Gå videre til hovedindholdet

Dagliljer

Så sprang dagliljerne ud. De har stået med knopper nogle dage, men idag skulle det så ske. Jeg er ret fascineret af dagliljerne, idet deres blomster kun holder én dag - deraf navnet selvfølgelig! Og så står der bare en ny på spring dagen efter. Og der er rigtig mange knopper, som venter på at få lov til at springe ud, så der er blomster til mange dage endnu.

Har set bloggen igennem for indlæg og kan se, at denne daglilje stod i fuldt flor sidst i juni, så den må være tidligt på færde i år (ellers var den sen sidste år!)


I samme indlæg 'truede' jeg med, at jeg skulle have fat i flere dagliljer. Jeg har fået endnu én, men den står stadig i potte og venter på, at finde den helt rigtige plads. Og blomsterknopper er der ikke at se, så det bliver spændende, hvornår den giver sig til at blomstre - men senere end den ihvertfald!

Kommentarer

 1. Dejligt med nogle flere daglilje elskere. Skøn gul sag. Så ren og fin.
  Jeg har 4 slags men der vil komme flere til....

  SvarSlet
 2. Ja dagliljer er dejlige :-) Min gule står også med blomster. Jeg har 3 slags, men der findes rigtig mange forskellige.

  SvarSlet
 3. Hej Vibe
  Har vi først fået smag for dagliljer, så skal der flere til :-)

  Hej Vivik
  Der findes et utal af forskellige i mange forskellige farver - ren 'bolschjebutik' :-)

  SvarSlet
 4. Mine 3 forskellige tidlige dagliljer er også sprunget ud nu. Alle nogen jeg har fået fra venners hver.Det gode ved daglilje "slægten" er, at der er så mange forskellige udspringstidspunkter, så man kan have dagliljer fra først i juni og til langt ind i august hvis man er opmærksom på det når man køber ind.
  Jeg glæder mig til at vise jer "min samling" hen over sommeren.
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 5. Hej Berit
  Jeg vil glæde mig til at se og blive inspireret til nyindkøb (over tid) af dagliljer :-)

  Nu du siger dagliljer fra venner, så kommer jeg i tanken om, jeg har har nogle stående bag nogle høje stauder, som jeg aldrig når at se - dem må jeg da have frem i lyset! Tak :-)

  SvarSlet
 6. Flotte billeder :-)
  Jeg elsker også dagliljer, og jeg kan faktisk ikke huske hvor mange jeg har, men nok omkring 15 forskellige. I skal nok få lov at se billeder, når de begynder at springe ud :-)
  Jeg har stadig også kun den tidlige gule i blomst. Men jeg har knopper i 2 andre.
  Et godt råd som jeg har læst på et amerikansk daglilje-forum er at vande dagliljerne nogle gange her i forsommeren. Det skulle få dem til at blomstre bedre. De siger faktisk at man skal vande løs indtil de giver sig til at blomstre, men så meget vand tør jeg nu ikke give mine :-)
  Er det ikke herligt at man kan blive så inspireret her på bloggene... jeg mener, så du kom i tanke om din gemte daglilje. Jeg læser også tit et og andet som pludselig, gør at man kommer i tanke om noget i sin egen have. Det er en herlig verden, denne blogverden :-)

  SvarSlet
 7. Hej Hanne
  Mht. vanding så ville dagliljerne sikkert have haft rigtig god gavn af det her i foråret, hvor det var så tørt.

  Det er en superdejlig have-blogverden, hvor vi kan dele erfaringer og blive inspireret. Jeg er helt afhængig :-)

  Jeg glæder mig allerede til at se dine dagliljer :-)

  SvarSlet
 8. Dejlige dagliljer - mine gule blomstrer også nu. Senere kommer de orange. Jeg vil gerne have nogle lyserøde til et andet bed.... må på jagt!

  SvarSlet
 9. Jeg har ikke nået at få indfør dagliljer i min have endnu - men det kan der da slet ikke være tvivl om, at jeg skal have gjort :-)

  SvarSlet
 10. Hej Anette
  Uh ja, dagliljer kan vi heller ikke få for mange af - god jagt :-)

  Hej Signe
  Du skal vist også på jagt - dagliljer må du bestemt have i haven :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …