Gå videre til hovedindholdet

Tidlige tulipaner

De første tidlige tulipaner har vist sig. Jeg plantede dem i græsplænen sidste efterår og det er bare skønt, at se dem poppe op med deres dejlig farver i græsplænen - flere af de tidlige, tak :-)

Den gule øverste er en Tulipa 'Tarda' og den nederste er en Tulipa 'Persian Pearl'.

Græsplænen når at blive lang, ja den trænger faktisk til første klipning allerede nu. Men løgene skal have lov til at samle næring og bladene skal visne væk af sig selv, så plænen bliver lang. Men pyt, for plæneklipperen er ikke hjemme. Plæneklipperen er til service og maskinværkstedet har mange plæneklippere, der vente på det årlige serviceeftersyn, så det varer endnu én uge inden vores plæne kan blive forårsstudset!

Kommentarer

 1. Pyt med plænen, hvor er de smukke. Blomster vinder til enhver tid over græs.

  SvarSlet
 2. De er flotte begge to, men Tulipa `Tarda´ er lige kommet på ønskesedlen ;-)

  SvarSlet
 3. Hej Vibe
  Enig, plænen skal nok blive studset - engang ;-)

  Hej Vivik
  Tarda er skøn og den skyder 3-4 blomsterhoveder fra hvert løg :-)

  SvarSlet
 4. Sikke nogle flotte billeder af dine tidlige tulipaner. Jeg vil også notere min Tarda på min indkøbsseddel til efteråret.

  Fortsat god havepåske.

  Hilsen Ulla

  SvarSlet
 5. Hej Ulla
  Tak :-) Håber du finder Tarda - jeg fandt den på Garden Living Fair i Hillerød - hvis du bor i nærheden?

  Du ønskes også en god havepåske :-)

  SvarSlet
 6. De sidste dages varme har virkeligt sat fut i væksten og overalt folder der sig nye blade og blomster ud - det er pludseligt svært at følge med :-)

  Jeg har vist også forelsket mig i din Tulipa Tarda. Det er da en rigtig Påske-tulipan :-)

  SvarSlet
 7. Hej Mette
  Din forelskelse er til at forstå - den er aldeles dejlig :-)

  Det er rigtig svært at følge med og på en tur rundt i haven, hører man sig selv sige; 'næh se' og 'ihh' flere gange dagligt :)

  SvarSlet
 8. Ja, sikke nogle søde tulipaner.
  Jeg har også en tulipan-græsplæne problematik hos mig. Men er heller ikke et øjeblik i tvivl om, hvem der løber af med sejren :-)

  SvarSlet
 9. Ślicznie te tulipanki wygladają też w dużej kępie. Mam , ale tylko żółte."Perskie" mają śliczny kolor. Pozdrawiam

  SvarSlet
 10. Hej Signe
  Ja, græsplænen til enhver tid :-)

  Hej Giga
  Enig, det er smukke farver og de er så kønne i græsplænen :-)

  SvarSlet
 11. Uh, de er så smukke de 'vilde' tulipaner :)

  SvarSlet
 12. Tarda har jeg flere steder både her i haven og i Sverige. Den er rigtig sød. Den anden - den må på listen til efteråret :-)

  Ha' en dejlig aften.

  SvarSlet
 13. Hej Madam Bæk
  Håber du finder de 'persiske perler' :-)

  Du ønskes også en dejlig aften :)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede.
Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor.

Men I får lige opskriften her "på dansk".

Jeg har brugt følgende ting;
spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i5 konservesdåser med bund og top skåret afrund folie tærteformen-gangs karkludhåndklæderør, som er lidt længere end spandens højdepottejordplante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet.

For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at vandet aldrig kan stå højere end hu…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…