Gå videre til hovedindholdet

Det gror i det lunere vejr

Det har været overskyet det meste af dagen men efter 15-tiden fik solen magten og hvor var det dejligt at gå i solen :-) Et par timer hvor studsning af grene i skellet, nedklipning af stauder og isætning af drivhusglas var nogle af havens gøremål. Samtidig med gøremålene går jeg og nyder alle forårsløgene, som pipler op af jorden nu det er blevet lidt varmere.


Drivhuset er jeg endnu ikke helt færdigt med, idet én af ruderne i døren skal skiftes. Men jeg har endnu ikke fundet et stykke glas i byggemarkederne, som passer i målene. Jeg må derfor igang med en glasskærer og forsøge mig med at tilpasse et stykke. To af de ruder jeg har taget ud er store nok til ruden i døren. Jeg er noget spændt på om det vil lykkes!

Disse tulipaner står lunt og godt under en uægte jasmin, så derfor er de allerede kommet langt.

Hvor er det skønt med lunere vejr igen og prognosen for den kommende uge lover godt. Men tør vi helt tro på, at foråret er kommet for at blive - for det var da lige en streg i regningen, den vinter vi fik igen torsdag og fredag - jeg håber!

Kommentarer

 1. De er bare så velkomne alle de spirende løgplanter.
  Jeg ville heller ikke være alt for stolt over, at skulle skære glas til. Kan du ikke alliere dig med en nabo eller lignende?
  Det er forår nu :-D

  Hilsen Ina

  SvarSlet
 2. Det ER forår - basta :)
  Vi har selv prøvet at skære i glas. Det ser så nemt ud når glarmesteren gør det, men vi fandt aldrig ud af at knække koden :(

  SvarSlet
 3. Jeg tilslutter mig Lene. Det er forår nu :-) Langtidsprognosen på DMI ser ret fornuftig ud, årstiden taget i betragtning.

  Kan godt forstå du har gået og nydt dine løgvækster i haven i dag - skønt at gå udenfor og ordne uden at fryse.

  SvarSlet
 4. Ljuvligt! Vintergäck och krispiga tuplanrullar..... Det är så skönt at se!

  Kram,
  Stina

  SvarSlet
 5. Hej Ina
  Jeg tror, at jeg må klare mig selv og går det ikke som jeg vil, så vil jeg alliere mig med en glarmester :-)

  Hej Lene
  Jeg krydser fingre for, at det går - men er noget spændt på det :-) Har tanker om, at det er lidt som at knække fliser efter en manuel fliseskærer - men jeg bliver sikkert klogere!

  Hej Vivik
  Det har været så dejligt - men først sidst på dagen, men så blev det lunere vejr også udnyttet :-)

  SvarSlet
 6. Hej Stine
  Ja, det er forår ikke kun at føle på huden, men der er også visuelle beviser :-)

  SvarSlet
 7. Skønt med alle de spirer der kommer op :)..
  kunne dog godt bruge lidt mindre vind og mere sol..God weekend herfra

  SvarSlet
 8. Hej Karina
  Det har været en dejlig solrig søndag her og uden vind. Håber det har været ligeså hvor du er :-) Og det var en dejlig weekend :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …