Gå videre til hovedindholdet

Årets fedeste fuldmåne

Månen er fuld lige nu! Og det er årets fedeste fuldmåne dvs. at månen er tættere på jorden end den kommer i hele 2011 og endda tættere på end den har været siden 1993 - læs mere her.

Kommentarer

 1. Ja, det var et smukt syn Susanne - jeg er også helt vildt facineret af månen og himmelrummet i det hele taget. Ærgeligt dog at der var lidt skyer både her og hos dig.......men måske næste år vi får en hel klar én :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 2. Kære Dorthe
  Vi må da afsted i aften igen, selvom månen ikke er helt fuld da! Men der er der håb for, at der ikke er overskyet altså hvis man skal tro yr.no :-) Jeg vil prøvet at se, om jeg ikke kan komme op på landsbyens bakken, så jeg kan se månen komme op over horisonten :-)

  Ha' en dejlig forårssøndag
  Susanne

  P.S. Jeg tog iøvrigt mit billede gennem en rude, så det gør ikke billedet skarpere!

  SvarSlet
 3. Hej - utroligt flotte billeder..Jeg har prøvet at tage billeder af månen og om aftenen ellers men det virker ikke helt. Har I noget bestemt udstyr eller ??
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet
 4. Hej Karina
  Jeg har et kamerastativ, fordi der er lang lukketid, når det er mørkt. Så er jeg sikker på at billedet ikke bliver rystet og dermed utydeligt.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …