Gå videre til hovedindholdet

Jeg elsker masser af rynker

Rabarberen skyder hastigt op fra jorden. Den starter som en lille rød knold, som senere åbenbarer et lille blad med masser af dejlige rynker - jo nyere og mindre bladet er, jo flere rynker.

Nu er det tilfældigvis sådan, at jeg har en forkærlighed for rynker - en 'erhvervsskade'. For har mine patienter hævede arme, hænder eller fingre, så elsker jeg at se, at de får rynker = mindre hævelse, hvilket betyder, at patientens rehabilitering er på rette vej!


Det var et sidespring, så tilbage til rabarberen. Jeg tror, at min rabarber tilhører den sene slags, for jeg kan se på flere andre haveblogge, at andres rabarber er langt længere fremme og endda så langt, at der kan høstes. Men det varer endnu et par dage (læs uger) før jeg kan trække de første sprøde rabarber stængler fra planten. Men den dag det sker, vil vi smovse i en dejlig rabarberdessert, mums jeg er sikker på, at det vil smage os :-)

Kommentarer

 1. Det kan jo være at du har været forbi begynderhaven så, for jeg har jo været så heldig at jeg har fået årets første rabarber fra egen have.

  Jeg håber for dig at du snart vil kunne få nogle hjemmedyrkede rabarbere, for det er da helt fantastisk med smagen af de friskhøstede rabarbere.

  SvarSlet
 2. Hej Martin
  Dine rabarber ser rigtig dejlige ud :-) den 'første høst' er en oplevelse helt for sig selv og så er det lige meget fra hvilken plante - jeg glæder mig :-)

  SvarSlet
 3. Jeg har sat en sort spande over en af rabarberplanterne, så jeg har høstet til årets første rabarberkage. Hmm...Det kan jeg da anbefale, så går det stærkt for så står de jo i læ. Enig i det med den første høst!!
  Smukt billede du har taget af de krøllede blade iøvrigt.

  SvarSlet
 4. Hejsa.
  Har meldt mig som læser af din blog. Den ser rigtig spændende ud. Glæder mig til at følge dig. Ha en dejlig dag.
  MVH Lena fra Håstrup

  SvarSlet
 5. Hej Bente
  Håber rabarberkagen smagte som jeg drømmer om ;-)

  De sorte spande har jeg hørt om tidligere, men mon det stadig kan nåes?

  Hej Lena
  Du er hjertelig velkommen på bloggen :-)

  Du ønskes også en dejlig dag :)

  SvarSlet
 6. Dejligt med egne rabarber..Mine er dog ikke kommet så langt endnu. Jeg delte dem dog også i efteråret mon det er årsagen? Har hørt at man skal lade dem hvile en sæson når man har delt dem ??
  Elsker dine tæt på billeder..Du tager nogle skønne billeder som vi jo er så heldige med at du deler med os andre..
  God weekend herfra..

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

1. søndag i advent

Som alle I andre, så har jeg også haft 'travlt' med at finde og pynte adventskransen. Jeg har ikke den store lyst til at lave dekorationer og holder desuden også af det enkle. Derfor købte vi for et par år siden Georg Jensens adventsstage. Ikke så julet at se på i min optik, så derfor får den altid lige et lille julepift.


Hver lysholder har fået et par små kviste af blød ene og derefter en lille sløjfe i julefarver. Den bløde ene har jeg fået hos mine forældre, som har en stor busk, der trængte til beskæring. Jo, den er god nok - det er ikke en dårlig undskyldning for at få noget af den! Jeg fik faktisk en hel pose blød ene, så jeg skal have fantasien igang for flere enkle projekter.


Jeg kan se rundt omkring i bloglandia, at der er flere med bloglys i kransene, som tænder alle fire lys på én gang. Jeg oplever, at der er forskellige traditioner i forhold om alle fire lys tændes på én gang eller om der tændes et lys af gangen.

Vi tænder kun et lys af gangen. Og så er det jo sma…