Gå videre til hovedindholdet

Dagliljer

Så sprang dagliljerne ud. De har stået med knopper nogle dage, men idag skulle det så ske. Jeg er ret fascineret af dagliljerne, idet deres blomster kun holder én dag - deraf navnet selvfølgelig! Og så står der bare en ny på spring dagen efter. Og der er rigtig mange knopper, som venter på at få lov til at springe ud, så der er blomster til mange dage endnu.

Har set bloggen igennem for indlæg og kan se, at denne daglilje stod i fuldt flor sidst i juni, så den må være tidligt på færde i år (ellers var den sen sidste år!)


I samme indlæg 'truede' jeg med, at jeg skulle have fat i flere dagliljer. Jeg har fået endnu én, men den står stadig i potte og venter på, at finde den helt rigtige plads. Og blomsterknopper er der ikke at se, så det bliver spændende, hvornår den giver sig til at blomstre - men senere end den ihvertfald!

Kommentarer

 1. Dejligt med nogle flere daglilje elskere. Skøn gul sag. Så ren og fin.
  Jeg har 4 slags men der vil komme flere til....

  SvarSlet
 2. Ja dagliljer er dejlige :-) Min gule står også med blomster. Jeg har 3 slags, men der findes rigtig mange forskellige.

  SvarSlet
 3. Hej Vibe
  Har vi først fået smag for dagliljer, så skal der flere til :-)

  Hej Vivik
  Der findes et utal af forskellige i mange forskellige farver - ren 'bolschjebutik' :-)

  SvarSlet
 4. Mine 3 forskellige tidlige dagliljer er også sprunget ud nu. Alle nogen jeg har fået fra venners hver.Det gode ved daglilje "slægten" er, at der er så mange forskellige udspringstidspunkter, så man kan have dagliljer fra først i juni og til langt ind i august hvis man er opmærksom på det når man køber ind.
  Jeg glæder mig til at vise jer "min samling" hen over sommeren.
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 5. Hej Berit
  Jeg vil glæde mig til at se og blive inspireret til nyindkøb (over tid) af dagliljer :-)

  Nu du siger dagliljer fra venner, så kommer jeg i tanken om, jeg har har nogle stående bag nogle høje stauder, som jeg aldrig når at se - dem må jeg da have frem i lyset! Tak :-)

  SvarSlet
 6. Flotte billeder :-)
  Jeg elsker også dagliljer, og jeg kan faktisk ikke huske hvor mange jeg har, men nok omkring 15 forskellige. I skal nok få lov at se billeder, når de begynder at springe ud :-)
  Jeg har stadig også kun den tidlige gule i blomst. Men jeg har knopper i 2 andre.
  Et godt råd som jeg har læst på et amerikansk daglilje-forum er at vande dagliljerne nogle gange her i forsommeren. Det skulle få dem til at blomstre bedre. De siger faktisk at man skal vande løs indtil de giver sig til at blomstre, men så meget vand tør jeg nu ikke give mine :-)
  Er det ikke herligt at man kan blive så inspireret her på bloggene... jeg mener, så du kom i tanke om din gemte daglilje. Jeg læser også tit et og andet som pludselig, gør at man kommer i tanke om noget i sin egen have. Det er en herlig verden, denne blogverden :-)

  SvarSlet
 7. Hej Hanne
  Mht. vanding så ville dagliljerne sikkert have haft rigtig god gavn af det her i foråret, hvor det var så tørt.

  Det er en superdejlig have-blogverden, hvor vi kan dele erfaringer og blive inspireret. Jeg er helt afhængig :-)

  Jeg glæder mig allerede til at se dine dagliljer :-)

  SvarSlet
 8. Dejlige dagliljer - mine gule blomstrer også nu. Senere kommer de orange. Jeg vil gerne have nogle lyserøde til et andet bed.... må på jagt!

  SvarSlet
 9. Jeg har ikke nået at få indfør dagliljer i min have endnu - men det kan der da slet ikke være tvivl om, at jeg skal have gjort :-)

  SvarSlet
 10. Hej Anette
  Uh ja, dagliljer kan vi heller ikke få for mange af - god jagt :-)

  Hej Signe
  Du skal vist også på jagt - dagliljer må du bestemt have i haven :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Nedklipning af katteurt

Katteurten Nepeta faassenii 'Six hills Giants' lever op til sit navn og jeg skal love for, at den er blevet stor - stor og smuk var den, da den stod med alle de smukke blå blomster i fuld flor. Og den har været så velbesøgt af de flittige brumbassser.

En ulempe ved den er dog, at den falder til siden og derved bliver lidt bar i midten. Derfor fylder den ret meget - jeg tror, at én plante har fyldt 1,5x1,5 m. Derfor har den også klemt nogle af de planter, som jeg har sat i bedet. Måske har jeg plantet for tæt, men så er planten for stor.
Så istedet har jeg midlertidigt sat en stump rionet op, så plantestilkene er blevet løftet fra jorden og der er givet plads til andre planter. Dette må blive min fremtidige løsning - dog med rionet hele vejen rundt om planten - da jeg gerne vil beholde katteurten i haven.

Da jeg så, at der var friske grønne skud i midten af planterne, så var jeg kvik med saksen - væk med de horisontale, halv visne og afblomstrede grene. Og tilbage stod friske b…