Gå videre til hovedindholdet

Erfaringer med kompostkværn

Jeg har tidligere lovet at følge op på mine erfaringer med kompostkværnen og nu har jeg en hel dags arbejde at berette fra.

Kompostkværnen kørte ufortrødent i mange timer og det var kun ganske få gange, at vi måtte stoppe den. Og det var selvforskyldt, idet vi enten havde kommet grene over 38 mm i kværnen eller opsamlingsboksen var ved at være fyldt, så kværnen ikke kunne komme af med materialet.

Vi fodrede kværnen i næsten syv timer og den nåede at kværne grenene fra to store træer, så jeg mener, at kapaciteten er helt ok. Den har god kraft til selv at trække grenene ned gennem kværnen.


På øverste billede ses kompostmaterialet fra akacietræerne. Akacie er en hård træsort, men kompostkværnen udførte et godt stykke arbejde. På nederste foto ses kompostmaterialet fra den røde ahorn. Som det ses er langt størstedelen af materialet fra begge træer findelt, sådan at jeg kan bruge det i bedene som dækmateriale.

Så alt ialt må jeg sige, at jeg er imponeret af kompostkværnen og mener, at den til fulde kan dække vores behov i en parcelhushave.

Kommentarer

 1. Det ser ud som om, og lyder til, at jeres kompostkværn fungerer fint.

  Det lyder bare ikke af så meget, når de kun kan tage grene op til 38mm, men den kan måske klare de fleste almindelige ting alligevel.

  Følger intereseret med i hvordan den arbejder, da vi måske vil have fat i en engang, hvis vi kan få en, der kan og vil noget til fornuftige penge.

  Hilsen Vivik

  SvarSlet
 2. God måde, at få brugt sine grene på.
  Jeg er ved at etablere et kvashegn til mine grene. Men jeg bruger barkflis på gangene i køkkenhaven, og der kunne jeg godt have brugt en sådan kværn.

  Hilsen Ina

  SvarSlet
 3. Det lyder rigtig godt - kan den også bruges til staudeafklip o.l. kompostaffald eller er den kun til grene? Det er en super god måde at genbruge sit eget grenaffald på:)

  SvarSlet
 4. Jeg følger også stadig med på jeres erfaringer - I min sommerhushave er det mest afklip af grene fra buske og hække der skal "bortskaffes" - og der synes denne lidt mere lydsvage maskine at være et god investering. Det må lige overvejes...!
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 5. Skønt med egen kværn så man kan lave sit eget flis :)
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet
 6. Hej Vivik
  Grene på 38 mm lød heller ikke af så meget for mig, men når vi sætter dem i kværnen, synes jeg faktisk, at det er en ok tykkelse. Grene over 38 mm kan vi bruge til optænding :-)

  Hej Ina
  Ja man kan jo lige så godt 'genbruge' det materiale, der er i haven i forvejen :-)

  Hej Lisbeth
  Jeg har kørt kun en lille smule staudeafklip igennem kværnen. Men når jeg har prøvet noget mere, vil jeg gerne vende tilbag med erfaringer :-)

  Hej Berit
  Det er bedre for samvittigheden og miljøet at 'genbruge'. Vi har også tidligere kørt på 'genbrugsen', men det er meget nemmere og hurtigere at tage kværnen frem :-)

  Hej Karina
  Ja det er rart, at vi bare kan tage kværnen frem, når vi har behov for det :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

1. søndag i advent

Som alle I andre, så har jeg også haft 'travlt' med at finde og pynte adventskransen. Jeg har ikke den store lyst til at lave dekorationer og holder desuden også af det enkle. Derfor købte vi for et par år siden Georg Jensens adventsstage. Ikke så julet at se på i min optik, så derfor får den altid lige et lille julepift.


Hver lysholder har fået et par små kviste af blød ene og derefter en lille sløjfe i julefarver. Den bløde ene har jeg fået hos mine forældre, som har en stor busk, der trængte til beskæring. Jo, den er god nok - det er ikke en dårlig undskyldning for at få noget af den! Jeg fik faktisk en hel pose blød ene, så jeg skal have fantasien igang for flere enkle projekter.


Jeg kan se rundt omkring i bloglandia, at der er flere med bloglys i kransene, som tænder alle fire lys på én gang. Jeg oplever, at der er forskellige traditioner i forhold om alle fire lys tændes på én gang eller om der tændes et lys af gangen.

Vi tænder kun et lys af gangen. Og så er det jo sma…