Gå videre til hovedindholdet

Solskin og potteplanter

Morgenen startede med solskin. Vi glædede os til at se sønnike og hans hold spille kamp og alle forældre drømte om at stå i solen, suge vitaminer og blive dejlig varme. Men, men, men - fodboldbanerne lå i blæst og der var masser af blæst og på trods af plusgrader blev vi alle hurtigt meget kolde. Så da vi kom hjem, var det bestemt ikke haven der trak!

Istedet for haven gik jeg igang med at plante potteplanterne om. De var ved at vokse ud af deres alt for små potter. Dagene bliver som bekendt længere og også potteplanterne nyder godt af den øgede lysmængde og begynder at vokse igen. Tiden var derfor inde til at plante om i de nyindkøbte og større potter.


Planterne fik først en douch og kunne derefter nemt trækkes ud af potterne. Rødderne blev soigneret og planterne blev plantet i nyt blomsterjord i en større krukke. Så nu har de optimale betingelser og må gerne begynde at gro igen.

Og nu sidder vi og slapper af i sofaen med MGP, for vi er dejlig trætte efter halvanden time i den alt for friske luft - og vi har røde æblekinder :-)

P.S. I det mindste vandt vores drenge kampen og nød at spille fodbold  - og de frøs ikke  :-)

Kommentarer

 1. Vi har to drenge der også spillede fodbold, og hvor har vi frosset mange gange, for der stod altid en strid blæst ind over fodboldbanerne. Men skønt var det dog at følge drengene, og vi var næsten altid med begge to :)

  SvarSlet
 2. Hej Lene
  Ja det er skønt at følge drengene og har vi muligheden, så tager vi gerne med begge to - i alt slags vejr. Det er utroligt, at fodboldbanerne altid ligger så udsat. Og når det er bagende solskin så er det også for meget. Hm, vi er vist ikke nemme at gøre tilfredse ;-)

  SvarSlet
 3. Ja jeg kender det alt for godt med at stå på sidelinjen i al slags vejr nærmest..
  Jeg går også og overvejer seriøst at begynde med mine potteplanter for jeg ved mig selv at når jeg først kan komme i haven..så er det svært at lave noget indenfor..Så måske er det nu at det skal være :)

  SvarSlet
 4. Hej Karina
  DEt er jo ihvertfald nu, at dagslysmængden tlitager, så jeg tror de har godt af det nu inden de kommer i alt for meget gro. God fornøjelse :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.