Gå videre til hovedindholdet

Årets fedeste fuldmåne

Månen er fuld lige nu! Og det er årets fedeste fuldmåne dvs. at månen er tættere på jorden end den kommer i hele 2011 og endda tættere på end den har været siden 1993 - læs mere her.

Kommentarer

 1. Ja, det var et smukt syn Susanne - jeg er også helt vildt facineret af månen og himmelrummet i det hele taget. Ærgeligt dog at der var lidt skyer både her og hos dig.......men måske næste år vi får en hel klar én :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 2. Kære Dorthe
  Vi må da afsted i aften igen, selvom månen ikke er helt fuld da! Men der er der håb for, at der ikke er overskyet altså hvis man skal tro yr.no :-) Jeg vil prøvet at se, om jeg ikke kan komme op på landsbyens bakken, så jeg kan se månen komme op over horisonten :-)

  Ha' en dejlig forårssøndag
  Susanne

  P.S. Jeg tog iøvrigt mit billede gennem en rude, så det gør ikke billedet skarpere!

  SvarSlet
 3. Hej - utroligt flotte billeder..Jeg har prøvet at tage billeder af månen og om aftenen ellers men det virker ikke helt. Har I noget bestemt udstyr eller ??
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet
 4. Hej Karina
  Jeg har et kamerastativ, fordi der er lang lukketid, når det er mørkt. Så er jeg sikker på at billedet ikke bliver rystet og dermed utydeligt.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…