Gå videre til hovedindholdet

Drivhus glas skåret til :-)

Jeg har et eller andet ift. nye praktiske opgaver og min indre pep-talk må være noget i retningen af; 'giv aldrig op før det er afprøvet. Nogle gange tager det tid at komme til afprøvningen og der skal lidt overvejelser og research til, inden jeg går i krig med opgaven. Men idag var så dagen, hvor jeg skulle prøve at skære i glas for første gang.

Drivhuset manglede at få udskiftet et glas og jeg har ikke kunnet finde et glas i den rigtige størrelse i de nærliggende byggemarkeder. Jeg havde to glas, som var skiftet andre steder i drivhuset og som kunne passe, hvis de blev skåret til. Så udstyret med glasskærer, lampeolie, tusch og tommestok gik jeg igang på et prøveglas. Efter et par 'øvninger' var jeg klar til det rigtige glas.

Det første glas knak for langt nede - så var der endnu én at prøve på. Og det lykkedes sørme :-) Nu er glasset sat i drivhuset, alle glas er intakte og fruen er glad!

Kommentarer

 1. Hvor skønt så mangler vi bare lidt varmere vejr så drivhuset kan komme i brug..
  jeg har også arbejdet med drivhus dog på den måde at vi har gjort plads til det ved at fælde et træ og rydde pladsen omkring det..
  Fortsat god søndag..

  SvarSlet
 2. Hej Karina
  Så må græsplænen være blevet mindre våd, så I har kunnet gå på den. Har I også skullet fjerne træet rod for at få plads til drivhuset? Det er et kæmpe arbejde, hvis man ikke har en stubfræser!

  Tak og i lige måde :-)

  SvarSlet
 3. Kan kun sige, at øvelse gør mester. Det giver blod på tanden, hvergang en ting lykkedes som man ikke troede man kunne ;-)

  Igen mit slogan. Viljen til at ville - avler evnen til at kunne .

  Ha' en dejlig aften.

  SvarSlet
 4. Du har fuldstændig ret Madam.

  Du ønskes også en dejlig aften :-)

  SvarSlet
 5. Ingen opgave er for stor for en handy-woman :-).

  /Birgitte

  SvarSlet
 6. Du har fuldstændig ret Birgitte - og dem er vi jo et par stykker af :o)

  SvarSlet
 7. Godt klaret! Man skal ikke opgive, bare fordi man ikke har prøvet det før ;-)

  SvarSlet
 8. Hej Ina
  Fuldstændig enig :-)

  SvarSlet
 9. Ja, det var flot klaret!!! Jeg ved ikke, hvor mange glas, vi har brugt på det, når Peter skulle skære det til. Der ryger glas hvert år i vore to små drivhuse - vi har endda lavet "vintersikring" på dem, men det stormer simpelthen her hos os. Jeg siger tit, at man skulle tro, vi var flyttet til Vestkysten (vi bor på Fyn) ;-)

  SvarSlet
 10. Hej Marlene
  Tak :-) Havde hørt at det var svært, så jeg var selv noget spændt på, om det lykkedes.

  Det lyder træls, at der ryger glas hvert år. Synes ikke at jeg kan huske, at det blæste så meget, da vi boede i Nr. Aaby - men vi havde heller ikke drivhus! Husker Fyn som et lunt sted. Men måske er Nr. Aaby mere gemt inde i landet end jeres placering mellem Bogense og Brenderup?

  Ha' en dejlig aften :-)

  SvarSlet
 11. Sjovt, at du har boet i Nr. Åby!! Det er jo ikke langt herfra.

  Jeg troede faktisk også, at her ville være noget lunere end i vores tidligere have i Mårslet ved Århus, men der blev jeg da hurtigt klogere ;-)

  Her er dog også ret åbent ved os - specielt efter, at den store plantage lige uden for vores grund blev nedlagt for et par år siden, så det har selvfølgelig også betydning.

  Tak i lige måde :-)

  SvarSlet
 12. Hej igen Marlene
  Ja, Nr. Aaby er ikke så lang fra jer :-)

  Jeg er opvokset i Vestjylland på Ribe-egnen, hvor jeg har mærket den stride vestenvind mange gange. Så det har ganske givet påvirket min opfattelse af 'en lun plet' :)

  SvarSlet
 13. Ja, okay, det kan jeg godt se :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Nedklipning af katteurt

Katteurten Nepeta faassenii 'Six hills Giants' lever op til sit navn og jeg skal love for, at den er blevet stor - stor og smuk var den, da den stod med alle de smukke blå blomster i fuld flor. Og den har været så velbesøgt af de flittige brumbassser.

En ulempe ved den er dog, at den falder til siden og derved bliver lidt bar i midten. Derfor fylder den ret meget - jeg tror, at én plante har fyldt 1,5x1,5 m. Derfor har den også klemt nogle af de planter, som jeg har sat i bedet. Måske har jeg plantet for tæt, men så er planten for stor.
Så istedet har jeg midlertidigt sat en stump rionet op, så plantestilkene er blevet løftet fra jorden og der er givet plads til andre planter. Dette må blive min fremtidige løsning - dog med rionet hele vejen rundt om planten - da jeg gerne vil beholde katteurten i haven.

Da jeg så, at der var friske grønne skud i midten af planterne, så var jeg kvik med saksen - væk med de horisontale, halv visne og afblomstrede grene. Og tilbage stod friske b…