Gå videre til hovedindholdet

Årets fedeste fuldmåne

Månen er fuld lige nu! Og det er årets fedeste fuldmåne dvs. at månen er tættere på jorden end den kommer i hele 2011 og endda tættere på end den har været siden 1993 - læs mere her.

Kommentarer

 1. Ja, det var et smukt syn Susanne - jeg er også helt vildt facineret af månen og himmelrummet i det hele taget. Ærgeligt dog at der var lidt skyer både her og hos dig.......men måske næste år vi får en hel klar én :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 2. Kære Dorthe
  Vi må da afsted i aften igen, selvom månen ikke er helt fuld da! Men der er der håb for, at der ikke er overskyet altså hvis man skal tro yr.no :-) Jeg vil prøvet at se, om jeg ikke kan komme op på landsbyens bakken, så jeg kan se månen komme op over horisonten :-)

  Ha' en dejlig forårssøndag
  Susanne

  P.S. Jeg tog iøvrigt mit billede gennem en rude, så det gør ikke billedet skarpere!

  SvarSlet
 3. Hej - utroligt flotte billeder..Jeg har prøvet at tage billeder af månen og om aftenen ellers men det virker ikke helt. Har I noget bestemt udstyr eller ??
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet
 4. Hej Karina
  Jeg har et kamerastativ, fordi der er lang lukketid, når det er mørkt. Så er jeg sikker på at billedet ikke bliver rystet og dermed utydeligt.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Firkantede fastelavnsboller

På 'min' header står der, at bloggen mest handler om haven, men også lidt om alt det andet. Og 'det andet' er vi så kommet til i aften. Jeg har nemlig fået lyst til at dele min 'opskrift' på firkantede fastelavnsboller med jer.

Til gemalens fødselsdag købte vi et par fastelavnsboller med fløde hos bageren. Og jeg tænkte, at det måtte kunne gøres efter i eget køkken. Så igår købte jeg ind til eksperimentet. De blev faktisk rigtig gode og så var de helt friske og sprøde. Og det bedste af det hele er, at de er utrolig lette at lave.


Færdiglavede butterdejsplader fra supermarkedet halveres og bages i ovnen i 20 min. Hver firkant skæres i to halvdele.

Kagecreme røres med lidt sukker og vanille. Flødeskum blandes med cremen i forholdet 2:1 og en 'klat' lægges mellem de to lag butterdej.


Fastelavnsbollen pyntes med glasur.

Det er da nemt. Og på trods af at fastelavnsbollerne er firkantede, så smager de altså rigtig godt.

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…