Gå videre til hovedindholdet

Tidlige tulipaner

De første tidlige tulipaner har vist sig. Jeg plantede dem i græsplænen sidste efterår og det er bare skønt, at se dem poppe op med deres dejlig farver i græsplænen - flere af de tidlige, tak :-)

Den gule øverste er en Tulipa 'Tarda' og den nederste er en Tulipa 'Persian Pearl'.

Græsplænen når at blive lang, ja den trænger faktisk til første klipning allerede nu. Men løgene skal have lov til at samle næring og bladene skal visne væk af sig selv, så plænen bliver lang. Men pyt, for plæneklipperen er ikke hjemme. Plæneklipperen er til service og maskinværkstedet har mange plæneklippere, der vente på det årlige serviceeftersyn, så det varer endnu én uge inden vores plæne kan blive forårsstudset!

Kommentarer

 1. Pyt med plænen, hvor er de smukke. Blomster vinder til enhver tid over græs.

  SvarSlet
 2. De er flotte begge to, men Tulipa `Tarda´ er lige kommet på ønskesedlen ;-)

  SvarSlet
 3. Hej Vibe
  Enig, plænen skal nok blive studset - engang ;-)

  Hej Vivik
  Tarda er skøn og den skyder 3-4 blomsterhoveder fra hvert løg :-)

  SvarSlet
 4. Sikke nogle flotte billeder af dine tidlige tulipaner. Jeg vil også notere min Tarda på min indkøbsseddel til efteråret.

  Fortsat god havepåske.

  Hilsen Ulla

  SvarSlet
 5. Hej Ulla
  Tak :-) Håber du finder Tarda - jeg fandt den på Garden Living Fair i Hillerød - hvis du bor i nærheden?

  Du ønskes også en god havepåske :-)

  SvarSlet
 6. De sidste dages varme har virkeligt sat fut i væksten og overalt folder der sig nye blade og blomster ud - det er pludseligt svært at følge med :-)

  Jeg har vist også forelsket mig i din Tulipa Tarda. Det er da en rigtig Påske-tulipan :-)

  SvarSlet
 7. Hej Mette
  Din forelskelse er til at forstå - den er aldeles dejlig :-)

  Det er rigtig svært at følge med og på en tur rundt i haven, hører man sig selv sige; 'næh se' og 'ihh' flere gange dagligt :)

  SvarSlet
 8. Ja, sikke nogle søde tulipaner.
  Jeg har også en tulipan-græsplæne problematik hos mig. Men er heller ikke et øjeblik i tvivl om, hvem der løber af med sejren :-)

  SvarSlet
 9. Ślicznie te tulipanki wygladają też w dużej kępie. Mam , ale tylko żółte."Perskie" mają śliczny kolor. Pozdrawiam

  SvarSlet
 10. Hej Signe
  Ja, græsplænen til enhver tid :-)

  Hej Giga
  Enig, det er smukke farver og de er så kønne i græsplænen :-)

  SvarSlet
 11. Uh, de er så smukke de 'vilde' tulipaner :)

  SvarSlet
 12. Tarda har jeg flere steder både her i haven og i Sverige. Den er rigtig sød. Den anden - den må på listen til efteråret :-)

  Ha' en dejlig aften.

  SvarSlet
 13. Hej Madam Bæk
  Håber du finder de 'persiske perler' :-)

  Du ønskes også en dejlig aften :)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.