Gå videre til hovedindholdet

Spansk scilla i kø

De spanske scilla'er står i kø for at vise sin blomsterrigdom - ja de står faktisk i én lang række langs dele af græsplænens kant. De har formeret sig ganske godt siden de blev plantet, så køen er blevet temmelig crowded. Det er derfor snart tid til at dele dem og finde egnede steder, hvor de kan få lov at vise der skønhed.


Og det er spanske skønheder og med sikkerhed ikke engelske skønheder - bluebells. Berit fra Irishaven har i to indlæg skrevet om scilla og givet en grundig forklaring på, hvad der er forskellen på bluebells og spanske scilla'er.

Blomsterstænglen med de små klokker er skønne, men de sorte toner, som de uudsprungne klokker har, synes jeg er helt fantastiske - måske fordi det giver planten lidt dramatik.


Alle mine spanske scilla'er værner jeg om, for det er løg, som jeg har fået fra min barndoms have. Løgene gravede vi op for otte år siden lige inden mine forældre flyttede fra gården. Derfor vil det også være rigtig dejligt, at få tyndet ud i 'køen', så de blå skønheder med historie kan findes flere steder i haven.

Kommentarer

 1. De er meget flotte og jeg kan også godt forstå du er særligt glad for dem ;)

  Jeg har selv kun én enkelt indtil videre. Jeg fandt den selvsået i græsplænen her i foråret og den står stadig i knop, men jeg slår græsset udenom og så skal den graves op og flyttes over i et bed når den er visnet ned. :)

  SvarSlet
 2. Smukke er de....og blomster med minder er bare noget af det bedste Susanne - i sær barndomsminder :0)

  SvarSlet
 3. Hvor er de fine. Og de bliver jo kun endnu finere, når de har en historie. Dejligt at de trives så godt :-)

  SvarSlet
 4. Hej JOC
  Ja, det er da med at passe på den, så den med tiden kan blive til flere :-)

  Hej Dorte
  Og det er dejlige barndomsminder :-)

  Hej Signe
  Det er skønt, at de trives, så jeg kan dele dem til andre steder :-)

  SvarSlet
 5. En vacker scilla synes jeg. Jeg liker så godt scilla av alle slag. Jeg kom tilbake fra en tur hjemme hos mine foreldre med masse scilla i påskes, de må nok snart settes.. Minner hjemmifra er det beste som finnes at ha :)

  SvarSlet
 6. Hvor er de flotte - dejligt at de også har en historie:)
  Ha´en god dag.
  /Hanne Bente

  SvarSlet
 7. Den gror 'vildt' hos mig, forstået på den måde at de var der da jeg overtog haven - og der er rigtigt mange. Ind i mellem kommer der også en hvid eller lyserød. De er yndige, også til at plukke ind af :O)

  SvarSlet
 8. Hej Mia
  Dejligt, at du også får scilla med minder :-)

  Hej Hanne Bente
  Ja det er meget flotte :-)

  Hej Susanne
  Min nabo har de hvide og de er rigtig yndige - måske jeg skulle se mig om efter nogle af dem til efteråret!

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Firkantede fastelavnsboller

På 'min' header står der, at bloggen mest handler om haven, men også lidt om alt det andet. Og 'det andet' er vi så kommet til i aften. Jeg har nemlig fået lyst til at dele min 'opskrift' på firkantede fastelavnsboller med jer.

Til gemalens fødselsdag købte vi et par fastelavnsboller med fløde hos bageren. Og jeg tænkte, at det måtte kunne gøres efter i eget køkken. Så igår købte jeg ind til eksperimentet. De blev faktisk rigtig gode og så var de helt friske og sprøde. Og det bedste af det hele er, at de er utrolig lette at lave.


Færdiglavede butterdejsplader fra supermarkedet halveres og bages i ovnen i 20 min. Hver firkant skæres i to halvdele.

Kagecreme røres med lidt sukker og vanille. Flødeskum blandes med cremen i forholdet 2:1 og en 'klat' lægges mellem de to lag butterdej.


Fastelavnsbollen pyntes med glasur.

Det er da nemt. Og på trods af at fastelavnsbollerne er firkantede, så smager de altså rigtig godt.

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…