Gå videre til hovedindholdet

Sæt igang

Skovfyren er gået igang med at fælde træer. Og der er behov for professionel hjælp, når træerne er så store og står så tæt på huset, som vores gør. 'Vores' Skovfyr ved heldigvis hvad han gør og han har stor erfaring.

Jeg er spændt på, hvordan vi får plads til alle grene og stammer i vores lille have, for jeg er sikker på, at vi ikke kan nå at følge med til at køre væk i det tempo, som han kan lægge det på jorden. Vi må igang!

Kommentarer

 1. God arbejdslyst.
  Det er vist godt med professionel hjælp til den slags projekter.

  Hilsen Vivik

  SvarSlet
 2. Det er rart med professionel hjælp til sådanne opgaver - det ser jo ud som om træet skal pilles ned i stykker. Det bliver dejligt når der er ryddet op og I får lys:)

  SvarSlet
 3. Hej Vivik og Lisbeth
  Uden professionel hjælp havde vi aldrig klaret det! Træerne er væltet og oprydningen går meget hurtigere end forventet - men hvor bliver vi ømme i morgen eller alt det fysiske arbejde!

  SvarSlet
 4. Åh, hvor er det dog en skam at I kører alle de dejlige grene væk. Det er lige sådan nogle jeg ønsker mig til et hegn :)

  SvarSlet
 5. Det er lidt vemodigt, at fælde træer... Men der er jo en årsag hver gang. Jeg har selv fældet to idag. De var heldigvis ikke større end, at den hjemlige prof kunne klare det. Jeg fik også en del materiale til mit kommende kvashegn.

  Hilsen Ina

  SvarSlet
 6. Hej Lene
  Vi forventede at grenene var fulde af torne og havde derfor planer om at køre det væk. Men ingen vanvittige torne, så alt op til 4 cm er kørt gennem kompostkværnen :-) Mere herom en anden dag :-)

  Hej Ina
  Ja, beslutningen er vemodig og så dog. Vi har endnu 8 store træer i sydsiden af vores lille parcelhushave grund på små 800 kvm, så der er meget mere at fælde af for at give lys! Men disse 3 var vist nok for dette år :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Det var så præriebedet

Eftermiddagens projekt har været tilplantning af præriebedet. Poul Pedersen fra Overdam Planteskole har hjulpet mig med at lave en plan over bedet samt en beregning af, hvor mange planter jeg havde behov for.

Det er første gang ever, at jeg køber planter til et helt bed på én gang, så det har været rigtig dejligt, at han ville hjælpe mig med at lave en plan og få overblikket. Men samtidig er det også lidt overvældende, at købe 54 planter på én gang på trods af, at det er fødselsdagspenge, som jeg har sparet sammen i nogle år.
Bedet er ikke helt så kantet, som skitseret på tegningen - ca. 6 x 4 x 3 m - men det er jo også kun et forslag at gå ud fra. En rigtig brugbar én af slagsen.

Men da det er første gang, at jeg skulle tilplante så stort et bed, måtte jeg have bambuspindende frem for at afmærke målene. Det gav mig et godt overblik, men planteplanen blev ikke helt holdt alligevel.

I bedet har jeg plantet;
1 = 3 rishirse (Panicum virgatum 'Northwind')
2 = 11 purpursolhat (7 E…