Gå videre til hovedindholdet

Trænger du til nye krukker?

For et par år siden overvejede jeg, om jeg skulle udskifte alle de forskellige krukker jeg havde. Det var både glaserede og terakotta-krukker, krukker med forskellige mønstre og uden mønstre. Men istedet startede jeg et lille eksperiment.


Jeg købte en spraydåse med sort udendørsmaling og begyndte at spraymale forskellige krukker. Uanset krukkens struktur og overflade så det faktisk ret godt ud. Men jeg var ret spændt på, hvordan malingen ville holde sig over den første vinter.


Malingenskaller en anelse, men et lille pust fra spraydåsen og så er krukken flot sort igen og jeg har (næsten) nye krukker :-)

Kommentarer

 1. Jeg har brugt træolie med farve på nogle af mine terakotta-krukker. Det holder faktisk rimeligt, da der er olie i. Måske er det lidt af en forbrydelse da de er så moderne, men det gav et friskt og anderledes look og det skaller ikke af :O )
  Jeg har også mange af de glaserede brune fra jem&fix, dem er jeg bare SÅ træt af at se på. Jeg har endnu ikke fundet på noget dekorativt at pynte eller forandre dem med!

  SvarSlet
 2. Susanne, hvad med at vikle dem ind i hessian og binde et groft bånd om. Det ser stanggodt ud, synes jeg :)

  SvarSlet
 3. mm, det var flere gode forslag. Jeg har også et par af de store, som jeg ikke nænner at smide ud, men på den anden side heller ikke gider se på.

  SvarSlet
 4. Dejligt med gode fif..
  Ja lene den ide med hessian og et groft bånd som Inger Marie fra Hagerommet har gjort synes jeg også ser godt ud. Det overvejer jeg lidt men også spraymaling kunne være et bud.

  SvarSlet
 5. Lene - det er en mulighed med hesian. Jeg har også et billede af halm og hønsenet inde i hovedet. I bund og grund handler det også lidt om at give mig tid til sådanne sysler :O)

  De dersens jem&fix krukker har overlevet de sidste 2 kolde vintre, så jeg nænner heller ikke at smide dem ud! Jeg har derimod mister en del terakotta. Lidt ærgerligt!

  SvarSlet
 6. Jeg plejer at plante høje blomster i de grimme potter, så kan de stå bagerst med de kønne foran.

  SvarSlet
 7. Hva smart du er! Dette skal jeg og gjøre, har så mange forskjellige potter og det ser ikke særlig fint ut.
  Takk for et flott tips :)

  SvarSlet
 8. Kære alle
  Det er spændende at høre andre idéer til, hvordan man kan pifte krukker op eller 'skjule' de mindre pæne.

  Det bliver sjovt at se, om det resulterer i 'nye' krukker i det ganske blogland :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…