Gå videre til hovedindholdet

Jeg elsker masser af rynker

Rabarberen skyder hastigt op fra jorden. Den starter som en lille rød knold, som senere åbenbarer et lille blad med masser af dejlige rynker - jo nyere og mindre bladet er, jo flere rynker.

Nu er det tilfældigvis sådan, at jeg har en forkærlighed for rynker - en 'erhvervsskade'. For har mine patienter hævede arme, hænder eller fingre, så elsker jeg at se, at de får rynker = mindre hævelse, hvilket betyder, at patientens rehabilitering er på rette vej!


Det var et sidespring, så tilbage til rabarberen. Jeg tror, at min rabarber tilhører den sene slags, for jeg kan se på flere andre haveblogge, at andres rabarber er langt længere fremme og endda så langt, at der kan høstes. Men det varer endnu et par dage (læs uger) før jeg kan trække de første sprøde rabarber stængler fra planten. Men den dag det sker, vil vi smovse i en dejlig rabarberdessert, mums jeg er sikker på, at det vil smage os :-)

Kommentarer

 1. Det kan jo være at du har været forbi begynderhaven så, for jeg har jo været så heldig at jeg har fået årets første rabarber fra egen have.

  Jeg håber for dig at du snart vil kunne få nogle hjemmedyrkede rabarbere, for det er da helt fantastisk med smagen af de friskhøstede rabarbere.

  SvarSlet
 2. Hej Martin
  Dine rabarber ser rigtig dejlige ud :-) den 'første høst' er en oplevelse helt for sig selv og så er det lige meget fra hvilken plante - jeg glæder mig :-)

  SvarSlet
 3. Jeg har sat en sort spande over en af rabarberplanterne, så jeg har høstet til årets første rabarberkage. Hmm...Det kan jeg da anbefale, så går det stærkt for så står de jo i læ. Enig i det med den første høst!!
  Smukt billede du har taget af de krøllede blade iøvrigt.

  SvarSlet
 4. Hejsa.
  Har meldt mig som læser af din blog. Den ser rigtig spændende ud. Glæder mig til at følge dig. Ha en dejlig dag.
  MVH Lena fra Håstrup

  SvarSlet
 5. Hej Bente
  Håber rabarberkagen smagte som jeg drømmer om ;-)

  De sorte spande har jeg hørt om tidligere, men mon det stadig kan nåes?

  Hej Lena
  Du er hjertelig velkommen på bloggen :-)

  Du ønskes også en dejlig dag :)

  SvarSlet
 6. Dejligt med egne rabarber..Mine er dog ikke kommet så langt endnu. Jeg delte dem dog også i efteråret mon det er årsagen? Har hørt at man skal lade dem hvile en sæson når man har delt dem ??
  Elsker dine tæt på billeder..Du tager nogle skønne billeder som vi jo er så heldige med at du deler med os andre..
  God weekend herfra..

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …