Gå videre til hovedindholdet

Sæt igang

Skovfyren er gået igang med at fælde træer. Og der er behov for professionel hjælp, når træerne er så store og står så tæt på huset, som vores gør. 'Vores' Skovfyr ved heldigvis hvad han gør og han har stor erfaring.

Jeg er spændt på, hvordan vi får plads til alle grene og stammer i vores lille have, for jeg er sikker på, at vi ikke kan nå at følge med til at køre væk i det tempo, som han kan lægge det på jorden. Vi må igang!

Kommentarer

 1. God arbejdslyst.
  Det er vist godt med professionel hjælp til den slags projekter.

  Hilsen Vivik

  SvarSlet
 2. Det er rart med professionel hjælp til sådanne opgaver - det ser jo ud som om træet skal pilles ned i stykker. Det bliver dejligt når der er ryddet op og I får lys:)

  SvarSlet
 3. Hej Vivik og Lisbeth
  Uden professionel hjælp havde vi aldrig klaret det! Træerne er væltet og oprydningen går meget hurtigere end forventet - men hvor bliver vi ømme i morgen eller alt det fysiske arbejde!

  SvarSlet
 4. Åh, hvor er det dog en skam at I kører alle de dejlige grene væk. Det er lige sådan nogle jeg ønsker mig til et hegn :)

  SvarSlet
 5. Det er lidt vemodigt, at fælde træer... Men der er jo en årsag hver gang. Jeg har selv fældet to idag. De var heldigvis ikke større end, at den hjemlige prof kunne klare det. Jeg fik også en del materiale til mit kommende kvashegn.

  Hilsen Ina

  SvarSlet
 6. Hej Lene
  Vi forventede at grenene var fulde af torne og havde derfor planer om at køre det væk. Men ingen vanvittige torne, så alt op til 4 cm er kørt gennem kompostkværnen :-) Mere herom en anden dag :-)

  Hej Ina
  Ja, beslutningen er vemodig og så dog. Vi har endnu 8 store træer i sydsiden af vores lille parcelhushave grund på små 800 kvm, så der er meget mere at fælde af for at give lys! Men disse 3 var vist nok for dette år :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Nedklipning af katteurt

Katteurten Nepeta faassenii 'Six hills Giants' lever op til sit navn og jeg skal love for, at den er blevet stor - stor og smuk var den, da den stod med alle de smukke blå blomster i fuld flor. Og den har været så velbesøgt af de flittige brumbassser.

En ulempe ved den er dog, at den falder til siden og derved bliver lidt bar i midten. Derfor fylder den ret meget - jeg tror, at én plante har fyldt 1,5x1,5 m. Derfor har den også klemt nogle af de planter, som jeg har sat i bedet. Måske har jeg plantet for tæt, men så er planten for stor.
Så istedet har jeg midlertidigt sat en stump rionet op, så plantestilkene er blevet løftet fra jorden og der er givet plads til andre planter. Dette må blive min fremtidige løsning - dog med rionet hele vejen rundt om planten - da jeg gerne vil beholde katteurten i haven.

Da jeg så, at der var friske grønne skud i midten af planterne, så var jeg kvik med saksen - væk med de horisontale, halv visne og afblomstrede grene. Og tilbage stod friske b…