Gå videre til hovedindholdet

Havemandens kringle-eventyr

Jeg holder meget af at se udsendelser med vores alles havemand Søren Ryge. Godt nok er mange af hans seneste udsendelser ikke have-relaterede, men han finder mange særlige - på den gode måde - mennesker, som har en historie at  fortælle. Og Søren har en let og ligetil måde, at få udsendelsens hovedperson til at fortælle. Og det med respekt for det enkelte menneske.

For nylig så jeg udsendelsen med Anne Margrethe og 'den mest vidunderlige kringle som verden har set (og smagt)'. Søren omtalte kringlen i så rosende vendinger, at den måtte jeg prøve.


Kringlen havde vi med på besøg i går hos gode venner, som var i sommerhus. Og alle var enige om, at det var en supergod kringle og selv den mindste krumme blev spist - mums. Den tåler absolut en gentagelse.


Udsendelsen kan du finde her og kan down-loades derfra - den er værd at bruge lidt tid på. Og opskriften og Søren Ryges fortælling om Anne Margrethe og kringlen kan du se her - en herlig historie, som man kun kan blive glad af at læse :-)

Kommentarer

 1. Den kringle tror jeg bliver serveret mange steder efter den udsendelse :-)
  Vi fik den i sidste uge hos min svigermor.. Den ER også god!

  SvarSlet
 2. @ Helana; det tror jeg, at du har ret i - men den kan også tåle at blive bagt og smagt mange gange :-)

  SvarSlet
 3. Uhm en lækker kringle. Mon ikke jeg skal prøve den på fredag når min søn har fødselsdag, det tror jeg vil imponere min mor. Lækker ser den ud..
  Mange hilsner Mette

  SvarSlet
 4. @ Mette; Det vil du ikke fortryde - husk at bage rigeligt :-)

  SvarSlet
 5. Ha ha ja den kringle kommer vidt omkring. ;-D
  Min mand har nu bagt den flere gange, og den smager bare SÅ godt. Den er nu prøvet med flere slags remonce, og den smager bare godt uanset hvad. (Marzipan, med margarine og sukker kan også anbefales)
  Sommerhilsner fra Marianne i Hvam.

  Ps. Har i set vejrudsigten de nærmeste dage? Det tegner til at vi måske kunne tænkes at få lidt sommer sidst på ugen :-D Yeee haa....

  SvarSlet
 6. Jeg vidste hvad du mente, lige da jeg så din overskrift :-D Så mig gjorde udsendelsen også indtryk på.
  Jeg sad også og savlede da jeg så den, og grinede højt, da Søren Ryge fortalte hvor mange stykker kringle han havde spist, første gang han havde smagt den. Min datter (22 år) kom ind for at høre hvad jeg grinede sådan af, og jeg tror at hun tænkte, at nu var jeg da vist blevet gammel, når jeg kunne sidde og grine af sådan noget i et Søren Ryge program :-D

  SvarSlet
 7. @ Marianne; Thi hi, vi har også allerede halt om, at vi skal prøve med andre remoncer - for den skal bare bages igen :-)

  Har set vejrudsigten og det lyder jo forjættende de næste dage, men tor vi tro det - uh hvor jeg håber :-)

  @ Hanne; det kan da vist kaldes en rammende overskrift så ;-)

  Ja, det var en sjov udseendelse og artiklen er lige så sjov - den grinte vi også højt af :-) Og vi er nok ved at blive lidt gamle, når vi kan se det sjove i en mand der spiser kringle ;-)

  SvarSlet
 8. hihihi den udsendelse så jeg. Var det ikke den hvor fruen bruger 250g margarine til dejen. Det var det der optog mig mest. Det er godt nok meget, selvom den sikkert smager rigtig godt:)

  SvarSlet
 9. @ Havehyrde; du har fuldstændig ret og kagen er også fed - men den smager herligt. Én sjælden gang imellem er det vel ok?

  SvarSlet
 10. hej Susanne
  Så godt udsendelsen. Tak for dit link. Den skal prøves når vi er tilbage fra ferie.
  Jeg er dog ikke vil med margarine. Men det kan jo nok erstattes af Lurpak. (favoritmærket).

  tak for besøg.
  Jeg vil sætte dig på min blogroll håber det er OK?

  knus fra
  Eva
  evigglade.blogspot.com

  SvarSlet
 11. Jeg så ikke udsendelsen da vi ikke var hjemme men er også glad for Søren Ryges programmer så vil da lige tjekke dit link og se kringlen blive til :)
  Og det lyder jo til at den bare skal bages :))
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet
 12. @ Eva; her har vi også talt om, om margarinen kunne udskiftes med smør. - det lyder også lidt mere tiltalende for os :-)

  Det vil være dejligt, hvis du sætter mig på din blogroll - jeg har dig allerede på min :-)

  @ Karina; Det er en underholdende udsendelse, som jeg sagten kan tåle at se igen - så god fornøjelse :-) Og du har ret - den må bare bages :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Nedklipning af katteurt

Katteurten Nepeta faassenii 'Six hills Giants' lever op til sit navn og jeg skal love for, at den er blevet stor - stor og smuk var den, da den stod med alle de smukke blå blomster i fuld flor. Og den har været så velbesøgt af de flittige brumbassser.

En ulempe ved den er dog, at den falder til siden og derved bliver lidt bar i midten. Derfor fylder den ret meget - jeg tror, at én plante har fyldt 1,5x1,5 m. Derfor har den også klemt nogle af de planter, som jeg har sat i bedet. Måske har jeg plantet for tæt, men så er planten for stor.
Så istedet har jeg midlertidigt sat en stump rionet op, så plantestilkene er blevet løftet fra jorden og der er givet plads til andre planter. Dette må blive min fremtidige løsning - dog med rionet hele vejen rundt om planten - da jeg gerne vil beholde katteurten i haven.

Da jeg så, at der var friske grønne skud i midten af planterne, så var jeg kvik med saksen - væk med de horisontale, halv visne og afblomstrede grene. Og tilbage stod friske b…