Gå videre til hovedindholdet

Det gror i det lunere vejr

Det har været overskyet det meste af dagen men efter 15-tiden fik solen magten og hvor var det dejligt at gå i solen :-) Et par timer hvor studsning af grene i skellet, nedklipning af stauder og isætning af drivhusglas var nogle af havens gøremål. Samtidig med gøremålene går jeg og nyder alle forårsløgene, som pipler op af jorden nu det er blevet lidt varmere.


Drivhuset er jeg endnu ikke helt færdigt med, idet én af ruderne i døren skal skiftes. Men jeg har endnu ikke fundet et stykke glas i byggemarkederne, som passer i målene. Jeg må derfor igang med en glasskærer og forsøge mig med at tilpasse et stykke. To af de ruder jeg har taget ud er store nok til ruden i døren. Jeg er noget spændt på om det vil lykkes!

Disse tulipaner står lunt og godt under en uægte jasmin, så derfor er de allerede kommet langt.

Hvor er det skønt med lunere vejr igen og prognosen for den kommende uge lover godt. Men tør vi helt tro på, at foråret er kommet for at blive - for det var da lige en streg i regningen, den vinter vi fik igen torsdag og fredag - jeg håber!

Kommentarer

 1. De er bare så velkomne alle de spirende løgplanter.
  Jeg ville heller ikke være alt for stolt over, at skulle skære glas til. Kan du ikke alliere dig med en nabo eller lignende?
  Det er forår nu :-D

  Hilsen Ina

  SvarSlet
 2. Det ER forår - basta :)
  Vi har selv prøvet at skære i glas. Det ser så nemt ud når glarmesteren gør det, men vi fandt aldrig ud af at knække koden :(

  SvarSlet
 3. Jeg tilslutter mig Lene. Det er forår nu :-) Langtidsprognosen på DMI ser ret fornuftig ud, årstiden taget i betragtning.

  Kan godt forstå du har gået og nydt dine løgvækster i haven i dag - skønt at gå udenfor og ordne uden at fryse.

  SvarSlet
 4. Ljuvligt! Vintergäck och krispiga tuplanrullar..... Det är så skönt at se!

  Kram,
  Stina

  SvarSlet
 5. Hej Ina
  Jeg tror, at jeg må klare mig selv og går det ikke som jeg vil, så vil jeg alliere mig med en glarmester :-)

  Hej Lene
  Jeg krydser fingre for, at det går - men er noget spændt på det :-) Har tanker om, at det er lidt som at knække fliser efter en manuel fliseskærer - men jeg bliver sikkert klogere!

  Hej Vivik
  Det har været så dejligt - men først sidst på dagen, men så blev det lunere vejr også udnyttet :-)

  SvarSlet
 6. Hej Stine
  Ja, det er forår ikke kun at føle på huden, men der er også visuelle beviser :-)

  SvarSlet
 7. Skønt med alle de spirer der kommer op :)..
  kunne dog godt bruge lidt mindre vind og mere sol..God weekend herfra

  SvarSlet
 8. Hej Karina
  Det har været en dejlig solrig søndag her og uden vind. Håber det har været ligeså hvor du er :-) Og det var en dejlig weekend :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Rød havesyre

Hurra - Jeg opdagede igår, at planterne i haven begynder at røre på sig. Èn af de første jeg har fået øje på er rød havesyre, som står med små flotte blade. Havesyren står i staudebedet og har fået lov til at smide frø og nu kan jeg se, at den kommer flere steder i bedet, dog uden at den kommer over det hele som "ukrudt". I litteraturen skrives der, at det er en god idé, at fjerne blomsterne inden den sætter frø, idet planten kan være svær at fjerne fordi den har en dybtgående rod. Men indtil videre har jeg ikke haft problemer med, at den spreder sig for meget.

Havesyre findes også i en grøn variant med saftige, græsgrønne blade, men jeg er nu glad for den røde, som giver lidt mere kolorit på bedet. Planten kommer med blomstrerstilke med mange skiveformede rust-/gul-farvede blomster fra midsommer, men umiddelbart er det for mig at se ikke blomsterne, der er det attraktive ved denne urt. Blomsterstandene bliver op til 50-80 cm høje. Planten trives bedst i sol til halvskygge og…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…