Gå videre til hovedindholdet

Jeg har fået en dejlig award :-)

Berit fra "Irishaven" har tænkt på mig, da hun skulle uddele en award - nemlig award'en


Award'en gives til bloggere som har under 100 faste læsere og som man synes burde opdages af flere. Læs her om de fire bloggere som Berit har valgt.
Her er hendes begrundelse for at vælge min blog:
Susanne fra H(e)aven - fordi jeg her har fundet een der tilsyneladende er næsten lige så glad for gule blomster som jeg er - hun er i tillæg også glad for dagliljer. Susanne tager nogen helt fantastisk inspirerende fotos - jeg nyder at være på besøg på hendes blog.
Jeg er meget glad for at have fået denne award - et tegn på, at jeg deler min interesse for haven med mange andre. At skrive om og dele min interesse, give og få kommentarer samt at finde inspiration og lære fra andre haveblogge er så givende ift. lysten og motivationen for at få mere gang i haven. Så det er ikke kun min fortjeneste, at jeg får denne award - det er i høj grad også båret af alle andre I andre med haveblogs - jeg glædes dagligt over det "netværk" der er skabt herigennem - mange tak for det :-)

Jeg vil straks sende award-stafetten videre - her er reglerne.
 • Awarden gives til 3-5 bloggere som har under 100 faste læsere
 • Du fortæller bloggeren via bloggens kommentarfelt, at du har udvalgt hende/ham som modtager af awarden 
 • Du linker til den du har fået awarden af samt til de 3-5 blogs, som du har udvalgt

Jeg giver award'en til:
 • Mette fra Mette's have. Mette er meget seriøs ift. hendes have og har på kort tid oparbejdet en stor viden omkring havearbejdet. Det er altid gennemarbejde planer og erfaringer og dermed indlæg, hun lægger ud på bloggen og jeg finder stor inspiration defra og suger viden til mig fra hendes blog. Desuden er indlæggene altid illustreret med fantastiske fotos, som tages af hendes mand.
 • Susanne fra Krydderurternes flugt over planteværket og Susannes blomster café. Susanne har faktisk hele to dejlige blogge om haven og men har en stor viden omkring de forskellige planter, som hun gerne deler på bloggene. Og så har hun nogle sjældne og meget flotte planter. Jeg vil gerne fremhæve krydderurtebloggen - jeg har selv stor interesse i krydderurter og Susannes blog er indtil videre den eneste, jeg har fundet der beskæftiger sig med krydderurter, så jeg glæder mig meget til følge hendes blog og få mere viden.
 • Ina fra Anna's plads. Ina fortæller om livet i haven og huset og skriver på hendes blog; "min fritid går i sommerhalvåret med have, have og have". Når Ina skriver om haven er det tydligt at mærke hendes passion for haven og jeg ser frem til at følge hendes blog og få inspiration henover den kommende havesæson. 
 • Lene fra Bag havelågen. Lene har oprettet sin blog i februar dette år og allerede nu skrevet mange interessante indlæg bl.a. om opbygningen af sit eget væksthus og formning af små piletræer. Lenes blog oser af havepassionen og jeg glæder til at følge flere interessante og inspirende indlæg fra hendes side.  
 • Karina fra Lindelyst. Karina skriver om "årets gang i en have på landet". Også hun har mange inspirerende indlæg om haven men også omkring havens dyr - både kæledyr og skadedyr. Hun deler min utålmodighed ift. at foråret snart indfinder sig og dermed muligheden for "at få jord under neglene". Også hendes blog glæder jeg mig til følge hen over sæsonen og specielt når forårskulleren får frit løb.
Alle fem nominerede er både interessante blogs, hvor passionerede haveejere skriver. Derudover er de flittige kommentatorer på min blog og er dermed blevet en del af det "inspirerende og vidensgivende netværk", som eksisterer - uanset alder - og som jeg føler mig som en del af. Jeg ønsker derfor, at andre haveinteresserede skal have mulighed for at opdage disse fem haveblogs :-)

Kommentarer

 1. Hej Susanne
  Tak for awarden -det varmer sådan en kold februardag ;)
  Tak for de rosende ord om min haveblog. Det er jo altid skønt at få respons på de indlæg man laver..Og det er jo skønt at følge folk herinde der er altid inspiration at hente.
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet
 2. Tak skal du da lige have Susanne. :O)

  Det forpligter jo, både at skrive lidt mere om krydderurter, og finde blogge frem som jeg syntes er værd at fremhæve.

  Det kan blive en travl søndag, som jeg har afsat til frøsåning ;O)

  SvarSlet
 3. Tusind tak Susanne.
  Tænk at jeg har fået en award - det er jeg MEGET glad for.
  Selvfølgelig vil jeg lege med - det er da vigtigt at få udbredt kendskabet til de mange skønne haveblogs der findes. Nu ved jeg hvad søndagen skal bruges til :0)

  SvarSlet
 4. Hej Susanne, hjertelig til lykke med din award. Jeg kan kun tilføje mig og sige, at din blog altid er spændende at læse. Her kan man få mere viden om mange ting i haven og små gode fif. Din blog er troværdig og spændende.

  SvarSlet
 5. Tusind tak for awarden. Herligt, at andre kan få glæde af det man skriver. Jeg er også trofast læser af din dejlige blog.
  Jeg vil også gerne lege med. Har bare lige lidt travlt i dag, så det kommer ...

  SvarSlet
 6. Hej Susanne.

  Tusind tak for din award. Den er jeg super glad for :0)
  Det er også ret sjovt at læse om begrundelserne og en god måde at få øjnene op for andre spændende og glædespredende blogs.
  Jeg vil gerne være med. Sidder dog dybt begravet i en opgave lige nu.... det må vente et par dage eller 5- øv!

  SvarSlet
 7. Kære award-modtagere
  Det glæder mig, at I vil lege med. Jeg var selv et par dage om at nominere og skrive, så jeg venter i spænding for at se, hvem I vælger - måske opdager jeg nye blogs, som skal læse :-) Det kan ikke siges for tit - jeg nyder dette virtuelle netværk :-)

  Kære Marianne
  Mange tak for dine søde ord :-) Jeg nyder at skrive og specielt at dele (som i mange af livets andre sammenhænge), så jeg håber du fortsætter med at finde viden og inspiration på bloggen :-)

  SvarSlet
 8. Tillykke med awarden. Den er velfortjent! Og dine valg er bestemt også blandt mine favoritter. Kendte dog ikke Susanne, så det var ny inspiration.

  Bedste februarhilsner
  Birgitte

  SvarSlet
 9. Kære Birgitte
  Dejligt, at du opdagede en ny blog - så er formålet jo opfyldt :-)

  Tak :-)
  Susanne

  SvarSlet
 10. Vad bra att du fick den! (Det dumma med awards är när man ska ge vidare och inte kan ge vidare till alla. För hela ens blogglista är ju sådana man gillar!) Grattis!

  Kram,
  Stina

  SvarSlet
 11. Kære Stina
  Mange tak.
  Og du har fuldstændig ret - det er rigtig svært kun at vælge fem ud fra bloglisten :-( Alle engagerede bloggere bør have en award :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…