Gå videre til hovedindholdet

Drivhus glas skåret til :-)

Jeg har et eller andet ift. nye praktiske opgaver og min indre pep-talk må være noget i retningen af; 'giv aldrig op før det er afprøvet. Nogle gange tager det tid at komme til afprøvningen og der skal lidt overvejelser og research til, inden jeg går i krig med opgaven. Men idag var så dagen, hvor jeg skulle prøve at skære i glas for første gang.

Drivhuset manglede at få udskiftet et glas og jeg har ikke kunnet finde et glas i den rigtige størrelse i de nærliggende byggemarkeder. Jeg havde to glas, som var skiftet andre steder i drivhuset og som kunne passe, hvis de blev skåret til. Så udstyret med glasskærer, lampeolie, tusch og tommestok gik jeg igang på et prøveglas. Efter et par 'øvninger' var jeg klar til det rigtige glas.

Det første glas knak for langt nede - så var der endnu én at prøve på. Og det lykkedes sørme :-) Nu er glasset sat i drivhuset, alle glas er intakte og fruen er glad!

Kommentarer

 1. Hvor skønt så mangler vi bare lidt varmere vejr så drivhuset kan komme i brug..
  jeg har også arbejdet med drivhus dog på den måde at vi har gjort plads til det ved at fælde et træ og rydde pladsen omkring det..
  Fortsat god søndag..

  SvarSlet
 2. Hej Karina
  Så må græsplænen være blevet mindre våd, så I har kunnet gå på den. Har I også skullet fjerne træet rod for at få plads til drivhuset? Det er et kæmpe arbejde, hvis man ikke har en stubfræser!

  Tak og i lige måde :-)

  SvarSlet
 3. Kan kun sige, at øvelse gør mester. Det giver blod på tanden, hvergang en ting lykkedes som man ikke troede man kunne ;-)

  Igen mit slogan. Viljen til at ville - avler evnen til at kunne .

  Ha' en dejlig aften.

  SvarSlet
 4. Du har fuldstændig ret Madam.

  Du ønskes også en dejlig aften :-)

  SvarSlet
 5. Ingen opgave er for stor for en handy-woman :-).

  /Birgitte

  SvarSlet
 6. Du har fuldstændig ret Birgitte - og dem er vi jo et par stykker af :o)

  SvarSlet
 7. Godt klaret! Man skal ikke opgive, bare fordi man ikke har prøvet det før ;-)

  SvarSlet
 8. Hej Ina
  Fuldstændig enig :-)

  SvarSlet
 9. Ja, det var flot klaret!!! Jeg ved ikke, hvor mange glas, vi har brugt på det, når Peter skulle skære det til. Der ryger glas hvert år i vore to små drivhuse - vi har endda lavet "vintersikring" på dem, men det stormer simpelthen her hos os. Jeg siger tit, at man skulle tro, vi var flyttet til Vestkysten (vi bor på Fyn) ;-)

  SvarSlet
 10. Hej Marlene
  Tak :-) Havde hørt at det var svært, så jeg var selv noget spændt på, om det lykkedes.

  Det lyder træls, at der ryger glas hvert år. Synes ikke at jeg kan huske, at det blæste så meget, da vi boede i Nr. Aaby - men vi havde heller ikke drivhus! Husker Fyn som et lunt sted. Men måske er Nr. Aaby mere gemt inde i landet end jeres placering mellem Bogense og Brenderup?

  Ha' en dejlig aften :-)

  SvarSlet
 11. Sjovt, at du har boet i Nr. Åby!! Det er jo ikke langt herfra.

  Jeg troede faktisk også, at her ville være noget lunere end i vores tidligere have i Mårslet ved Århus, men der blev jeg da hurtigt klogere ;-)

  Her er dog også ret åbent ved os - specielt efter, at den store plantage lige uden for vores grund blev nedlagt for et par år siden, så det har selvfølgelig også betydning.

  Tak i lige måde :-)

  SvarSlet
 12. Hej igen Marlene
  Ja, Nr. Aaby er ikke så lang fra jer :-)

  Jeg er opvokset i Vestjylland på Ribe-egnen, hvor jeg har mærket den stride vestenvind mange gange. Så det har ganske givet påvirket min opfattelse af 'en lun plet' :)

  SvarSlet
 13. Ja, okay, det kan jeg godt se :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Det var så præriebedet

Eftermiddagens projekt har været tilplantning af præriebedet. Poul Pedersen fra Overdam Planteskole har hjulpet mig med at lave en plan over bedet samt en beregning af, hvor mange planter jeg havde behov for.

Det er første gang ever, at jeg køber planter til et helt bed på én gang, så det har været rigtig dejligt, at han ville hjælpe mig med at lave en plan og få overblikket. Men samtidig er det også lidt overvældende, at købe 54 planter på én gang på trods af, at det er fødselsdagspenge, som jeg har sparet sammen i nogle år.
Bedet er ikke helt så kantet, som skitseret på tegningen - ca. 6 x 4 x 3 m - men det er jo også kun et forslag at gå ud fra. En rigtig brugbar én af slagsen.

Men da det er første gang, at jeg skulle tilplante så stort et bed, måtte jeg have bambuspindende frem for at afmærke målene. Det gav mig et godt overblik, men planteplanen blev ikke helt holdt alligevel.

I bedet har jeg plantet;
1 = 3 rishirse (Panicum virgatum 'Northwind')
2 = 11 purpursolhat (7 E…