Gå videre til hovedindholdet

Tidlige tulipaner

De første tidlige tulipaner har vist sig. Jeg plantede dem i græsplænen sidste efterår og det er bare skønt, at se dem poppe op med deres dejlig farver i græsplænen - flere af de tidlige, tak :-)

Den gule øverste er en Tulipa 'Tarda' og den nederste er en Tulipa 'Persian Pearl'.

Græsplænen når at blive lang, ja den trænger faktisk til første klipning allerede nu. Men løgene skal have lov til at samle næring og bladene skal visne væk af sig selv, så plænen bliver lang. Men pyt, for plæneklipperen er ikke hjemme. Plæneklipperen er til service og maskinværkstedet har mange plæneklippere, der vente på det årlige serviceeftersyn, så det varer endnu én uge inden vores plæne kan blive forårsstudset!

Kommentarer

 1. Pyt med plænen, hvor er de smukke. Blomster vinder til enhver tid over græs.

  SvarSlet
 2. De er flotte begge to, men Tulipa `Tarda´ er lige kommet på ønskesedlen ;-)

  SvarSlet
 3. Hej Vibe
  Enig, plænen skal nok blive studset - engang ;-)

  Hej Vivik
  Tarda er skøn og den skyder 3-4 blomsterhoveder fra hvert løg :-)

  SvarSlet
 4. Sikke nogle flotte billeder af dine tidlige tulipaner. Jeg vil også notere min Tarda på min indkøbsseddel til efteråret.

  Fortsat god havepåske.

  Hilsen Ulla

  SvarSlet
 5. Hej Ulla
  Tak :-) Håber du finder Tarda - jeg fandt den på Garden Living Fair i Hillerød - hvis du bor i nærheden?

  Du ønskes også en god havepåske :-)

  SvarSlet
 6. De sidste dages varme har virkeligt sat fut i væksten og overalt folder der sig nye blade og blomster ud - det er pludseligt svært at følge med :-)

  Jeg har vist også forelsket mig i din Tulipa Tarda. Det er da en rigtig Påske-tulipan :-)

  SvarSlet
 7. Hej Mette
  Din forelskelse er til at forstå - den er aldeles dejlig :-)

  Det er rigtig svært at følge med og på en tur rundt i haven, hører man sig selv sige; 'næh se' og 'ihh' flere gange dagligt :)

  SvarSlet
 8. Ja, sikke nogle søde tulipaner.
  Jeg har også en tulipan-græsplæne problematik hos mig. Men er heller ikke et øjeblik i tvivl om, hvem der løber af med sejren :-)

  SvarSlet
 9. Ślicznie te tulipanki wygladają też w dużej kępie. Mam , ale tylko żółte."Perskie" mają śliczny kolor. Pozdrawiam

  SvarSlet
 10. Hej Signe
  Ja, græsplænen til enhver tid :-)

  Hej Giga
  Enig, det er smukke farver og de er så kønne i græsplænen :-)

  SvarSlet
 11. Uh, de er så smukke de 'vilde' tulipaner :)

  SvarSlet
 12. Tarda har jeg flere steder både her i haven og i Sverige. Den er rigtig sød. Den anden - den må på listen til efteråret :-)

  Ha' en dejlig aften.

  SvarSlet
 13. Hej Madam Bæk
  Håber du finder de 'persiske perler' :-)

  Du ønskes også en dejlig aften :)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …