Gå videre til hovedindholdet

Pebermynte-iste

På sådan en dejlig varm sommer dag, er det dejligt forfriskende med et glas iskoldt hjemmelavet iste. Og så brugte jeg ovenikøbet en af havens krydderurter, så det var da helt i top at få en meget velsmagende drik. Derfor vil jeg gerne dele opskriften med jer.


Hjemmelavet pebermynte-iste
4-5 stilke pebermynte
Grøn te (jeg havde kun en grøn te med ingefær og citron, så brug hvad du synes passer til mynten)
1 liter kogende vand
1 citron
Sukker eller kunstigt sødemiddel, som  kan tåle opvarmning

Stød pebermyntebladene i en morter og læg dem i en kande, som kan tåle kogende vand. Hæld kogende vand på bladene. Bland sukker eller kunstigt sødestof i vandet. Pres saften af citronen ned i kanden og lad te-posen med den grønne te trække i blandingen - gerne én time.


Hæld teen over isterninger og servér den iskoldt med et par mynteblade, som pynt. Hvis du har mere tilbage kan du sætte kanden i køleskabet og drikke af det senere.  Rigtig god fornøjelse :-)

Kommentarer

 1. Det lyder som en herlig drik. Jeg har mange mynter, så jeg takker for opskriften. Den ser meget ligetil ud.

  SvarSlet
 2. Lige den opskrift bruger jeg også. Det er efter min mening den allerbedste isthe.
  Jeg tror aldrig, jeg har hørt edderkoppen spinde, men jeg holder også meget af at sidde og kigge på den. Det er dybt fascinerende.

  Og, så bliver din terrasse da i øvrigt bare pænere og pænere og temmelig mondæn. Måske skulle du gemme noget af mynten til en mojito - og nyde den i sofaen, mens grillen varmer op :-)

  Solskinshilsen
  Birgitte

  SvarSlet
 3. Det lyder da rigtig lækkert, den må prøves... :o)

  SvarSlet
 4. Hej Ina
  Opskriften er ganske lige til. Jeg har også en appelsinmynte, som jeg skal prøve at lave en iste af.
  Sønnen har drukket to store glas idag og bad om én mere her til aften - så smager det godt :-)

  Hej Birgitte
  Ja, vi er så glad for terrassen. Mojito i sofaen mens grillen og solen varmer - det er da en skærsommeraften-drøm :-)

  SvarSlet
 5. Hej Fru Friis
  Den er rigtig lækker og læskende i varmen. God "appetit" for hvordan siger man god .... til tørsten?

  SvarSlet
 6. Det lyder bare lækkert, så det skal jeg da også prøve imorgen :-)
  Tak for opskriften.

  SvarSlet
 7. Det må prøves, det lyder i hvert fald godt, jeg har også forskellige slags mynte i haven.
  Kan man evt. søde med honning? Jeg laver te af hyldeblomst sødet med honning, det smager også godt.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
 8. Det var den! Jeg har gået som en gal og spekuleret over, hvad det var for en krydderurt jeg manglede. Det er selvfølgelig pebermynten.

  Tak for hjælpen:-)

  Ha' en dejlig dag i haven.

  SvarSlet
 9. Tak for opskriften - har netop købt mig fattig i forskellige mynter, så nu skal der laves the!

  SvarSlet
 10. Det lyder da fantastisk og må afprøves :¨)

  SvarSlet
 11. Hej Hanne
  Håber det smagte dig :-)

  Hej Lisbeth
  Jeg tror helt sikkert, at isteen kan sødes med honning :-)

  Hej Madam Bæk
  Det var da rigtig meget så lidt :-)

  Hej Anette
  Åh, mon du deler nogle af dine erfaringer ex. med jordbærmynten? Det lyder nemlig skønt med en jorbær-iste overhældt frosne jordbær istedet for isterninger :-)

  Hej Mette
  Det er fantastisk - god fornøjelse :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …