Gå videre til hovedindholdet

Sæt igang

Skovfyren er gået igang med at fælde træer. Og der er behov for professionel hjælp, når træerne er så store og står så tæt på huset, som vores gør. 'Vores' Skovfyr ved heldigvis hvad han gør og han har stor erfaring.

Jeg er spændt på, hvordan vi får plads til alle grene og stammer i vores lille have, for jeg er sikker på, at vi ikke kan nå at følge med til at køre væk i det tempo, som han kan lægge det på jorden. Vi må igang!

Kommentarer

 1. God arbejdslyst.
  Det er vist godt med professionel hjælp til den slags projekter.

  Hilsen Vivik

  SvarSlet
 2. Det er rart med professionel hjælp til sådanne opgaver - det ser jo ud som om træet skal pilles ned i stykker. Det bliver dejligt når der er ryddet op og I får lys:)

  SvarSlet
 3. Hej Vivik og Lisbeth
  Uden professionel hjælp havde vi aldrig klaret det! Træerne er væltet og oprydningen går meget hurtigere end forventet - men hvor bliver vi ømme i morgen eller alt det fysiske arbejde!

  SvarSlet
 4. Åh, hvor er det dog en skam at I kører alle de dejlige grene væk. Det er lige sådan nogle jeg ønsker mig til et hegn :)

  SvarSlet
 5. Det er lidt vemodigt, at fælde træer... Men der er jo en årsag hver gang. Jeg har selv fældet to idag. De var heldigvis ikke større end, at den hjemlige prof kunne klare det. Jeg fik også en del materiale til mit kommende kvashegn.

  Hilsen Ina

  SvarSlet
 6. Hej Lene
  Vi forventede at grenene var fulde af torne og havde derfor planer om at køre det væk. Men ingen vanvittige torne, så alt op til 4 cm er kørt gennem kompostkværnen :-) Mere herom en anden dag :-)

  Hej Ina
  Ja, beslutningen er vemodig og så dog. Vi har endnu 8 store træer i sydsiden af vores lille parcelhushave grund på små 800 kvm, så der er meget mere at fælde af for at give lys! Men disse 3 var vist nok for dette år :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

1. søndag i advent

Som alle I andre, så har jeg også haft 'travlt' med at finde og pynte adventskransen. Jeg har ikke den store lyst til at lave dekorationer og holder desuden også af det enkle. Derfor købte vi for et par år siden Georg Jensens adventsstage. Ikke så julet at se på i min optik, så derfor får den altid lige et lille julepift.


Hver lysholder har fået et par små kviste af blød ene og derefter en lille sløjfe i julefarver. Den bløde ene har jeg fået hos mine forældre, som har en stor busk, der trængte til beskæring. Jo, den er god nok - det er ikke en dårlig undskyldning for at få noget af den! Jeg fik faktisk en hel pose blød ene, så jeg skal have fantasien igang for flere enkle projekter.


Jeg kan se rundt omkring i bloglandia, at der er flere med bloglys i kransene, som tænder alle fire lys på én gang. Jeg oplever, at der er forskellige traditioner i forhold om alle fire lys tændes på én gang eller om der tændes et lys af gangen.

Vi tænder kun et lys af gangen. Og så er det jo sma…