Gå videre til hovedindholdet

P for påskeliljer

I denne uge er bogstavet i ABC Scandinavia et P, så jeg tænkte på at sige P for p....koldt - har man ikke andet at tale om, så kan man da altid snakke om vejret! Men så var det at årets første sovende påskeliljer fristede i den lokale Brugs, så derfor siger jeg istedet

P for påskeliljer

Og ikke nok med at blomsterne fristede, så var der hele tre bundter til kun 15, -kr - det var for fristende :-)


Jeg havde nogle grene fra en vinterjasmin, jeg ved en fejl kom til at klippe helt ned, som har stået køligt små 14 dage og bladene har nu foldet sig lidt ud. De passer rigtig fint ind i buketten. Så nu har vi en frisk buket i lysende gult - forårs gult, son vi kan nyde hele weekenden. Og når det nu er så koldt udenfor, så må vi jo trække forårsfarver og -fornemmelser ind i stuen :-)

Kommentarer

 1. Påskeliljer er dejlige, vi trænger rigtigt til nogel farver på denne årstid.

  Har ikke lige bemærket at de sovende påskeliljer var i butikkerne nu, men må hellere få nogen hjem til weekenden, når jeg skal på indkøb i morgen :-)

  God weekend.

  SvarSlet
 2. Hej Vivik
  Det var også første gang jeg så dem i butikkerne, så håber du finder nogle :-)
  Også en dejlig weekend til dig :-)

  SvarSlet
 3. Påskeliljer er også et smukkere ord end PXXXXVejr ;O)

  Kan man blive brun af at sidde i lyset af en pc skærm forresten?? :O))

  SvarSlet
 4. Hej Susanne
  Du har ret med hensyn til påskeliljer og P-ordet!
  Og så vidt jeg ved, er det kun Jens Vejmand der blev brun af at sidde bag skærmen ;-)

  SvarSlet
 5. LOL...den var go med ham Jens ;O))

  SvarSlet
 6. Påskeliljer er så vakre! Skal kjøpe så snart de kommer! Flott og vårlig stemning her1 -Margit-

  SvarSlet
 7. Det er helt utroligt at man kan dyrke påskeliljer og sælge dem så billigt, men det er så dejligt at få farver indendørs:)

  SvarSlet
 8. Hej Helle og Margit
  Ja, det er dejlige blomster :-)

  Hej Lisbeth
  Prisen kan jeg også undre mig over - tulipaner kan man slet ikke få til den pris og de må da kunne dyrkes på samme vis! Enig de gule (og andre farver) er så dejlige at få indendørs :-)

  SvarSlet
 9. Koser meg med bukett tulipaner på stuebordet som var stukket under dørklinken når jeg kom hjem her forleden. Hadde vært like trivelig med Påskeliljer :)

  På Karavanseraiet finner du flere av Kamelrytterskens meninger, for eksempel denne Kvarme sier noe om verdighet

  SvarSlet
 10. Hej Kamelrytterske
  Sikke en dejlig "hjemkomst-gave" - kan godt forstå, at du glæder dig over dem :-)

  SvarSlet
 11. Påskeliljer er smukke, jeg kan bare ikke tåle lugten af dem, den er for kvalm til mig, så jeg må nyde dem der er udenfor...;-D

  SvarSlet
 12. Hej Annemarie
  Øv, men heldigvis er der ikke så lang tid til de lyser op i forårshaven :-)

  SvarSlet
 13. Påskeliljer...de er så flotte!
  Skjønner godt du falt for disse :)

  SvarSlet
 14. Skønt med nogle forårstegn ;)

  SvarSlet
 15. Det ser flot ud.
  Elsker påskeliljer, har selv flere buketter rundt om i min lejlighed.

  SvarSlet
 16. Jamen selvfølgelig da.. den havde jeg ikke lige tænkt på.. Godt valg :-)

  SvarSlet
 17. Hej Melusine
  Ja det er rigtig dejligt med en buket på bordet - desværre holder de ikke så lang tid.

  Hej Karina
  Ja endnu et forårstegn :-)

  Hej ilhja
  Påskeliljer kan man ikke få for mange af ;-)

  Hej Inge
  Sådan har jeg det også, når jeg surfer på bogstaverne i ABC Scandinavia - dejligt at vi kan overraske og inspirere :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Nedklipning af katteurt

Katteurten Nepeta faassenii 'Six hills Giants' lever op til sit navn og jeg skal love for, at den er blevet stor - stor og smuk var den, da den stod med alle de smukke blå blomster i fuld flor. Og den har været så velbesøgt af de flittige brumbassser.

En ulempe ved den er dog, at den falder til siden og derved bliver lidt bar i midten. Derfor fylder den ret meget - jeg tror, at én plante har fyldt 1,5x1,5 m. Derfor har den også klemt nogle af de planter, som jeg har sat i bedet. Måske har jeg plantet for tæt, men så er planten for stor.
Så istedet har jeg midlertidigt sat en stump rionet op, så plantestilkene er blevet løftet fra jorden og der er givet plads til andre planter. Dette må blive min fremtidige løsning - dog med rionet hele vejen rundt om planten - da jeg gerne vil beholde katteurten i haven.

Da jeg så, at der var friske grønne skud i midten af planterne, så var jeg kvik med saksen - væk med de horisontale, halv visne og afblomstrede grene. Og tilbage stod friske b…