Gå videre til hovedindholdet

Spansk scilla i kø

De spanske scilla'er står i kø for at vise sin blomsterrigdom - ja de står faktisk i én lang række langs dele af græsplænens kant. De har formeret sig ganske godt siden de blev plantet, så køen er blevet temmelig crowded. Det er derfor snart tid til at dele dem og finde egnede steder, hvor de kan få lov at vise der skønhed.


Og det er spanske skønheder og med sikkerhed ikke engelske skønheder - bluebells. Berit fra Irishaven har i to indlæg skrevet om scilla og givet en grundig forklaring på, hvad der er forskellen på bluebells og spanske scilla'er.

Blomsterstænglen med de små klokker er skønne, men de sorte toner, som de uudsprungne klokker har, synes jeg er helt fantastiske - måske fordi det giver planten lidt dramatik.


Alle mine spanske scilla'er værner jeg om, for det er løg, som jeg har fået fra min barndoms have. Løgene gravede vi op for otte år siden lige inden mine forældre flyttede fra gården. Derfor vil det også være rigtig dejligt, at få tyndet ud i 'køen', så de blå skønheder med historie kan findes flere steder i haven.

Kommentarer

 1. De er meget flotte og jeg kan også godt forstå du er særligt glad for dem ;)

  Jeg har selv kun én enkelt indtil videre. Jeg fandt den selvsået i græsplænen her i foråret og den står stadig i knop, men jeg slår græsset udenom og så skal den graves op og flyttes over i et bed når den er visnet ned. :)

  SvarSlet
 2. Smukke er de....og blomster med minder er bare noget af det bedste Susanne - i sær barndomsminder :0)

  SvarSlet
 3. Hvor er de fine. Og de bliver jo kun endnu finere, når de har en historie. Dejligt at de trives så godt :-)

  SvarSlet
 4. Hej JOC
  Ja, det er da med at passe på den, så den med tiden kan blive til flere :-)

  Hej Dorte
  Og det er dejlige barndomsminder :-)

  Hej Signe
  Det er skønt, at de trives, så jeg kan dele dem til andre steder :-)

  SvarSlet
 5. En vacker scilla synes jeg. Jeg liker så godt scilla av alle slag. Jeg kom tilbake fra en tur hjemme hos mine foreldre med masse scilla i påskes, de må nok snart settes.. Minner hjemmifra er det beste som finnes at ha :)

  SvarSlet
 6. Hvor er de flotte - dejligt at de også har en historie:)
  Ha´en god dag.
  /Hanne Bente

  SvarSlet
 7. Den gror 'vildt' hos mig, forstået på den måde at de var der da jeg overtog haven - og der er rigtigt mange. Ind i mellem kommer der også en hvid eller lyserød. De er yndige, også til at plukke ind af :O)

  SvarSlet
 8. Hej Mia
  Dejligt, at du også får scilla med minder :-)

  Hej Hanne Bente
  Ja det er meget flotte :-)

  Hej Susanne
  Min nabo har de hvide og de er rigtig yndige - måske jeg skulle se mig om efter nogle af dem til efteråret!

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…