Gå videre til hovedindholdet

Trænger du til nye krukker?

For et par år siden overvejede jeg, om jeg skulle udskifte alle de forskellige krukker jeg havde. Det var både glaserede og terakotta-krukker, krukker med forskellige mønstre og uden mønstre. Men istedet startede jeg et lille eksperiment.


Jeg købte en spraydåse med sort udendørsmaling og begyndte at spraymale forskellige krukker. Uanset krukkens struktur og overflade så det faktisk ret godt ud. Men jeg var ret spændt på, hvordan malingen ville holde sig over den første vinter.


Malingenskaller en anelse, men et lille pust fra spraydåsen og så er krukken flot sort igen og jeg har (næsten) nye krukker :-)

Kommentarer

 1. Jeg har brugt træolie med farve på nogle af mine terakotta-krukker. Det holder faktisk rimeligt, da der er olie i. Måske er det lidt af en forbrydelse da de er så moderne, men det gav et friskt og anderledes look og det skaller ikke af :O )
  Jeg har også mange af de glaserede brune fra jem&fix, dem er jeg bare SÅ træt af at se på. Jeg har endnu ikke fundet på noget dekorativt at pynte eller forandre dem med!

  SvarSlet
 2. Susanne, hvad med at vikle dem ind i hessian og binde et groft bånd om. Det ser stanggodt ud, synes jeg :)

  SvarSlet
 3. mm, det var flere gode forslag. Jeg har også et par af de store, som jeg ikke nænner at smide ud, men på den anden side heller ikke gider se på.

  SvarSlet
 4. Dejligt med gode fif..
  Ja lene den ide med hessian og et groft bånd som Inger Marie fra Hagerommet har gjort synes jeg også ser godt ud. Det overvejer jeg lidt men også spraymaling kunne være et bud.

  SvarSlet
 5. Lene - det er en mulighed med hesian. Jeg har også et billede af halm og hønsenet inde i hovedet. I bund og grund handler det også lidt om at give mig tid til sådanne sysler :O)

  De dersens jem&fix krukker har overlevet de sidste 2 kolde vintre, så jeg nænner heller ikke at smide dem ud! Jeg har derimod mister en del terakotta. Lidt ærgerligt!

  SvarSlet
 6. Jeg plejer at plante høje blomster i de grimme potter, så kan de stå bagerst med de kønne foran.

  SvarSlet
 7. Hva smart du er! Dette skal jeg og gjøre, har så mange forskjellige potter og det ser ikke særlig fint ut.
  Takk for et flott tips :)

  SvarSlet
 8. Kære alle
  Det er spændende at høre andre idéer til, hvordan man kan pifte krukker op eller 'skjule' de mindre pæne.

  Det bliver sjovt at se, om det resulterer i 'nye' krukker i det ganske blogland :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Rød havesyre

Hurra - Jeg opdagede igår, at planterne i haven begynder at røre på sig. Èn af de første jeg har fået øje på er rød havesyre, som står med små flotte blade. Havesyren står i staudebedet og har fået lov til at smide frø og nu kan jeg se, at den kommer flere steder i bedet, dog uden at den kommer over det hele som "ukrudt". I litteraturen skrives der, at det er en god idé, at fjerne blomsterne inden den sætter frø, idet planten kan være svær at fjerne fordi den har en dybtgående rod. Men indtil videre har jeg ikke haft problemer med, at den spreder sig for meget.

Havesyre findes også i en grøn variant med saftige, græsgrønne blade, men jeg er nu glad for den røde, som giver lidt mere kolorit på bedet. Planten kommer med blomstrerstilke med mange skiveformede rust-/gul-farvede blomster fra midsommer, men umiddelbart er det for mig at se ikke blomsterne, der er det attraktive ved denne urt. Blomsterstandene bliver op til 50-80 cm høje. Planten trives bedst i sol til halvskygge og…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…