Gå videre til hovedindholdet

Sæt igang

Skovfyren er gået igang med at fælde træer. Og der er behov for professionel hjælp, når træerne er så store og står så tæt på huset, som vores gør. 'Vores' Skovfyr ved heldigvis hvad han gør og han har stor erfaring.

Jeg er spændt på, hvordan vi får plads til alle grene og stammer i vores lille have, for jeg er sikker på, at vi ikke kan nå at følge med til at køre væk i det tempo, som han kan lægge det på jorden. Vi må igang!

Kommentarer

 1. God arbejdslyst.
  Det er vist godt med professionel hjælp til den slags projekter.

  Hilsen Vivik

  SvarSlet
 2. Det er rart med professionel hjælp til sådanne opgaver - det ser jo ud som om træet skal pilles ned i stykker. Det bliver dejligt når der er ryddet op og I får lys:)

  SvarSlet
 3. Hej Vivik og Lisbeth
  Uden professionel hjælp havde vi aldrig klaret det! Træerne er væltet og oprydningen går meget hurtigere end forventet - men hvor bliver vi ømme i morgen eller alt det fysiske arbejde!

  SvarSlet
 4. Åh, hvor er det dog en skam at I kører alle de dejlige grene væk. Det er lige sådan nogle jeg ønsker mig til et hegn :)

  SvarSlet
 5. Det er lidt vemodigt, at fælde træer... Men der er jo en årsag hver gang. Jeg har selv fældet to idag. De var heldigvis ikke større end, at den hjemlige prof kunne klare det. Jeg fik også en del materiale til mit kommende kvashegn.

  Hilsen Ina

  SvarSlet
 6. Hej Lene
  Vi forventede at grenene var fulde af torne og havde derfor planer om at køre det væk. Men ingen vanvittige torne, så alt op til 4 cm er kørt gennem kompostkværnen :-) Mere herom en anden dag :-)

  Hej Ina
  Ja, beslutningen er vemodig og så dog. Vi har endnu 8 store træer i sydsiden af vores lille parcelhushave grund på små 800 kvm, så der er meget mere at fælde af for at give lys! Men disse 3 var vist nok for dette år :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …