Gå videre til hovedindholdet

Jeg elsker masser af rynker

Rabarberen skyder hastigt op fra jorden. Den starter som en lille rød knold, som senere åbenbarer et lille blad med masser af dejlige rynker - jo nyere og mindre bladet er, jo flere rynker.

Nu er det tilfældigvis sådan, at jeg har en forkærlighed for rynker - en 'erhvervsskade'. For har mine patienter hævede arme, hænder eller fingre, så elsker jeg at se, at de får rynker = mindre hævelse, hvilket betyder, at patientens rehabilitering er på rette vej!


Det var et sidespring, så tilbage til rabarberen. Jeg tror, at min rabarber tilhører den sene slags, for jeg kan se på flere andre haveblogge, at andres rabarber er langt længere fremme og endda så langt, at der kan høstes. Men det varer endnu et par dage (læs uger) før jeg kan trække de første sprøde rabarber stængler fra planten. Men den dag det sker, vil vi smovse i en dejlig rabarberdessert, mums jeg er sikker på, at det vil smage os :-)

Kommentarer

 1. Det kan jo være at du har været forbi begynderhaven så, for jeg har jo været så heldig at jeg har fået årets første rabarber fra egen have.

  Jeg håber for dig at du snart vil kunne få nogle hjemmedyrkede rabarbere, for det er da helt fantastisk med smagen af de friskhøstede rabarbere.

  SvarSlet
 2. Hej Martin
  Dine rabarber ser rigtig dejlige ud :-) den 'første høst' er en oplevelse helt for sig selv og så er det lige meget fra hvilken plante - jeg glæder mig :-)

  SvarSlet
 3. Jeg har sat en sort spande over en af rabarberplanterne, så jeg har høstet til årets første rabarberkage. Hmm...Det kan jeg da anbefale, så går det stærkt for så står de jo i læ. Enig i det med den første høst!!
  Smukt billede du har taget af de krøllede blade iøvrigt.

  SvarSlet
 4. Hejsa.
  Har meldt mig som læser af din blog. Den ser rigtig spændende ud. Glæder mig til at følge dig. Ha en dejlig dag.
  MVH Lena fra Håstrup

  SvarSlet
 5. Hej Bente
  Håber rabarberkagen smagte som jeg drømmer om ;-)

  De sorte spande har jeg hørt om tidligere, men mon det stadig kan nåes?

  Hej Lena
  Du er hjertelig velkommen på bloggen :-)

  Du ønskes også en dejlig dag :)

  SvarSlet
 6. Dejligt med egne rabarber..Mine er dog ikke kommet så langt endnu. Jeg delte dem dog også i efteråret mon det er årsagen? Har hørt at man skal lade dem hvile en sæson når man har delt dem ??
  Elsker dine tæt på billeder..Du tager nogle skønne billeder som vi jo er så heldige med at du deler med os andre..
  God weekend herfra..

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Nedklipning af katteurt

Katteurten Nepeta faassenii 'Six hills Giants' lever op til sit navn og jeg skal love for, at den er blevet stor - stor og smuk var den, da den stod med alle de smukke blå blomster i fuld flor. Og den har været så velbesøgt af de flittige brumbassser.

En ulempe ved den er dog, at den falder til siden og derved bliver lidt bar i midten. Derfor fylder den ret meget - jeg tror, at én plante har fyldt 1,5x1,5 m. Derfor har den også klemt nogle af de planter, som jeg har sat i bedet. Måske har jeg plantet for tæt, men så er planten for stor.
Så istedet har jeg midlertidigt sat en stump rionet op, så plantestilkene er blevet løftet fra jorden og der er givet plads til andre planter. Dette må blive min fremtidige løsning - dog med rionet hele vejen rundt om planten - da jeg gerne vil beholde katteurten i haven.

Da jeg så, at der var friske grønne skud i midten af planterne, så var jeg kvik med saksen - væk med de horisontale, halv visne og afblomstrede grene. Og tilbage stod friske b…