Gå videre til hovedindholdet

Jeg elsker masser af rynker

Rabarberen skyder hastigt op fra jorden. Den starter som en lille rød knold, som senere åbenbarer et lille blad med masser af dejlige rynker - jo nyere og mindre bladet er, jo flere rynker.

Nu er det tilfældigvis sådan, at jeg har en forkærlighed for rynker - en 'erhvervsskade'. For har mine patienter hævede arme, hænder eller fingre, så elsker jeg at se, at de får rynker = mindre hævelse, hvilket betyder, at patientens rehabilitering er på rette vej!


Det var et sidespring, så tilbage til rabarberen. Jeg tror, at min rabarber tilhører den sene slags, for jeg kan se på flere andre haveblogge, at andres rabarber er langt længere fremme og endda så langt, at der kan høstes. Men det varer endnu et par dage (læs uger) før jeg kan trække de første sprøde rabarber stængler fra planten. Men den dag det sker, vil vi smovse i en dejlig rabarberdessert, mums jeg er sikker på, at det vil smage os :-)

Kommentarer

 1. Det kan jo være at du har været forbi begynderhaven så, for jeg har jo været så heldig at jeg har fået årets første rabarber fra egen have.

  Jeg håber for dig at du snart vil kunne få nogle hjemmedyrkede rabarbere, for det er da helt fantastisk med smagen af de friskhøstede rabarbere.

  SvarSlet
 2. Hej Martin
  Dine rabarber ser rigtig dejlige ud :-) den 'første høst' er en oplevelse helt for sig selv og så er det lige meget fra hvilken plante - jeg glæder mig :-)

  SvarSlet
 3. Jeg har sat en sort spande over en af rabarberplanterne, så jeg har høstet til årets første rabarberkage. Hmm...Det kan jeg da anbefale, så går det stærkt for så står de jo i læ. Enig i det med den første høst!!
  Smukt billede du har taget af de krøllede blade iøvrigt.

  SvarSlet
 4. Hejsa.
  Har meldt mig som læser af din blog. Den ser rigtig spændende ud. Glæder mig til at følge dig. Ha en dejlig dag.
  MVH Lena fra Håstrup

  SvarSlet
 5. Hej Bente
  Håber rabarberkagen smagte som jeg drømmer om ;-)

  De sorte spande har jeg hørt om tidligere, men mon det stadig kan nåes?

  Hej Lena
  Du er hjertelig velkommen på bloggen :-)

  Du ønskes også en dejlig dag :)

  SvarSlet
 6. Dejligt med egne rabarber..Mine er dog ikke kommet så langt endnu. Jeg delte dem dog også i efteråret mon det er årsagen? Har hørt at man skal lade dem hvile en sæson når man har delt dem ??
  Elsker dine tæt på billeder..Du tager nogle skønne billeder som vi jo er så heldige med at du deler med os andre..
  God weekend herfra..

  SvarSlet

Tilføj en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Succes med tomater - eller ikke

To af mine seks tomatplanter i drivhuset står fint i år og de første røde tomater, er snart klar til høst.  
De fire andre planter står halvvisne i toppen og er nogle pistne eksemplarer - tilmed er rigtig mange af tomaterne angrebet af giffelråd. Og jeg kan fornemme på FB-gruppen "Tomat entusiaster", at mange andre tomatdyrkere også har problemer med giffelråd.

Disse tomater har jeg plukket af i dag. I min hånd har jeg alle de små tomater så det drejer sig om en hel del. Heldigvis smitter giffelråd ikke fra plante til plante, men der er ingen fordel ved, at planten skal bruge energi på at vokse disse tomater store - de bliver ikke spiselige alligevel!

Så vidt jeg kan læse mig til, så er der flere forskellige teorier om, hvorfor giffelråd opstår; for ujævn vanding, for meget varme eller ubalance i næringsstofferne.

Så kan jeg jo begynde at evaluere:

Ujævn vanding; synes jeg har været mere flittig med vandingen i år ift. tidligere år og jeg plejer ikke at have de store probleme…

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …