Gå videre til hovedindholdet

Y for yndige vibeæg

I efteråret lagde jeg vibeæg i et bed og de er nu begyndt at springe ud. Og jeg synes, at de er meget yndige med lilla tern - iøvrigt den eneste blomst med tern!

Der siger jeg Y for yndige vibeæg

Og de er kærkomne, men for mig også en lidt anderledes forårsblomst. Men yndige er de, som de står der med deres nikkende klokkeblomster i lilla tern.


I den tidligere have på Fyn, satte jeg et år løg af vibeæg, men ikke én eneste viste sig det følgende forår - jorden har nok ikke været god nok til at løget kunne trives! Men nu er det heldigvis lykkedes at få en lille bestand af vibeæggene. Og måske jeg skulle få fat i løg af de hvide til efteråret, som iøvrigt også er ternede trods det, at de er hvide.

Denne uges indlæg til bogstavet Y i ABC Scandinavia - som endnu ikke har offentliggjort bogstavet Y, men det kommer på fredag som sædvanligt - jeg er bare for tidligt ude!

Kommentarer

 1. Jeg er også vild med vibeæg. Har også lige skrevet om dem ;-)

  SvarSlet
 2. Hej Ina
  Sjovt at vi lige skulle ramme vibeæg begge to - og så alligevel ikke, for det er da lidt anderledes end de øvrige 'gængse' forårsløg :-)

  SvarSlet
 3. ja de er MEGET søde, jeg synes mine flytter sig, de kommer hist og pist... men desværre ikke i store mængder.

  SvarSlet
 4. Hej Conny
  Ja den hører til de smukke og søde :-)

  Hej Sussi
  Så må de vel selvså sig. Læste på Havenyt.dk, at der er nogle som har problemer med dyr, som graver dem op. Håøber det er selvsåning, for så er der da chance for, at den spreder sig - hvis de lagte løg da holder til mere end én blomstring!

  SvarSlet
 5. Fin bild på Kungsängsliljan.
  Här hos oss, står den i knopp fortfarande, men också en av de första om våren.

  SvarSlet
 6. Det er en yndig forårsblomst...God påske..;-D

  SvarSlet
 7. Hej Rejen
  Tak i lige måde :-)

  SvarSlet
 8. De er virkelig yndige.. og yndefulde.. :-)

  SvarSlet
 9. Dejligt billede af et yndigt vibeæg.

  SvarSlet
 10. Meget flotte blomster,
  så fint at du har fått opparbeidet en liten bestand av disse :)

  SvarSlet
 11. Hej Kjell E
  Jeg har bemærket, at I er lidt senere på den i vore nordiske broderlande. Håber snart at I får farve på vibeæggene og dermed forår :-)

  Hej Inge
  Ja begge dele :-)

  Hej Jørgen
  Tak :-)

  Hej Melusine
  Ja, og jeg håber på endnu flere, måske nogle hvide. På løgposen var der billeder af både hvide og lilla, men det er kun lilla der er dukket op?

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…