Gå videre til hovedindholdet

Trænger du til nye krukker?

For et par år siden overvejede jeg, om jeg skulle udskifte alle de forskellige krukker jeg havde. Det var både glaserede og terakotta-krukker, krukker med forskellige mønstre og uden mønstre. Men istedet startede jeg et lille eksperiment.


Jeg købte en spraydåse med sort udendørsmaling og begyndte at spraymale forskellige krukker. Uanset krukkens struktur og overflade så det faktisk ret godt ud. Men jeg var ret spændt på, hvordan malingen ville holde sig over den første vinter.


Malingenskaller en anelse, men et lille pust fra spraydåsen og så er krukken flot sort igen og jeg har (næsten) nye krukker :-)

Kommentarer

 1. Jeg har brugt træolie med farve på nogle af mine terakotta-krukker. Det holder faktisk rimeligt, da der er olie i. Måske er det lidt af en forbrydelse da de er så moderne, men det gav et friskt og anderledes look og det skaller ikke af :O )
  Jeg har også mange af de glaserede brune fra jem&fix, dem er jeg bare SÅ træt af at se på. Jeg har endnu ikke fundet på noget dekorativt at pynte eller forandre dem med!

  SvarSlet
 2. Susanne, hvad med at vikle dem ind i hessian og binde et groft bånd om. Det ser stanggodt ud, synes jeg :)

  SvarSlet
 3. mm, det var flere gode forslag. Jeg har også et par af de store, som jeg ikke nænner at smide ud, men på den anden side heller ikke gider se på.

  SvarSlet
 4. Dejligt med gode fif..
  Ja lene den ide med hessian og et groft bånd som Inger Marie fra Hagerommet har gjort synes jeg også ser godt ud. Det overvejer jeg lidt men også spraymaling kunne være et bud.

  SvarSlet
 5. Lene - det er en mulighed med hesian. Jeg har også et billede af halm og hønsenet inde i hovedet. I bund og grund handler det også lidt om at give mig tid til sådanne sysler :O)

  De dersens jem&fix krukker har overlevet de sidste 2 kolde vintre, så jeg nænner heller ikke at smide dem ud! Jeg har derimod mister en del terakotta. Lidt ærgerligt!

  SvarSlet
 6. Jeg plejer at plante høje blomster i de grimme potter, så kan de stå bagerst med de kønne foran.

  SvarSlet
 7. Hva smart du er! Dette skal jeg og gjøre, har så mange forskjellige potter og det ser ikke særlig fint ut.
  Takk for et flott tips :)

  SvarSlet
 8. Kære alle
  Det er spændende at høre andre idéer til, hvordan man kan pifte krukker op eller 'skjule' de mindre pæne.

  Det bliver sjovt at se, om det resulterer i 'nye' krukker i det ganske blogland :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Det var så præriebedet

Eftermiddagens projekt har været tilplantning af præriebedet. Poul Pedersen fra Overdam Planteskole har hjulpet mig med at lave en plan over bedet samt en beregning af, hvor mange planter jeg havde behov for.

Det er første gang ever, at jeg køber planter til et helt bed på én gang, så det har været rigtig dejligt, at han ville hjælpe mig med at lave en plan og få overblikket. Men samtidig er det også lidt overvældende, at købe 54 planter på én gang på trods af, at det er fødselsdagspenge, som jeg har sparet sammen i nogle år.
Bedet er ikke helt så kantet, som skitseret på tegningen - ca. 6 x 4 x 3 m - men det er jo også kun et forslag at gå ud fra. En rigtig brugbar én af slagsen.

Men da det er første gang, at jeg skulle tilplante så stort et bed, måtte jeg have bambuspindende frem for at afmærke målene. Det gav mig et godt overblik, men planteplanen blev ikke helt holdt alligevel.

I bedet har jeg plantet;
1 = 3 rishirse (Panicum virgatum 'Northwind')
2 = 11 purpursolhat (7 E…