Gå videre til hovedindholdet

Hosta-spir

Hosta er slow-starters i foråret og man skal derfor være varsom med lugejernet i de områder, hvor man ved, at de gror. Men hosta'erne er igang nu, så man kan se, hvor de er. De skyder op af jorden som spir og vil snart dække et fint område omkring sig. 


Der findes rigtig mange forskellige hosta'er til mange forskellige vokseforhold og i mange forskellige størrelser og farver. Jeg har fire forskellige hosta'er, men det er helt sikkert én af de stauder, som jeg med tiden skal have flere af. Det er primært bladene, som er det 'sjove' ved hosta'er og med deres forskellige farver, er det nemt at finde planter, som passer ind i forskellige bedes farver.


Enemærkets Hostahave har en meget stor samling af hosta'er og det er én af de stande, som jeg med sikkerhed skal besøge på Livstilsmessen i Ledreborg Slotspark og/eller på Garden Living Fair i Frederiksborg Slotshave i Hillerød.

Kommentarer

 1. Ja hostaerne er skønne planter :-) Har selv en del forskellige, men har desværre ikke styr på hvad de hedder.

  SvarSlet
 2. Hej Vivik
  Mine er også navnløse - godt vi ikke skal 'kalde på' dem ;-)

  SvarSlet
 3. Jeg tilslutter mig de navnløse. Har også 4-5 forskellige hostaer. De er rigtig gode til at dække for løgplanternes nedvisnende blade.
  Jeg har også tænkt mig, at tage på Ledreborg, men ved endnu ikke hvilken dag.

  SvarSlet
 4. Hej Ina
  Lige præcis - altså dække for løgplanterne.

  Mon ikke der er en del af havebloggerne, som skal på Ledreborg - måske vi ses? Jeg ved heller ikke, hvilken dag endnu!

  SvarSlet
 5. Hostaerne er rigtig skønne dekorative planter - har selv en del - men mine er også "navnløse":)
  /Hanne Bente

  SvarSlet
 6. Jeg har også en del hostaer og er helt vild med dem..Men det er rigtigt man skal passe på her i starten af året for de er som du skriver "slow starters" men kommer så sandelig efter det vil jeg mene senere på året :)
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet
 7. Dem har jeg også en del af, og har heller ikke navn på nogle af dem.
  Sidste år frøsåede jeg hosta. De er også kommet op, selv om de har stået i potter i drivhus i vinter, og ikke var så store. Det bliver spændende at hvordan de kommer til at se ud som fuldt udvoksede :O))

  SvarSlet
 8. Hej Hanne Bente
  Ja de er dekorative

  Hej Karina
  Ja de fylder hurtigt et ret stort areal :-)

  Hej Susanne
  Ja det bliver da spændende om de har krydset sig og er belvet til nye spændende hosta'er :-)

  Kære alle
  Hvor er det pudsigt, at alle der har kommenteret, ikke har navne på hosta'erne :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Rød havesyre

Hurra - Jeg opdagede igår, at planterne i haven begynder at røre på sig. Èn af de første jeg har fået øje på er rød havesyre, som står med små flotte blade. Havesyren står i staudebedet og har fået lov til at smide frø og nu kan jeg se, at den kommer flere steder i bedet, dog uden at den kommer over det hele som "ukrudt". I litteraturen skrives der, at det er en god idé, at fjerne blomsterne inden den sætter frø, idet planten kan være svær at fjerne fordi den har en dybtgående rod. Men indtil videre har jeg ikke haft problemer med, at den spreder sig for meget.

Havesyre findes også i en grøn variant med saftige, græsgrønne blade, men jeg er nu glad for den røde, som giver lidt mere kolorit på bedet. Planten kommer med blomstrerstilke med mange skiveformede rust-/gul-farvede blomster fra midsommer, men umiddelbart er det for mig at se ikke blomsterne, der er det attraktive ved denne urt. Blomsterstandene bliver op til 50-80 cm høje. Planten trives bedst i sol til halvskygge og…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…