Gå videre til hovedindholdet

Spansk scilla i kø

De spanske scilla'er står i kø for at vise sin blomsterrigdom - ja de står faktisk i én lang række langs dele af græsplænens kant. De har formeret sig ganske godt siden de blev plantet, så køen er blevet temmelig crowded. Det er derfor snart tid til at dele dem og finde egnede steder, hvor de kan få lov at vise der skønhed.


Og det er spanske skønheder og med sikkerhed ikke engelske skønheder - bluebells. Berit fra Irishaven har i to indlæg skrevet om scilla og givet en grundig forklaring på, hvad der er forskellen på bluebells og spanske scilla'er.

Blomsterstænglen med de små klokker er skønne, men de sorte toner, som de uudsprungne klokker har, synes jeg er helt fantastiske - måske fordi det giver planten lidt dramatik.


Alle mine spanske scilla'er værner jeg om, for det er løg, som jeg har fået fra min barndoms have. Løgene gravede vi op for otte år siden lige inden mine forældre flyttede fra gården. Derfor vil det også være rigtig dejligt, at få tyndet ud i 'køen', så de blå skønheder med historie kan findes flere steder i haven.

Kommentarer

 1. De er meget flotte og jeg kan også godt forstå du er særligt glad for dem ;)

  Jeg har selv kun én enkelt indtil videre. Jeg fandt den selvsået i græsplænen her i foråret og den står stadig i knop, men jeg slår græsset udenom og så skal den graves op og flyttes over i et bed når den er visnet ned. :)

  SvarSlet
 2. Smukke er de....og blomster med minder er bare noget af det bedste Susanne - i sær barndomsminder :0)

  SvarSlet
 3. Hvor er de fine. Og de bliver jo kun endnu finere, når de har en historie. Dejligt at de trives så godt :-)

  SvarSlet
 4. Hej JOC
  Ja, det er da med at passe på den, så den med tiden kan blive til flere :-)

  Hej Dorte
  Og det er dejlige barndomsminder :-)

  Hej Signe
  Det er skønt, at de trives, så jeg kan dele dem til andre steder :-)

  SvarSlet
 5. En vacker scilla synes jeg. Jeg liker så godt scilla av alle slag. Jeg kom tilbake fra en tur hjemme hos mine foreldre med masse scilla i påskes, de må nok snart settes.. Minner hjemmifra er det beste som finnes at ha :)

  SvarSlet
 6. Hvor er de flotte - dejligt at de også har en historie:)
  Ha´en god dag.
  /Hanne Bente

  SvarSlet
 7. Den gror 'vildt' hos mig, forstået på den måde at de var der da jeg overtog haven - og der er rigtigt mange. Ind i mellem kommer der også en hvid eller lyserød. De er yndige, også til at plukke ind af :O)

  SvarSlet
 8. Hej Mia
  Dejligt, at du også får scilla med minder :-)

  Hej Hanne Bente
  Ja det er meget flotte :-)

  Hej Susanne
  Min nabo har de hvide og de er rigtig yndige - måske jeg skulle se mig om efter nogle af dem til efteråret!

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …