Gå videre til hovedindholdet

Hosta-spir

Hosta er slow-starters i foråret og man skal derfor være varsom med lugejernet i de områder, hvor man ved, at de gror. Men hosta'erne er igang nu, så man kan se, hvor de er. De skyder op af jorden som spir og vil snart dække et fint område omkring sig. 


Der findes rigtig mange forskellige hosta'er til mange forskellige vokseforhold og i mange forskellige størrelser og farver. Jeg har fire forskellige hosta'er, men det er helt sikkert én af de stauder, som jeg med tiden skal have flere af. Det er primært bladene, som er det 'sjove' ved hosta'er og med deres forskellige farver, er det nemt at finde planter, som passer ind i forskellige bedes farver.


Enemærkets Hostahave har en meget stor samling af hosta'er og det er én af de stande, som jeg med sikkerhed skal besøge på Livstilsmessen i Ledreborg Slotspark og/eller på Garden Living Fair i Frederiksborg Slotshave i Hillerød.

Kommentarer

 1. Ja hostaerne er skønne planter :-) Har selv en del forskellige, men har desværre ikke styr på hvad de hedder.

  SvarSlet
 2. Hej Vivik
  Mine er også navnløse - godt vi ikke skal 'kalde på' dem ;-)

  SvarSlet
 3. Jeg tilslutter mig de navnløse. Har også 4-5 forskellige hostaer. De er rigtig gode til at dække for løgplanternes nedvisnende blade.
  Jeg har også tænkt mig, at tage på Ledreborg, men ved endnu ikke hvilken dag.

  SvarSlet
 4. Hej Ina
  Lige præcis - altså dække for løgplanterne.

  Mon ikke der er en del af havebloggerne, som skal på Ledreborg - måske vi ses? Jeg ved heller ikke, hvilken dag endnu!

  SvarSlet
 5. Hostaerne er rigtig skønne dekorative planter - har selv en del - men mine er også "navnløse":)
  /Hanne Bente

  SvarSlet
 6. Jeg har også en del hostaer og er helt vild med dem..Men det er rigtigt man skal passe på her i starten af året for de er som du skriver "slow starters" men kommer så sandelig efter det vil jeg mene senere på året :)
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet
 7. Dem har jeg også en del af, og har heller ikke navn på nogle af dem.
  Sidste år frøsåede jeg hosta. De er også kommet op, selv om de har stået i potter i drivhus i vinter, og ikke var så store. Det bliver spændende at hvordan de kommer til at se ud som fuldt udvoksede :O))

  SvarSlet
 8. Hej Hanne Bente
  Ja de er dekorative

  Hej Karina
  Ja de fylder hurtigt et ret stort areal :-)

  Hej Susanne
  Ja det bliver da spændende om de har krydset sig og er belvet til nye spændende hosta'er :-)

  Kære alle
  Hvor er det pudsigt, at alle der har kommenteret, ikke har navne på hosta'erne :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …