Gå videre til hovedindholdet

W for Wupti

ABC Scandinavia er kommet til bogstavet W og det er ikke et helt let bogstav - og det er de kommende heller ikke for den sags skyld. Men jeg synes nu alligevel, at jeg vil være med til slutningen i bogstavlegen, så derfor siger jeg;

W for Wupti og der er pludselig rigtig mange forårsopgaver at tage fat på i haven!

I den forgangne tid har vi haveglade utålmodigt ventet på foråret og har haft svært ved at vente med at gå igang i haven. Eksempelvis gik jeg igang med at klippe stauder ned inden barfrosten viste sit 'grimme ansigt' og jeg fik sået chili i en periode, hvor der var alt for lidt lys - men jeg 'måtte' igang!


Men nu er foråret kommet og det ses tydeligt på havens planter. Buskene står med små lysegrønne knopper, som lige er sprunget ud eller er lige ved det. Stauderne kigger op over jordoverfladen. Forårsløgene står med knopper. Roserne er begyndt at skyde. Der er rigtig mange tegn derude, som peger hen på, at det er blevet forår - skønt :-)

Og nu foråret er kommet - wupti er der pludselig rigtig mange opgaver, som venter i haven. Jeg har lyst til at bruge rigtig mange timer derude for at 'nå' at komme i bund med ukrudt i bedene, klippe stauder og roser ned, forkultivere planter til køkken- og skærehave, anlægge højbede i køkkenhaven og opsætte nyt plankeværk omkring terrassen og ... Listen er lang over opgaver, som jeg gerne vil have lavet derude! Det er så dejligt, at vi er kommet igang :-)

Kommentarer

 1. Ih hvor jeg kender det Susanne. Man kan næsten ikke vente, og pludselig er der så meget på een gang, at man ikke kan følge med.

  Ha' nu en dejlig dag i haven.

  SvarSlet
 2. Ja wupti så myldrer det hele op af jorden og foråret er over os..
  Flot W-valg og god Weekend :-)

  SvarSlet
 3. Hej Madam Bæk
  Ja lige pludselig! Havearbejdet må desværre vente til imorgen hvor prognosen siger dejligt forårsvejr.

  Du ønskes også en dejlig dag i haven :-)

  SvarSlet
 4. Hej Inge
  Det er som om det hele sker på én dag!

  Du ønskes også en dejlig weekend :-)

  SvarSlet
 5. Ja det er en deilig, men travel tid når snøen forsvinner! Vårlige fine bilder! -Margit-

  SvarSlet
 6. Hej Margit
  Forårstiden er så skøn og idag har vejret artet sig ganske fortrinlig, så der er brugt dejlige timer i haven :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…