Gå videre til hovedindholdet

Solskin og potteplanter

Morgenen startede med solskin. Vi glædede os til at se sønnike og hans hold spille kamp og alle forældre drømte om at stå i solen, suge vitaminer og blive dejlig varme. Men, men, men - fodboldbanerne lå i blæst og der var masser af blæst og på trods af plusgrader blev vi alle hurtigt meget kolde. Så da vi kom hjem, var det bestemt ikke haven der trak!

Istedet for haven gik jeg igang med at plante potteplanterne om. De var ved at vokse ud af deres alt for små potter. Dagene bliver som bekendt længere og også potteplanterne nyder godt af den øgede lysmængde og begynder at vokse igen. Tiden var derfor inde til at plante om i de nyindkøbte og større potter.


Planterne fik først en douch og kunne derefter nemt trækkes ud af potterne. Rødderne blev soigneret og planterne blev plantet i nyt blomsterjord i en større krukke. Så nu har de optimale betingelser og må gerne begynde at gro igen.

Og nu sidder vi og slapper af i sofaen med MGP, for vi er dejlig trætte efter halvanden time i den alt for friske luft - og vi har røde æblekinder :-)

P.S. I det mindste vandt vores drenge kampen og nød at spille fodbold  - og de frøs ikke  :-)

Kommentarer

 1. Vi har to drenge der også spillede fodbold, og hvor har vi frosset mange gange, for der stod altid en strid blæst ind over fodboldbanerne. Men skønt var det dog at følge drengene, og vi var næsten altid med begge to :)

  SvarSlet
 2. Hej Lene
  Ja det er skønt at følge drengene og har vi muligheden, så tager vi gerne med begge to - i alt slags vejr. Det er utroligt, at fodboldbanerne altid ligger så udsat. Og når det er bagende solskin så er det også for meget. Hm, vi er vist ikke nemme at gøre tilfredse ;-)

  SvarSlet
 3. Ja jeg kender det alt for godt med at stå på sidelinjen i al slags vejr nærmest..
  Jeg går også og overvejer seriøst at begynde med mine potteplanter for jeg ved mig selv at når jeg først kan komme i haven..så er det svært at lave noget indenfor..Så måske er det nu at det skal være :)

  SvarSlet
 4. Hej Karina
  DEt er jo ihvertfald nu, at dagslysmængden tlitager, så jeg tror de har godt af det nu inden de kommer i alt for meget gro. God fornøjelse :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …