Gå videre til hovedindholdet

Erfaringer med kompostkværn

Jeg har tidligere lovet at følge op på mine erfaringer med kompostkværnen og nu har jeg en hel dags arbejde at berette fra.

Kompostkværnen kørte ufortrødent i mange timer og det var kun ganske få gange, at vi måtte stoppe den. Og det var selvforskyldt, idet vi enten havde kommet grene over 38 mm i kværnen eller opsamlingsboksen var ved at være fyldt, så kværnen ikke kunne komme af med materialet.

Vi fodrede kværnen i næsten syv timer og den nåede at kværne grenene fra to store træer, så jeg mener, at kapaciteten er helt ok. Den har god kraft til selv at trække grenene ned gennem kværnen.


På øverste billede ses kompostmaterialet fra akacietræerne. Akacie er en hård træsort, men kompostkværnen udførte et godt stykke arbejde. På nederste foto ses kompostmaterialet fra den røde ahorn. Som det ses er langt størstedelen af materialet fra begge træer findelt, sådan at jeg kan bruge det i bedene som dækmateriale.

Så alt ialt må jeg sige, at jeg er imponeret af kompostkværnen og mener, at den til fulde kan dække vores behov i en parcelhushave.

Kommentarer

 1. Det ser ud som om, og lyder til, at jeres kompostkværn fungerer fint.

  Det lyder bare ikke af så meget, når de kun kan tage grene op til 38mm, men den kan måske klare de fleste almindelige ting alligevel.

  Følger intereseret med i hvordan den arbejder, da vi måske vil have fat i en engang, hvis vi kan få en, der kan og vil noget til fornuftige penge.

  Hilsen Vivik

  SvarSlet
 2. God måde, at få brugt sine grene på.
  Jeg er ved at etablere et kvashegn til mine grene. Men jeg bruger barkflis på gangene i køkkenhaven, og der kunne jeg godt have brugt en sådan kværn.

  Hilsen Ina

  SvarSlet
 3. Det lyder rigtig godt - kan den også bruges til staudeafklip o.l. kompostaffald eller er den kun til grene? Det er en super god måde at genbruge sit eget grenaffald på:)

  SvarSlet
 4. Jeg følger også stadig med på jeres erfaringer - I min sommerhushave er det mest afklip af grene fra buske og hække der skal "bortskaffes" - og der synes denne lidt mere lydsvage maskine at være et god investering. Det må lige overvejes...!
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 5. Skønt med egen kværn så man kan lave sit eget flis :)
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet
 6. Hej Vivik
  Grene på 38 mm lød heller ikke af så meget for mig, men når vi sætter dem i kværnen, synes jeg faktisk, at det er en ok tykkelse. Grene over 38 mm kan vi bruge til optænding :-)

  Hej Ina
  Ja man kan jo lige så godt 'genbruge' det materiale, der er i haven i forvejen :-)

  Hej Lisbeth
  Jeg har kørt kun en lille smule staudeafklip igennem kværnen. Men når jeg har prøvet noget mere, vil jeg gerne vende tilbag med erfaringer :-)

  Hej Berit
  Det er bedre for samvittigheden og miljøet at 'genbruge'. Vi har også tidligere kørt på 'genbrugsen', men det er meget nemmere og hurtigere at tage kværnen frem :-)

  Hej Karina
  Ja det er rart, at vi bare kan tage kværnen frem, når vi har behov for det :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …