Gå videre til hovedindholdet

Trænger du til nye krukker?

For et par år siden overvejede jeg, om jeg skulle udskifte alle de forskellige krukker jeg havde. Det var både glaserede og terakotta-krukker, krukker med forskellige mønstre og uden mønstre. Men istedet startede jeg et lille eksperiment.


Jeg købte en spraydåse med sort udendørsmaling og begyndte at spraymale forskellige krukker. Uanset krukkens struktur og overflade så det faktisk ret godt ud. Men jeg var ret spændt på, hvordan malingen ville holde sig over den første vinter.


Malingenskaller en anelse, men et lille pust fra spraydåsen og så er krukken flot sort igen og jeg har (næsten) nye krukker :-)

Kommentarer

 1. Jeg har brugt træolie med farve på nogle af mine terakotta-krukker. Det holder faktisk rimeligt, da der er olie i. Måske er det lidt af en forbrydelse da de er så moderne, men det gav et friskt og anderledes look og det skaller ikke af :O )
  Jeg har også mange af de glaserede brune fra jem&fix, dem er jeg bare SÅ træt af at se på. Jeg har endnu ikke fundet på noget dekorativt at pynte eller forandre dem med!

  SvarSlet
 2. Susanne, hvad med at vikle dem ind i hessian og binde et groft bånd om. Det ser stanggodt ud, synes jeg :)

  SvarSlet
 3. mm, det var flere gode forslag. Jeg har også et par af de store, som jeg ikke nænner at smide ud, men på den anden side heller ikke gider se på.

  SvarSlet
 4. Dejligt med gode fif..
  Ja lene den ide med hessian og et groft bånd som Inger Marie fra Hagerommet har gjort synes jeg også ser godt ud. Det overvejer jeg lidt men også spraymaling kunne være et bud.

  SvarSlet
 5. Lene - det er en mulighed med hesian. Jeg har også et billede af halm og hønsenet inde i hovedet. I bund og grund handler det også lidt om at give mig tid til sådanne sysler :O)

  De dersens jem&fix krukker har overlevet de sidste 2 kolde vintre, så jeg nænner heller ikke at smide dem ud! Jeg har derimod mister en del terakotta. Lidt ærgerligt!

  SvarSlet
 6. Jeg plejer at plante høje blomster i de grimme potter, så kan de stå bagerst med de kønne foran.

  SvarSlet
 7. Hva smart du er! Dette skal jeg og gjøre, har så mange forskjellige potter og det ser ikke særlig fint ut.
  Takk for et flott tips :)

  SvarSlet
 8. Kære alle
  Det er spændende at høre andre idéer til, hvordan man kan pifte krukker op eller 'skjule' de mindre pæne.

  Det bliver sjovt at se, om det resulterer i 'nye' krukker i det ganske blogland :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Nedklipning af katteurt

Katteurten Nepeta faassenii 'Six hills Giants' lever op til sit navn og jeg skal love for, at den er blevet stor - stor og smuk var den, da den stod med alle de smukke blå blomster i fuld flor. Og den har været så velbesøgt af de flittige brumbassser.

En ulempe ved den er dog, at den falder til siden og derved bliver lidt bar i midten. Derfor fylder den ret meget - jeg tror, at én plante har fyldt 1,5x1,5 m. Derfor har den også klemt nogle af de planter, som jeg har sat i bedet. Måske har jeg plantet for tæt, men så er planten for stor.
Så istedet har jeg midlertidigt sat en stump rionet op, så plantestilkene er blevet løftet fra jorden og der er givet plads til andre planter. Dette må blive min fremtidige løsning - dog med rionet hele vejen rundt om planten - da jeg gerne vil beholde katteurten i haven.

Da jeg så, at der var friske grønne skud i midten af planterne, så var jeg kvik med saksen - væk med de horisontale, halv visne og afblomstrede grene. Og tilbage stod friske b…