagsgæster imorgen og deriblandt to mindre børn - vi tager ingen unødige risici med evt. giftige svampe her!