Gå videre til hovedindholdet

Pebermynte-iste

På sådan en dejlig varm sommer dag, er det dejligt forfriskende med et glas iskoldt hjemmelavet iste. Og så brugte jeg ovenikøbet en af havens krydderurter, så det var da helt i top at få en meget velsmagende drik. Derfor vil jeg gerne dele opskriften med jer.


Hjemmelavet pebermynte-iste
4-5 stilke pebermynte
Grøn te (jeg havde kun en grøn te med ingefær og citron, så brug hvad du synes passer til mynten)
1 liter kogende vand
1 citron
Sukker eller kunstigt sødemiddel, som  kan tåle opvarmning

Stød pebermyntebladene i en morter og læg dem i en kande, som kan tåle kogende vand. Hæld kogende vand på bladene. Bland sukker eller kunstigt sødestof i vandet. Pres saften af citronen ned i kanden og lad te-posen med den grønne te trække i blandingen - gerne én time.


Hæld teen over isterninger og servér den iskoldt med et par mynteblade, som pynt. Hvis du har mere tilbage kan du sætte kanden i køleskabet og drikke af det senere.  Rigtig god fornøjelse :-)

Kommentarer

 1. Det lyder som en herlig drik. Jeg har mange mynter, så jeg takker for opskriften. Den ser meget ligetil ud.

  SvarSlet
 2. Lige den opskrift bruger jeg også. Det er efter min mening den allerbedste isthe.
  Jeg tror aldrig, jeg har hørt edderkoppen spinde, men jeg holder også meget af at sidde og kigge på den. Det er dybt fascinerende.

  Og, så bliver din terrasse da i øvrigt bare pænere og pænere og temmelig mondæn. Måske skulle du gemme noget af mynten til en mojito - og nyde den i sofaen, mens grillen varmer op :-)

  Solskinshilsen
  Birgitte

  SvarSlet
 3. Det lyder da rigtig lækkert, den må prøves... :o)

  SvarSlet
 4. Hej Ina
  Opskriften er ganske lige til. Jeg har også en appelsinmynte, som jeg skal prøve at lave en iste af.
  Sønnen har drukket to store glas idag og bad om én mere her til aften - så smager det godt :-)

  Hej Birgitte
  Ja, vi er så glad for terrassen. Mojito i sofaen mens grillen og solen varmer - det er da en skærsommeraften-drøm :-)

  SvarSlet
 5. Hej Fru Friis
  Den er rigtig lækker og læskende i varmen. God "appetit" for hvordan siger man god .... til tørsten?

  SvarSlet
 6. Det lyder bare lækkert, så det skal jeg da også prøve imorgen :-)
  Tak for opskriften.

  SvarSlet
 7. Det må prøves, det lyder i hvert fald godt, jeg har også forskellige slags mynte i haven.
  Kan man evt. søde med honning? Jeg laver te af hyldeblomst sødet med honning, det smager også godt.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
 8. Det var den! Jeg har gået som en gal og spekuleret over, hvad det var for en krydderurt jeg manglede. Det er selvfølgelig pebermynten.

  Tak for hjælpen:-)

  Ha' en dejlig dag i haven.

  SvarSlet
 9. Tak for opskriften - har netop købt mig fattig i forskellige mynter, så nu skal der laves the!

  SvarSlet
 10. Det lyder da fantastisk og må afprøves :¨)

  SvarSlet
 11. Hej Hanne
  Håber det smagte dig :-)

  Hej Lisbeth
  Jeg tror helt sikkert, at isteen kan sødes med honning :-)

  Hej Madam Bæk
  Det var da rigtig meget så lidt :-)

  Hej Anette
  Åh, mon du deler nogle af dine erfaringer ex. med jordbærmynten? Det lyder nemlig skønt med en jorbær-iste overhældt frosne jordbær istedet for isterninger :-)

  Hej Mette
  Det er fantastisk - god fornøjelse :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Nedklipning af katteurt

Katteurten Nepeta faassenii 'Six hills Giants' lever op til sit navn og jeg skal love for, at den er blevet stor - stor og smuk var den, da den stod med alle de smukke blå blomster i fuld flor. Og den har været så velbesøgt af de flittige brumbassser.

En ulempe ved den er dog, at den falder til siden og derved bliver lidt bar i midten. Derfor fylder den ret meget - jeg tror, at én plante har fyldt 1,5x1,5 m. Derfor har den også klemt nogle af de planter, som jeg har sat i bedet. Måske har jeg plantet for tæt, men så er planten for stor.
Så istedet har jeg midlertidigt sat en stump rionet op, så plantestilkene er blevet løftet fra jorden og der er givet plads til andre planter. Dette må blive min fremtidige løsning - dog med rionet hele vejen rundt om planten - da jeg gerne vil beholde katteurten i haven.

Da jeg så, at der var friske grønne skud i midten af planterne, så var jeg kvik med saksen - væk med de horisontale, halv visne og afblomstrede grene. Og tilbage stod friske b…