Gå videre til hovedindholdet

P for påskeliljer

I denne uge er bogstavet i ABC Scandinavia et P, så jeg tænkte på at sige P for p....koldt - har man ikke andet at tale om, så kan man da altid snakke om vejret! Men så var det at årets første sovende påskeliljer fristede i den lokale Brugs, så derfor siger jeg istedet

P for påskeliljer

Og ikke nok med at blomsterne fristede, så var der hele tre bundter til kun 15, -kr - det var for fristende :-)


Jeg havde nogle grene fra en vinterjasmin, jeg ved en fejl kom til at klippe helt ned, som har stået køligt små 14 dage og bladene har nu foldet sig lidt ud. De passer rigtig fint ind i buketten. Så nu har vi en frisk buket i lysende gult - forårs gult, son vi kan nyde hele weekenden. Og når det nu er så koldt udenfor, så må vi jo trække forårsfarver og -fornemmelser ind i stuen :-)

Kommentarer

 1. Påskeliljer er dejlige, vi trænger rigtigt til nogel farver på denne årstid.

  Har ikke lige bemærket at de sovende påskeliljer var i butikkerne nu, men må hellere få nogen hjem til weekenden, når jeg skal på indkøb i morgen :-)

  God weekend.

  SvarSlet
 2. Hej Vivik
  Det var også første gang jeg så dem i butikkerne, så håber du finder nogle :-)
  Også en dejlig weekend til dig :-)

  SvarSlet
 3. Påskeliljer er også et smukkere ord end PXXXXVejr ;O)

  Kan man blive brun af at sidde i lyset af en pc skærm forresten?? :O))

  SvarSlet
 4. Hej Susanne
  Du har ret med hensyn til påskeliljer og P-ordet!
  Og så vidt jeg ved, er det kun Jens Vejmand der blev brun af at sidde bag skærmen ;-)

  SvarSlet
 5. LOL...den var go med ham Jens ;O))

  SvarSlet
 6. Påskeliljer er så vakre! Skal kjøpe så snart de kommer! Flott og vårlig stemning her1 -Margit-

  SvarSlet
 7. Det er helt utroligt at man kan dyrke påskeliljer og sælge dem så billigt, men det er så dejligt at få farver indendørs:)

  SvarSlet
 8. Hej Helle og Margit
  Ja, det er dejlige blomster :-)

  Hej Lisbeth
  Prisen kan jeg også undre mig over - tulipaner kan man slet ikke få til den pris og de må da kunne dyrkes på samme vis! Enig de gule (og andre farver) er så dejlige at få indendørs :-)

  SvarSlet
 9. Koser meg med bukett tulipaner på stuebordet som var stukket under dørklinken når jeg kom hjem her forleden. Hadde vært like trivelig med Påskeliljer :)

  På Karavanseraiet finner du flere av Kamelrytterskens meninger, for eksempel denne Kvarme sier noe om verdighet

  SvarSlet
 10. Hej Kamelrytterske
  Sikke en dejlig "hjemkomst-gave" - kan godt forstå, at du glæder dig over dem :-)

  SvarSlet
 11. Påskeliljer er smukke, jeg kan bare ikke tåle lugten af dem, den er for kvalm til mig, så jeg må nyde dem der er udenfor...;-D

  SvarSlet
 12. Hej Annemarie
  Øv, men heldigvis er der ikke så lang tid til de lyser op i forårshaven :-)

  SvarSlet
 13. Påskeliljer...de er så flotte!
  Skjønner godt du falt for disse :)

  SvarSlet
 14. Skønt med nogle forårstegn ;)

  SvarSlet
 15. Det ser flot ud.
  Elsker påskeliljer, har selv flere buketter rundt om i min lejlighed.

  SvarSlet
 16. Jamen selvfølgelig da.. den havde jeg ikke lige tænkt på.. Godt valg :-)

  SvarSlet
 17. Hej Melusine
  Ja det er rigtig dejligt med en buket på bordet - desværre holder de ikke så lang tid.

  Hej Karina
  Ja endnu et forårstegn :-)

  Hej ilhja
  Påskeliljer kan man ikke få for mange af ;-)

  Hej Inge
  Sådan har jeg det også, når jeg surfer på bogstaverne i ABC Scandinavia - dejligt at vi kan overraske og inspirere :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Det var så præriebedet

Eftermiddagens projekt har været tilplantning af præriebedet. Poul Pedersen fra Overdam Planteskole har hjulpet mig med at lave en plan over bedet samt en beregning af, hvor mange planter jeg havde behov for.

Det er første gang ever, at jeg køber planter til et helt bed på én gang, så det har været rigtig dejligt, at han ville hjælpe mig med at lave en plan og få overblikket. Men samtidig er det også lidt overvældende, at købe 54 planter på én gang på trods af, at det er fødselsdagspenge, som jeg har sparet sammen i nogle år.
Bedet er ikke helt så kantet, som skitseret på tegningen - ca. 6 x 4 x 3 m - men det er jo også kun et forslag at gå ud fra. En rigtig brugbar én af slagsen.

Men da det er første gang, at jeg skulle tilplante så stort et bed, måtte jeg have bambuspindende frem for at afmærke målene. Det gav mig et godt overblik, men planteplanen blev ikke helt holdt alligevel.

I bedet har jeg plantet;
1 = 3 rishirse (Panicum virgatum 'Northwind')
2 = 11 purpursolhat (7 E…