Gå videre til hovedindholdet

Y for yndige vibeæg

I efteråret lagde jeg vibeæg i et bed og de er nu begyndt at springe ud. Og jeg synes, at de er meget yndige med lilla tern - iøvrigt den eneste blomst med tern!

Der siger jeg Y for yndige vibeæg

Og de er kærkomne, men for mig også en lidt anderledes forårsblomst. Men yndige er de, som de står der med deres nikkende klokkeblomster i lilla tern.


I den tidligere have på Fyn, satte jeg et år løg af vibeæg, men ikke én eneste viste sig det følgende forår - jorden har nok ikke været god nok til at løget kunne trives! Men nu er det heldigvis lykkedes at få en lille bestand af vibeæggene. Og måske jeg skulle få fat i løg af de hvide til efteråret, som iøvrigt også er ternede trods det, at de er hvide.

Denne uges indlæg til bogstavet Y i ABC Scandinavia - som endnu ikke har offentliggjort bogstavet Y, men det kommer på fredag som sædvanligt - jeg er bare for tidligt ude!

Kommentarer

 1. Jeg er også vild med vibeæg. Har også lige skrevet om dem ;-)

  SvarSlet
 2. Hej Ina
  Sjovt at vi lige skulle ramme vibeæg begge to - og så alligevel ikke, for det er da lidt anderledes end de øvrige 'gængse' forårsløg :-)

  SvarSlet
 3. ja de er MEGET søde, jeg synes mine flytter sig, de kommer hist og pist... men desværre ikke i store mængder.

  SvarSlet
 4. Hej Conny
  Ja den hører til de smukke og søde :-)

  Hej Sussi
  Så må de vel selvså sig. Læste på Havenyt.dk, at der er nogle som har problemer med dyr, som graver dem op. Håøber det er selvsåning, for så er der da chance for, at den spreder sig - hvis de lagte løg da holder til mere end én blomstring!

  SvarSlet
 5. Fin bild på Kungsängsliljan.
  Här hos oss, står den i knopp fortfarande, men också en av de första om våren.

  SvarSlet
 6. Det er en yndig forårsblomst...God påske..;-D

  SvarSlet
 7. Hej Rejen
  Tak i lige måde :-)

  SvarSlet
 8. De er virkelig yndige.. og yndefulde.. :-)

  SvarSlet
 9. Dejligt billede af et yndigt vibeæg.

  SvarSlet
 10. Meget flotte blomster,
  så fint at du har fått opparbeidet en liten bestand av disse :)

  SvarSlet
 11. Hej Kjell E
  Jeg har bemærket, at I er lidt senere på den i vore nordiske broderlande. Håber snart at I får farve på vibeæggene og dermed forår :-)

  Hej Inge
  Ja begge dele :-)

  Hej Jørgen
  Tak :-)

  Hej Melusine
  Ja, og jeg håber på endnu flere, måske nogle hvide. På løgposen var der billeder af både hvide og lilla, men det er kun lilla der er dukket op?

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …